Maak je je zorgen over de ongelijkmatige teint van je huid? Je hebt misschien gehoord over verschillende ingrediënten die beweren je huid helderder te maken, te tonifiëren en uitstraling toe te voegen. Maar hoe weet je of ze veilig zijn om te gebruiken?

Maak je geen zorgen, alfa-arbutine kan je go-to ingrediënt zijn, omdat het veilig is voor alle huidtypen. U kunt het vaak vinden in een verscheidenheid van uw huidverzorgings- en cosmetische producten.

Lees meer om de details te weten van hoe arbutine werkt voor uw huid.

Hoogtepunten:

  • Wat is Alpha Arbutin?
  • Voordelen van het gebruik van Alfa-arbutine
  • Hoe te gebruiken Alpha Arbutin?
  • Bijwerkingen van alfa-arbutine
  • Heeft alfa-arbutine de neiging om de huid donkerder te maken?
  • In welke concentratie moet alfa-arbutine worden gebruikt?
  • Verschil tussen alfa en bèta-arbutine

Wat is Alpha Arbutin?

Alfa-arbutine is een natuurlijk voorkomend derivaat van hydrochinon (een populair huidverlichtend ingrediënt) dat wordt gewonnen uit de gedroogde bladeren van planten zoals bosbes, cranberry en berenbes. Het werkt als een effectief huidverlichtend middel (1), waardoor pigmentatie en vlekken die worden veroorzaakt door puistjes of schade door de zon vervagen. Benieuwd hoe? Laten we dieper graven.

Uw huidskleur hangt af van de hoeveelheid melanine (2), die wordt gestimuleerd door een enzym genaamd tyrosinase in uw melanocytcellen. Elke keer dat uw huid in contact komt met UV-licht, wordt tyrosinase geactiveerd. Alfa-arbutine blokkeert de activiteit van tyrosinase door het pigmentatieproces veroorzaakt door UV-stralen te vertragen. Dit helpt je huid om donkere vlekken en bruining op afstand te houden.

Voordelen van het gebruik van Alfa-arbutine

1. Vermindert donkere vlekken en pigmentatie

Alfa-arbutine werkt door tyrosinase-activiteit te remmen die de melanineproductie in uw huid beperkt. Minder tyrosine en minder melanine leidt tot minder pigmentatie, donkere vlekken en een gelijkmatigere teint.

Of het nu gaat om ouderdomsvlekken, acnelittekens of post-blemish roodheid, alfa-arbutine minimaliseert het allemaal. Het is ook effectief bij het omkeren van problemen zoals sproeten en levervlekken.

voor en na het retoucheren van sproeten op het gezicht van de Aziatische vrouw

2. Helpt bij het verlichten van de huid

Alfa-arbutine helpt om de bruine kleur op uw huid te verminderen door de mate van melanineproductie te verminderen. Dit natuurlijke ingrediënt kan zeer nuttig zijn bij de behandeling van melasma gekenmerkt door een donkere of bruine huidverkleuring.

3. Bevordert een egale huidskleur

Alfa-arbutine vermindert het verschijnen van zonnevlekken en verkleurde vlekken door de hoeveelheid melanine die in uw huid wordt geproduceerd te verminderen. Dit egaliseert en verheldert je teint, waardoor je huid er gezonder en levendiger uitziet.

4. Veiliger dan hydrochinon

Alfa-arbutine wordt vaak op de markt gebracht als een veiliger alternatief voor hydrochinon. Terwijl hydrochinon werkt door de cellen te doden die pigmentatie en melanine produceren, remt arbutine de enzymen die pigmentproducerende cellen stimuleren.

5. Zacht voor de huid

Terwijl andere huidverhelderende middelen uw huid kunnen uitdrogen en irriteren, is alfa-arbutine minder irriterend. Dit komt door de actieve componenten die langzaam worden vrijgegeven.

Hoe te gebruiken Alpha Arbutin?

Alfa-arbutine kan tweemaal daags worden gebruikt. Voor effectieve resultaten, gebruik het in combinatie met huidverlichtende crèmes, gels, reinigingsmiddelen, serums, maskers en andere chemische peelings. De meeste op maat gemaakte huidverzorgingsproducten van Esse Organic Skincare bevatten alfa-arbutine. Ze werken door de melanineproductie te verminderen en je huid te verhelderen.

Om de voordelen ervan te vergroten, kunt u alfa-arbutine naast vitamine C aanbrengen, of na exfoliëren met een AHA (wat de absorptie ervan zal verbeteren). Zorg ervoor dat je het aanbrengt op een schone, droge huid, voordat je het hydrateert.

Vergeet niet dat consistentie de sleutel is tot optimale resultaten. Het duurt 1-2 maanden van consistent actueel gebruik van alfa-arbutine voordat u verbeteringen begint te zien.

Wie moet gebruiken Alpha Arbutin?

Het maakt niet uit wat uw huidtype of leeftijd is, u kunt alfa-arbutine veilig gebruiken voor uw huid om pigmentatie- of bruingerelateerde problemen te behandelen. Alfa-arbutine is veilig voor lokaal gebruik in concentraties tot 2% in huidverzorgingsproducten. Terwijl, beta arbutine is veilig voor topisch gebruik in concentraties tot 7% in huidverzorgingsproducten.

Terwijl veel andere huidverlichtende middelen irritatie en hardheid van uw huid veroorzaken, is alfa-arbutine zacht en kan het minder irriterend zijn. Voer echter een patchtest uit voor gebruik.

Wat zijn de beschikbare vormen van alfa-arbutine?

Alfa-arbutine is verkrijgbaar in zowel natuurlijke als synthetische vormen. Het kan synthetisch worden bereid uit de reaction van acetobromoglucose en hydrochinon in aanwezigheid van alkali. (3) De poedervorm staat bekend als de zuiverste. Alfa-arbutine wordt aangetroffen in verschillende huidverlichtende crèmes, lotions, nachtmaskers en serums.

Bijwerkingen van alfa-arbutine

Het is bewezen dat alfa-arbutine veilig is voor uw huid wanneer het wordt gebruikt in concentraties van 3-4 procent. Hoewel arbutine normaal gesproken geschikt is voor alle huidtypen, zijn er nog steeds zeldzame gevallen waarin het bijwerkingen kan veroorzaken.

Onder alkalische omstandigheden zijn er kansen dat alfa-arbutine wordt omgezet in hydrochinon, een depigmenterend middel dat wordt gebruikt om delen van een donkere huid lichter te maken. Gebruik in dergelijke gevallen alfa-arbutine onder begeleiding van een dermatoloog.

Een paar bijwerkingen van het gebruik van alfa-arbutine:

  • Huidirritatie die kan leiden tot milde acne
  • Gevoeligheid voor de zon of zonnebrand
  • Roodheid of irritatie door een allergische reactie

Notitie

Maak er een punt van om een patch-test uit te voeren voordat u een gezichtsproduct gebruikt dat alfa-arbutine bevat.

Heeft Alpha Arbutin de neiging om de huid donkerder te maken?

Alfa-arbutine wordt gebruikt om uw huid lichter te maken en de melanineproductie te verminderen. Met de juiste concentratie kan de aanwezigheid van dit ingrediënt in uw huidverzorgingsproducten u enorm ten goede komen als u hyperpigmentatie heeft.

Hoewel het whitening-effect van arbutine niet permanent is. Dit komt omdat het alleen interfereert met de tyrosinase-activiteit. Het verlichtende effect kan een paar weken aanhouden nadat u bent gestopt, maar zal uiteindelijk na verloop van tijd verdwijnen.

Esse Organic Skincare Tip

Te veel warmte kan de effectiviteit van arbutine verminderen. Als u serums of crèmes met arbutine heeft, houd ze dan uit de buurt van direct zonlicht en hete gebieden.

In welke concentratie moet alfa-arbutine worden gebruikt?

Alpha Arbutin is wateroplosbaar en gemakkelijk opgenomen in de waterfase van cosmetische formuleringen. Je kunt het gebruiken in een concentratie van 1-2 procent, bij het formuleren met een exfoliant. Als u een dermatoloog bezoekt, kan hij een alfa-arbutineproduct voorschrijven in concentraties van 2 of hoger.

Wist je dat?

Alfa-arbutine vertoont indrukwekkende tyrosinase remming en is negen keer effectiever dan Beta-Arbutin!

Verschil tussen alfa en bèta-arbutine

Arbutine gebruikt in cosmetica komt in twee vormen – alfa en bèta. Alfa-arbutine heeft betere wateroplosbaarheid, hittebestendigheid en lichtstabiliteitseigenschappen in vergelijking met bèta-arbutine.

Vanwege de meer effectiviteit wordt alfa-arbutine het meest gebruikt in lotions, serums en behandelingen om vlekken te verlichten en de teint te verhelderen. Terwijl alfa-arbutine duur is om te formuleren, is bèta-arbutine goedkoper.

Inpakken

Alfa-arbutine is tegenwoordig een van de veiligste bliksemingrediënten. Het werkt goed voor alle huidtypes en is een effectief ingrediënt om donkere vlekken, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken te behandelen. Het is belangrijk op te merken dat het vervagen van pigmentatie u tijd kan kosten en dat u de resultaten alleen bij dagelijks gebruik kunt beoordelen.

Ook als je een gevoelige en ouder wordende huid hebt, is het beter om eerst een dermatoloog te raadplegen en dan voor het proces te gaan.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen