We zijn allemaal opgegroeid met hetzelfde advies: ga niet direct na het wassen van je haar naar bed. Hoewel je misschien gelooft dat slapen met nat haar een verkoudheid kan veroorzaken, blijkt er geen waarheid in te zitten. In feite moet je eerst worden blootgesteld aan een infectieus agens om verkouden te worden.

Maar nogmaals, gaan slapen met nat haar kan een heel andere reeks problemen voor je hoofdhuid en haar veroorzaken. Het kan zelfs je immuunsysteem verzwakken, waardoor je vatbaarder wordt voor verkoudheid en griep.

In dit artikel geven we je de primeur over hoe slapen met nat haar echt van invloed is op je haar en gezondheid. Blijf scrollen voor meer.

Hoogtepunten:

  • Waarom gaan mensen met nat haar naar bed?
  • Bijwerkingen van slapen met nat haar
  • Hoe slaap je met nat haar zodat het er ’s ochtends goed uitziet?

Waarom gaan mensen met nat haar naar bed?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen met vochtig haar slapen, is dat ze de tijd of energie missen om het voor het slapengaan te drogen. Sommigen geven er de voorkeur aan om hun haar ’s nachts te wassen om de ochtenddrukte te vermijden.

In sommige gevallen kiezen mensen ervoor om met nat haar te slapen, omdat het hen helpt te ontspannen en af te koelen. Volgens onderzoek kan het koelen van de hersenen de metabolische activiteit verminderen [2], wat u kan helpen beter te slapen, vooral als u slapeloosheid heeft.

Vrouw in badbad

Bijwerkingen van slapen met nat haar

1. Schimmelinfectie

Slapen met nat haar kan je een verhoogd risico geven op het ontwikkelen van een schimmelinfectie op de hoofdhuid. Schimmels, zoals Malassezia, kunnen aandoeningen zoals dermatitis en roos veroorzaken.

Wanneer je met nat haar slaapt, wordt je kussen ook vochtig. Volgens een studie, [1] synthetische en veren kussens bevatten een aanzienlijke schimmelbelasting die gedijt in vochtige en warme omgevingen.

Kussens kunnen de primaire bron van schimmelinfectie zijn, wat ernstige gevolgen kan hebben bij patiënten met ademhalingsaandoeningen zoals astma of sinusitis.

2. Haarschade

Wanneer je haar nat is, is het in een fragiele staat. Dit is de reden waarom je er direct na het wassen extra goed voor moet zorgen. Net zoals je niet aan je haar moet trekken of trekken terwijl het nat is, moet je je niet omdraaien en in bed gooien. Elke keer dat u dit doet, loopt u het risico uw haarschacht te overbelasten, wat leidt tot haarbreuk en schade.

3. Zwak immuunsysteem

Slapen met nat haar kan je immuunsysteem verslechteren, waardoor je kwetsbaarder wordt voor verkoudheid en griep. Als je slaapt met de airco aan terwijl je haar nat is, kun je zelfs ziek worden.

4. Afbraak van het haarzakje

Als je regelmatig met nat haar slaapt, kan het vocht in je haar je haarschubben beschadigen, wat de beschermende buitenlaag van de follikel is.

Omdat de nagelriem als een schild werkt, kunnen de watermoleculen het binnenste deel van het haarzakje binnendringen en de cortex beschadigen wanneer deze wordt gescheurd, wat leidt tot haaruitval. Bovendien kan je haar ook zijn natuurlijke glans en glans verliezen.

5. Styling duurt langer

Slapen met nat haar kan resulteren in meer klitten en knopen, wat betekent dat je ’s ochtends meer tijd moet besteden aan het stylen van je haar.

6. Dof haar

Wanneer u met nat haar slaapt, kan uw kussen natuurlijke oliën en overtollig vocht uit uw haar absorberen, wat leidt tot haar dat er dof en levenloos uitziet.

Hoe slaap je met nat haar zodat het er ’s ochtends goed uitziet?

Vrouw die met nat haar slaapt

Een van de belangrijkste nadelen van slapen met nat haar is dat je niet weet hoe je haar eruit zal zien na het ontwaken. Je kunt zelfs wakker worden met kroeshaar en gekrompen haar.

Hier zijn enkele snelle tips over slapen met nat haar op de juiste manier om ’s ochtends wakker te worden met tam, getoupeerd haar.

1. Laat je haar aan de lucht drogen of föhnen voordat je naar bed gaat. Het is de beste manier om zijn natuurlijke stijl te behouden. Bovendien verkleint het ook de kans dat je haar beschadigd raakt.

2. Trek je haar niet strak tijdens het slapen, omdat het je haar kan beschadigen, wat kan leiden tot breuk en haaruitval.

3. Neem vroeg in de avond een douche, dus tegen de tijd dat je naar bed gaat, is je haar al aan de lucht gedroogd en blijft de natuurlijke stijl behouden.

4. Gebruik een zijden kussensloop als je regelmatig met nat haar slaapt. Zijden kussensloop vermindert wrijving en u bespaart uw haar van opmerkelijke schade. Het kan je haar ook helpen zijn natuurlijke stijl te behouden.

5. Wikkel je haar na een douche met een katoenen t-shirt om overtollig water te absorberen zonder het haar te beschadigen.

6. Het gebruik van een leave-in conditioner kan helpen je haar te versterken. Het beschermt ook de haarschubben tegen wrijving en maakt gemakkelijk ontwarren mogelijk. Bovendien zal je haar ’s ochtends zacht en glad aanvoelen.

7. Vervang je kussensloop om de dag om schimmelgroei in je beddengoed te voorkomen.

8. Studies [3] hebben bewezen dat kokosolie voorkomt dat nat haar beschadigd raakt. Dus, als je met nat haar moet slapen, breng dan een paar druppels kokosolie aan op de uiteinden van je haar.

Inpakken

Slapen met nat haar kan op de lange termijn slecht zijn voor je haar, omdat het de nagelriemen kan beschadigen en tot haaruitval kan leiden. Als je niet het geduld of de energie hebt om je haar grondig te drogen, moet je het op zijn minst handdoekdrogen voordat je hoofd het kussen raakt. Als je absoluut met nat haar moet slapen, zorg er dan voor dat het niet soppend nat is of stevig vastgebonden.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen