Wie houdt er niet van een gladde en stralende huid? Om een ultraglad gezicht te bereiken, nemen velen van jullie hun toevlucht tot verschillende huidhacks. Maar weet je dat scheren ook een effectieve ontharingsoptie voor thuis kan zijn?

Het beste deel is dat scheren niet alleen de ingegroeide haren verwijdert, maar ook je huid exfolieert, waardoor deze helderder en gladder lijkt.

Laten we de voordelen van gezichtskrullen en de juiste manieren om dit te doen eens nader bekijken.

Hoogtepunten:

 • Is gezichtskrullen goed voor vrouwen?
 • Waarom zouden vrouwen hun gezicht moeten scheren?
 • Wat zijn de beste manieren om gezichtshaar te scheren?
 • De Do’s en Don’ts van Face Shaving
 • Voordelen van scheren van het gezicht voor vrouwen
 • Bijwerkingen van het scheren van het gezicht voor vrouwen

Is gezichtskrullen goed voor vrouwen?

Het scheren van gezichtsbeharing is een kwestie van keuze. Terwijl veel vrouwen zich comfortabel voelen met het scheren van hun gezichtshaar, zijn anderen bang voor de bijwerkingen. Sommigen van hen hebben het idee dat scheren ervoor kan zorgen dat hun gezichtshaar dikker en donkerder haar wordt en in sommige gevallen roodheid en irritatie kan veroorzaken. Maar de waarheid is dat het scheren van je gezichtshaar de droge en dode huid kan exfoliëren en kan resulteren in een gladde huid. Als je huid glad is, kan je make-up applicatie super eenvoudig zijn.

Een gevoelige huid reageert echter mogelijk niet goed op scheren, vooral als je roodheid of geïrriteerde huidvlekken hebt. Ook is scheren misschien geen goed idee als je huidaandoeningen hebt zoals eczeem, acne of psoriasis. Scheren in dergelijke gevallen kan de aandoening verder verergeren en tot infectie leiden.

boze jonge vrouw met schuim op het gezicht en een scheermes in haar hand

Waarom zouden vrouwen hun gezicht moeten scheren?

Het scheren van gezichtshaar verwijdert niet alleen ingegroeide haren, maar exfolieert ook de dode huidcellen, wat resulteert in een stralende en gladde huid. Het is een effectieve manier om thuis een zachte huid te krijgen. Maar voordat we diep ingaan op de voordelen ervan, laten we de twee soorten gezichtshaar begrijpen – terminaal haar en vellushaar. Vellus haar [1] is het dunne, fijne haar dat het grootste deel van je gezicht bedekt. Ze vallen nauwelijks op. Aan de andere kant, terminaal haar [2] is het donkere en dikke haar dat aanwezig is in je nek, kin, onder- en bovenlip. Je kunt zowel terminaal als vellushaar verwijderen met scheren.

Van alle andere methoden voor gezichtsontharing wordt scheren beschouwd als de meest eenvoudige, snelle en effectieve methode. Het proces is pijnvrij en duurt tot een paar dagen, afhankelijk van je haargroeisnelheid. U kunt een elektrisch scheerapparaat of een wegwerp scheerapparaat gebruiken om uw gezicht te scheren.

Wat zijn de beste manieren om gezichtshaar te scheren?

vrolijk lachende vrouw die schuim aanbrengt

In tegenstelling tot mannen moeten vrouwen een ander scheerproces volgen om hun gezichtshaar te verwijderen. Het is compleet anders dan hoe je je benen of oksels scheert. De huid op je gezicht is anders dan andere delen van je lichaam en vereist daarom extra verzorging. Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding om u op weg te helpen.

1. Was je gezicht

Voordat je begint met scheren, moet je je gezicht grondig wassen om vuil of make-up te verwijderen. Als je een scheermesje krijgt met je scheermes, kan dit je helpen irritatie of ontstekingen op je huid te voorkomen.

2. Scrub om dode huid te verwijderen

Om een glad scheren te ervaren, gebruik je een zachte scrub om dode huidcellen te verwijderen. Exfoliëren helpt ook bij het voorkomen van ingegroeide haren.

3. Hydrateer je huid

Houd een hete vochtige washand dicht bij je gezicht gedurende ongeveer 2-3 minuten voordat je je scheert. Dit zal helpen om de huid te hydrateren en de haarzakjes te verzachten, wat resulteert in een soepele scheerervaring. Als alternatief kunt u uw gezicht ook spoelen met warm water voordat u zich scheert.

4. Breng scheergel aan

Gebruik een scheerschuim of een scheergel op de plekken waar je je wilt scheren. De scheergel helpt het vocht vast te houden en laat het scheermes soepel over je huid glijden.

5. Kies de juiste tool

Kies een scherp scheermes met rechte rand en scheer om gezichtshaar te scheren. Een scherp scheermes trekt het haar met eenvoudige slagen uit en zorgt voor glad scheren, waardoor de risico’s op inkepingen en snijwonden worden geminimaliseerd. Bewaar ook een apart scheermes voor je gezicht en zorg ervoor dat je het niet gebruikt om andere lichaamsdelen van je lichaam ermee te scheren. Dit zorgt ervoor dat het scheermes langer scherp blijft. Vergeet niet dat een stomp scheermes je meer scheerbulten, scheerbrandwonden en inkepingen kan geven.

6. Let op de slagen

Let op met de scheermaaien tijdens het scheren van je gezicht. Geef het een lichte neerwaartse druk om het scheermes in een hoek van 45 graden te houden. Houd de slagen kort en stabiel tot eeneventuele huidirritaties te verwijderen. Vergeet niet om het haar altijd te scheren in de richting waarin ze groeien. [3]

7. Vergeet niet om je huid te hydrateren

gelukkig jong meisje met schone huid en met een witte handdoek op haar hoofd

Zorg ervoor dat je je gezicht afspoelt en hydrateert met een olie of crème onmiddellijk nadat je je hebt geschoren. Vermijd het aanbrengen van make-up direct na het scheren.

8. Weet wat de beste tijd is om te scheren

Idealiter kun je je direct scheren na het douchen of zelfs tijdens het douchen. Gedurende deze tijd blijft je huid gehydrateerd en wordt het haar zachter, waardoor het scheerproces gemakkelijker en gladder wordt.

Esse Organic Skincare Tip:

Hoe vaak je moet scheren, hangt af van de haargroei van het individu. Twee keer per week je gezicht scheren zou het doel moeten dienen. Maar als je haar sneller groeit, kun je om de één of twee dagen scheren.

De Do’s en Don’ts van Face Shaving

Do’s

 • Hydrateer je gezicht altijd voordat je je scheert. Dit vermindert wrijving en voorkomt huidirritatie.
 • Scheer je gezicht altijd in dezelfde richting van de haargroei om de irritatie tot een minimum te beperken.
 • Gebruik altijd een natte doek om je gezicht voorzichtig schoon te maken. Hierdoor blijft je haar zacht.
 • Spoel het scheermes altijd na elke slag af.

vrouw die gezichtshuid met handdoek reinigt na het wassen van het gezicht

Don’ts

 • Gebruik nooit hetzelfde scheermes op je gezicht dat je gebruikt om je benen of oksels te scheren. Als u hetzelfde scheermes gebruikt, kan uw huid een gevoelige infectie krijgen.
 • Vergeet niet om te hydrateren. Anders kan je huid te droog worden.
 • Als je een gevoelige huid of een ernstige huidaandoening hebt, ga dan niet voor scheren.

Voordelen van scheren van het gezicht voor vrouwen

Als uw huid klaar is voor exfoliatie, kunt u verschillende voordelen van scheren ervaren. Deze omvatten:

1. Gladde huid:

Afgezien van ontharing, verwijdert scheren ook dode en droge huid, vuil, overtollige olie. Dit zal je huid uiteindelijk frisser, helderder en stralender maken.

2. Gemakkelijk aan te brengen make-up:

Scheren zorgt ervoor dat je make-up glad wordt en langer meegaat.

3. Goedkopere methode:

In vergelijking met andere ontharingsmethoden zoals harsen, is scheren een kosteneffectieve optie en kan het gemakkelijk thuis worden gedaan.

4. Huidverzorgingsproducten zijn effectiever:

Het scheren van je haar exfolieert de dode huidcellen van je gezicht. Dus wanneer u een huidverzorgingsproduct aanbrengt, sijpelt het gemakkelijk diep in uw huid en doet het wonderen.

Bijwerkingen van het scheren van het gezicht voor vrouwen

1. Droge en jeukende huid:

U kunt droogheid en jeuk of schilferigheid onmiddellijk na het scheren opmerken, als uw huid te droog is. U kunt deze echter gemakkelijk vermijden door uw huid onmiddellijk na het scheren te hydrateren.

2. Beschadigde huid:

Inkepingen en snijwonden tijdens het scheren komen vaak voor. In sommige gevallen kunnen deze echter leiden tot steken of bloeden. Scheerbrand komt ook vaak voor.

3. Pijn:

Het scheren van terminale haren kan soms pijnlijke bultjes veroorzaken.

4. Vijf uur schaduw:

Als u terminaal haar wilt scheren, moet u dit mogelijk vaker doen. Als je te veel donkere haren hebt, kun je na het scheren een schaduw onder de huid zien. Dit wordt vaak een vijf uur schaduw genoemd.

Hoe roos te behandelen

Als u op zoek bent naar een kosteneffectieve, pijnloze en effectieve methode om van uw gezichtshaar af te komen, dan is scheren het proberen waard. Naast het verwijderen van haar, kan scheren dode huidcellen, overtollige olie en vuil van je gezicht verwijderen, wat leidt tot een stralende en gladde huid. Maar voordat u overweegt om te scheren, moet u ervoor zorgen dat u uw huidtype begrijpt. Als u een gevoelige huid of een huidprobleem heeft, doe dan eerst een pleistertest. Ook als u een verhoogde haargroei op uw gezicht opmerkt, moet u uw arts raadplegen om de oorzaken te identificeren.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen