De winter is hier! En dat geldt ook voor een droge en schilferige huid. De beste en gemakkelijkste manier om dit te bestrijden is met de juiste moisturizer.

Moisturizers zijn er in de vorm van lotions, crèmes en zalven. Als je een droge huid hebt, is een crème ideaal voor jou in plaats van een lotion om irritatie te voorkomen.

Hoogtepunten:

 • Hoe werkt een moisturizer?
 • Wat bevatten moisturizers?
 • Hoe een vochtinbrengende crème voor de droge huid te kiezen?
 • Welke ingrediënten moet je zoeken in een vochtinbrengende crème als je een droge huid hebt?

1. Hoe werkt een moisturizer?

Moisturizers trekken vocht uit de omgeving aan en houden het vast in de huid, waardoor het gehydrateerd en zacht blijft. Ze stimuleren de ceramideproductie in het lichaam en voorkomen waterverlies uit de bovenste laag van je huid.

2. Wat bevatten moisturizers?

A. Water

De meeste moisturizers zijn olie-in-water emulsies. Dit komt omdat de olie helpt het water in je huid vast te houden. Gewoon water heeft de neiging om te verdampen. De olie houdt het tegen.

B. Bevochtigingsmiddelen

Bevochtigingsmiddelen worden verondersteld vocht uit de omgeving aan te trekken en op de huid te plakken. In extreem droge klimaten kunnen bevochtigingsmiddelen echter water uit het lichaam aantrekken, wat bijdraagt aan de droogte. Dit is de reden waarom de meeste bevochtigingsmiddelen worden gebruikt met verzachtende middelen.

C. Verzachtende middelen

Hun doel is om de huid glad te strijken.

D. Vitamine A, E en C

Deze vitamines helpen de gezondheid van de huid te verbeteren. De meeste moisturizers bevatten ze om de algehele textuur te verbeteren.

3. Hoe kies je een vochtinbrengende crème voor de droge huid?

A. Zware moisturizers

Zware moisturizers werken meestal goed voor de droge huid. Moisturizers met antioxidanten en meer oliën helpen de droge huid beter te verlichten.

B. Koop een crème of zalf

Crèmes en zalven werken beter dan lotions. Als je een droge huid hebt, kunnen lotions je huid irriteren en stekende sensaties veroorzaken.

C. Koop een moisturizer met SPF

Blootstelling aan de zon kan leiden tot een droge huid en bijdragen aan uw huidprobleem. Gebruik een moisturizer met SPF om jezelf te beschermen tegen UV-stralen. Dit zal niet alleen vocht vasthouden, maar zal ook helpen huidveroudering en schilfering te verminderen.

D. Zoek naar een vochtinbrengende crème om uw specifieke huidprobleem aan te pakken

Als u eczeem of een andere huidaandoening heeft, gebruik dan een vochtinbrengende crème die wordt aanbevolen door uw dermatoloog.

4. Welke ingrediënten moet je zoeken in een moisturizer als je een droge huid hebt?

A. Antioxidanten

Antioxidanten helpen de droge huid te verlichten en de algehele gezondheid van de huid te behouden. Ze voorkomen vroegtijdige veroudering, fijne lijntjes en verbeteren de textuur. Het is ideaal om een moisturizer te kiezen die vol zit met antioxidanten als je een droge huid hebt.

Sommige antioxidanten die helpen bij het verlichten van de droge huid:

Vitamine E

 • Vitamine E stimuleert de collageenproductie in het lichaam. De fotoprotectieve eigenschappen beschermen de huid tegen schade veroorzaakt door UV-stralen. [1]
 • Studies suggereren dat vitamine E effectief is bij de behandeling van atopische dermatitis. [2]
 • Noten, volle granen, olijfolie en zaden zijn rijk aan vitamine E.

Lycopeen

Dit is wat rode groenten en fruit hun kleur geeft. Van lycopeen wordt gezegd dat het de huid beschermt tegen zonnebrand. [3]Het verhoogt de collageenproductie in het lichaam en vermindert huidbeschadiging.

Niacinamide

Niacinamide verbetert de oppervlaktetextuur en verzacht de huid. Het herstelt fijne lijntjes en voorkomt verdere huidbeschadiging door een ceramidebarrière te laten groeien. [4]Dit houdt vocht vast in de huid. Niacinamide is gunstig voor alle huidtypes.

Andere antioxidanten die u kunnen verlichten van een droge huid zijn vitamine C, vitamine A, resveratol, genisteïne, koffiebes, groene thee en curcumine.

B. Verzachtende middelen

Verzachtende middelen smeren de huid en maken deze glad. Ze komen in de vorm van crèmes, zalven en lotions. Als u een droge huid heeft, wordt het aanbevolen om een crème te gebruiken vanwege hun dikke consistentie.

Crèmes bevatten ook meer olie dan lotions. Ze verzachten je huid en verbeteren de textuur. Enkele verzachtende middelen die nuttig blijken te zijn bij de behandeling van een droge huid zijn sheaboter, vetzuren en meerdere bloemoliën.

Shea Boter

Onderzoek wijst uit dat producten die sheaboter bevatten de droge huid en eczeem aanzienlijk kunnen verbeteren. [5] Sheaboter helpt het vocht in je huid te herstellen.

Kokosolie

Kokosolie is een smeermiddel en kan het algehele vochtgehalte in uw huid verbeteren wanneer het regelmatig wordt aangebracht. [6]

Vaseline

Petrolatum creëert een effectieve waterafstotende film wanneer het op de huid wordt aangebracht. Het voorkomt dat de huid zijn vocht verliest. Het vangt water op in de huid, verbetert de textuur en verzacht de huid. [7]

Jojoba olie

Deze olie wordt veel gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten. Het heeft antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die het een goede reparatieoptie maken voor de droge huid. Jojoba-olie is effectief bij de behandeling van seborrheic dermatitis en atopische dermatitis.

Verzachtende middelen zoals minerale olie, bijenwas, olijfolie, paraffine en plantaardige oliën zijn ook vitale ingrediënten in moisturizers voor de droge huid.

C. Bevochtigingsmiddelen

Bevochtigingsmiddelen trekken vocht uit de omgeving naar de huid. Zware verzachtende middelen in combinatie met bevochtigingsmiddelen zijn echter een goede optie voor de droge huid. Verzachtende middelen voorkomen dat water verdampt.

Bevochtigingsmiddelen, in droge klimaten, zijn in staat om water uit diepere niveaus van de huid te trekken. Dit kan leiden tot uitdroging van de huid. Als je een droge huid hebt, is de beste optie om zware en op olie gebaseerde moisturizers te kopen.

Let op deze bevochtigingsmiddelen voordat je een moisturizer koopt:

Glycerine

 • Glycerine is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Het verzacht de huid en verlicht deze van droogheid.
 • Van glycerine is bewezen dat het effectief is bij de behandeling van atopische dermatitis.[8]

Propyleenglycol

Propyleenglycol wordt aangetroffen in veel moisturizers voor de droge huid. Het kan echter allergische reacties veroorzaken. [9] Als u een product koopt dat propyleenglycol bevat, voer dan een patchtest uit voordat u het op uw gezicht aanbrengt.

Ureum

Ureum wordt al meer dan 20 jaar gebruikt in de dermatologie. Het wordt gebruikt voor de behandeling van extreem droge huid en huidaandoeningen zoals psoriasis. Het maakt verharde eiwitten in een droge huid los en breekt ze af en verlicht de huid van jeuk. [10]

Andere effectieve bevochtigingsmiddelen zijn PEG, siliconen, hyaluronzuur en aloë.

D. SPF

Koop een moisturizer met de eigenschappen van een zonnebrandcrème. SPF is van vitaal belang om u te beschermen tegen verdere schade veroorzaakt door de zon. Als je gewoon moisturizer draagt en onbeschermd in de zon gaat, is er niet veel dat een moisturizer alleen kan doen om te helpen!

Kies een breedspectrum zonnebrandcrème. Breedspectrum zonnebrandmiddelen fungeren als schilden op je huid. Ze beschermen je tegen UVA- en UVB-stralen van de zon. Dit voorkomt huidveroudering, rimpels en uitdroging van de huid.

E. Huidaanvullende ingrediënten

Deze ingrediënten verrijken de bovenste laag van de huid om deze gehydrateerd te houden. Ze compenseren verloren componenten van het huidoppervlak en houden het zacht en vochtig.

Ceramiden

Ceramiden verbeteren de barrièrefunctie van de huid en voorkomen waterverlies [11].

Natrium PCA

Van producten die natrium-PCA bevatten, wordt gezegd dat ze vocht toevoegen aan de bovenste lagen van de huid. [12] Dit verbetert de algehele textuur van de huid.

Glycerol

Glycerol is al jaren populair in de dermatologie. Het wordt gebruikt om de huid te hydrateren en de elasticiteit en textuur te verbeteren.

Andere huidaanvullende ingrediënten zijn glycerine, fosfolipiden en cholesterol.

F. Verpakking

Zeg nee tegen potten

Antioxidanten en andere ingrediënten breken af in de aanwezigheid van lucht. Om het nog erger te maken, wordt de werkzaamheid van ingrediënten aangetast in doorzichtige potten wanneer ze worden blootgesteld aan daglicht. Niet alleen dat, constant het product aanraken om het te gebruiken, vervuilt het.

Buizen zijn een betere optie

Het gebruik van een product verpakt in een buis vermindert het risico op besmetting. Het staat ook niet toe dat ingrediënten zo gemakkelijk afbreken, aangezien de meeste buizen niet doorzichtig zijn. Als je liever een pot koopt, zorg er dan voor dat het een airless pot is en niet transparant of doorschijnend is.

Esse Organic Skincare’s Barrier Repair Cream

Esse Organic Skincare's Barrier Repair Cream

Esse Organic Skincare’s Barrier Repair Cream is gericht op het herstellen van een schrale en droge huid, jeuk en ruwe huidvlekken. Het verbetert de textuur door vocht vast te houden en een schild over je huid te laten groeien. Dit voorkomt dat je huid water verliest.

Voordelen van het gebruik van Esse Organic Skincare’s Barrier Repair Cream

 • Houdt vocht vast
 • Herstelt huidbarrière
 • Voorkomt schade
 • Kalmeert de huid/Verlicht jeuk

Hoe Esse Organic Skincare’s Barrier Repair Cream te gebruiken

 • Neem een goede hoeveelheid crème in je handpalmen.
 • Wrijf het zachtjes in je gezicht. Wees niet hard voor je huid. Neem een paar minuten de tijd om het product in je huid te masseren.

Esse Organic Skincare beveelt een huidverzorgingsregime in 3 stappen aan om de gezondheid van uw huid te verbeteren. Dit omvat:

 • Een cleanser (op basis van je huidtype)
 • Een moisturizer (op basis van je huidtype)
 • Een actieve advertentiekleed je huidige nummer aan

Verschillende huidtypes vereisen verschillende producten. Als je een droge huid hebt, zou een dichte moisturizer vol met hydraterende ingrediënten de truc voor je moeten doen! Als u nog steeds merkt dat uw huid droog is en de textuur niet is verbeterd, bezoek dan een dermatoloog.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen