Bleke huid of bleekheid is een ongewone lichtheid van de huidskleur in vergelijking met uw normale teint. Bleekheid kan vaak aanleiding geven tot bezorgdheid over de gezondheid van uw huid. Wist je dat een bleke huid kan worden veroorzaakt door een verminderd aantal rode bloedcellen?

Het kan over je hele huid voorkomen of er meer gelokaliseerd uitzien. Lokale bleekheid treft meestal een enkele ledemaat. Gelukkig zijn er manieren om bleekheid te behandelen en te overwinnen. Scroll naar beneden om meer te lezen.

Hoogtepunten:

 • Wat zijn de oorzaken bleke huid?
 • Hoe maak je een bleke huid gloeiend?
 • Home Remedies voor bleke huid
 • Bleke huid vs lichte huid vs bruine huid

Wat zijn de oorzaken bleke huid?

Het hebben van een bleke huid is een uitdaging omdat het er dof en ongezond uit kan zien. Er zijn meerdere redenen waarom je huid bleek wordt. Deze omvatten:

 • Bloedarmoede [1]
 • Vitaminetekorten
 • Beperkte blootstelling aan de zon
 • Van nature bleke huid
 • Bevriezing of blootstelling aan koude temperatuur [2]
 • Gevaarlijk lage bloeddruk
 • Verstopping in een ledemaat

Hoe maak je een bleke huid gloeiend?

Een bleke huid is moeilijk te beheren en kan er vaak flauw of plat uitzien. Je huid kan echter op een paar eenvoudige manieren zijn verloren gloed terugkrijgen.

1. Bouw een huidverzorgingsroutine

Ongeacht je huidtype of textuur, je huid heeft aandacht en een goede huidverzorgingsroutine nodig. Regelmatige reiniging, exfoliatie en hydratatie zijn essentieel om je huid te voeden en op te fleuren.

Exfoliatie helpt dode huidcellen uit de bovenste laag van je huid te verwijderen en tegelijkertijd de natuurlijke gloed van je huid te herstellen. Ook kan het gebruik van een hydraterende moisturizer helpen het algehele uiterlijk van uw huid te verbeteren.

Je kunt ook een verhelderend gezichtsmasker aan je regime toevoegen voor extra voeding. Het hebben van een consistente huidverzorgingsroutine kan u helpen zichtbare resultaten in uw huidskleur te zien.

2. Consumeer een goed dieet

Een bleke huid vereist een goed dieet gevuld met vetzuren, antioxidanten en mineralen zoals zink en ijzer. Inclusief essentiële vetzuren [3] zoals omega-3 en omega-6 in vette vis zoals tonijn en zalm. Je kunt ook essentiële vetzuren verkrijgen uit noten en zaden.

Antioxidanten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van je huid tegen bleek en droog worden. Bessen, broccoli, kersen, paranoten, erwten en papaja’s zijn de beste bronnen van antioxidanten.

3. Verhoog uw vitamine-inname

Vitaminetekort is een van de meest voorkomende redenen waarom de huid bleek wordt. Uw dieet moet bestaan uit verschillende essentiële vitamines zoals vitamine A, E, C en vitamine B-complex.

Zuivelproducten zijn rijk aan vitamine A. Het toevoegen ervan aan uw normale dieet is een uitstekende manier om aan uw vitaminebehoeften te voldoen. Consumeer noten, erwten, vette vis en citroen om de inname van vitamine E, C en B te verhogen. Als uw regelmatige voedselinname niet voldoende is voor uw vitaminebehoeften, probeer dan vitaminesupplementen te nemen.

4. Zoek medische hulp

Als uw huid er bleker uitziet dan normaal, heeft u meer kans op bloedarmoede, wat de juiste medische zorg vereist. Zoals hierboven vermeld, duidt bleekheid in een bepaald gebied, zoals in gelokaliseerde bleke huid, over het algemeen op een blokkade in de specifieke ledemaat.

Het is van vitaal belang om een afspraak te maken met uw arts om de onderliggende oorzaak van uw bleekheid te diagnosticeren.

natuurlijke zelfgemaakte fruit gezichtsmaskers

Home Remedies voor bleke huid

1. Citroen

Citroen is een rijke bron van vitamine C die helpt je huid op te fleuren. Citroensap kan ook helpen bij het beheersen van overtollige olieproductie in uw huid, terwijl het grote huidverlichtende voordelen biedt. Je kunt een paar druppels citroensap in je gezichtsverpakking toevoegen om alle voordelen ervan te plukken.

2. Melk en honing

Zoals citroen, honing en melk kunnen je helpen om een natuurlijk helderdere huid te krijgen. Melk is rijk aan vitamine A en calcium. Om een zelfgemaakt gezichtsmasker te maken, neem je twee eetlepels melk en honing en meng je het met een paar citroendruppels. Breng het minstens één keer per week aan om resultaten op te merken.

3. Sinaasappelschil en yoghurt

Sinaasappels zijn niet alleen heerlijk, maar zijn ook zeer gunstig voor je huid. Bewaar na het eten van een sinaasappel de schil en maal deze tot een fijn poeder. Voeg twee eetlepels yoghurt toe aan het sinaasappelschilpoeder. Meng de ingrediënten goed en breng de pasta aan op je huid. Laat het drogen en spoel het af met lauw water.

4. Aloë Vera

Aloë vera reguleert tyrosinase [4] activiteit die de melanineproductie van uw huid handhaaft. Het is ook een rijke bron van antioxidanten en helpt je om glad, zacht en brstrakke huid. Je kunt verse aloë vera gel rechtstreeks op je huid aanbrengen voor een heldere, stralende teint.

5. Tomaat

Tomaat werkt als een huidverlichtend middel en verwijdert de dode huidcellen uit de bovenste laag van de huid. Regelmatig aanbrengen van tomaat op je huid kan het schoon en helder maken. Neem een plakje verse tomaat en wrijf het over je huid. Laat het drogen en spoel af met koud water.

6. Papaja

Papaya werkt als een krachtige exfoliator en lost inactieve eiwitten en dode huidcellen op, waardoor je een zachtere huid krijgt. Neem wat rauwe papaja en meng het tot een gladde pasta. Breng het aan op je huid en laat het drogen. Zodra het droogt, spoel het af met lauw water.

7. Sandelhout

Sandelhout is een natuurlijk genezend middel. Maak een mengsel van sandelhout, melk en kurkuma om een bleke huid te behandelen. Meng de ingrediënten in een perfecte mix en breng deze pasta aan op je huid. Laat het drogen en spoel het af als het droog is. Herhaal dit proces één keer per week.

Bleke huid vs lichte huid vs bruine huid

Bleke huid

Lichte huid

Bruine huid

1. Bleke huid verwijst naar de ongewone lichtheid van de huid.

1. Een lichte huid is helder en porselein.

1. Bruine huid verwijst naar een donkere huidskleur als gevolg van extreme blootstelling aan de zon.

2. Een bleke huid is een aandoening waardoor je huid er dof of ongezond uitziet.

2. Een lichte huid is een huidskleur die er gezonder uitziet dan een bleke huid.

2. Bruinen is een natuurlijk proces waarbij de melanineproductie van de huid wordt beïnvloed door het zonlicht.

3. Een bleke huid hoeft niet eerlijk van teint te zijn.

3. Mensen met een lichte huid kunnen bleekheid ervaren. In de meeste gevallen beschouwen mensen bleek en eerlijk als een vergelijkbare aandoening.

3. Ongeacht je huidskleur, bruinen kan altijd gebeuren.

4. Een bleke huid kan een symptoom zijn van een onderliggende medische aandoening zoals bloedarmoede.

4. Een lichte huidskleur wordt meestal niet geassocieerd met een ziekte.

4. Overmatige blootstelling aan de zon gaat gepaard met verschillende gezondheidsrisico’s, waaronder huidkanker.

Inpakken

Zoals besproken, kan een bleke huid worden veroorzaakt door verschillende redenen, waaronder vitaminetekorten en onderliggende gezondheidsproblemen. Daarom is het bepalen van de oorzaak van uw bleke huid cruciaal voor het vinden van de juiste behandeling voor uzelf. U moet onmiddellijk uw arts bellen als u een plotseling begin van gegeneraliseerde bleekheid of bleekheid van een ledemaat heeft.

Esse Organic Skincare biedt een op maat gemaakt huidverzorgingsregime op basis van uw unieke huidtype en kenmerken.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen