Droom je ervan om te pronken met die stralende bedauwde huid? Nou, we hebben goed nieuws voor je. Het bereiken van een bedauwde huid is niet langer een groot probleem.

Met een goede huidverzorgingsroutine en geheime tips van ons, zul je in staat zijn om de huid te krijgen die je al lang wenst. In dit artikel vertellen we je over alle methoden en trucs om een bedauwde en stralende huid te krijgen.

Hoogtepunten:

 • Wat betekent dewy skin precies?
 • Wat voorkomt dat je een bedauwde huid hebt?
 • Hoe krijg je een bedauwde huid?
 • Bedauwde huid vs vette huid

Wat betekent dewy skin precies?

De term ‘bedauwde huid’ wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar een huid die gezond, fris en stralend is. Terwijl veel mensen de bedauwde huid verwarren met een glanzend gezicht, verduidelijken dermatologen dat dewy huid een huid is die soepel en glad van textuur is. Aan de andere kant betekent een glanzend gezicht niet altijd dat je een gezonde huid hebt. Over-exfoliatie kan een ongezonde glans op je gezicht veroorzaken. Wanneer je huid vanuit de kern gezond is, zullen mensen een glans gaan opmerken die er niet vettig uitziet.

Abhishikta Hati, Senior Product Development Executive bij Esse Organic Skincare, zegt: “Dewy skin is goed gehydrateerd. Het gebruik van de juiste moisturizer met een goede mix van goede bevochtigingsmiddelen zoals Xylitol, Hydroxyethyl ureum, natrium PCA, etc. samen met wat plantenboter kan helpen om je huid de vereiste vochtbalans te geven. Het dagelijks gebruiken van een zachte sulfaatvrije reiniger en het exfoliëren van de huid een keer per week is ook erg belangrijk om zo’n evenwichtige huid te krijgen.”

Wat voorkomt dat je een bedauwde huid hebt?

Meerdere factoren voorkomen dat je een bedauwde huid hebt. Deze omvatten,

 • Dehydratie
 • Gebrek aan hydratatie
 • Opbouw van dode huidcellen
 • Talgolie opbouw
 • Slechte voeding
 • Gebruik van agressieve chemicaliën
 • Extreme blootstelling aan de zon.
 • Verkeerde huidverzorgingsproducten
 • Acute stress
 • Rookgewoonte

Hoe krijg je een bedauwde huid?

Er zijn twee manieren om een bedauwde huid te krijgen. Een daarvan is een lange route met een goed gebouwd huidverzorgingsregime. Een andere is gewoon het creëren van een dewy look met behulp van make-up. Hoewel make-up tijdelijk is, zou het volgen van een huidverzorgingsroutine je op de lange termijn ten goede komen. Hier verkennen we de huidverzorgingsstappen die u moet opnemen in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine.

1.Reinigen

Elk gezond en heilzaam huidverzorgingsregime begint met het reinigen van het gezicht. Je huid komt in contact met tal van ziektekiemen, bacteriën en verontreinigende stoffen van buitenaf. Reiniging helpt om van die ongewenste huurders op je huid af te komen.

Gebruik een hydraterende gezichtsreiniger om je gezicht schoon te maken om uitdroging of ruwe huidtextuur te voorkomen. Zoek naar ingrediënten die zacht en verzachtend zijn voor je huid. Agressieve ingrediënten zullen je huid nog meer beschadigen. Zorg ervoor dat je cleanser parabenen- en SLS-vrij is.

2. Exfoliëren

Het scrubben van je huid een of twee keer per week wordt aanbevolen door huidverzorgingsexperts. Je huid werpt elke dag dode huidcellen af en die beginnen zich op te bouwen in je huidporiën waardoor je huid er dof en droog uitziet. Exfoliëren helpt de dode huidcellen en overtollige talgolie te verwijderen. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat je huid er stralend, olievrij en glad uitziet.

Gebruik een fysieke exfoliant voor een zachte schrobervaring. Je kunt ook kiezen voor chemische exfolianten, maar ze kunnen mild ongemak veroorzaken. Fysieke exfolianten hebben microbeads met een schurend materiaal om de reinigingsformule te creëren. Aan de andere kant hebben chemische exfolianten sterke chemische ingrediënten zoals alfahydroxyzuren, bètahydroxyzuren en polyhydroxyzuren. De meeste dermatologen stellen voor om salicylzuur en glycolzuur te gebruiken als chemische exfolianten.

3. Toon

Toner helpt om je huid te hydrateren. Toners zijn rijk aan antioxidanten en geven je huid een levendige uitstraling. Huidtoners bevatten essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. Het beschermt je huid tegen vrije radicalen en andere verontreinigende stoffen. Aloë vera toner, tea tree toner, groene thee toner zijn geweldig voor de hydratatie van de huid.

4. Hydrateren

Hydratatie is iets anders dan hydratatie van de huid. Terwijl hydrateren waterdeeltjes naar je huidcellen trekt, houdt de moisturizer vocht vast in de bovenste laag van je huid, waardoor het soepel en stralend blijft. Glycerine of hyaluronzuur is een hydrator, die wordt gebruikt om de hydratatie voor uw huid te maximaliseren. Ingrediënten zoals sheaboter, cacaoboter, petroleumgel etc. zijn hydraterend van aard.

5. Gebruik vitamine C Serum

Vitamine C is het meest gunstige ingrediënt voor u om een bedauwde huid te krijgen. Vitamine C verwijdert alle donkere vlekken en tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en rimpels. Het gebruik van vitamine C-serum verheldert je huidskleur en levert een jeugdige gloed. Bovendien neutraliseert het de schade veroorzaakt door vrije radicalen.

6. Kies voor voedende gezichtsmaskers

Mondkapjes zijn er in vele vormen zoals sheet masks, kleimaskers, crème maskers, peel-off maskers, gel masks etc. Afhankelijk van uw voorkeuren en huidtype, gebruik een gezichtsmasker dat uw huid voedt, hydrateert en hydrateert. Sheet maskers en klei maskers zijn het beste voor de hydratatie van de huid, terwijl peel-off maskers werken als exfoliators. Een bedauwde huid vereist veel voeding. Gebruik daarom een of twee keer per week een mondkapje voor een frisse en stralende huid.

7. Gebruik gezichtsnevels

Omdat de huid de neiging heeft om te zweten en er de hele dag dof uit te zien, kunnen gezichtsnevels ervoor zorgen dat je er fris uitziet. Of je nu thuis bent of buiten voor je werk, draag altijd een gezichtsnevel bij je. Spray wat op, wanneer je huid droog en ruw aanvoelt. Het houdt je huid de hele dag fris.

8. Breng zonnebrandcrème aan

Blootstelling aan de zon kan ernstige schade aan uw huid veroorzaken. Het kan de verouderingsverschijnselen verhogen en uw huidtint veranderen. Je huid begint er hypergepigmenteerd uit te zien. Ook verhoogt schade door de zon het risico op vrije radicalen en huidkanker. Daarom is het aanbrengen van zonnebrandcrème de beste optie om uw huid te beschermen tegen schade door de zon. Veel huidverzorgingsexperts raden aan om zonnebrandcrème aan te brengen, zelfs thuis.

9. Cultiveer een gezonde voedingsgewoonte

 • Het maakt niet uit hoeveel je voor je huid zorgt, een ongezond dieet zal de gezondheid van je huid beïnvloeden.[1] Je hebt een goed onderhouden dieet nodig om een bedauwde huid te krijgen.
 • Regelmatig voldoende water hebben is een must voor de gezondheid van de huid. Een studie uitgevoerd in 2017 suggereerde dat het drinken van 2,25 liter per dag helpt bij het verbeteren van je huid.[2]
 • Essentiële vetzuren zijn nodig in uw dieet om uw huid gehydrateerd en soepel te houden. Voedingsmiddelen zoals avocado, makreel, lijnzaad en walnoten zijn rijk aan omega 3-vetzuren.
 • Voeg antioxidantrijke groenten en fruit toe aan uw dieet. Broccoli, spinazie, noten, bosbessen, papaja etc worden voorgesteld voor antioxidant inname.
 • Vitamine C verrijkte vruchten zoals citroen, sinaasappels, ananas, watermeloen zijn geweldig voor je huid. Broccoli en bloemkool zijn rijke bronnen van vitamine C.
 • Minimaliseer uw suikerinname. Suiker past niet goed bij je huid. Hoog glycemisch voedsel veroorzaakt huidbeschadiging. De glycemische index van 2014 voegde voedsel zoals wit brood, witte rijst, friet toe als hoog glycemisch voedsel.

10. Andere factoren

 • Je slaappatroon is van groot belang als het gaat om je huid en algehele gezondheid. Als je dagelijks niet genoeg slaap krijgt, zal dit reflecteren op je huid, vooral de ogen. Je ogen zullen er gezwollen, baggy en donkere kringen verschijnen. In 2017 werd een studie gedaan om het effect op de aantrekkingskracht van het gezicht als gevolg van een gebrek aan slaap te begrijpen. De resultaten toonden aan dat slechts 2 slapeloze dagen het onderwerp er minder aantrekkelijk uitlieten zien.[3]
 • Roken is een andere reden waarom uw huid kan worden aangetast. Nicotine heeft de neiging om de natuurlijke stroom van zuurstof en voedingsstoffen naar uw bloedcellen te vertragen. Het vermijden van roken zou zeer gunstig zijn als je een bedauwde huid wilt bereiken.
 • Stress speelt een cruciale rol in elk aspect van uw gezondheid, inclusief de huid. Onderzoeken suggereren dat acute stress verband houdt met acne-uitbraak en andere ernstige huidaandoeningen zoals psoriasis en contactdermatitis. Daarom moet je je stress zoveel mogelijk minimaliseren. Stressmanagement wordt ten zeerste aanbevolen.

Bedauwde huid vs vette huid

Vaak raken mensen verward tussen een bedauwde en vette huid. Maar het grote verschil tussen deze twee is de gezondheidsfactor.

Dewy skin is wanneer je huid een gladde textuur en natuurlijk stralende gloed heeft. Het laat zien dat je huid gezond en fris is. Dewy skin geeft aan dat je goed voor je huid zorgt en vrij is van alle huidproblemen.

Aan de andere kant treedt een vette huid op als gevolg van de productie van extra talgolie. De huid ziet er glanzend uit door de overmatige olie maar voelt vettig aan. Een vette huid veroorzaakt veel problemen zoals acne en dofheid, maar een bedauwde huid is waarschijnlijk het meest gewenste huidtype.

Inpakken

Het bereiken van een bedauwde huid vereist veel inspanning, of het nu fysiek of mentaal is. Uw dagelijkse huidverzorgingsgewoonten, uw normale dieet en uw stressniveau beïnvloeden de huid op vele manieren. Trouwens, je levensstijlkeuzes zoals rookgewoonten, slaappatronen zijn ook belangrijk.

Volg de genoemde methoden om een bedauwde huid te krijgen en vermijd alles wat huidbeschadiging veroorzaakt. Kies huidverzorgingsproducten die bij je huidtype passen en je huidbarrière beschermen. Optimaliseer je huidverzorgingsroutine een beetje om de stralende bedauwde huid te krijgen die je altijd al wilde!

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen