Bent u op zoek naar een natuurlijk ingrediënt dat uw haarproblemen kan oplossen en de gezondheid ervan kan verbeteren? Jojoba-olie kan uw go-to-oplossing zijn.

Boordevol vitaminen en mineralen, jojoba-olie is gunstig bij het bestrijden van meerdere haarproblemen en het beschermen van de gezondheid van je haar. U moet echter de juiste manier kennen om het te gebruiken om maximale voordelen te behalen.

In dit artikel vertellen we je hoe je je dagelijkse haarverzorgingsroutine met jojoba-olie kunt opvoeren om er het meeste uit te halen.

Wat onze experts zeggen

“Jojoba-olie is niet helemaal een olie in de natuur. Het is eerder een olie-achtige wasester die het uniek maakt van andere essentiële oliën. De textuur is vrij gelijkaardig aan de talg die onze huid produceert. Het is dus een niet-comedogeen product en verstopt je huidporiën niet.”

Sonal Singh (PG, Cosmetica & Parfumerie Technologie), Product Development Executive, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

 • Wat is Jojoba Olie &Wat doet het met je haar?
 • Voordelen van het gebruik van Jojoba-olie voor haar
 • Hoe jojoba-olie voor haar te gebruiken?
 • Wat te mengen met Jojoba-olie voor haar?
 • Kun je jojoba-olie dagelijks op het haar gebruiken?
 • Wat zijn de alternatieven voor Jojoba Olie?

Wat is Jojoba Olie &Wat doet het met je haar?

Jojoba-olie wordt gewonnen uit de zaden van de Jojoba-plant, ook bekend als de Simmondsia chinensis-plant. Inheems in Noord-Amerika, groeit deze meerjarige houtachtige struik in de woestijngebieden van Mexico, Arizona en Zuid-Californië. De olieachtige was in het zaad zit boordevol mineralen en vitamines en is universeel nuttig voor het behoud van de gezondheid van het haar [1].

Jojoba-olie is rijk aan vitamine B, E en C en mineralen zoals koper en zink die je haar gevoed houden. Vanwege de vette textuur werkt het geweldig als een vochtinbrengende crème voor de haarzakjes en voorkomt het op zijn beurt uitdroging die anders tot haaruitval leidt. Bovendien kan het helpen om gespleten haarpunten te beheren en breuk te repareren, onder andere. Het is een populair ingrediënt in veel haarverzorgings-, huidverzorgings- en schoonheidsproducten.

Voordelen van het gebruik van Jojoba-olie voor haar

Volgens onze productontwikkelingsmanager, Sonal Singh, “is Jojoba-olie niet volledig een olie in de natuur. Het is eerder een olie-achtige wasester die het uniek maakt van andere essentiële oliën. De textuur is vrij gelijkaardig aan de talg die onze huid produceert. Het is dus een niet-comedogeen product en verstopt je huidporiën niet.” Hier is een lijst met haarverzorgingsvoordelen die Jojoba-olie biedt:

1. Hydrateert het haar

Jojoba-olie heeft verbazingwekkende hydraterende eigenschappen die het een uitstekend hydraterend element voor het haar maken. Het bevat beteenzuur en oliezuur die de follikelwortels van je haar versterken en de oliebalans van je hoofdhuid behouden. Het heeft helende en voedende componenten die helpen om droog haar te behandelen en schilferigheid te verwijderen.

Het kan ook jeuk van de hoofdhuid genezen. Jojoba-olie helpt ook bij de behandeling van aandoeningen zoals eczeem en psoriasis op de hoofdhuid. Een recente dermatologische review bevestigt dat het hydrateren van haar en hoofdhuid een van de belangrijkste voordelen van jojoba-olie is.

2. Bevordert de haargroei & dikte

Rijk aan vitaminen en mineralen, jojoba-olie werkt als een magisch ingrediënt bij het bevorderen van de gezondheid van het haar. Vitamine B, C en E en mineralen zoals zink en koper voeden je haargroei en maken het sterker en dikker. Een studie over pepermuntolie bevordert de haargroei zonder toxische tekens en verklaarde dat Jojoba-olie werd getest en uiterst nuttig werd bevonden voor het bevorderen van de haargroei. [2]

3. Herstelt schade door hitte &styling tools

Jojoba-olie kan ook worden gebruikt voor de behandeling van haarschade veroorzaakt door verwarmingsgereedschappen en chemische behandelingen. Het aanbrengen van jojoba-olie op je haar creëert een beschermend schild en vecht tegen hitteschade. Dit gebeurt omdat jojoba, in tegenstelling tot andere oliën, niet doorlaatbaar is.

Zo bescherm je je haarschacht tegen breken tijdens het gebruik van krultangen of stijltangen. Je haarschubben kunnen breken als je regelmatig krultangen of stijlgereedschappen gebruikt. Deze breuk kan worden beheerd als u jojoba-olie aanbrengt na een krul- of rechtzettingssessie.

4. Handhaaft de natuurlijke balans van de hoofdhuid

Jojoba-olie bevat antioxidanten en antimicrobiële stoffen [3] eigenschappen die helpen de pH van je hoofdhuid in balans te brengen en het natuurlijke vochtgehalte van je hoofdhuid te herstellen. Het laat je hoofdhuid dus niet meer of minder olie produceren, maar hydrateert je haar in plaats daarvan zonder het vettig te laten lijken.

5. Controleert Roos

Jojoba-olie kan een natuurlijke roosremedie zijn. Dit is primarily vanwege het potentieel om de natuurlijke pH-balans van je hoofdhuid te doen herleven.[4] Jojoba reguleert de talgolieproductie en vermindert roos. Gezien de ernst van uw roosaandoening, kunt u jojoba-olie gebruiken als een pre-shampoobehandeling of als een post-shampoo leave-in hoofdhuidconditioner.

6. Niet-comedogeen en reinigende eigenschappen

Jojoba-olie helpt bij het verwijderen van overtollig talg dat je hoofdhuidporiën verstopt. Het kan ook worden gebruikt om het haar en de hoofdhuid schoon te maken, waardoor vette ophopingen of deeltjes in de lucht worden verwijderd. Het heeft haarherstellende eigenschappen waardoor het populair is onder haarverzorgingsproducten.

7. Stopt voortijdige vergrijzing

Blootstelling aan vervuiling, stof en stress kan leiden tot vroegtijdige vergrijzing van het haar. Jojoba olie kan je haar beschermen als een sterk schild. Een andere belangrijke oorzaak van grijs haar is het gebrek aan koper in je lichaam. Gelukkig heeft jojoba-olie een overvloed aan vitamines en mineralen. Het opnemen in uw haarverzorgingsregime kan voortijdige vergrijzing van het haar voorkomen.

Hoe jojoba-olie voor haar te gebruiken?

1. Directe toepassing

Breng jojoba-olie aan op je hoofdhuid en haar met je vingertoppen. We raden aan om de olie enigszins te verwarmen voordat u deze aanbrengt om een betere absorptie te garanderen. Laat de olie 20 minuten op je hoofdhuid zitten en was vervolgens je haar met een milde hydraterende shampoo en conditioner.

2. Mengen met andere producten

Voeg jojoba-olie toe aan je dagelijkse haarverzorgingsroutine. Je kunt jojoba etherische olie mengen met drageroliën zoals olijfolie en kokosolie. Ook kunt u jojoba-olie combineren met andere essentiële oliën om de potentie ervan te vergroten. Een andere manier om jojoba-olie te gebruiken, is door er een paar druppels van toe te voegen aan je shampoo of conditioner.

3. Aanbrengen als kit

Breng een paar druppels jojoba-olie aan op je hoofdhuid en haar vlak voordat je je haar wast met een shampoo. Masseer het zachtjes met je vingertoppen om je hoofdhuid het goed te laten absorberen. Zorg er ook voor dat je het van de wortel op de punt aanbrengt. Dit zal helpen bij het creëren van een beschermend schild tijdens het wassen, zodat het natuurlijke vocht van je haar wordt afgesloten.

4. Gebruik het als een haarmasker ingrediënt

Jojoba olie kan gebruikt worden als een van de ingrediënten van je haarmasker. Het helpt om een droge hoofdhuid te voeden en is een herstellende haarbehandeling. Het kan worden gecombineerd met rehydraterende ingrediënten zoals avocado, havermout, olijfolie en eieren.

Wat te mengen met Jojoba-olie voor haar?

1. We raden aan om een paar druppels of 1- 2 eetlepels jojoba-olie in je haarconditioner te mengen om je haar te hydrateren.

2. Je kunt jojoba-olie combineren met zwaardere drageroliën zoals olijfolie en kokosolie. Het kan u helpen specifieke haarproblemen aan te pakken, zoals droogheid en hitteschade.

3. Je kunt zelfs proberen jojoba-olie te mengen met andere essentiële oliën zoals rozemarijnolie.

Kun je jojoba-olie dagelijks op het haar gebruiken?

We raden u aan jojoba-olie een of twee keer per week aan te brengen. Maar omdat essentiële oliën krachtig zijn, is het beter om jojoba-olie in beperkte hoeveelheden en met de nodige voorzichtigheid te gebruiken. Anders kan het allergische reacties op je hoofdhuid veroorzaken.

Wat zijn de alternatieven voor Jojoba Olie?

Oliën die kunnen worden gebruikt in plaats van jojoba-olie zijn:

 • Avocado-olie
 • Zwarte zaadolie
 • Babassu olie.
 • Ricinusolie
 • Camellia zaadolie
 • Abrikozenpitolie
 • Bernagiezaadolie
 • Koolzaadolie

Inpakken

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van jojoba-olie voor je haar. Het kan je haar effectief hydrateren en voeden, de haargroei stimuleren en droge hoofdhuidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis kalmeren. Jojoba-olie kan de gezondheid van de hoofdhuid verbeteren en de productie van overtollig talg op uw hoofdhuid beheersen. Wees echter oplettend tijdens het vaak gebruik van deze essentiële olie, omdat dit kan leiden tot allergische reacties. We raden aan om een pleistertest uit te voeren voordat u deze op de juiste manier op uw hoofdhuid gebruikt.

Verwijzingen