Verlang je naar een rimpelvrije huid? Maar u weet niet zeker voor welke professionele behandeling u moet gaan, toch? Chemische peelings en microdermabrasie zijn de twee meest populaire opties die je jeugdige gezicht wat langer vasthouden.

Hoewel beide onder professionele begeleiding worden gedaan, vinden velen het moeilijk om tussen hen te kiezen. Laten we de verschillen tussen de twee behandelingen in detail analyseren, zodat u de beste optie voor uw huid kunt kiezen.

Hoogtepunten:

  • Wat is chemische peeling?
  • Wat is microdermabrasie?
  • Chemische peeling vs microdermabrasie
  • Wat wordt vaker gebruikt- chemische peeling of microdermabrasie?
  • Wat is beter voor uw huidtype-chemische peeling of microdermabrasie?
  • Kunnen chemische peelings en microdermabrasie samen worden gedaan?

Wat is chemische peeling?

Chemoexfoliation, in de volksmond bekend als de chemische peeling, is een methode waarbij een chemische oplossing op uw gezicht wordt aangebracht om het klinische uiterlijk van uw huid te verbeteren. Dit verwijdert de beschadigde bovenste laag van je huid en zorgt ervoor dat deze kan verjongen. Er verschijnt een frisse toplaag en je gezicht ziet er jeugdig uit.

Hoe werkt het?

Een chemische peeling heeft bijtende stoffen die het eiwit van uw epidermale en dermale laag stollen (veranderen in vaste of halfvaste toestand) en ontstekingen veroorzaken. Tegelijkertijd beïnvloedt het de regeneratie van nieuw collageen en elastine.

Geschiktheid &effecten

De ideale leeftijd voor het krijgen van een chemische peeling is de jaren 20 tot 30. Iedereen die zijn ongelijkmatige huid moet behandelen en een vlekvrije, rimpelvrije huid moet krijgen, kan er echter voor kiezen. Chemische peelings richten zich op fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van veroudering zoals ouderdomsvlekken, donkere vlekken, wallen, enz. Chemische peelings minimaliseren ook het risico op littekens en elke vorm van pigmentatie na de procedure. [1]

Soorten chemische peelings

Er zijn drie soorten chemische peelings beschikbaar.

1. Lichte of oppervlakkige peeling:

Lichte chemische peeling wordt gebruikt om huidverkleuring op een lager niveau te behandelen. Dermatologen gebruiken milde zuren voor lichte chemische peelings.

2. Medium Peel:

Om ouderdomsverschijnselen zoals donkere vlekken, ouderdomsvlekken, fijne lijntjes en rimpels te behandelen, wordt medium peeling gedaan.

3. Diepe peeling:

Diepe peeling is vereist voor ernstiger problemen zoals diepe littekens en donkere ouderdomsvlekken.

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een minimaal invasieve cosmetische procedure om de bovenste laag van uw huid te verwijderen en deze een kans op verjonging te geven. Het is technisch gezien een epidermale resurfacing-procedure die in 1985 is ontstaan. Sindsdien wordt het algemeen geaccepteerd als een niet-chirurgische procedure om het uiterlijk van uw huid te verbeteren.

Hoe werkt het?

Microdermabrasie dwingt een herschikking in de binnenste laag van de opperhuid door enkele kleefkristallen op uw huid aan te drijven. [2]

Geschiktheid &effecten

Er is geen specifieke leeftijdsbeperking voor microdermabrasie. Maar mensen onder de 12 jaar en boven de 70 jaar kunnen wat problemen ondervinden. Het richt zich op een slechte huidskleur, acneplekken, littekens, melasma en andere tekenen van veroudering zoals rimpels, fijne lijntjes, ouderdomsvlekken enz.

Soorten microdermabrasie

Microdermabrasie heeft ook drie soorten.

1. Diamond Tip Microdermabrasie:

Het is een handstuk met een diamantpunt om de dode huidcellen van je huid te verwijderen.

2. Hydradermabrasie:

Dit is een nieuw proces waarbij een dermatoloog een combinatie van kristalspray en huidinfusie gebruikt.

3. Kristal Microdermabrasie:

Het vereist een handstuk om zachtjes kristalspray op je huid te wrijven om het te exfoliëren.

Chemische peeling vs microdermabrasie

Chemische Peeling

Microdermabrasie

Doel

Chemische peelings worden meestal gebruikt om tekenen van huidveroudering te behandelen, zoals diepere rimpels, pigmentatie, ouderdomsvlekken, littekens, melasma-littekens enz.

Microdermabrasie geeft je huid de kans om te verjongen en zich te ontdoen van verkleurde huidtint, donkere vlekken, ouderdomsvlekken, littekens, melasma, rimpels en fijne lijntjes.

Proces

1. Eerst zal de dermatoloog je gezicht reinigen en je een bril geven om je ogen te beschermen. 2. De dermatoloog kan u plaatselijke anesthesie geven om het gebied te verdoven. 3. Dan zouden ze de chemische formulering toepassen. 4. Voor een diepe peelingprocedure controleren dermatologen de hartslag om veiligheidsredenen. 5. Je huid begint af te pellen na 48-72 uurs van de eigenlijke procedure.

1. Het is niet verplicht om anesthesie te gebruiken vóór de procedure. 2. Een handstuk wordt gebruikt om schurende kristallen op je huid voort te stuwen en de toplaag te verwijderen. 3. Na de procedure zal de dermatoloog vochtinbrengende crème op uw huid aanbrengen.

Gebruikte ingrediënten

Chemische peelings zijn gemaakt van glycolzuur, trichloorazijnzuur, melkzuur, salicylzuur etc.

De kristallen van microdermabrasie zijn gemaakt van natriumbicarbonaat en aluminiumoxide.

Duur van de procedure

Lichte of oppervlakkige chemische peelings kosten niet veel tijd. Maar de gemiddelde en diepe chemische peelingprocedure kan 30 tot 90 minuten duren om te voltooien.

Microdermabrasie op het gezicht duurt 35 tot 45 minuten om te eindigen en voor de nek kan het ongeveer 20 minuten duren.

Verwijderen van onvolkomenheden

Dit kan diepere onvolkomenheden wegnemen.

Dit verwijdert alleen de buitenste laag van de huid.

Betrokken pijn

Een chemische peeling kan een stekend gevoel veroorzaken, maar een koelkompres zou het probleem oplossen. Diepe peelingprocedures kunnen pijnmedicatie vereisen.

Het mag geen pijn veroorzaken als de procedure zorgvuldig wordt uitgevoerd. Het kan zijn dat u slechts enkele milde bijwerkingen heeft.

Genezingstijd

Het duurt 5 tot 7 dagen voordat uw huid geneest van de chemische peelingprocedure.

Microdermabrasie vereist een zeer korte genezingstijd. Uw huid kan zich beter gaan voelen op dezelfde dag als de procedure.

Kosten

Die zijn kostbaar. Het kost ongeveer $ 150 voor lichte peelings en kan meer dan $ 300 kosten voor diepe peelings.

Gemiddelde kosten voor microdermabrasie zijn $ 136. [3]

Voordelen

Verwijdert uw dode huidcellen, fijne lijntjes en rimpels veroorzaakt door extreme blootstelling aan de zon.

Het verwijdert ouderdomsvlekken, ongelijkmatige huidskleur, vlekken, acnelittekens, melasma [4] enz. Het is even effectief voor whiteheads en mee-eters.

Bijwerkingen

Kan een permanente verandering in je huidskleur veroorzaken. U kunt ook littekens opmerken na een chemische peelingsessie. Weinig mensen krijgen zelfs infecties zoals herpes of koortsblaasjes [5].

Als bijwerkingen kunt u roodheid, gezwollen huid, gevoeligheid voor de zon, stekend gevoel en in sommige gevallen brandwonden opmerken.

Wat wordt vaker gebruikt- chemische peeling of microdermabrasie?

Zowel chemische peelings als microdermabrasie zijn populaire huidbehandelingen. Aangezien deze twee behandelingen zich richten op de verouderingsverschijnselen en ongelijkmatige huidtint en bevredigende resultaten geven, zijn mensen er evenzeer in geïnteresseerd. Weinigen krijgen chemische peelings gedaan voor hun verkleurde huid, en anderen gaan voor de eenvoudigere keuze van microdermabrasie.

Wat is beter voor uw huidtype-chemische peeling of microdermabrasie?

Als u een licht verkleurde huid heeft of kleine problemen met verouderingsverschijnselen zoals rimpels, ouderdomsvlekken enz., Dan is een lichte chemische peeling of microdermabrasie de beste optie. Oppervlakkige chemische peeling is geschikt voor alle huidtypes. [6]

Het is belangrijk om te onthouden dat microdermabrasie mogelijk niet geschikt is voor de gevoelige huid. In het geval dat u ernstige huidproblemen heeft, zoals diepere rimpels, melasma, diepe littekens en donkere vlekken, moeten medium of diepe chemische peelings geschikt zijn.

Als u acne heeft, kan microdermabrasie effectiever zijn bij de behandeling van de verhoogde acnelittekens. Aan de andere kant werken chemische peelings beter bij het verminderen van het uiterlijk van putacnelittekens.

Kunnen chemische peelings en microdermabrasie samen worden gedaan?

Ja, je kunt chemische peelings en microdermabrasie samen doen. Er wordt aangenomen dat de combinatie van deze twee beter werkt om uw huid diep te reinigen en de verkleuring samen met rimpels en vlekken te verminderen. Deze combinatie is het beste voor mensen met een vette en acne-gevoelige huid.

Inpakken

Chemische peeling en microdermabrasie zijn beide even effectief in het verjongen van je huid. Beide behandelingen zullen het uiterlijk van de huid verbeteren door het verminderen van ongelijkmatige teint, donkere vlekken, rimpels etc. Maar als uw bezorgdheid meer gaat over het kweken van verouderingsverschijnselen, dan is chemische peeling beter omdat het uw collageenproductie verhoogt.

Microdermabrasie wordt aanbevolen voor lichtere huidproblemen zoals hyperpigmentatie, vlekken en vroege verouderingsverschijnselen. Maak kennis met de verschillen tussen deze twee procedures en kies de juiste optie die geschikt is voor uw huidtype.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen