Het kille weer maakt je haar bijna altijd kroestig en droog, toch? Als de winter je haarverzorgingsspel naar beneden haalt, hebben we je gedekt.

Lage temperaturen en koude wind kunnen je haar op meerdere manieren beïnvloeden. Oplossing? Het aanpassen van uw haarverzorgingsroutine aan de veranderende temperaturen. Lees verder om erachter te komen wat u moet doen.

Hoe zorg je voor haar in de winter?

1. Bedek je hoofd met een hoed of een sjaal

Trek je sjaals en mutsen uit om je haar deze winter te bedekken. Gebruik eerst een zijden of satijnen sjaal om je haar te bedekken en bekleed het met katoenen of wollen stoffen om je haar te beschermen tegen de koude lucht.

Het bedekken van je haar met katoenen of wollen stoffen kan wrijving veroorzaken en leiden tot gespleten haarpunten en breuk, vandaar dat zijde of satijn de beste keuze is.

2. Shampoo Minder

Overmatig wassen is de reden achter een droge en schilferige hoofdhuid in de winter. De ingrediënten in shampoos verwijderen de natuurlijke oliën op je hoofdhuid waardoor het haar droog wordt. De chemicaliën kunnen ook je huid irriteren, waardoor jeuk ontstaat.

Shampoo minder vaak en gebruik zachte formules. Blijf uit de buurt van drogende ingrediënten in uw shampoos zoals alcoholen, kleurstoffen, geuren en sulfaten.

3. Bestrijd de vlokken

Je kunt witte of gelige schilfers op je hoofdhuid opmerken die dit seizoen op je schouders kunnen vallen. Dit is roos en een veel voorkomende klacht in de wintermaanden. Roos kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie of een droge hoofdhuid in de winter.

Overweeg het gebruik van een anti-roos shampoo met actieve ingrediënten zoals salicylzuur, zinkpyrithione, ketoconazol, seleniumsulfide of koolteer.

4. Diepe conditie om kroezen te beheersen

De droge lucht in de winter kan het vocht in je haar verwijderen en de haarschubben openen. Wat volgt is kroeshaar dat ruw, droog en onhandelbaar is.

5. Vermijd Heat Styling Producten

De hitte van hittestylingtools zoals stijltangen, föhns en krultangen kan je haar breken en gespleten haarpunten veroorzaken.

Beperk uw blootstelling aan deze hulpmiddelen en gebruik een hittebeschermend serum als u moet stylen. Geef je haar een pauze van hittestyling en kies voor coole kapsels zoals vlechten, knotjes, updo’s en twists in de wintermaanden.

6. Gebruik olie of serum

Winters kunnen het vocht uit je haar zuigen. Gebruik een serum of olie ’s nachts om de volgende ochtend gehydrateerde strengen te zien. Zorg ervoor dat je op een zijden of satijnen kussensloop slaapt om haarbreuk te voorkomen.

Je kunt kiezen voor hydraterende ingrediënten zoals aloë vera, groene thee en sheaboter in je serums en oliën zoals kokosolie, ricinusolie, olijfolie en amandelolie voor je hete oliemassages. Masseer je haar 1-2 keer per week met de bovengenoemde drageroliën om de bloedcirculatie te verbeteren en gezond haar te bevorderen.

7. Een goede haarverzorgingsroutine

Investeer tijd, moeite en een paar dollar in je haarverzorgingsroutine. Mensen met mooi haar hebben een aantal haarverzorgingsroutine religieus gevolgd om de vruchten te plukken.

Overweeg shampoos en conditioners die geschikt zijn voor uw haartype en die met zachtere formules. Was en verzorg je haar regelmatig. Gebruik serums, hete oliemassages en haarmaskers om in de winter een vleugje hydratatie aan je haar toe te voegen.

8. Neem warmwaterdouches

Een douche met warm water lijkt misschien therapeutisch, maar kan een nadelig effect hebben op je haar. Heet water kan de natuurlijke oliën uit je haar verwijderen waardoor het droog wordt.

Lauw water is wat je moet overwegen voor een ontspannende douche in elk seizoen.

9. Drink veel water

Een van de essentiële componenten van je haarlokken is water. Om het verloren watergehalte in de wintermaanden aan te vullen, is het essentieel om jezelf gehydrateerd te houden.

Ja, je hebt het goed gehoord. Je moet ook in de winter voldoende water drinken om je haar gehydrateerd en gezond te houden. Hydratatie zorgt ervoor dat je water aan je haar geeft van wortel tot aan de uiteinden. Droogheid, jeuk en roos worden allemaal verzorgd zodra het haar en de hoofdhuid zijn gehydrateerd.

Hoe vaak moet je haar wassen in de winter?

Het wordt aanbevolen om je haar elke 1-2 dagen te wassen als je een vette hoofdhuid hebt en elke 3-4 dagen als je droog haar hebt. Verminder in de winter het aantal haarwasbeurten om uitroeiing van natuurlijke oliën uit je haar te voorkomen.

Inpakken

De winter is die tijd van het jaar die vocht uit je haar zapt. We hopen dat je met alle bovenstaande winterhaarverzorgingstips kunt pronken met zacht, glanzend en gezond haar. Als je andere winterhaarproblemen hebt, schrijf ons dan in de reacties hieronder.

Begin met het kennen van je huid