Geloof het of niet, je kunt gezichtsoliemassage opnemen in je huidverzorgingsroutine, ongeacht je huidtype!

Er zijn tal van natuurlijke oliën die kunnen worden gebruikt door zelfs mensen met een vette en acne-gevoelige huid. Deze oliën zijn niet-comedogeen, wat betekent dat ze de huidporiën niet verstoppen of acne veroorzaken.

Weet alles over veel voorkomende niet-comedogeen oliën, hun gebruik en voordelen op uw huid.

Hoogtepunten:

 • Wat zijn niet-comedogene oliën?
 • 10 niet-comedogene oliën voor je huid
 • Hoe niet-comedogene oliën veilig op uw gezicht en huid te gebruiken
 • Voordelen &bijwerkingen van niet-comedogeen oliën
 • Voorzorgsmaatregelen om te nemen tijdens het gebruik van niet-comedogeen oliën

Wat zijn niet-comedogene oliën?

Comedo is een technische term die verstopte poriën betekent. Verstopte poriën kunnen leiden tot puistjes, mee-eters, whiteheads, etc. Een niet-comedogeen olie of product verstopt je poriën niet. Meestal bevatten niet-comedogene oliën meerdere vitamines, antioxidanten en essentiële vetzuren, die helpen je huid gehydrateerd te houden en de huidtextuur te verbeteren.

Niet-comedogeen

Wist je dat?

De niet-comedogeen schaal geeft de kans aan dat een product poriën verstopt op basis van de component. Elke olie krijgt een comedogene rating tussen 0 en 5. Een product met een ‘0’-beoordeling is het minst waarschijnlijk en een ‘5’-beoordeling zal hoogstwaarschijnlijk uw poriën verstoppen.

Een olie met lagere comedogene beoordelingen (0 – 2) is veilig te gebruiken op de meeste huidtypen. Aan de andere kant kan een product met hogere comedogene beoordelingen (4 – 5) de poriën verstoppen, vooral voor mensen met een vette huid, en leiden tot puistjes en acne.

10 niet-comedogene oliën voor je huid

Er zijn meerdere niet-comedogene oliën beschikbaar op de markt. Verschillende niet-comedogeen oliën bevatten verschillende heilzame ingrediënten. Hier is een lijst met enkele veel voorkomende oliën die u kunt proberen:

1. Druivenpitolie

Comedogenic Schaal Rating: 1

Dit is een multifunctionele olie verkrijgbaar in verschillende kleuren. Druivenpitolie is rijk aan vitamine C &E, antioxidanten[1], en linolzuur, waardoor het ongelooflijk is voor je huid. Het heeft ook ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen, die ideaal zijn voor de acnegevoelige huid. Omdat het rijk is aan vitamine C, is deze olie goed voor de behandeling van hyperpigmentatie.

Het is ook gunstig voor het bestrijden van acne, hydrateren, het gladstrijken van de huid en het bestrijden van verouderingsverschijnselen. Een studie in 2016 toont aan dat druivenpitolie ook wondgenezende eigenschappen heeft, waardoor het gunstig is om te gebruiken in wondverzorging.

2. Zonnebloemolie

Comedogenic Schaal Rating: 0

Naast het feit dat het licht en dun van textuur is, heeft de zonnebloempitolie een 0 op de comedogene schaal. U kunt dus zonnebloemolie kiezen als dragerolie of op zichzelf voor uw huidverzorgingsroutine. Deze olie is ook rijk aan vitamine E, bètacaroteen en vetzuren.

Zonnebloemolie kan de huid helpen reinigen door verstopte poriën te openen en dode huidcellen te verwijderen. Omdat het niet-comedogeen is, kunnen mensen met acne het gebruiken. Het zit boordevol antioxidanten, waardoor het vroegtijdige veroudering en andere huidaandoeningen kan voorkomen.

Een studie uit 2002 toont aan dat zonnebloemolie een effectief onderdeel is bij het verbeteren van de huidbarrièrefunctie bij pasgeborenen.

3. Rozenbottelzaadolie

Comedogenic Schaal Rating: 1

Deze niet-comedogene olie is een krachtige bron van antioxidanten, vitamine C, A, E, K en essentiële vetzuren, zoals linolzuur. Deze olie is superlicht en gemakkelijk op te nemen. Het is gunstig om ontstekingen te behandelen en helpt je huid zacht en gehydrateerd te houden.

Het hoge gehalte aan vitamine C helpt rozenbottelzaadolie om de huid op te helderen en te egaliseren. Het is ook geschikt voor de behandeling van fijne lijntjes en rimpels. Deze olie is beoordeeld op de comedogene schaal. Rozenbottelzaadolie wordt ook gebruikt voor medicinale doeleinden[2].

vrouw-aanbrengen-lichaam-olie-hydrateren

4. Neem olie

Comedogenic Schaal Rating: 1-2

Deze olie is rijk aan antioxidanten en wordt veel gebruikt voor medicinale doeleinden [3] in de traditionele geneeskunde. Neem olie heeft ook antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, waardoor het effectief is voor de behandeling van verschillende soorten huidaandoeningen en infecties. Deze olie is beoordeeld op 1-2 op de comedogene schaal.

5. Hennepzaadolie

Comedogenic Schaal Rating: 0

Deze niet-comedogene olie zit vol met vitamines zoals A, C en E en verschillende essentiële vetzuren zoals linoleenzuur. Hennepzaadolie heeft een comedogene rating van 0, waardoor het uitstekend geschikt is voor huidbevochtiging zonder clogging poriën. Deze olie kan ook de symptomen van atopische dermatitis verminderen [4].

6. Ricinusolie

Comedogenic Schaal Rating: 1

Deze olie is een natuurlijke antibacteriële en antioxidant. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, die helpen de zwelling te verminderen en acne te behandelen. Het is ook geschikt voor het voorkomen van tekenen van veroudering. Op de comedogene schaal heeft het een beoordeling van 1.

7. Zoete amandelolie

Comedogenic Schaal Rating: 2

Deze zacht geurende en lichte olie is een rijke vitamine E en A bron. Het bevat ook hoge niveaus van vetzuren. Amandelolie is een uitstekende vochtinbrengende crème voor mensen met een droge huid. Deze olie heeft een comedogene rating van 2.

Notitie:

Een studie in 2018 onthulde dat moisturizers met zoete amandelolie een uitstekende optie waren om ernstige handdermatitis te behandelen.

8. Camellia olie

Comedogenic Schaal Rating: 1

Koudgeperste camelia-olie is een enorme bron van oliezuur, waardoor het ideaal is voor de behandeling van een droge huid, schade door de zon en andere huidaandoeningen. Het heeft een beoordeling van 1 op de comedogene schaal.

9. Calendula olie

Comedogenic Schaal Rating: 1

Deze olie is rijk aan antioxidanten. De ontstekingsremmende eigenschappen[5] maak het gunstig voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen. Dit is een veelzijdige olie die helpt bij het genezen van wonden door het vormen van een nieuwe huid. Het heeft een beoordeling van 1 op de comedogene schaal.

10. Jojoba olie

Comedogenic Schaal Rating: 2

Deze niet-comedogene olie heeft antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen en helpt bij het genezen van wonden, zonnebrand, enz. Een rijke bron van vitamine E kan ook helpen littekens te verminderen. Jojoba olie heeft een comedogene rating van 2.

Hoe niet-comedogene oliën veilig op uw gezicht en huid te gebruiken

Vrouwen die haar gezicht aanraken

Als je je huid wilt voeden met olie, vergeet dan nooit om een patchtest te doen voordat je die op je gezicht of lichaam gebruikt. Dit is een eenvoudige test om erachter te komen of die olie of een nieuw huidverzorgingsproduct bij je past of niet. Neem de niet-comedogene olie en breng deze aan op je binnenste pols. Wacht 24 uur en kijk of er een allergische reactie is. Zo niet, dan kun je die olie royaal gebruiken.

Samen met het testen van pleisters, moet u ook voorzichtig zijn met enkele andere dingen bij het gebruik van een olie op uw gezicht en lichaam:

 • Ga voor biologische en hoogwaardige oliën zonder toegevoegde ingrediënten. Deze zijn veilig voor je huid.
 • Mis het niet om de vervaldatums op uw niet-comedogene olie te controleren. Gebruik geen product dat ranzig ruikt. Biologische oliën hebben de neiging om besmet te raken.

Esse Organic Skincare Tip:

Neem de oliën niet in. Het is alleen bedoeld voor extern gebruik.

Raadpleeg uw dermatoloog voordat u een nieuwe olie of product gebruikt om erachter te komen of dat goed voor u is of niet.

Probeer voor gebruik meer te weten te komen over de bron van olie en vermijd die olie als u allergisch bent voor de bronplant.

Stop met het gebruik van de olie als u een allergische reactie ervaart zoals huiduitslag, roodheid of jeuk.

Voordelen &bijwerkingen van niet-comedogeen oliën

 • Omdat ze de huidporiën niet verstoppen, kunnen niet-comedogeen oliën op bijna alle huidtypen worden gebruikt. Het belangrijkste voordeel van het aanbrengen van olie op de huid is een intense hydratatie zonder toenemende puistjes. Er zijn oliën voor verschillende huidtypes, van droog of vettig.
 • Niet-comedogene oliën zoals druivenpitolie, zonnebloemolie, ricinusolie, enz., Worden gebruikt om verouderingsverschijnselen te voorkomen.
 • De meeste niet-comedogeen oliën met een lage beoordeling (0 – 2) zijn gunstig voor een puistjesgevoelige huid. Deze oliën zijn uitstekende massageolie voor zelfs het hele lichaam of de hoofdhuid.
 • Oliën zoals zoete amandelolie worden veel gebruikt als een actief ingrediënt in lippenbalsem voor droge lippen.
 • Niet-comedogeen oliën zijn ook gunstig bij het verminderen van gebarsten huid rond ellebogen en knieën.
 • Multifunctionele niet-comedogene oliën (rozenbottelolie, jojoba-olie, baobabolie, enz.) kunnen ook worden gebruikt als reinigingsmiddelen of zelfs make-upverwijderaars.

Voorzorgsmaatregelen om te nemen tijdens het gebruik van niet-comedogeen oliën

Wanneer u van plan bent om uw huid te voeden met een olie, zelfs een niet-comedogene olie, vergeet dan niet om een patchtest te doen voordat u een olie op uw gezicht gebruikt.

Vervolgens moet u de kwaliteit van uw gewenste olie garanderen om op uw gezicht aan te brengen. Ga altijd voor goede kwaliteit en biologische producten. Het zal helpen de kans op irritatie of bijwerking op de huid te minimaliseren.

Bij het kiezen van een niet-comedogeen olie, moet u de comedogene beoordeling van die olie doorlopen. Een olie met een comedogene rating van maximaal 2 is geschikt voor bijna elk huidtype. Maar een olie met een comedogene rating tussen 2 – 3 kan je poriën verstoppen als je huidtype te vettig is. En het is verstandig om oliën met een comedogene r te vermijdenating van 4 – 5 omdat ze de poriën kunnen verstoppen en acne kunnen veroorzaken. Als je een droge huid hebt, kunnen deze oliën gunstig zijn.

Het is goed om een dermatoloog te raadplegen voordat u een gezichtsolie gebruikt wanneer u een vette, acnegevoelige of supergevoelige huid heeft.

Inpakken

Er is een breed scala aan niet-comedogene oliën beschikbaar. Het enige dat u hoeft te doen, is de juiste niet-comedogene olie kiezen op basis van uw huidtype en deze gebruiken om uw huid te voeden zonder enige uitbraak. Omdat deze oliën de poriën niet verstoppen, vooral met een lage comedogene rating( 0 – 2), kunnen ze op alle huidtypen worden gebruikt.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen