U moet zich bewust zijn van de populariteit van bentonietklei voor huidverzorging. Welnu, deze natuurlijk voorkomende stof heeft ook medische voordelen. Maar hoe kun je het meeste uit deze natuurlijke klei halen?

Vandaag zullen we de voordelen bespreken die bentonietklei biedt en ook licht werpen op hoe u het effectief voor uw huid kunt gebruiken. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

  • Wat is bentoniet klei &hoe werkt het?
  • 9 Voordelen &gebruik van bentoniet klei
  • Bijwerkingen &risico’s van bentoniet klei

Wat is bentoniet klei &hoe werkt het?

Bentonietklei is een absorberende natuurlijke klei, die al sinds eeuwen wordt gebruikt voor medische en huidverzorgingsdoeleinden. Het wordt gevormd wanneer vulkanische as met de tijd veroudert. Het dankt zijn naam aan Fort Benton, Wyoming, dat een enorme bron is voor deze klei. Het wordt ook gevonden op vele andere plaatsen in de wereld.

Bentoniet staat bekend om zijn kwaliteit van absorptie. Het kan zelfs fijne deeltjes zoals vuil, bacteriën en gifstoffen van je huid absorberen. Het heeft ook een hoge kationenuitwisselingskwaliteit. Dit betekent dat bentoniet negatief geladen ionen heeft die positief geladen ionen kunnen aantrekken.

9 Voordelen &gebruik van bentoniet klei

1. Verwijdert gifstoffen uit de huid

Bentoniet klei [1] vermindert de effecten van gifstoffen in je lichaam. Het staat bekend om zijn vermogen om verschillende gifstoffen, oliën en zelfs bacteriën uit de huid te absorberen. U kunt ook bentonietklei gebruiken voor huiddetoxen zoals okseldetox en voetdetox.

Hoe te gebruiken

1. Meng appelciderazijn met 2 eetlepels bentonietklei. Maak er een masker mee.

2. Breng het masker aan op je oksel/voet en laat het minstens 10 tot 15 minuten staan.

3. Was het af met warm water.

4. Je kunt ook producten zoals Skinkraft’s Volcanic purifying facial clay mask voor je gezicht gebruiken.

2. Vermindert Acne

De buitengewone adsorberende kracht van bentonietklei kan mensen met een vette huid helpen. Het absorbeert de extra olie van je huid en voorkomt dat het vuil, bacteriën en ziektekiemen zich hechten aan het oppervlak van je huid. Dit verkleint de kans op een acne uitbraak. Zelfs als je acneproblemen hebt, kan bentonietklei je een kalmerende en kalmerende verlichting bieden.

Bentoniet kleimasker kan u helpen puistjes en huidontstekingsproblemen te verminderen. Vrij verkrijgbare gezichtsmaskers met bentonietklei zijn op de markt verkrijgbaar. Je kunt ze één keer per week gebruiken voor de beste resultaten.

Hoe te gebruiken

1. Neem bentoniet kleipoeder in een kom en voeg er water aan toe.

2. Breng de combinatie aan als een dik gezichtsmasker.

3. Laat het masker 20 minuten drogen en spoel het daarna af met lauw water.

4. U kunt het masker twee of drie keer in een week aanbrengen.

wijzend op gif eiken uitslag en infectie met blaren

3. Behandelt Poison Ivy Rashes

Poison Ivy kan voor veel mensen allergische huiduitslag veroorzaken. Het gebeurt meestal vanwege de urushiol-olie die klimopplanten produceren. Wanneer urushiol olie in contact komt met de huid, kan het een allergische reactie veroorzaken, zoals huiduitslag. Deze kunnen er rood uitzien, irritatie en ongemak veroorzaken. U kunt ook ernstige jeuk voelen. Volgens een studie [2] uitgevoerd in 1995, kan bentonietklei poison ivy-uitslag genezen.

Hoe te gebruiken

1. Reinig je huid met zeep of een milde reiniger zodra je in contact komt met poison ivy.

2. Maak een pasta met 1 eetlepel bentonietklei en water.

3. Breng het aan op het getroffen gebied van uw huid.

4. Gebruik een schoon verband om het gebied te bedekken.

5. Doe het regelmatig totdat je huiduitslag is genezen.

4. Vermindert luieruitslag

Volgens een studie, [3] bentonietklei heeft bewezen een effectieve methode te zijn om luieruitslag te behandelen. 93% van de zuigelingen met luierdermatitis kreeg bentonietklei en binnen 6 uur verbeterde hun toestand. In 3 dagen was 90% van de baby’s genezen.

Hoe te gebruiken

1. Combineer bentoniet kleipoeder en water.

2. Je kunt ook kokosolie of sheaboter met bentonietklei gebruiken.

3. Breng het aan op de huiduitslag van je baby.

4. Bewaar de resterende pasta in een schone plastic of glazen container. Vermijd metalen containers of deksels, omdat de klei de neiging heeft om de eigenschappen van het metaal te absorberen.

5. Neem contact op met uw arts voordat u een remedie voor uw kind probeert.

5. Beschermt u tegen de zon

Bentonietklei biedt ook bescherming tegen de zon. Het beschermt je huid tegen schadelijke UVA- en UVB-straling. Een studie [4] Sugkrijgt te horen dat het je huid effectief kan beschermen tegen zonlicht.

Hoe te gebruiken

1. Combineer bentonietklei en rozenwater in een kom.

2. Meng ze goed en breng het aan op je gezicht of andere gebieden die worden blootgesteld aan zonlicht.

3. Laat het 15 minuten staan en laat het drogen.

4. Was het af met vers water.

6. Voorkomt mee-eters

Het verwijdert de dode huidcellen van je gezicht en reinigt je huidporiën diep. Bentoniet voorkomt dat je huidporiën verstopt raken. Dit houdt mee-eters op natuurlijke wijze op afstand. Het verwijdert ook bestaande mee-eters.

Hoe te gebruiken

1. Gebruik jojoba-olie als dragerolie voor je bentoniet kleimasker.

2. Meng het bentoniet kleipoeder met jojoba-olie.

3. Breng het mengsel aan op je gezicht, vooral in mee-eters gevoelige gebieden zoals de neus.

4. Laat het een tijdje drogen en maak het schoon met water.

7. Geeft een egale huidskleur

Je kunt deze klei gebruiken om de verkleuring van je huid te behandelen. Omdat bentonietklei je huidporiën reinigt wanneer je exfolieert, vervaagt het ook het uiterlijk van littekens en donkere vlekken. Natuurlijk keert je huid terug naar zijn oorspronkelijke toon.

Hoe te gebruiken

1. Neem bentonietklei in een kom en voeg er calendula-olie aan toe.

2. Meng de combinatie goed en gebruik het op je gezicht.

3. Laat het minimaal 10 minuten drogen en maak het schoon met lauw water.

8. Verjongt de huid

Dit werkt geweldig bij het genezen van beschadigde huidweefsels en het verjongen van je huidcellen. Het voorkomt rimpels en andere vroege verouderingsverschijnselen. Het helpt ook om je huid stevig te houden.

Hoe te gebruiken

1. Meng Matcha poeder en bentoniet klei door elkaar.

2. Voeg een etherische olie naar keuze toe zoals lavendel, tea tree olie etc.

3. Meng het mengsel goed en breng de pasta aan op je gezicht.

4. Maak schoon zodra het droog is.

9. Voordelen voor de gezondheid

Bentonietklei wordt ook als nuttig beschouwd wanneer het intern wordt geconsumeerd. De verschillende gezondheidsvoordelen zijn onder meer:

1. Gewichtsverlies:

Dit kan handig zijn als u probeert af te vallen. Je kunt het als supplement nemen. [5]

2. Behandeling van spijsverteringsproblemen:

Onderzoek zegt dat bentonietklei kan helpen bij de behandeling van virussen die spijsverteringsproblemen veroorzaken. Het kan diarree behandelen. Het kan gunstig zijn voor mensen die lijden aan constipatie en prikkelbare darm syndroom.

3. Cholesterol verlagen:

Het kan effectief zijn in het verlagen van uw cholesterolgehalte. Het zal u helpen het risico op een hartaanval en beroerte te verlagen. [6]

4. Ontgifting:

Het consumeren van geconcentreerde bentonietklei kan helpen bij het verwijderen van lichaamstoxines.

Hoe te gebruiken

1. Koop eetbare bentonietklei.

2. Om te ontgiften, neem 1 eetlepel bentonietklei en meng het met 6-8 gram warm water. Drink het elke dag.

3. Probeer bentonietklei minimaal 2 uur voor of na een geneesmiddel te drinken.

4. Het is raadzaam om een arts te raadplegen voordat u bentonietklei consumeert.

Bijwerkingen &risico’s van bentoniet klei

Bentonietklei heeft geen ernstige bijwerkingen. Maar er zijn zeer weinig gevallen gemeld als gevolg van de overconsumptie van bentonietklei. Als u een vrij verkrijgbaar product met bentonietklei gebruikt, volgt u de instructies op het etiket van het product om bijwerkingen te voorkomen.

De aanwezigheid van bepaalde onzuiverheden kan een risico vormen bij het gebruik van Bentonietklei. De Amerikaanse Food and Drugs Administration reguleert bijvoorbeeld geen producten die bentonietklei bevatten. FDA [7] waarschuwt mensen tegen het gebruik van een product genaamd ‘beste bentonietklei’. Ze suggereren dat het een hoog niveau van lood heeft.

Als u het gebruikt als een natuurlijke remedie voor uw huid, wordt een kleine pleistertest aanbevolen voordat u het op de hele huid aanbrengt. Probeer een kleine hoeveelheid op je elleboog en wacht 24 uur om te controleren of je bijwerkingen hebt.

Inpakken

Bentonietklei wordt al sinds de oudheid gebruikt als huismiddeltje om meerdere gezondheids- en huidaandoeningen te behandelen. Met meerdere voordelen, beoordeel uw huidtype om te weten of het bij uw huid past of niet. In het geval dat u een gevoelige huid heeft, of het wilt gebruiken voor een ernstige huidaandoening, wordt het advies van uw arts aanbevolen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen