Weet je dat het vrij laten ademen van je huid de sleutel is tot een natuurlijk stralende huid? Af en toe heeft ook je huid een pauze van de routine nodig om de natuurlijke textuur aan te vullen. Huidvasten maakt dit mogelijk.

Huidvasten impliceert het concept van het ontgiften van je huid om het effectiever te laten functioneren en de natuurlijke uitstraling te verbeteren. Maar voordat je ervoor gaat, leer je de kneepjes van het vak.

Scroll naar beneden om te weten wat huidvasten is en hoe effectief het kan zijn voor je huid.

Hoogtepunten:

  • Wat is huidvasten?
  • Hoe huidvasten te doen?
  • Voordelen van huidvasten
  • Huidvasten – Do’s en Don’ts
  • Wie kan huidvasten doen?
  • Hoe lang duurt het voordat je huid opklaart?
  • Hoe vaak kun je huidvasten doen?

Wat is huidvasten?

Huidvasten is tegenwoordig een veel trending concept op het internet. Het impliceert het concept om je huid een pauze te geven van de reguliere huidverzorgingsroutine om het effectiever te laten functioneren. Dus je stopt met het gebruik van een huidverzorgingsproduct voor een dag, week of een maand en laat je huid zijn natuurlijke functies resetten en genezen. Het werkt door de beschermende barrière van uw huid te versterken, die anders misschien is gedegenereerd door het gebruik van huidverzorgingsproducten.

De term werd voor het eerst bedacht door het Japanse merk Mirai Clinical [1], die huidvasten beschrijft als een manier om de afscheiding van natuurlijke oliën te normaliseren en het natuurlijke verjongingsproces te ondersteunen. Het concept komt voort uit het traditionele idee van vasten dat genezing mogelijk maakt. Huidvasten werkt ideaal wanneer u een huidverzorgingsproduct minimaliseert of stopt met het gebruik ervan om uw huid in staat te stellen zelfstandig te verjongen. Zorg er echter voor dat je je huidtype kent voordat je besluit ervoor te gaan.

jonge Aziatische vrouw met schone frisse huid

Hoe huidvasten te doen?

Misschien wilt u zich gedurende enkele weken volledig onthouden van huidverzorgingsproducten of kunt u ervoor kiezen om ’s nachts geen huidverzorgingsproduct te gebruiken. Zo kun je je huid overdag toch beschermen tegen de schadelijke UV-stralen met een milde zonnebrandcrème. Als u dit eens wilt proberen, is hier de stapsgewijze handleiding voor u.

1. Begin met het grondig wassen van je gezicht ’s nachts.

2. In plaats van alle producten in één keer te verminderen, begin je met het één keer per week te doen. Probeer op een avond geen huidverzorgingsproduct aan te brengen om je huid vrij te laten ademen.

3. Was je gezicht de volgende ochtend met lauw water. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën niet worden gestript.

jonge vrouw die gezicht in de kamer wast

Nadat je je huid een nacht hebt laten vasten, probeer dan de volgende ochtend de tissuepapiertest op je gezicht.

1. Leg een droog en schoon vloeipapier op je gezicht. Als het weefsel er meteen af valt, heb je een droge huid.

2. Als het vloeipapier aan je gezicht kleeft, maar eraf valt als je voorover leunt, heb je een normale huid. Je doel is om dit te bereiken.

3. Als het aan je gezicht kleeft, zelfs na het leunen, heb je een vette huid.

Als je een droge huid hebt, moet je je huid gehydrateerd houden. Als je een vette huid hebt, wil je misschien moisturizers uit je regime en huid snel verwijderen.

Esse Organic Skincare Tip:

Blijf veel water drinken terwijl de huid vast. Dit zal je huid helpen om van binnenuit gehydrateerd te blijven. Vergeet niet dat hydratatie de sleutel is tot een gezonde en stralende huid.

Voordelen van huidvasten

Het concept van huidvasten gaat over het op natuurlijke wijze laten ademen van je huid. Wanneer u stopt met het gebruik van huidverzorgingsproducten, kan uw huid natuurlijke oliën produceren om het zacht en soepel te houden. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is achter deze theorie, kan huidvasten u ten goede komen als u te veel producten gebruikt en onzeker lijkt te zijn over hoe elk product op uw huid reageert. In zo’n scenario is een stap terug doen vaak nuttig. Huidvasten helpt je huid ook om te genezen als het negatief is gaan reageren op een product. Als u bijvoorbeeld acne-uitbraak ervaart of een droge huid heeft van een productgebruik, is het het beste om voor huidvasten te gaan voordat u de juiste combinatie van producten vindt.

lady natural beauty geen make-up touch pure zachte nek huid aanbrengen anti age crème perfectie

Huidvasten – Do’s en Don’ts

1. Je huid van binnen en van buiten gehydrateerd houden is essentieel, vooral als je aan huidvasten doet. Drink voldoende water om van binnenuit gehydrateerd te blijven.

2. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de ruimte geschikt is, vooral als u in een droge of extreem koude regio woont.

3. Hoewel er geen vaste regel over hoe vaak je huidvasten moet doen, doe het niet meer dan één keer per week.

4. Weet dat jij de beste rechter van je huid bent. Ga er niet mee door als het niet goed voelt na de eerste poging.

5. Maak je huid niet snel als je een huidbehandeling ondergaat of onlangs een huidpeeling hebt ondergaan.

Wie kan huidvasten doen?

Als je iemand bent die veel geniet van huidverzorgingsproducten en make-up, wordt huidvasten aanbevolen om je huid te laten genezen. Als u echter denkt dat een bepaald huidverzorgingsregime voor u werkt, raden we u aan om hetzelfde te doen.

Het succes van huidvasten hangt af van persoon tot persoon. Het hangt allemaal af van uw huidtype en behoeften. Onthoud je van huidvasten als je een extreem droge huid hebt. Als je een licht droge huid hebt, maak de overgang dan langzaam. Als je een droge huid hebt, is het goed om snel te huiden tijdens de moesson als het weer vochtig is.

Hoe lang duurt het voordat je huid opklaart?

Het is moeilijk te zeggen hoe lang het duurt voordat de huid is opgeruimd, omdat het afhankelijk is van het individuele huidtype en het aantal huidproducten en make-up dat u dagelijks aanbrengt.

Hoe vaak kun je huidvasten doen?

Hoewel er geen harde en snelle regel is om huidvasten te doen, hangt de frequentie ervan af van hoe regelmatig je bent met je huidverzorgingsregime. Zo kun je eens in de twee maanden op huid detox gaan als je niet te veel huidverzorgingsproducten gebruikt.

Als je regelmatig serum, huidverlichting en anti-aging crème of te veel make-up gebruikt, kan het goed voor je zijn om je huid eens in de maand te ontgiften. Als je een gevoelige, vette, geïrriteerde of te droge huid hebt, beperk dan je huid detox tot eens in de twee weken. Je moet de tekenen van je huid lezen om te bepalen wat goed voor je zou zijn. Vergeet niet dat je je huid volledig of snel kunt vasten met alleen een lichte vochtinbrengende crème en water.

Inpakken

Vergeet niet dat huidvasten als een ‘vakantie’ voor je huid is. Je moet niet concluderen dat het gebruik van huidproducten of het beoefenen van een huidverzorgingsregime slecht is voor je huid. Huidvasten geeft je huid de rusttijd en laat het genezen voordat je terug kunt schakelen naar je reguliere huidverzorgingsproducten. Praat echter met uw dermatoloog om te begrijpen of u kunt beginnen met huidvasten, vooral als u medicijnen gebruikt.

Begin met het kennen van je huid