De voordelen van olijfolie zijn al vastgesteld door de gezondheids- en voedingsindustrie. Maar wist je dat het ook wonderen kan doen voor je gezicht?

Ja, olijfolie heeft een overvloed aan voordelen voor je huid! Het is echter niet zo eenvoudig als er gewoon poppen van op je gezicht gooien. U moet bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen en weten hoeveel en wanneer u moet toepassen. Lees verder om meer te weten te komen.

Hoogtepunten:

 • Is olijfolie goed voor het gezicht?
 • Hoe olijfolie op het gezicht te gebruiken?
 • Voordelen van olijfolie
 • Welk type olijfolie is beter voor de huid?
 • Voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u olijfolie op het gezicht gebruikt

Is olijfolie goed voor het gezicht?

Olijfolie is geweldig voor het gezicht, bij gebruik in kleinere hoeveelheden en voor specifieke resultaten. Het is effectief in het handhaven van de elasticiteit van uw huid, wat helpt om stevig te blijven.

Olijfolie stimuleert ook de celregeneratie dankzij de flavonoïden [1] en polyfenolen [2] daarin aanwezig. Dit geeft de huid een jonger uiterlijk en vermindert dofheid. De vitamine E in olijfolie is de belangrijkste antioxidant die vroegtijdige veroudering voorkomt en schade veroorzaakt door vrije radicalen herstelt.

Het is echter mogelijk niet geschikt voor alle huidtypen. Een patchtest moet worden gedaan om te controleren op een bijwerking of een allergie voor olijfolie als u een gevoelige huid heeft. Na het doen van een patchtest, als er geen reactie op uw huid is in de komende 24-48 uur, dan is het veilig om te gebruiken.

Olijfolie wordt ook niet aanbevolen voor mensen met een zeer vette huid of eczeem, omdat het volgens studies verdere schade aan de huid kan veroorzaken [3]. Dat komt omdat het een zware olie is en kan leiden tot verstopte poriën en acne. [4].

Hoe olijfolie op het gezicht te gebruiken?

Een multifunctioneel ingrediënt, olijfolie wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten zoals lotions, gezichtswassingen, zeep en lichaamswassingen. Sommige cosmetica hebben ook olijfolie als basisproduct met extra heilzame ingrediënten. Als u pure olijfolie uit uw keuken wilt aanbrengen, zijn dit de stappen die u moet volgen:

 • Neem een paar druppels in je handen en wrijf ze tegen elkaar.
 • Masseer het vervolgens op je gezicht op een licht vochtige huid.
 • Vergeet niet dat het een zware olie is en dat een grotere hoeveelheid de poriën kan verstoppen.
 • Als je regelmatig make-up gebruikt, kun je olijfolie gebruiken als make-up remover. Het verwijdert alle resten van cosmetica, zonder je huid uit te drogen. Het helpt ook om het natuurlijke vocht van de huid af te sluiten en tegelijkertijd waterdichte make-up te verwijderen.
 • U moet een gezichtsreiniger gebruiken na het gebruik van olijfolie om verstopte poriën te voorkomen en om sporen van olie die op uw huid achterblijft te verwijderen.

Voordelen van olijfolie

 • Olijfolie is gunstig voor de behandeling van een door de zon verbrande huid, omdat de antioxidanten in de olie de schade ongedaan maken die wordt veroorzaakt door de UV-stralen van de zon.
 • Het is ook bekend dat het vroegtijdige veroudering vertraagt en voorkomt.
 • Olijfolie helpt de huid te hydrateren en te hydrateren vanwege het hoge gehalte aan squaleen [5].
 • Het bevat vetzuren zoals omega 6 en omega 9, die een droge huid helpen voorkomen.
 • Het linolzuur dat erin aanwezig is, hydrateert de huid door als een barrière te werken en het vocht van de huid onder het oppervlak af te sluiten.
 • Olijfolie heeft ook ontstekingsremmend [6] en antibacteriële eigenschappen als gevolg van het chlorofyl dat erin aanwezig is. Het kan helpen pigmentatie en roodheid te verminderen. Het kan ook helpen bij de behandeling van bacteriële of schimmelinfecties in de huid.
 • Olijfolie is effectief bij de behandeling van wonden en littekens.
 • Het is bekend dat het antioxiderende eigenschappen heeft en een rijke bron is van vitamine A, D, E en K. De vitamines helpen de huid te voeden door in de dermis te sijpelen.

Welk type olijfolie is beter voor de huid?

Het is het beste om de extra vierge variëteit van olijfolie te gebruiken, omdat de gewone te zuur kunnen zijn voor uw huid. Olijfolie kan ook worden gebruikt als het in een mengsel van oliën zoals lavendel- en amandelolie zit, gemaakt voor het gezicht, bij voorkeur met biologische certificering.

Voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u olijfolie op het gezicht gebruikt

1. Als er een voorgeschiedenis van eczeem in uw familie is, suggereren studies dat u het gebruik van olijfolie bij baby’s moet vermijden [7] omdat het eczeem kan veroorzaken bij het opgroeien.

2. Omdat olijfolie niet gemakkelijk in de huid wordt opgenomen, kan het de poriën verstoppen, wat kan leiden tot acne-veroorzakende bacteriën. Nadat je wat op je gezicht hebt aangebracht, veeg je altijd de overtollige olie af.

3. Als u olijfolie rechtstreeks op uw gezicht gebruikt, is het het beste om een merk te kiezen dat no conserveermiddelen, additieven en chemicaliën. Kies er een die puur, biologisch en extra vierge is.

4. Olijfolie wordt gemakkelijk beschadigd als het wordt blootgesteld aan overtollige lucht, warmte en licht, en als het onjuist wordt bewaard.

5. Olijfolie wordt bedorven als overrijpe olijven worden gebruikt om de olie te produceren. Aangezien er geen manier is om de kwaliteit van de gebruikte olijven van het eindproduct te kennen, controleert u op certificering door een internationale instantie die toezicht houdt op de productie van olijfolie.

Inpakken

Olijfolie kan gunstig zijn voor het voeden en hydrateren van je gezichtshuid. U kunt het op zichzelf gebruiken of als onderdeel van formuleringen zoals zeep, gezichtswassingen of shampoos. Net als bij andere oliën, is het het beste om te controleren of uw huid er niet allergisch voor is voordat u het gebruikt. Vette huid mensen moeten vooral het gebruik van olijfolie vermijden.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen