Is aloë vera al een onderdeel van je huidverzorging? De wereld heeft aloë vera opgeslokt als nooit tevoren – van het drinken van het sap tot het aanbrengen van rauwe aloë vera op het gezicht en het kopen van cosmetica die de gel bevat.

De rage voor aloë vera is behoorlijk gerechtvaardigd vanwege de vele huidvoordelen! Of je nu onmiddellijke verlichting wilt voor een snee of een brandwond, of iets om de droge en jeukende huid te kalmeren, aloë vera-gel kan je go-to ingrediënt zijn.

In dit artikel zetten we alle voordelen van aloë vera op een rij en de ideale manieren om het te gebruiken. Lees dan verder.

Hoogtepunten:

  • Is Aloë Vera goed voor de huid?
  • Voordelen van Aloë Vera voor je gezicht
  • Hoe aloë vera op je gezicht te gebruiken?
  • Wat is de aanbevolen hoeveelheid Aloë Vera?
  • Welk huidtype kan Aloë Vera Gel gebruiken?
  • Voor welke gezondheidstoestanden is Aloë Vera niet geschikt?
  • Hoe aloë vera gel te consumeren?
  • Wat gebeurt er als we aloë vera dagelijks op het gezicht aanbrengen?
  • Wat zijn de bijwerkingen van Aloë Vera?

Is Aloë Vera goed voor de huid?

Aloë vera is geweldig voor je huid en de pure gel van de plant heeft helende eigenschappen. Het is zeer effectief bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen. Het wordt dus meestal gebruikt als een actuele gel, die je kunt extraheren door het blad van de plant open te breken [1].

Tenzij u een huidaandoening heeft waarvoor uw dermatoloog u heeft gevraagd om het niet te gebruiken, is aloë vera over het algemeen erg goed voor alle huidtypen. In OTC-formuleringen wordt aloë vera-gel meestal gevonden in combinatie met ingrediënten zoals calendula of echinacea, die helende eigenschappen hebben.

Voordelen van Aloë Vera voor je gezicht

1. Snijwonden en schaafwonden

Aloë vera-gel is effectief voor kleine papier- of messneden en zelfs schaafwonden als gevolg van een val of een bult. De gel kan worden aangebracht op schaafwonden om u verlichting te geven van de pijn veroorzaakt door de val. Het vermindert zelfs het stekende gevoel. U kunt de gel minstens drie keer per dag aanbrengen voor dit probleem.

Voor messen en papiersneden, breng aloë vera-gel aan in plaats van een medicinale crème. Studies hebben aangetoond dat de structuur van de moleculen van de gel kan helpen om littekenvorming te verminderen en wonden sneller te genezen, omdat het collageenverhogende eigenschappen heeft en bacteriële infecties kan bestrijden.

2. Brandwonden

Aloë vera gel kan worden gebruikt om brandwonden te behandelen. U kunt de gel drie keer per dag op de verbrande huid aanbrengen. Studies tonen aan dat het ook helpt om de pijn veroorzaakt door de brandwond te verminderen [2].

3. Zonnebrand

Het aanbrengen van aloë vera gel kan de zonverbrande huid kalmeren, terwijl het ook effectief hydrateert. Maar het kan niet worden vervangen door zonnebrandcrème of als een manier om zonnebrand te voorkomen. Zonnebrandmiddelen moeten apart worden gebruikt voor bescherming tegen de zon.

4. Acne met ontsteking op het gezicht

Aloë vera-gel heeft ontstekingsremmende eigenschappen die milde acne-uitbraken kunnen helpen kalmeren [3] en acne met pus. Breng de gel niet aan met je vingers. Leg de gel op een watje en breng het aan op het puistje of acne.

5. Eczeem

Aloë vera gel heeft hydraterende eigenschappen die jeuk en een droge huid veroorzaakt door eczeem kunnen verminderen. Het is ook effectief bij de behandeling van seborrheic dermatitis [4], een vorm van eczeem die over het algemeen de hoofdhuid, het gebied achter de oren en sommige delen van uw gezicht (zoals het voorhoofd) aantast.

6. Psoriasis

Ontsteking en jeuk veroorzaakt door psoriasis op het gezicht of andere delen van het lichaam kunnen ook worden behandeld met aloë vera-gel [5]. Breng de gel twee of drie keer per dag aan op alle jeukende delen voor verlichting.

7. Droge huid

Als je een droge of vette huid hebt, kan aloë vera gel worden gebruikt als vochtinbrengende crème. Omdat het snel door de huid wordt opgenomen, blokkeert het de poriën in de vette huid niet. Voor een droge huid, gebruik direct na het douchen om het natuurlijke vocht van je huid af te sluiten.

8. Koortsblaasjes

Wanneer u een koortslip op uw lippen of rond uw mond krijgt, kan het gebruik van aloë vera-gel een effectieve manier zijn om verlichting op uw huid te brengen. Het behandelt tegelijkertijd het herpesvirus, dat de koortslip veroorzaakt. Breng twee of drie keer per dag aan totdat de zweren volledig verdwijnen.

9. Verminder donkere kringen

Aloë vera gel kan de collageenproductie stimuleren. Dus het gebruik ervan in het gebied onder de ogen kan donkere kringen verminderen en fijne lijntjes en kraaienpootjes voorkomen.

10. Anti-aging

Aloë vera kan worden gebruikt om de tekenen van veroudering te vertragen, omdat studies aantonen dat het de elasticiteit van de huid kan verbeteren bij regelmatig gebruik wanneer het oraal wordt ingenomen of topisch wordt aangebracht [6]. Het is also gebruikt in anti-aging crèmes voor dit doel.

Hoe aloë vera op je gezicht te gebruiken?

1. Exfoliator

Je kunt aloë vera gel gemengd met suikerkristallen gebruiken als een exfoliërende scrub. Aloë vera is een mild reinigingsmiddel omdat het salicylzuur bevat [7], die de dode huidcellen kan verwijderen. Het voorkomt ook acne door bacteriën uit de verstopte poriën van je huid te verwijderen.

2. Vochtinbrengende crème

U kunt aloë vera-gel rechtstreeks van de plant gebruiken of als onderdeel van een formulering om uw huid te hydrateren. Het is geschikt voor de meeste huidtypes, vooral de droge huid. Het kan ook worden gebruikt als een kalmerend middel na het harsen.

Als je ’s nachts extra voeding wilt, kun je citroensap zelfs mengen met aloë vera-gel en het als een nachtelijke vochtinbrengende crème aanbrengen.

3. Wenkbrauw Shaper

Als je weerbarstige wenkbrauwen hebt of als je wilt dat ze er glad en netjes uitzien, kun je een oordopje in aloë vera-gel dopen en over je wenkbrauwen aanbrengen. De gel zal ook de haargroei bevorderen om je dikkere wenkbrauwen te geven en ze in vorm te houden.

4. Acne Litteken / Donkere vlekken Remover

U kunt aloë vera-gel gebruiken om acnelittekens en donkere vlekken op het gezicht te verminderen. De antiseptische, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen van aloë vera helpen littekens te verminderen.

Het vocht in de gel stimuleert ook collageen en celregeneratie. Meng met een paar druppels citroensap en breng aan op het litteken en de donkere vlek voor het beste resultaat.

5. Make-up remover

Je kunt een natuurlijke make-up remover maken met aloë vera gel. Doe wat gel op een watje en veeg de make-up van je gezicht. Je kunt het zelfs mengen met kokosolie als de make-up te droog is.

6. Gezichtsmasker

Je kunt aloë vera gel gebruiken als gezichtsmasker om de droge huid te hydrateren en te voeden. Elke gezichtsverpakking die je maakt, voeg een beetje aloë vera toe en breng extra vocht aan samen met de andere voedingsstoffen.

Aloë vera-gel wordt als veilig beschouwd om te gebruiken wanneer het oraal wordt ingenomen voor een periode van maximaal 40 dagen, maar niet meer dan 15 ml in hoeveelheid. Het wordt als veilig beschouwd om gedurende een korte periode te gebruiken.

Om de gel voor het gezicht te gebruiken, kunt u tot één eetlepel op zichzelf gebruiken of gemengd met andere ingrediënten, afhankelijk van de reden waarom u het gebruikt.

Welk huidtype kan USe Aloë Vera Gel?

Aloë vera gel kan worden gebruikt door alle huidtypes, vooral droge en gevoelige huidtypes. Het kan ook worden gebruikt door vette en gecombineerde huidtypen om verschillende huidaandoeningen te behandelen. Er is een zeer laag risico bij het gebruik ervan in zijn actuele vorm volgens studies.

Voor welke gezondheidstoestanden is Aloë Vera niet geschikt?

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft aan uw baby, is aloë vera in gel- of latexvorm onveilig om oraal te worden geconsumeerd. Hoewel er geen bewijs is, kan het de kans op een miskraam of geboorteafwijkingen vergroten.

Aloë-gel of bladextract dat oraal wordt ingenomen, is onveilig voor kinderen. Het kan leiden tot diarree of krampen.

Als u diabetes heeft, mag aloë vera alleen onder medisch toezicht worden ingenomen, omdat onderzoek aangeeft dat het de bloedsuikerspiegel kan verlagen.

Aloë vera in latexvorm kan de darmen irriteren. Dus mensen met maag- en darmaandoeningen zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn mogen het niet consumeren. Aloë latex of hele bladerenextract kan aambeien verergeren en kan ook leiden tot nierfalen als het in hoge doses wordt ingenomen.

Als u regelmatig aloë vera gebruikt, stop dan met het innemen ervan gedurende ten minste twee weken voordat u voor een operatie gaat, omdat het de bloedsuikerspiegel op dat moment kan veranderen.

Wat gebeurt er als we aloë vera dagelijks op het gezicht aanbrengen?

Als u twee keer per dag aloë vera-gel op uw gezicht aanbrengt, heeft u een huid die gehydrateerd is en vrij van vlekken en littekens. Aloë vera, volgens studies, hydrateert alleen de bovenste laag van de huid. Maar het heeft helende eigenschappen om andere huidaandoeningen te verbeteren.

Wat zijn de bijwerkingen van Aloë Vera?

Aloë vera wordt als veilig beschouwd om te gebruiken voor actuele doeleinden zoals de behandeling van huidaandoeningen. Studies tonen aan dat aloë vera niet mag worden gebruikt voor de behandeling van postoperatieve wonden, omdat het het natuurlijke genezende vermogen van uw huid daadwerkelijk zou kunnen verminderen [8]. Het wordt ook niet aanbevolen voor de behandeling van zeer ernstige brandwonden.

Andere bijwerkingen van aloë vera-gel kunnen jeuk of een branderig gevoel zijn, wanneer het door de huid wordt opgenomen. Het kan ook uitslag veroorzaken als uw huid gevoelig is voor de gel.

Het gebruik van aloë vera-gel op een huid met een infectie, uitslag of wond als gevolg van een infectie kan het erger maken, omdat het het herstelproces onderbreekt. Dit gebeurt omdat de antimicrobiële eigenschappen van de gel een laag op de wond vormen, waardoor de genezing wordt vertraagd.

Als je plan om aloë vera-gel regelmatig en vaak te gebruiken, is het het beste om de mening van een arts te krijgen, omdat er onvoldoende gedocumenteerd bewijs is om te bewijzen dat het volledig veilig en gunstig is voor de huid volgens rapporten.

Aloë vera-gel mag niet worden gebruikt op een geïnfecteerde huid. De beschermende laag die de gel op de huid vormt, kan de infectie zelfs verergeren omdat het het genezingsproces verstoort.

Orale consumptie van het aloëbladextract of aloë latex wordt als onveilig beschouwd wanneer het in grote doses wordt ingenomen, omdat het bijwerkingen zoals krampen of maagpijn kan veroorzaken.

Aloë latex kan, wanneer het gedurende langere tijd wordt geconsumeerd, nierproblemen, gewichtsverlies, hartproblemen, diarree en verlaagd kaliumgehalte veroorzaken. Zelfs het dagelijks innemen van een gram aloë latex voor een lange tijd kan leiden tot kanker of de dood als gevolg van chemicaliën die erin aanwezig zijn.

Inpakken

Aloë vera gel heeft meerdere voordelen voor de huid. Omdat het geschikt is voor alle huidtypes, kan het worden gebruikt om de droge en vette huid te hydrateren, wonden, brandwonden te behandelen en acnelittekens en -vlekken te verminderen. Het kan zelfs worden geconsumeerd als een sap. Overmatig gebruik van iets goeds kan echter nadelige effecten veroorzaken. Gebruik het dus verstandig en raadpleeg uw arts als u huidproblemen heeft.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen