Wat is post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)?

Post-inflammatoire hyperpigmentatie is een medische term die wordt gebruikt om donkere of verkleurde vlekken op de huid te beschrijven die na acne op de huid zijn achtergebleven. Het ziet eruit als een vlak gebied van verkleuring dat over het algemeen paars, bruin of zwart van kleur is (afhankelijk van de huidskleur). PIH komt veel voor bij zowel mannen als vrouwen, hoewel het vaker voorkomt in donkere huidtinten.

Hier is een overzicht van alles wat u moet weten over PIH.

Wat zijn de oorzaken PIH?

PIH begint met een overproductie van melanine, het huidpigment dat kleur biedt aan je huid, haar en de iris van je ogen. Huidverduistering treedt op als gevolg van overmatige melanineproductie veroorzaakt door ontsteking, letsel of onbeschermde blootstelling aan de zon.

Post Acne:

De productie van melanine kan worden geactiveerd terwijl de huid geneest na acne.

PIH heeft over het algemeen drie dingen nodig om te floreren:

  • Dode huidcellen
  • Acne bacteriën
  • Een porie die de groei van de bovenstaande twee kan vangen en bevorderen

Wanneer deze drie dingen achter elkaar gebeuren, resulteren ze in de ontwikkeling van acne.

Bij het voelen van een aanval gaat je lichaam in de verdedigingsmodus en activeert het genezingsproces om ontstekingen te bestrijden.

Tijdens deze fase signaleert een enzym genaamd Tyrosinase, gelegen in de buurt van de melanocyten, de productie van melanine door oxidatie. Dit leidt tot huidverduistering en verkleuring (PIH).

Het goede is dat de verkleuring na verloop van tijd kan vervagen. In sommige gevallen kan de verkleurde plek langer (weken of maanden) aanwezig zijn. De vlek kan op natuurlijke wijze vervagen als de huid de reguliere desquamatiecycli doorloopt. Bliksemproducten kunnen echter nodig zijn om het proces te versnellen.

Kun je genezen na inflammatoire hyperpigmentatie?

Hoe moet je het behandelen?

Om PIH te behandelen, kunt u de volgende maatregelen overwegen:

A. Gebruik producten die huidverduistering tegengaan

Producten die tyrosinaseremmers bevatten, verminderen de hoeveelheid melanine die in de huid wordt geproduceerd. Ze voorkomen ook dat melanine het oppervlak van de huid bereikt. Je hebt ook een product nodig dat acne-veroorzakende bacteriën doodt en dode huidcellen van het huidoppervlak exfolieert om je poriën schoon te houden.

B. Vermijd het overslaan van zonnebrandcrème

Onbeschermde blootstelling aan de zon kan melanocyten triggeren om overtollige melanine te produceren.  Gebruik een zonnebrandcrème met ten minste SPF 30 of hoger om verdere verduistering te voorkomen.

C. Raak uw gezicht niet aan

Het constant aanraken van je gezicht kan bacteriën van je handen op je gezicht overbrengen die resulteren in acneontwikkeling of een toename van bestaande acne.

Het volgen van deze tips kan de genezing versnellen. Maar ze zijn misschien niet altijd voldoende om je huid te genezen.

Om te herstellen van PIH, wordt een goed huidverzorgingsregime – een die past bij uw unieke huidprofiel en zorgen – geadviseerd door dermatologen.

De producten van Esse Organic Skincare zijn aangepast aan uw huidkenmerken en pakken ook uw huidprobleem aan, waardoor uw huid rondom beschermd wordt. Omdat uw huid uniek is, wordt een regime aanbevolen – speciaal ontworpen voor uw huid – op basis van uw huidanalyse via de SkinID-vragenlijst™ van Esse Organic Skincare!

Wil je een huidverzorgingsregime dat precies overeenkomt met de exacte behoeften van je huid? Begin met het begrijpen van het unieke profiel van uw huid door de SkinID-vragenlijst™ in te vullen.

Begin met het kennen van je huid