Als je vaak ’s nachts in slaap valt zonder je make-up af te doen of je huid de juiste voeding te geven, zul je waarschijnlijk wakker worden met een huid die er dof en futloos uitziet. Als dit te bekend klinkt, moet je je concentreren op het opbouwen van de juiste nachtelijke huidverzorgingsroutine.

Het behandelen van uw huid voor natuurlijke verjonging tijdens de nachten kan het duurzamer maken gedurende de dag. Een nachtelijke huidverzorgingsroutine die zich concentreert op hydratatie en herstel kan je huid stevig en helder houden. Lees verder om erachter te komen hoe je een ideale nachtelijke huidverzorgingsroutine kunt opbouwen en waarom het essentieel is.

Hoogtepunten:

  • Het belang van het hebben van een nachtelijke huidverzorgingsroutine
  • Nacht huidverzorgingsroutine: stappen
  • Hoe laat moet ik mijn nacht huidverzorgingsroutine doen?
  • Wat is het verschil tussen huidverzorgingsroutine overdag en ’s nachts?

Het belang van het hebben van een nachtelijke huidverzorgingsroutine

Je stelt je huid overdag bloot aan verontreinigende stoffen, UV-stralen, vuil en vuil. ‘S Nachts krijgt je huid de kans om de schade ongedaan te maken, te verjongen en nieuwe cellen aan te maken. Daarom moet u alle sporen van vuil en oude make-up van uw huid verwijderen voordat u het kussen raakt.

Door een nachtelijke huidverzorgingsroutine te volgen, help je je grootste orgaan om zichzelf sneller en beter te herstellen. De moeite die je doet om je huid te reinigen, hydrateren en voeden, zal een lange weg gaan om het soepel en stevig te houden.

‘S Nachts regenereren de huidcellen het snelst door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Als u effectieve producten gebruikt, kan uw huid zijn verjonging maximaliseren met serums en crèmes die de huid helpen zichzelf te vernieuwen.

Nacht huidverzorgingsroutine: stappen

1. Make-up verwijderen

Het verwijderen van je make-up zou de eerste stap moeten zijn naar je huidverzorgingsroutine. Gebruik wat micellair water of een milde make-up remover die je huid niet verder uitdroogt. Kies een formule die ook make-up op oliebasis verwijdert.

2. Reinigen

Gebruik een zachte reiniger om je gezicht en hals schoon te maken. Je kunt zelfs de Koreaanse huidverzorgingsroutine volgen en je huid dubbel reinigen door eerst een olie te gebruiken, gevolgd door een reiniger. Dubbele reiniging zorgt ervoor dat niets je poriën blokkeert, omdat je al het vuil en talg op je huid verwijdert.

3. Toon

Gebruik een wasverzachter of toner om de huid gladder te maken en de pH-waarden in evenwicht te brengen [1]. Toners zijn vooral handig voor mensen met een vette huid [2]. Als je een droge huid hebt, gebruik dan een weekmaker om de huid te hydrateren.

4. Serum

Het gebruik van een serum kan tal van huidproblemen aanpakken. U kunt een serum gebruiken op probleemgebieden van uw huid, zoals een serum tegen acne of oliecontrole. Op basis van de behoeften van uw huid kunt u ook een formule gebruiken die retinoïden bevat [3] of een hydraterend of verstevigend serum.

5. Hydrateren

Het hydrateren van je huid is cruciaal omdat het je huid voorziet van essentiële voedingsstoffen en helpt bij het herstellen van schade. Kies een nachtcrème die Hyaluronzuur bevat [4], die de huid helpt vocht vast te houden en voedt zonder de poriën te blokkeren.

6. Oogcrème

Velen van ons zien dit gebied over het hoofd en gaan ervan uit dat een vochtinbrengende crème voldoende is. Maar de huid rond je ogen is het dunst en zal waarschijnlijk het snelst rimpelen. Kies voor producten die zich richten op het gebied onder de ogen en peptiden bevatten [5] die de hydratatie verhogen en rimpels en fijne lijntjes voorkomen.

7. Maskers

Gezichtsmaskers zijn een effectieve manier om een intensieve uitbarsting van voeding en therapeutische huidverzorgingsingrediënten aan uw huid te leveren. Probeer minstens één keer per week een hydraterend masker op je gezicht aan te brengen. Hoewel er een overvloed aan maskers is om uit te kiezen, werken kleimaskers het beste voor de vette huid en hydraterende maskers voor de droge huid.

8. Hydrateer/gebruik een luchtbevochtiger

Als je in een droog of droog klimaat leeft, kan het je huid ontdoen van vocht, zelfs als je slaapt. U kunt een luchtbevochtiger gebruiken [6] in de kamer, zodat de lucht niet te droog is. Hydrateren van binnenuit door de hele dag door voldoende water te drinken, helpt ook de huid gehydrateerd te blijven.

9. Lippenbalsem

Je lippen zijn waarschijnlijk ook de dupe van vuil en vervuiling. Was je lippen ook wanneer je je gezicht reinigt en breng na het drogen een lippenbalsem aan om ze de hele nacht gehydrateerd te houden. Breng het pas aan nadat je je tanden hebt gepoetst.

Lippenbalsem

Wist je dat?

  • Wanneer u tijdens het slapen van kant draait, kan uw kussensloop wrijving veroorzaken, wat de vorming van rimpels versnelt. Zijden kussenslopen zijn gladder op de huid, dus als je veel gooit en draait op nstrak, schakel over op zijde.
  • Slapen met je gezicht begraven in je kussen kan ook voortijdige rimpels veroorzaken. Slapen op je rug is de beste optie voor een gezonde huid.
  • Zorg ervoor dat je geen cafeïne neemt voor het slapengaan. Een goede nachtrust, voorafgegaan door een gezonde huidverzorgingsroutine, kan je een gezonde, goed uitgeruste huid geven.
  • Het gebied rond je ogen heeft geen olieklieren, dus de huid daar heeft de neiging om sneller te rimpelen.
  • Het aanbrengen van lippenbalsem en het hydrateren van je handen en voeten zou de laatste stap moeten zijn van je nachtelijke huidverzorgingsroutine.

Hoe laat moet ik mijn nacht huidverzorgingsroutine doen?

Sommige experts suggereren dat de beste tijd voor je nachtelijke huidverzorgingsroutine vlak voordat je naar bed gaat is. U kunt echter eindigen met meer vochtinbrengende crème op uw kussen dan uw gezicht. De huid heeft minstens 10-20 minuten nodig om producten goed in de huid op te nemen.

Dus idealiter zou je make-up remover moeten gebruiken zodra je thuiskomt. Volg dit door je gezicht grondig te reinigen. Daarna kun je je serum, toner, ooggel en moisturizer aanbrengen in intervallen tussen je klusjes en het avondeten.

Zo zorg je voor een complete huidverzorgingsroutine en voorzie je je huid van alle voeding die het nodig heeft tijdens de nachten.

Wat is het verschil tussen huidverzorgingsroutine overdag en ’s nachts?

Je huidverzorgingsroutine overdag moet zich richten op het beschermen van je huid. Of u nu thuis bent of naar buiten stapt voor uw werk, u moet producten gebruiken die uw huid beschermen tegen de UV-stralen, vervuiling en vuil van de zon. Daarom moet je dagroutine een milde reiniger, toner, zonnebrandcrème en moisturizer bevatten.

Aan de andere kant draait je nachtelijke huidverzorgingsroutine allemaal om het herstellen van schade veroorzaakt door milieuverontreinigende stoffen en stress. Het richt zich op reiniging en het verwijderen van de juiste make-up, terwijl het je huid de voeding geeft die het nodig heeft voor celregeneratie.

Inpakken

Net zoals het reinigen en aanbrengen van zonnebrandcrème voordat je uitstapt noodzakelijk zijn voor een gezonde huid, is het absoluut noodzakelijk om de schade aan je huid gedurende de dag ongedaan te maken. Als je wakker wilt worden met een mooie, stralende huid, moet je een regelmatige nachtelijke huidverzorgingsroutine opbouwen en onderhouden om je huid te reinigen, te voeden en aan te vullen, zodat deze gezond blijft.

Esse Organic Skincare formuleert een dermatologisch goedgekeurd, op maat gemaakt huidverzorgingsregime op basis van uw unieke huidbehoeften.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen