Het wassen van je haar is vergelijkbaar met het poetsen van je tanden. Het maakt deel uit van je dagelijkse routine, wat betekent dat je het goed moet doen. Maar jij ook?

Welnu, hoe je je haar wast en de temperatuur van het water maakt het verschil tussen een slechte haardag en een goede. Dus, moet je je haar wassen met warm water of koud? Wij zijn hier om dat voor u te beantwoorden. Lees dan snel verder.

Hoogtepunten:

 • Hoe beïnvloedt de watertemperatuur je haar?
 • Het beste water om je haar te wassen
 • Wat zijn de effecten van warm water op je haar?
 • Wat zijn de effecten van koud water op je haar

Hoe beïnvloedt de watertemperatuur je haar?

Overmatig gebruik van zeer heet water veroorzaakt stress voor je lokken en je zult eindigen met kroesachtig, broos en droog haar. Ook veroorzaakt heet water haaruitval omdat de hitte je haar zwak maakt en dus de neiging heeft om te vallen.

Suggereert dit dat je je haar volledig moet wassen met heet water en elke keer moet rillen? Absoluut niet! Het gebruik van lauw water veroorzaakt geen schade aan je haar.

Zowel warm als koud water werken voor het wassen van je haar. Waar het om gaat is de volgorde waarin je ze gebruikt.

Het beste water om je haar te wassen

Zodra je onder de douche stapt, is het spoelen en wassen van je haar met warm water een geweldige eerste stap, gevolgd door een koudwaterspoeling. Heet water opent de nagelriem van je haar, waardoor de shampoo en conditioner je haar beter kunnen beschadigen. En daar houden de voordelen op.

Je wilt overschakelen op koud water wanneer je het product uit je haar spoelt. Koud water is goed voor het haar omdat het de nagelriem weer afsluit en het vocht van je conditioner vasthoudt. Hierdoor ziet je haar er extra gehydrateerd, kroesvrij en glanzend uit.

Esse Organic Skincare Tip:

Elk product dat u op uw haar gebruikt, presteert effectiever als uw haar gezond is. En hydratatie is de sleutel. Wanneer je lichaam weinig vocht bevat, wordt je haar zwak en is het vatbaar voor breuk.

Wat zijn de effecten van warm water op je haar?

Pros:

 • Warm water verwijdert elke ophoping, vuil en grimmigheid. Het is een van de beste manieren om het haar schoon te maken, het vuil op te lossen en je poriën te ontstoppen.
 • Warm water stimuleert de bloedstroom naar de follikels, wat een geweldige manier is om de haargroei te stimuleren.
 • Warm water elimineert overtollige olie van je hoofdhuid en haar. Dit is gunstig voor mensen met vettig of vettig haar.
 • Warm water opent de nagelriemen op je hoofdhuid. Hierdoor kun je je haar grondig reinigen.
 • Warm water zorgt voor extra textuur en laat je haar er minder plat en volumineus uitzien. Bovendien verhoogt het de ‘uithoudingsvermogen’ van elke haardos.

Notitie:

De bovengenoemde voordelen gelden alleen voor warm water. Zeer heet water zal meer kwaad dan goed doen voor je haar.

Tegens:

 • Heet water ontdoet je haar van natuurlijke oliën, vooral als de temperatuur te hoog is. Hierdoor blijft je haar achter zonder natuurlijke, waardevolle olie en ziet het er droog en broos uit.
 • Heet water droogt je hoofdhuid, wat kan leiden tot jeuk en roos.
 • Heet water maakt je wortels zwak en daardoor wordt je haar kroesachtig. Bovendien kan de textuur tegen een stootje en kan het haar gemakkelijk breken.
 • Heet water maakt je haar te poreus, en dit leidt opnieuw tot breuk, broosheid en flyaways.

Esse Organic Skincare Tip:

Droog je haar met een handdoek en breng een hittebeschermend middel aan, vooral als je een warmtestylingstool gaat gebruiken. Gebruik nooit warmte op haar dat zelfs maar een beetje vochtig is. Voordat u dergelijke warmte op uw haar aanbrengt, moet het volledig droog zijn.

Wat zijn de effecten van koud water op je haar

Pros:

 • Koud water behoudt natuurlijke oliën en houdt je haar beheersbaar, geeft het een gezonde glans en laadt het op met extra vocht waardoor het een gladdere en glanzendere uitstraling krijgt.
 • Koud water helpt de nagelriemen te sluiten. Gesloten nagelriemen zijn gladdere nagelriemen die je haar wat broodnodige glans kunnen geven.
 • Koud water voor het haar zorgt ervoor dat je hoofdhuid langer schoner blijft omdat het de poriën sluit, waardoor het minder kwetsbaar is voor vet, olie en vuil.
 • Koud water controleert breuk, kroezen en vervelende flyaways, wat belangrijk is voor mensen met krullend of dun haar.
 • Koud water verbetert de bloedcirculatie. Hierdoor kunnen je wortels en hoofdhuid waardevolle voedingsstoffen binnenkrijgen om gezond te blijven. En daarom bevordert het wassen van haar met koud water de haargroei.

Tegens:

 • Koud water kan het volume van het haar verminderense het houdt vocht vast in je haar en het extra vocht kan je haar verzwaren en het er plat en minder volumineus uit laten zien.
 • Koud water kan ongemakkelijk zijn. Laten we eerlijk zijn, koud water voor het haar en lichaam is onaangenaam, vooral in maanden waarin de temperatuur begint te dalen.

Esse Organic Skincare Tip:

De beste manier om ervoor te zorgen dat je nagelriemlaag glad is, is door een goede conditioner te gebruiken. Het is het beste om aangepaste haarverzorgingsregimes te kiezen die passen bij uw dagelijkse schoonheidsbehoeften.

Inpakken

De moraal van het verhaal: in de strijd van warm water versus koud water voor haar, zijn zowel warm als koud water uitstekend – begin met warm en eindig met koel. En als je twijfelt of lui bent om de temperatuur aan te passen, blijf dan bij lauw.

Hoe u uw haar behandelt na een wasbeurt is een integraal onderdeel van het algehele uiterlijk en de gezondheid. Recht, golvend of krullend, als het gezond is, is het mooi!

Begin met het kennen van je huid