Krijg je een kick van het blazen en knallen van kauwgom? Terwijl je er enorm van genoot, is de kauwgom ooit per ongeluk in je haar blijven steken? Als je met je hoofd knikt, heb je waarschijnlijk nachtmerries gehad van het knippen van je weelderige lokken in een poging om het tandvlees van je haar te krijgen!

Welnu, een onnodige knipbeurt is zeker te vermijden. Er zijn manieren om kauwgom die vastzit in je haar effectief te verwijderen, zonder je haar te knippen! Het eerste wat je moet onthouden is, raak niet in paniek en begin met je vingers aan het haar te trekken om het tandvlees eruit te krijgen. Dit kan het tandvlees alleen maar verder uitrekken en uiteindelijk de dingen erger maken.

Lees verder om te leren hoe je kauwgom uit je haar kunt verwijderen zonder het te knippen of verdere schade aan te richten.

Beste manieren om kauwgom uit je haar te verwijderen

Ten eerste, raak niet in paniek en maak uiteindelijk meteen een afspraak met je haarstylist. Soms kan de kauwgom die je kauwt ook vast komen te zitten aan je wenkbrauwen en wimpers. Hoewel het misschien lastig lijkt, zijn er ook effectieve huismiddeltjes om kauwgom uit deze gebieden te verwijderen. Hieronder staan enkele van de gemakkelijkste oplossingen die u kunt proberen:

1. Bakolie

Volgens de American Academy of Dermatology is het gebruik van plantaardige oliën een van de meest effectieve manieren om kauwgom te verwijderen die vastzit in je wenkbrauwen of wimpers (1). Je kunt plantaardige oliën zoals olijfolie of kokosolie gebruiken.

 • Identificeer waar het stuk kauwgom precies in je haar zit en bedek dat gebied met je vingers met plantaardige olie.
 • Wacht een paar minuten terwijl de plantaardige olie zijn ding doet!
 • In een paar minuten kunt u gemakkelijk het tandvlees van uw haar of wenkbrauwen en wimpers verwijderen zonder enige moeite.

2. IJs

Ja, zoiets eenvoudigs als het ijs dat in je koelkast is opgeslagen, kan ook helpen om kauwgom uit je haar te krijgen zonder het te knippen. Hoewel oliën de gom minder plakkerig maken, kan het gebruik van een ijspak dit ook met minder rommeligheid voor elkaar krijgen.

 • Maak thuis een ijspakking en breng deze direct aan op de gom.
 • Zodra het bevriest en verhardt, kunt u het gemakkelijk verwijderen.
 • Houd er rekening mee dat voor een groter stuk kauwgom dat in je haar blijft steken, plantaardige olie de beste keuze is. Gebruik een ijspakking om de kauwgom alleen te verwijderen in gevallen van een zeer klein getroffen gebied.

3. Azijn

Onderzoek naar de afbraak van polymeren heeft aangetoond dat chemische oplosmiddelen zoals azijn, glycerine en water het meest effectief zijn in het verbreken van de chemische bindingen van kauwgom. (2)

 • Om kauwgom uit het haar te verwijderen met behulp van azijn, weekt u het getroffen gebied met azijn.
 • Wacht een paar minuten terwijl azijn het tandvlees in je haar los maakt.
 • Gebruik dan een kam met brede tanden om het tandvlees voorzichtig uit je haar te verwijderen.
 • Zorg ervoor dat je precies de juiste hoeveelheid tijd wacht, net totdat de azijn de kleverige kauwgom zachter maakt. Gebruik vervolgens een kam om het tandvlees te verwijderen.

4. Pindakaas

Pindakaas heeft naast het feit dat het een lekkere smaakmaker is ook enkele minder bekende voordelen. Het bevat alle juiste oliën die zijn magie zullen werken en gemakkelijk kauwgom in je haar zullen verwijderen.

 • Breng pindakaas aan over het hele gebied van kauwgom-vastzittend haar, zodat het een dekking vormt rond het tandvlees volledig.
 • Je kunt dit doen met je vingers of een zachtere tandenborstel.
 • Breng pindakaas aan en wacht dan een tijdje, want de kruiderij zorgt er verrassend voor dat het tandvlees in je haar minder plakkerig aanvoelt.
 • Was je haar nadat je het tandvlees hebt verwijderd, omdat je niet wilt dat je haar naar een kruiderij ruikt.
 • Zorg ervoor dat je de romige pindakaas kiest en niet de knapperige soort. (3)

5. Tandpasta

Je bent waarschijnlijk in het reine gekomen met de verbazingwekkende voordelen van tandpasta om je tandvlees er sprankelend wit en gezond uit te laten zien. Wist je dat ze ook een geweldig huismiddeltje zijn voor het verwijderen van kauwgom die vastzit in het haar?

 • Om aan te brengen, doe je wat tandpasta op een watje en dep je vervolgens het kauwgom dat in je haar zit ermee, zodat het overal bedekt is met tandpasta.
 • Dit kun je ook doen met een oude tandenborstel.
 • Wacht een paar minuten omdat de tandpasta het tandvlees harder en minder plakkerig maakt.
 • Verwijder vervolgens het tandvlees dat in je haar vastzit gemakkelijk met een stoelborstel met brede tanden.

6. Mayonaise

Ja, we zijn het erover eens dat dit een vette, rommelige oplossing kan zijn. Maar als mayonaise al het vet is dat je in je koelkast hebt, maak je dan geen zorgen, want het zal het werk doen en kauwgom gemakkelijker uit het haar verwijderen.

 • Om aan te brengen, gebruik je je vingers om het tandvlees dat in je haar vastzit te bedekken met mayonaise.
 • Sommige mayonaise zit boordevol met alle juiste oliën, zoals olijfolie, waardoor de kauwgom minder plakkerig wordt.
 • Nadat u de mayonaise op het getroffen gebied hebt aangebracht, wacht u een paar minuten voordat u het tandvlees voorzichtig verwijdert.
 • Als je mayonaise gebruikt om kauwgom in je haar te verwijderen, vergeet dan niet om onmiddellijk daarna te douchen als vuistregel.

7. Vaseline

Vaseline wordt veel gebruikt in India en het is een essentieel onderdeel van de meeste reispakketten. Wist je dat vaseline ook nuttig is om kauwgom in het haar te krijgen? Vaseline is in wezen vaseline, een mix van natuurlijke wassen en minerale oliën.

 • Doe wat vaseline op een watje en breng het aan op en rond het getroffen gebied, zodat het tandvlees volledig bedekt is met de stof.
 • Wacht een paar minuten voordat u probeert het tandvlees voorzichtig te verwijderen.

Wat moet je niet doen als je kauwgom in het haar krijgt?

Begin niet met je handen aan het stuk kauwgom dat in je haar is geplakt, omdat dit uiteindelijk het haaroppervlak dat door het tandvlees wordt bedekt, kan vergroten, waardoor het probleem erger wordt.

Zorg ervoor dat je het tandvlees niet laat verspreiden en verder vast komt te zitten in je haar door de aangetaste haarlokken voorzichtig te isoleren.

Vergeet niet om voorzichtig te zijn tijdens het verwijderen van de kauwgom en om altijd je haar te wassen na het gebruik van remedies zoals pindakaas en plantaardige oliën of andere ingrediënten om kauwgom eruit te krijgen. Je wilt toch niet naar deze voedingsmiddelen ruiken!

Inpakken

Het gebruik van plantaardige oliën of boters zijn enkele van de eenvoudigste en meest effectieve huismiddeltjes om kauwgom in je haar te verwijderen. Raak nooit in paniek over kauwgom die vastzit in je haar, wenkbrauwen of wimpers. Wees altijd voorzichtig terwijl je eindelijk kauwgom uit je haar trekt na het aanbrengen van de huismiddeltjes. En sla de haarwas daarna niet over.

Ondanks alle inspanningen, als je je nog steeds zorgen maakt over je haar, moet je onmiddellijk een afspraak maken met een haarstylist of dermatoloog.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen