Verlang je naar glanzende, zachte lokken? Al die olieadvertenties hebben je haardoelnormen erg hoog gezet, toch?

Welnu, je kunt gemakkelijk droog en kroeshaar verwijderen met behulp van diepe conditionering en hete oliebehandelingen. Maar wat werkt beter voor de ultieme bounce en voeding?

In de strijd om de behandeling van hete olie vs diepe conditionering, laten we eens kijken welke de winnaar kan blijken te zijn voor het bereiken van prachtig en gezond haar.

Hoogtepunten:

  • Wat is hot oil behandeling?
  • Wat is diepe conditionering?
  • Hete olie behandeling vs diepe conditionering
  • Kunnen hete oliebehandelingen worden gebruikt in plaats van een diepe conditioneringsbehandeling?
  • Wat komt eerst: hete olie of diepe conditionering?

Wat is hot oil behandeling?

Een hete olie behandeling is gewoon voeding en smering voor je haar. Het vermindert uitdroging, voorkomt breuk, gespleten haarpunten en maakt je haar sterker. Het masseren van je hoofdhuid met hete olie stimuleert ook de bloedcirculatie, wat helpt om voedingsstoffen aan de wortels te leveren.

Wat is diepe conditionering?

Wanneer u een diep conditionerend haarmasker aanbrengt dat essentiële voedingsstoffen bevat, helpt het uw haarlokken te herstellen, hydrateert het droog haar en bevordert het de haargroei. Het masker helpt vocht in je haar vast te houden, waardoor ze veerkrachtig, glanzend en zacht lijken.

Hete olie behandeling vs diepe conditionering

Behandeling van hete olie

Diepe conditionering

Oliën die door de kern van het haar worden opgenomen, maken schade ongedaan en maken het haar elastischer, waardoor breuk wordt voorkomen.

Zorgt voor hydratatie, dicht vocht af en voorkomt klitten, maar werkt alleen op de bovenste laag of de nagelriem van het haar.

Vooral goed voor zeer droog haar.

Goed voor alle soorten haar.

Kan helpen de dikte en zachtheid van het haar op de lange termijn te vergroten, omdat de voedingsstoffen in het haar worden opgenomen.

Kan het haar gladder en zachter maken, maar de resultaten zijn tijdelijk.

Bestaat uit een enkele olie of een mengsel van oliën. Oliën zoals amandel-, walnoot-, olijf-, kokos- of avocado-oliën worden goed opgenomen door de cortex van het haar.

Ingrediënten die worden gebruikt in een diep conditionerend haarmasker kunnen variëren van eieren tot citroensap, appelciderazijn, avocado’s, bananen, olijfolie, henna, mayonaise enz.

Een hete oliebehandeling heeft de olie nodig om te worden verwarmd voor een betere absorptie.

Een masker gebruikt meestal geen warmte voor diepe conditionering.

De olie werkt als een smeermiddel dat kroezen vermindert en van binnenuit voedt als het in de wortels wordt opgenomen.

Diepe conditioneringsbehandelingen hebben lage pH-waarden, die helpen bij het verminderen van kroezen. Alleen maskers met gehydrolyseerde eiwitten worden echter opgenomen in de kern van het haar.

Voor de beste resultaten is diepe penetratie in de kern van het haar essentieel, wat alleen een hete oliebehandeling doet.

Penetratie van de voedingsstoffen uit het haarmasker in het haar is beperkt.

Kunnen hete oliebehandelingen worden gebruikt in plaats van een diepe conditioneringsbehandeling?

Idealiter kan het ene niet in plaats van het andere worden gebruikt. Beide behandelingen zijn belangrijk, omdat de ingrediënten het haar anders voeden.

Als je weinig tijd hebt, kun je de olie ook mengen met het haarmasker en aanbrengen. Voor het beste resultaat, ga eerst voor hete oliebehandeling en breng het diepe conditioneringsmasker aan op dezelfde dag na de haarwas. Het is ook goed om het diepe conditioneringsmasker over te slaan als je alleen tijd hebt voor de hete oliebehandeling. Je kunt ook elke week afwisselen tussen de behandelingen.

Wat komt eerst: hete olie of diepe conditionering?

De behandeling met hete olie komt altijd op de eerste plaats. Het helpt de hoofdhuid te smeren en versterkt je haar, wat breuk kan voorkomen tijdens het aanbrengen van het masker. Volg het op met de diepe conditioneringsbehandeling nadat de hete olie is aangebracht en afgewassen.

Esse Organic Skincare Tip

Het wordt aanbevolen om uw hete oliebehandeling te doen nadat u uw haar hebt gewassen, omdat het niet effectief is voor vuil, ongewassen haar

Inpakken

Je haar heeft net zoveel voeding nodig als je huid. Als je je haar een wekelijkse hete oliebehandeling geeft en het opvolgt met een diep conditioneringsmasker, zal je haar glans, kracht en dikte hebben. De behandelingen helpen ook om haaruitval op afstand te houden, omdat ze de benodigde voeding en vocht aan je haar geven.

Begin met het kennen van je huid