Het opbouwen van een ideale huidverzorgingsroutine kan lastig zijn. Veel gezichtsproducten dienen vaak hetzelfde doel – hydrateren. Een gezichtsserum, olie en moisturizer voeden je huid terwijl je het zacht en glad maakt. Maar de vraag is, hoe kies je een van hen?

Uw beslissing hangt af van de kenmerken van deze producten en hoe ze passen bij uw huidtype. In dit artikel werpen we licht op de verschillen tussen een gezichtsserum, olie en moisturizer om u te helpen de beste optie te kiezen. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

 • Waarom is het hydrateren van je gezicht essentieel?
 • Wat beïnvloedt het vocht van je gezichtshuid?
 • Verschil tussen gezichtsserum, gezichtsolie en gezichtsbevochtiger
 • Hoe gezichtsserum, olie en moisturizer in de juiste volgorde aan te brengen?

Waarom is het hydrateren van je gezicht essentieel?

Je gezicht is je unieke identiteit. Natuurlijk trekt het de aandacht en laat het een indruk achter op mensen. Daarom is het cruciaal om je huid gezond te houden. Wist je dat je gezichtshuid gevoeliger is voor schade dan enig ander deel van je lichaam?

Het maakt niet uit hoeveel schoonheidsproducten je op een dag gebruikt, het hydrateren van je gezicht blijft de meest cruciale stap om het welzijn van je huid te behouden. Mensen die dagelijks moisturizer gebruiken, hebben minder kans op huidproblemen naarmate ze ouder worden.

Moisturizer helpt je niet alleen om een jeugdige huid te bereiken, maar speelt ook een essentiële rol bij het beschermen van je huid op vele manieren. Laten we eens nader bekijken hoe moisturizer je gezichtshuid helpt.

1. Beschermt uw vochtbarrière

De natuurlijke vochtinbrengende barrière [1] beschermt uw huid tegen bedreigingen van buitenaf, zoals stof, vuil en bacteriën. Deze barrière verzwakt echter na verloop van tijd als gevolg van uitdroging, extreme blootstelling aan de zon, onjuiste voeding en veroudering. Daarom moet u gezichtsbevochtigende producten opnemen in uw huidverzorgingsroutines, zoals serums, gezichtsoliën en moisturizers.

2. Bestrijdt de tekenen van veroudering

Fijne lijntjes, rimpels, droogheid en andere ongewenste problemen verschijnen als je ouder wordt [2]. Hoewel je het verouderingsproces zeker niet kunt stoppen, kan dagelijks hydrateren het vertragen. Gebrek aan vocht droogt je huid uit, wat fijne lijntjes en rimpels kan veroorzaken.

3. Vermindert acne en vlekken

Gezichtsserum, gezichtsolie en vochtinbrengende crème helpen acne en vlekken op je huid te verminderen. Deze producten hebben wateraantrekkende eigenschappen die je gezicht gehydrateerd en helder houden.

het gezicht van de vrouw vóór na cosmetische ingreep

Wat beïnvloedt het vocht van je gezichtshuid?

Je huid produceert een bepaalde hoeveelheid talg die je gezicht goed gehydrateerd houdt. [3] Het beschermt je tegen huidaandoeningen zoals droogheid. Maar als uw huid niet genoeg talg aanmaakt, kunt u extreme droogheid ervaren, wat leidt tot een ongemakkelijk jeukende en schilferige huid. Ook geeft een vochtarme huid je een dof en ruw uiterlijk.

Je gezicht kan vocht verliezen door de volgende redenen: [4]:

 • Extreem koud of warm weer
 • Schade door de zon
 • Verontreiniging
 • Overmatig gebruik van zeep of gezichtsreiniger
 • Gebruik van agressieve chemicaliën in make-upproducten
 • Lage pH van de huid
 • Roken en alcoholgebruik
 • Slapen met make-up op
 • Onvoldoende water drinken
 • Gebrek aan slaap
 • Ongezonde voedingsgewoonten

Verschil tussen gezichtsserum, gezichtsolie en gezichtsbevochtiger

Gezicht Serum

Gezichtsolie

Gezichtsbevochtiger

Serumformules zijn meestal op waterbasis en hebben andere zeer krachtige ingrediënten om een breed scala aan huidproblemen te dienen.

Gezichtsoliën zijn verzachtend rijk om je gezicht diepe voeding te geven.

Moisturizers zijn gemaakt met water, olie en andere essentiële ingrediënten.

Serums zijn bedoeld om huidproblemen zoals rimpels, fijne lijntjes, dofheid, donkere vlekken, schade door de zon, acne enz. Te dienen.

Gezichtsoliën voeden je huid en herstellen je natuurlijke gloed. Het biedt u langdurige hydratatie.

Moisturizer hydrateert meestal de opperhuid (bovenste laag van de huid).

Serums bevatten antioxidanten en meerdere vitamines die je een stralende huid geven.

Gezichtsoliën zijn in principe plantaardige oliën, afgeleid van noten, zaden, fruit enz. Deze oliën komen je huid op vele manieren ten goede.

Gezichtsbevochtigers hebben huidaanvullende ingrediënten zoals hyaluronzuur, ceramiden, glycerine, vaseline, salicylzuur enz.

Gezichtsserums spelen de rol van een efficiënte en intense krachtpatser van voedende ingrediënten.

Gezichtsoliën bieden veel essentiële vetzuren en vitamines aan je huid.

Moisturizers zijn een uitgebalanceerde combinatie van zowel olie als in water oplosbare voedingsstoffen.

Gezichtsserums zijn dunner en lichter dan gezichtsolie en moisturizer. Mensen met een vette huid kunnen kiezen voor gezichtsserums.

Gezichtsoliën kunnen het beste in kleine hoeveelheden worden gebruikt, omdat te veel olie je poriën kan verstoppen. Mensen met een vette huid willen misschien het gebruik van gezichtsoliën vermijden.

Gezichtsbevochtiger is geschikt voor de droge, vette en gecombineerde huid. U kunt het dagelijks gebruiken voor betere resultaten.

Hoe gezichtsserum, olie en moisturizer in de juiste volgorde aan te brengen?

De vuistregel bij het aanbrengen van huidverzorging is om eerst de lichtste en de zwaarste laatste te gebruiken.

Omdat serums licht van gewicht zijn, gaan ze altijd als eerste. Serums dringen de actieve ingrediënten effectief in de huid binnen. Zorg ervoor dat u een serum kiest dat is ontworpen om uw huidproblemen te behandelen en gebruik het regelmatig.

Moisturizers zijn bedoeld voor dagelijks gebruik. Zodra u klaar bent met het reinigen en exfoliëren van uw gezichtshuid, kunt u kiezen voor een gezichtsbevochtiger om het water in uw huidcellen te vergrendelen.

Last but not least, gezichtsoliën worden voorgesteld voor dagelijks gebruik in kleine hoeveelheden voor mensen met een droge en vochtarme huid.

Inpakken

Idealiter hangt het kiezen van huidverzorgingsproducten af van uw specifieke zorgen. Als u bijvoorbeeld rimpels en donkere vlekken wilt behandelen, is een serum de beste keuze. Moisturizer of olie kan meer veelbelovende resultaten bieden om de droge huid te herstellen. Je moet ook voorzichtig zijn om de juiste ingrediënten voor je huid te kiezen.

In massa geproduceerde huidverzorgingsproducten bieden vaak alleen een generieke oplossing. Esse Organic Skincare biedt een aanpasbaar huidverzorgingsregime op basis van uw unieke huidtype en kenmerken.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen