Wil je jaren van je gezicht nemen? Huidverjongingsbehandelingen kunnen u helpen.

Vanwege hectische werkroutines en ongezonde levensstijlgewoonten, beroven de meesten van ons onze huid van de zorg die het nodig heeft. Huidverjongingsbehandelingen kunnen uw huid helpen zijn natuurlijke gloed te herstellen, tekenen van veroudering om te keren en elke vorm van schade te voorkomen.

Hier vertellen we u de verschillende huidverjongingsbehandelingen die beschikbaar zijn en hun voordelen.

Hoogtepunten:

 • Wat is huidverjonging en hoe werkt het?
 • Wat zijn de opties voor gezichtsverjongingsbehandelingen beschikbaar?
 • Wie moet huidverjongingsbehandeling laten doen?
 • Huidverjonging versus huidvernieuwing
 • Wat zijn de bijwerkingen van huidverjonging?
 • Wat zijn de voordelen van huidverjongingsbehandeling?

Wat is huidverjonging en hoe werkt het?

Naarmate je ouder wordt, begint je huid de resultaten van je nalatigheid door de jaren heen te vertonen. Je leuke dagen op het strand, kauwen op junkfood, ’s avonds laat bingewatchen komen allemaal naar voren in de vorm van verschillende huidproblemen zoals acnelittekens, zonnevlekken, sproeten, donkere kringen, rimpels, fijne lijntjes enz.

Zelfs gewichtstoename en -verlies dragen bij aan dit soort huidproblemen. Huidverjongingsbehandelingen voegen leven toe aan uw huid, waardoor deze er jeugdig uitziet.

Huidverjonging kan worden gedaan door middel van verschillende technieken – chemische peeling of zelfs lasertherapie. De meest gebruikte huidverjongingsbehandeling is huidvernieuwing. Lichttherapiebehandeling kan er ook voor zorgen dat uw huid er jong uitziet en glad aanvoelt.

Hoewel bepaalde soorten huidverjongingsbehandelingen veilig kunnen worden gebruikt voor verschillende delen van het lichaam, zoals handen of nek, geven veel mensen de voorkeur aan een gezichtshuidverjongingsbehandeling om rimpels en lijnen op hun gezicht te corrigeren.

Wat zijn de opties voor gezichtsverjongingsbehandelingen beschikbaar?

1. Chemische peelings

Chemo-exfoliatie, [1] in de volksmond bekend als chemische peelings worden gemaakt met verschillende chemische formules om het uiterlijk van uw beschadigde huid te verbeteren. De chemicaliën die in de peelings worden gebruikt, zoals trichloorazijnzuur, glycolzuur, salicylzuur, enz., Genezen littekens veroorzaakt door wonden. Het minimaliseert de complicaties van je huid en werkt geweldig op vlekken en rimpels.

Wanneer u een chemische peeling aanbrengt, veroorzaakt dit wrijving met uw huid, wat leidt tot exfoliatie van uw opperhuid. Het verwijdert al het vuil en bacteriën uit de kern en verbetert het oppervlak van je huid. Het proces kan een paar weken duren voordat het resultaten begint te vertonen.

2. Dermabrasie

Dermabrasie [2] is een andere exfoliërende methode die gebruik maakt van een roterend hulpmiddel om de bovenste laag van je huid te verwijderen, meestal op je gezicht. Hierdoor kunnen nieuwe huidlagen er glad en jeugdig uitzien. Dermabrasie gaat diep in uw weefsels en behandelt huidproblemen zoals fijne lijntjes, zonnevlekken, acnelittekens en een ongelijkmatige huidtint.

Het is een professioneel uitgevoerde procedure en moet worden uitgevoerd door een dermatoloog. Uw dermatoloog zal u verdoving geven om uw huid gevoelloos te maken voordat u de behandeling uitvoert. Omdat herstel tijd kost, kan uw arts u vragen om na de procedure naar huis te gaan en bepaalde do’s en don’ts te volgen. Het wordt een poliklinische procedure genoemd.

cosmetische laserprocedures schoonheidsspecialiste gebruikt huid

3. Laser resurfacing

Licht en warmte zijn de twee primaire energieën die worden gebruikt bij laser resurfacing-behandeling om de buitenste laag van uw huid te verwijderen en het onderliggende deel te verwarmen. Hiermee stimuleert het de groei van collageenvezels om de textuur van je huid te verbeteren en een egale teint te bevorderen.

Laser resurfacing veroorzaakt niet veel schade aan de omliggende huid en dat maakt het een geweldige keuze voor huidverjonging in gevoelige gebieden. Het herstelproces is afhankelijk van het type laser dat wordt gebruikt voor uw huidverjongingsbehandeling. Het herstel kan enkele dagen tot weken duren.

4. Glycolzuur Peeling

Glycolzuur peeling [3] verwijdert dode huidcellen van het huidoppervlak en de onderliggende huidlagen. Glycolzuur heeft kleine moleculen waardoor het nog gemakkelijker is om diep in je huid door te dringen en de lipiden te vernietigen die onderdak bieden aan dode huidcellen. De intensiteit van de peeling wordt geassocieerd met de hoeveelheid glycolzuur. Als het een behoorlijke hoeveelheid heeft, zou de peeling diep in de lagen van je huid kunnen doordringen. Het verwijdert ook overmatige olie uit je haarzakjes, waardoor de kans op acne wordt geminimaliseerd. Een ander voordeel van glycolzuur is het beheersen van de melanine

5. Microdermabrasie

Microdermabrasie is een procedure om uw algehele huidskleur te egaliseren door een applicator te gebruiken die een schurend oppervlak heeft. Het lijkt erg op dermabrasie en behandelt vergelijkbare problemen zoals rimpels, fijne lijntjes, zonnevlekken, acnelittekens, verouderingsvlekken, melasma en vele andere huidproblemen. De schurende applicator verwijdert de bovenste laag van je huid en geeft je huid de tijd om te verjongen. Een andere microdermabrasieprocedure wordt uitgevoerd door een aluminiumoxide- of natriumbicarbonaatspray. Microdermabrasie wordt beschouwd als een veilige procedure die geschikt is voor alle soorten huid.

6. Ultherapy Huidverstrakking

Ultherapie [4] kan u helpen om de huid strakker, stevigheid en lifting te bereiken. Het is een niet-invasieve procedure om de huid te verstevigen in gebieden zoals nek, kin en wenkbrauwen. Tijdens ultherapie worden geluidsgolven gebruikt om je huid diep te penetreren. Het veroorzaakt een samentrekking tussen je spieren die leidt tot een stevig en rimpelvrij huidoppervlak.

7. Ooglidcorrectie/Ooglidchirurgie

Blepharoplastie, ook bekend als ooglidchirurgie, wordt uitgevoerd om de overtollige huid van uw oogleden te verwijderen. Het wordt ook gebruikt om de bagginess onder je ogen te verminderen. Ooglidchirurgie tilt in feite de huid rond uw ogen op en zorgt ervoor dat u er jonger uitziet. Sommige mensen ondervinden problemen in hun gezichtsvermogen als gevolg van de bagginess onder de ogen. Ooglidchirurgie kan hen helpen.

8. Facelift Chirurgie

Faceliftchirurgie wordt uitgevoerd om de groeiende verouderingsverschijnselen in uw gezicht en nek te verwijderen. Als u last heeft van een slappe huid in uw gezicht of als u plooilijnen of jowls ontwikkelt, kunt u kiezen voor een faceliftoperatie. Het is ook een remedie voor losse huid en kalkoenhals.

9. Niet-chirurgische wang & kinvergroting

Niet-chirurgische wang- en kinvergroting [5] is een veilige en effectieve manier om een stevigere en strakkere huid te krijgen. Het wordt gedaan met behulp van injecteerbare fillers op de beoogde delen van uw huid. Het injecteert een gelachtige vloeistof in je jukbeenderen en kin om ze de juiste vorm te geven. Het effect van injecteerbare fillers duurt ongeveer 9 tot 14 maanden, afhankelijk van uw huid.

portret van mooie vrouw met probleem en schone huid

Wie moet huidverjongingsbehandeling laten doen?

Er wordt vaak gezegd dat anti-aging of huidverjongingsbehandelingen vanaf je 20s moeten beginnen. Dit is simpelweg om je verouderingsproces te pauzeren en je huid te redden van verkleuring, dofheid en andere soorten huidaandoeningen. Maar experts raden aan om voor een huidverjongingsbehandeling te gaan wanneer je het echt nodig hebt. Weinig mensen vertonen verouderingsverschijnselen vanaf hun vroege 30’s die hen ongemakkelijk kunnen maken. Ze kunnen alleen op zoek gaan naar huidverjongingsbehandeling als hun gezondheid het toelaat. Mensen met ernstige medische problemen mogen niet gaan voor klinische huidverjongingsbehandeling.

Wat zijn de bijwerkingen van huidverjonging?

 • Pigmentatie
 • Branderig gevoel
 • Optreden van hobbels
 • Gezichtsuitslag
 • Zwelling
 • Kans op toenemende littekens
 • Roodheid
 • Jeukende huid

Huidverjonging versus huidvernieuwing

Huidverjonging omvat elke procedure die u doet om uw huid beter te maken, waaronder ook professionele behandelingen. Terwijl huidvernieuwing is wanneer u de bovenste laag van uw huid verwijdert en een klinische behandeling ondergaat, zoals lasertherapie, ultherapy, enz.

U kunt uw huid eenvoudig verjongen door gezond voedsel aan uw dieet toe te voegen of voedende huidverzorgingsproducten te gebruiken en te kiezen voor actuele ingrediënten zoals retinol en vitamine C. Injecteerbare fillers zijn ook huidverjongingsopties.

Wat zijn de voordelen van huidverjongingsbehandeling?

1. Minimaliseert rimpels en fijne lijntjes door de groei van uw collageen en elastine te stimuleren. Je huid wordt stevig, helder en stralend. Het vermindert ook je voorhoofdslijnen.

2. Werkt op je ongelijkmatige teint en pigmentatie.

3. Huidverjongingsbehandeling maakt de losse huid van je voorhoofd, wangen, oog en kaaklijn stevig.

4. Verlicht de acnevlekken of elke vorm van littekens op je gezicht.

5. Het reinigt je huidporiën diep en laat je huid stralen.

Inpakken

Huidverjonging kan een geweldige manier zijn als u uw leeftijdssporten, fijne lijntjes en rimpels wilt minimaliseren. Wat belangrijker is, is dat je op deze manier je huid gezond kunt houden en er stralend uit kunt zien. Wat er ook gebeurt, een goede huidverzorgingsroutine is een must als u de gezondheid van uw huid wilt beschermen en schade wilt voorkomen. Ook gezonde gewoonten zoals gezonde slaap, regelmatige lichaamsbeweging en voedzaam dieet kunnen allemaal bijdragen aan uw huidverjongingsproces. Zorg ervoor dat u uw arts raadpleegt om het proces, de bijwerkingen en de duur van de behandeling te begrijpen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen