Bent u op zoek naar een one-stop ingrediënt om uw huidproblemen op te lossen? Misschien hebben we een perfecte voor u gevonden.

Zinkoxide, een algemeen bekend actief ingrediënt dat wordt aangetroffen in luieruitslagverlichtingsproducten, biedt een overvloed aan voordelen wanneer het op uw huid wordt aangebracht.

Scroll naar beneden om erachter te komen wat zinkoxide met je huid doet en hoe het je huid kan helpen er gezond uit te zien en mooi aan te voelen.

Hoogtepunten:

  • Wat is zinkoxide?
  • Is zinkoxide veilig voor uw huid?
  • Wat zijn de voordelen van zinkoxide voor de huid?
  • Hoe zinkoxide op het gezicht te gebruiken?
  • Bijwerkingen van zinkoxide &voorzorgsmaatregelen
  • Nuttige tips over zinkoxide

Wat is zinkoxide?

Zinkoxide is een witte poederachtige chemische of anorganische verbinding die wordt verkregen uit oxiderend zink. De oxidatie maakt zink een krachtig ingrediënt dat kan worden gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder ontstekingen, schade door de zon, acne, enz. Zinkoxide wordt al eeuwenlang grotendeels gebruikt als een sterk ingrediënt voor bescherming tegen de zon. [1]

Naast het ondersteunen van huidgenezing gedurende tientallen jaren, is zinkoxide tegenwoordig een veel voorkomend actief ingrediënt dat wordt aangetroffen in fysieke zonnebrandmiddelen, luieruitslagcrèmes, calaminelotions, enz. Zinkoxide wordt meestal toegevoegd aan actuele oplossingen zoals moisturizers, zonnebrandmiddelen, make-upproducten zoals foundations, enzovoort.

Wist je dat?

Van 1940 tot 1980 werden producten die zinkoxide bevatten voornamelijk gebruikt om huidaandoeningen zoals poison ivy of huiduitslag te behandelen. Later in de jaren 1980 ondersteunde de medische literatuur op grote schaal de voordelen ervan voor de behandeling van schade door de zon.

Is zinkoxide veilig voor uw huid?

Meestal is zinkoxide een veilig ingrediënt dat wordt gebruikt in cosmetica. Het wordt gebruikt in verschillende vrij verkrijgbare huidbeschermers en zonnebrandmiddelen. Het is echter het beste om een pleistertest op uw huid uit te voeren voordat u een van dergelijke huidverzorgingsproducten gebruikt. Wanneer het wordt gebruikt om wonden of andere huidaandoeningen te behandelen, raadpleeg dan eerst uw arts.

Wat zijn de voordelen van zinkoxide voor de huid?

1. Beschermt de huid tegen schade door de zon

Onderzoekers hebben ontdekt dat zink natuurlijke voordelen heeft voor bescherming tegen de zon. Wanneer uw huid gevuld is met een rijke laag zinkoxide, reflecteert en absorbeert deze de UVA- en UVB-stralen [2]. Op deze manier blokkeert het de schadelijke stralen om je huid binnen te dringen. De werkzaamheid van dit ingrediënt hangt echter volledig af van de concentratie.

Verschillende producten gebruiken verschillende percentages zinkoxide, waardoor het effect varieert. Hoe meer zinkoxide er op je huid zit, hoe langer het beschermd is tegen schade door de zon. Meestal bevatten zonnebrandmiddelen 25% tot 30% zinkoxide.

2. Verbetert de genezing van de huid

Zink heeft een natuurlijk vermogen om wonden te genezen. Mensen die lijden aan wond- of huidbeschadiging zoals zonnebrand, gevoeligheid enz. kunnen vertrouwen op het gebruik van actueel zinkoxide. Het zal de huid van binnenuit genezen en kalmeren. Integendeel, een tekort aan zink is in verband gebracht met een langzamere wondgenezing. [3]

3. Controleert overtollige olie

Zinkoxide werkt als een samentrekkend middel wanneer u het topisch aanbrengt. Het regelt de olievorming onder je huid en voorkomt dat overtollige olie wordt geproduceerd. Zo kunnen mensen met vette huidtypes veel baat hebben bij actueel zinkoxide. Het verminderen van olievorming helpt ook de oliebalans te behouden, waardoor het risico op acne-puistjes wordt verminderd. [4]

4. Behandelt Acne

Studies hebben aangetoond dat de ontstekingsremmende eigenschappen van zink het gunstig maken om inflammatoire huidaandoeningen te behandelen. Het wordt meestal gemengd met andere antibacteriële middelen die samen helpen om pijn, ernst en uiterlijk van acne-puistjes te minimaliseren [5]. Bovendien stelt onderzoek dat actueel gebruik van zinkoxide alleen of in combinatie met andere elementen effectief kan zijn om P. acnes-bacteriën te verminderen.

5. Voorkomt bacteriële infectie

Zoals eerder vermeld, is zinkoxide antimicrobieel, ontstekingsremmend en kan het wonden genezen. Al deze eigenschappen helpen zinkoxide om de kans op bacteriële infectie te verlagen. Een studie uit 2003 suggereert dat zinkoxide het risico op het ontwikkelen van een bacteriële infectie vermindert door de internalisatie van de bacteriën te voorkomen.

Hoe zinkoxide op het gezicht te gebruiken?

1. Als zonnebrandcrème

Wanneer u een zonnebrandcrème gebruikt die zinkoxide bevat, zorg er dan voor dat u deze 30 minuten voordat u in de zon gaat aanbrengt. Om jezelf volledig te beschermen tegen schade door de zon, gebruik je een voldoende hoeveelheid zonnebrandcrème en breng je deze voorzichtig aan op je gezicht, nek, bovenkant van de oren, enz. U kunt het ook toepassen op de andere blootgestelde gebieden zoals de rug, handen of benen.

2. Als crème

Om acne te behandelen, kunt u een kleine hoeveelheid zinkoxidecrème op de acnevlekken deppen nadat u uw gezicht hebt gewassen en het hebt gehydrateerd. Vergeet niet om de concentratie te controleren voordat u het product gebruikt. Het is echter altijd raadzaam om uw dermatoloog te raadplegen voordat u een van deze huidverzorgingsproducten gebruikt die zinkoxide bevatten.

3. Andere manieren om te gebruiken:

Een. Als zalf

Als u zinkoxidezalf gebruikt om een wond te genezen, reinigt u eerst de wond. Breng de zalf aan op de wond en wikkel deze met een verband voor betere resultaten. Als u zich niet op uw gemak voelt bij het gebruik van een verband en alleen als het een kleine wond is, kunt u het verband vermijden.

B. Als poeder

Controleer de dosering en gebruiksinstructies voordat u zinkoxidepoeder gebruikt. U kunt twee eetlepels per keer gebruiken als u het gebruikt voor een zelfgemaakte crème of lotion.

Woord van waarschuwing

Zinkoxide zalf is alleen voor uitwendig gebruik. Gebruik het niet op uw ogen. Vermijd elk contact met uw oogstreek tijdens het aanbrengen van de zalf.

Bijwerkingen van zinkoxide &voorzorgsmaatregelen

Zinkoxide veroorzaakt geen ernstige bijwerkingen. Meestal hebben geneesmiddelen de neiging om allergische reacties op de menselijke huid te veroorzaken, maar gelukkig zijn gevallen van allergische reacties als gevolg van zinkoxide zeldzaam. In het geval dat u symptomen ontwikkelt zoals huiduitslag, jeuk, zwelling van de huid, keel of tong, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Ook als u al allergisch bent voor dit specifieke ingrediënt, vermijd het gebruik ervan. In het geval dat u een andere allergie of huidaandoening heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u topische zinkoxide gebruikt. Het kan de situatie verergeren in plaats van goed te doen voor je huid. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan uw arts voordat u een product met zinkoxide gebruikt.

Nuttige tips over zinkoxide

1. Doe altijd een patchtest voordat u zinkoxide op de huid gebruikt.

2. Breng nooit zinkoxide aan op een gebroken of blaarvormige huid.

3. Als je een droge huid hebt, gebruik dan zinkoxide samen met een vochtinbrengende crème om te voorkomen dat het verder uitdroogt.

4. Als u medicijnen gebruikt, houd uw arts op de hoogte voordat u zinkoxide gebruikt.

5. Gebruik zinkoxide niet als een intern geneesmiddel.

6. Vermijd het gebruik van zinkoxide in de buurt van uw ogen.

7. Draag dagelijks een zinkoxiderijke zonnebrandcrème. Zelfs als u niet naar buiten gaat, kan het dragen van zonnebrandcrème thuis u redden van het blauwe licht van laptops en mobiele telefoons.

8. Zinkoxide is meestal veilig voor alle huidtypes. Het past ook perfect bij de gevoelige en acnegevoelige huid.

Inpakken

Zinkoxide is een actief ingrediënt in zonnebrandmiddelen, gebruikt om jeuk, huidinfecties, schrale huid en huidaandoeningen te behandelen. Bovendien heeft het ook geweldige wondgenezingsmogelijkheden. U kunt dit krachtige ingrediënt opnemen in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine. Maar zorg ervoor dat u de productetiketten zorgvuldig leest om de dosering te begrijpen en de gebruiksinstructies te volgen. Als u een gevoelige huid heeft of gevoelig bent voor allergische reacties, raadpleeg dan uw arts voordat u het op uw huid gebruikt.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen