Als je haar krullend of golvend is, dan moet je er ook aan hebben gedacht om je haar uit te rekken om de ware lengte te laten zien. Degenen die krullend haar hebben, zijn zich goed bewust van het probleem van krimp. Dergelijk haar toont zijn lengte als het nat is, maar naarmate het droogt, verminderen de krullen ook de natuurlijke lengte van je haar.

Hoewel het gebruik van op warmte gebaseerde stijltangen of chemicaliën om je haar recht te trekken een optie kan zijn, hebben deze methoden de neiging om meer kwaad dan goed te doen. En dit is waar natuurlijke oplossingen binnenkomen.

Dus, als ook jij je haar wilt rekken zonder schade, lees dan verder. Hoe verrassend het ook klinkt, je kunt je haar stylen zonder warmte. Wat nog belangrijker is, wanneer je natuurlijke haar de neiging heeft om te krimpen en je een rommelige look te geven, kun je je haar veilig rekken met deze supereenvoudige methoden. Bekijk ze eens!

Hoogtepunten:

  • Waarom is het belangrijk om natuurlijk haar te stretchen?
  • Hoe rek je je haar uit zonder warmte?
  • Hoe lang moet je je haar strekken?

Waarom is het belangrijk om natuurlijk haar te stretchen?

1. Vermindert krimp

Natuurlijk haar heeft de neiging om te krimpen. Wanneer je je haar vastbindt of te lang open laat, buigt de haarschacht door externe krachten zoals wind of de druk van je kapsel. Maar wanneer je je haar uitrekt, keert het terug naar zijn natuurlijke textuur en vorm en toont het de werkelijke lengte van je haar.

2. Ontwart Haar

Het uitrekken van je haar geeft je niet alleen de werkelijke uitstraling van je haar, maar helpt je ook om knopen en klitten kwijt te raken. Wanneer je haar vrij is van knopen en klitten, vermindert dit ook het risico op breuk. U kunt een soepele kamervaring krijgen.

3. Eenvoudig aan te brengen haarverzorgingsproducten

Een ander voordeel van haar stretching is gladheid. Wanneer je haar weer in zijn oorspronkelijke vorm is, wordt het gladder, waardoor het een goed moment is om haarverzorgingsproducten aan te brengen. Het wordt gemakkelijk om de juiste hoeveelheid product van de wortel naar de punt van je haar te verdelen. Hierdoor dringt het product snel door in je nagelriemen en werkt het effectiever.

4. Haar regeneratie

Studies suggereren dat mechanisch stretchen de cellulaire functie van je haar stimuleert en haarregeneratie induceert. Het gebeurt wanneer de stretch de stamcellen van je haar activeert om de haarregeneratie te vergemakkelijken. [1]

Hoe rek je je haar uit zonder warmte?

achteraan achteraanzicht van verzorgd meisje dat twee modieuze broodjes draagt

1. Broodjes

Knotjes maken is de makkelijkste manier om je haar op natuurlijke wijze uit te rekken. Het kost de minste hoeveelheid moeite en apparatuur. Het is niet alleen tijdbesparend, maar doet het werk ook geweldig. Het enige wat je hoeft te doen is je haar in twee secties te verdelen en twee identieke knotjes te maken. Gebruik een elastiekje of paardenstaarthouder om de knot vast te zetten. Laat het een nacht rusten en zie de volgende ochtend de magie.

2. Banderen

Banderen is ook een handige optie. Je hebt een paar paardenstaarthouders en een kam nodig voor deze procedure. Begin vanaf het voorste gedeelte van je haar. Deel je haar in kleine secties en wikkel elk gedeelte met behulp van de paardenstaarthouder. Doe langzaam hetzelfde met elke sectie totdat er geen haarschacht open blijft. Maar zorg ervoor dat je haarbanden niet te strak zitten en laat je haar ademen terwijl je doorgaat met het proces. Open de stropdassen na een paar uur.

3. Stretch platen

Stretchplaten zijn kant-en-klare clips die je helpen je haar te rekken zonder warmte. Je kunt het in veel schoonheidswinkels of online platforms krijgen. Deze methode is handiger wanneer je haar vers gewassen is. Zorg ervoor dat je haar niet druipnat is, maar licht vochtig. Gebruik een kam om je haar in secties te verdelen en bind de secties met behulp van de clips. Laat het staan tot het haar helemaal is opgedroogd.

vrouw met ananas kapsel en ananas in de hand

4. Ananas stijl

Ananas is een nachtelijke methode voor warmtevrij haarrekken. Dit is niet alleen een uiterst eenvoudige en effectieve manier om het haar uit te rekken, het is ook extreem populair vanwege het comfort dat het biedt tijdens het slapen. Verzamel al je haar op de bovenkant van je hoofd en bind het vast. Het zal je natuurlijke haar verlengen en de wortels uitrekken. Als u zich niet op uw gemak voelt om het ’s nachts te houden, kunt u met deze methode snel 15 minuten haar uitrekken.

5. Krulvormers

Curlformers werken als een krultang die warmtevrij is. Door je precies de krullen te geven die je wilt, rekken krulvormers ook je haar uit. Dit maakt ze dubbel gunstig. Deze krultangen hebben haken en je moet het haar door de krultangen trekken en het aansluiten.

6. Jumbo Vlecht

Jumbo braid is vrij gelijkaardig aan ananas stijl. Het rekt je wortels uit en geeft je haar zijn oorspronkelijke staat. Verzamel al je haar aan de bovenkant van je hoofd en maak een vlecht. Je kunt er ’s ochtends een korte sessie van 15 minuten van maken voordat je naar buiten gaat.

7. Kam

Zodra je klaar bent met het gebruik van je krulvormer of knot, kam je je haar. Open je haar en deel het in meerdere kleine secties. Kam vervolgens elke sectie en neem een geschikte hoeveelheid tijd in beslag. Langzaam zal je haarschacht in een betere vorm komen en een gladdere textuur hebben. De kam werkt precies als een föhn en dit proces wordt ook wel een hitteloze föhn genoemd.

close-up van nigeriaans inheems kapsel genaamd threading

8. Afrikaanse threading

Afrikaanse threading is de meest tijdrovende en moeilijke methode om het haar uit te rekken. Maar het is de moeite waard, want je kunt er verbluffende resultaten van verwachten. Met overeenkomsten met banding, hier neem je kleine stukjes haar en wikkel je elke sectie rond een draad. Hoewel dit er misschien een beetje ongewoon uitziet, als je klaar bent met inpakken, maar het resultaat zou bevredigend zijn.

Hoe lang moet je je haar strekken?

Een keer per week je natuurlijke haar uitrekken is meer dan genoeg. Natuurlijke rekprocedures zijn onschadelijk en weinig methoden zoals broodjes, ananas en jumbovlecht kunnen ’s nachts worden achtergelaten.

Voor andere methoden kunt u een snelle sessie van 15 tot 30 minuten hebben. Deze sessies kunnen iets langer worden gemaakt als je dat wilt, maar zorg ervoor dat je haar kan ademen. Zorg ook voor je comfort en zorg ervoor dat je hoofdhuid geen pijn doet door het strakke haar.

Inpakken

Het uitrekken van je haar zal de oorspronkelijke lengte en de textuur van je haar naar voren brengen. Omdat het gebruik van verwarmingstools voor het uitrekken je haarschachten kan beschadigen, zijn natuurlijke manieren altijd beter. Onze vermelde methoden helpen u uw haar op natuurlijke wijze uit te strekken en de gezondheid van uw kostbare lokken te behouden. Zorg echter altijd voor de gezondheid van je haar en ken je haartype voordat je een methode kiest.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen