We houden er allemaal van om ons haar te stylen. Is het niet? Dus heb je ooit geprobeerd je haar te stylen met een haarmousse? Of het nu gaat om het dragen van een nieuwe stijl of het toevoegen van textuur aan je haar, een haarmousse kan meerdere doelen voor je haar dienen.

Hoewel sommigen van jullie er bekend mee zijn, zijn anderen misschien niet zeker van het gebruik van een haarmousse. Maak je niet druk! In dit artikel helpen we u te begrijpen wat een haarmousse precies is en hoe u deze kunt gebruiken op basis van uw haartype om maximale voordelen te behalen.

Laten we beginnen.

Hoogtepunten:

  • Wat is haarmousse?
  • Heeft je haar mousse nodig?
  • Wat zijn de ingrediënten in haarmousse?
  • 7 stappen van het gebruik van een haarmousse
  • Hoe gebruik je mousse op basis van je haartype?
  • Wat zijn de voordelen van haarmousse?
  • Wanneer gebruik je haarmousse?
  • Bijwerkingen van het gebruik van haarmousse

Wat is haarmousse?

Haarmousse is een haarstylingproduct op schuimbasis dat je kunt gebruiken om je haar te beschermen, te verstijven of te stylen. Het voegt volume toe aan je haar en geeft conditionering en houvast aan je haar, zonder een klomp te vormen. Het is een van de gemakkelijkste stylingproducten om te gebruiken en omdat het veelzijdig is, is het een favoriet onder kappers.

Haarmousse is licht van gewicht en wordt meestal aangebracht op nat haar voordat je het stylet.

Een mousse geeft je haar driemaal meer volume dan een normale haarvolumer. Het zorgt ervoor dat je haar zachter en glanzender aanvoelt. Het beste deel van het gebruik van een haarmousse is dat het je haar helemaal niet plakkerig maakt. Het houdt ook je krullen en kroezen onder controle en geeft een volumeboost aan je dunne of fijne haar.

Heeft je haar mousse nodig?

Haarmousse is een perfect stylingproduct. Je kunt het zeker gebruiken om je haar een dikker en bouncier uiterlijk te geven. Het beste deel is dat haarmousse geschikt is voor alle haartypes en texturen.

Wat zijn de ingrediënten in haarmousse?

1. Dimethicone:

Dimethicone is het primaire ingrediënt dat wordt gebruikt in een haarmousse die voorkomt dat je haar in de knoop raakt. Het is een siliconenolie die vaak wordt gebruikt in verschillende haarverzorgingsproducten en huidbevochtigers. Dimethicone geeft je haar een glanzende en gladde uitstraling. [1]

2. Limoneen:

Limoneen wordt gebruikt in haarverzorgings- en huidverzorgingsproducten vanwege de sterke citrusgeur. Het wordt gewonnen uit citrusvruchten. Limoneen heeft ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. [2]

3. Methylparaben:

Haarmousse heeft methylparaben als conserveermiddel en antischimmelingrediënt. U kunt ook propylparaben, butylparaben en ethylparaben vinden omdat ze allemaal hetzelfde doel dienen.

4. Lecithine:

Lecithine functioneert als een oppervlakteactieve stof in een haarmousse. Het is een vetweefsel dat voorkomt in planten en dieren. Het versterkt je haarlokken en laat ze glanzender lijken.

5. Panthenol:

Panthenol of pantotheenzuur is een hydraterend element in een haarmousse. Het wordt ook gebruikt in veel huidverzorgingsproducten. Het behandelt gespleten haarpunten en laat je haar er mooi uitzien. Amerikaanse Food And Drugs Administration [3] heeft panthenol vermeld als een “mogelijk veilig” ingrediënt. Het wordt beschouwd als goed voor de gevoelige huid.

6. Lanoline:

Lanoline is een was die wordt gewonnen uit woldragende dieren zoals schapen. Haarmousse bevat lanoline vanwege zijn waterafstotende eigenschappen. Het sluit het vocht in je haar af en voorkomt kroezen.

7. Behentrimoniumchloride:

Het wordt gebruikt als conditioner voor je haar. behentrimoniumchloride verzacht je haren en vermindert statische elektriciteit.

7 stappen van het gebruik van een haarmousse

Stap 1

Reinig je haar met een volumineuze shampoo en conditioner grondig. Het zal je helpen de onzuiverheden te verwijderen en je haarlokken diep te voeden, waardoor je een perfecte basis hebt om je gewenste kapsel uit te proberen.

Stap 2

Gebruik een schone handdoek om je haar te drogen. Zorg ervoor dat het een beetje vochtig is. Haarmousse werkt geweldig op vochtig haar na het wassen. Het wordt gelijkmatig verdeeld.

Stap 3

Maak kleine stukjes van je vochtige haar.

Stap 4

Neem een kleine hoeveelheid haarmousse op je handpalm en wrijf zachtjes over je handen om het te smeren.

Stap 5

Breng het aan met je vingers. Werk het in de lengte van je haar en laat geen enkele portie weg. Om het gelijkmatig te verspreiden, kunt u zelfs een kam met brede tanden gebruiken.

Stap 6

Gebruik een föhn. Neem een ronde borstel om een klein deel van het haar vast te houden en trek eraan het haar naar boven tijdens het föhnen. Net zoals ze het in een salon doen.

Stap 7

Nu ben je klaar om je haar te stylen.

Hoe gebruik je mousse op basis van je haartype?

1. Steil haar

Een haarmousse helpt niet om volume toe te voegen als het gaat om steil haar. Het helpt je eerder met de structuur en textuur. Gebruik een klodder haarmousse op je haar en zet een goede structuur van je haar. Het geeft je haar een betere uitstraling.

2. Grof haar

Grof haar is vaak moeilijk te beheren. Daarom is er veel spuiten nodig om het onder controle te houden. Maar je kunt altijd een paar pompjes mousse gebruiken om je haar te zetten. Het zal je haarlokken verzachten en ze gemakkelijk te beheren maken.

3. Krullend haar

Krullend haar mensen zouden de worsteling begrijpen om de krullen op hun plaats te houden. Je lokken kunnen er droog, dof en pluizig uitzien. Een kleine hoeveelheid haarmousse zou de magie doen. Het houdt kroezen op afstand en geeft je meer gedefinieerde krullen. Nadat je haarmousse hebt aangebracht, gebruik je een diffuser om je haar te drogen.

4. Fijn haar

De meeste mensen met fijn of dun haar willen volume toevoegen aan hun haar. Haarmousse voegt twee of drie keer veel volume toe aan je haar. Maar het werkt beter als je je haar wast met een volumineuze shampoo voordat je haarmousse aanbrengt.

5. Beschadigd haar

Als je haar beschadigd is, is het beter om alle stylingideeën voor nu te laten vallen. Verwarmingsgereedschap zal uw haarconditie verergeren. Je kunt een kleine hoeveelheid mousse in je haar gebruiken om de textuur te verbeteren en je haar aan de lucht te laten drogen.

Wat zijn de voordelen van haarmousse?

1. Haarmousse fungeert als een beschermende laag voor je haar. Het beschermt je haar tegen luchtvochtigheid en beveiligt de werkelijke structuur.

2. Bij dun en fijn haar voegt een haarmousse volume toe aan je haar. Het verbetert het uiterlijk van je haar waardoor het er voller en dikker uitziet.

3. Als je krullend haar hebt, helpt een haarmousse om kroezen op afstand te houden en krijg je meer gedefinieerde krullen.

4. Haarmousse beschermt je haar tegen hitteschade die wordt veroorzaakt door het gebruik van verwarmingstools.

5. Het verbetert de textuur van je haar en bepaalt de vorm van je haar.

6. Een haarmousse is geschikt voor alle haartexturen. Je kunt het gebruiken om je haar te stylen.

Wanneer gebruik je haarmousse?

Haarmousse moet altijd op vochtig haar worden aangebracht. Het is het beste als je het op vochtig haar aanbrengt na het wassen van je haar met een shampoo en conditioner. Op deze manier wordt je haar diep gevoed en is het een geweldige basis om elk kapsel uit te proberen.

Maar soms gebruiken mensen het op droge krullen om ze op te tillen.

Bijwerkingen van het gebruik van haarmousse

1. Als het in contact komt met je ogen of neus, kan haarmousse irriteren.

2. Te veel gebruik van haarmousse kan je haarlokken uitdrogen en schade veroorzaken.

3. Als je haar chemisch wordt behandeld, kan overmatig gebruik van mousse nadelige effecten hebben op je haar.

4. Controleer het etiket van je haarmousse. Sommige haarmousse kan chemicaliën bevatten die kunnen leiden tot dunner wordend haar of verlies.

5. U kunt haarbreuk en ruwheid zien als u het product te veel gebruikt.

6. Als u allergisch bent voor ingrediënten die in haarmousse worden gebruikt, kunt u een allergie-uitbraak krijgen.

Inpakken

Als het gaat om het stylen van je haar, is haarmousse een goede keuze. Mensen met dun en fijn gebruiken het om een volumeboost te geven, terwijl degenen die krullend haar hebben het gebruiken om hun krullen te temmen, kroezen kwijt te raken en hun krullen er meer gedefinieerd uit te laten zien. Het past bij elk haartype en textuur. Het beste deel is dat het je kapsel lang vasthoudt zonder het te verzwaren. Hoewel het een geweldig stylingproduct is, moet je altijd uitkijken voor de kleur van de mousse die je gebruikt. Noteer de ingrediënten die in dit artikel worden genoemd. Ken je haar en geniet van alle kapsels die je wilt!

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen