Maakt kroezen het voor jou onmogelijk om je haar te beheren? Je hebt vast iedereen enthousiast gehoord over de wonderbaarlijke anti-kroezenvoordelen van haarserum, toch? Je vraagt je af of je dit nieuwe experiment op je haar moet uitvoeren en moet investeren in een haarserum.

De gedachte lijkt in eerste instantie misschien intimiderend. Dus sta ons toe om de wetenschappelijke technische details voor u op te splitsen en uit te leggen of het echt de hype waard is.

Wat expert zegt

“Haarserums helpen bij het aanvullen van verloren lipiden, waardoor cuticulaire schade wordt voorkomen. Het is essentieel dat je het serum gelijkmatig op je haar aanbrengt, vooral de delen waar het het meest nodig is. Als je haar chemisch behandeld is, kies dan voor een serum met eiwitten.”

Dr Harish Koutam, Hoofd dermatoloog, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

 • Wat is haarserum & hoe helpt het?
 • Voordelen van haarserum
 • Hoe haarserum te gebruiken?
 • Hoe kies je het juiste serum voor je haartype?
 • Is serum nodig voor haar?
 • Kunnen we haarserum dagelijks gebruiken?
 • Wat doe je als je te veel serum in je haar doet?
 • Wat is het verschil tussen haarolie en haarserum?
 • Heeft haarserum bijwerkingen?
 • Wat kunnen we gebruiken in plaats van haarserum?

Wat is haarserum & hoe helpt het?

Net als huidserums zijn haarserums geformuleerd met actieve ingrediënten om dieper in je haar door te dringen. Ze worden gebruikt om kroezen te bestrijden, kapsels in te stellen en het haar te beschermen tegen agressors uit de omgeving. Terwijl oliën de hoofdhuid voeden, werken serums op het oppervlak. U kunt ze beschouwen als snelle oplossingen of zelfs een vervanging voor uw conditioners.

Onze hoofddermatoloog, Dr. Harish Koutam zegt: “Haarserums helpen bij het aanvullen van verloren lipiden, waardoor cuticulaire schade wordt voorkomen. Het is essentieel dat je het serum gelijkmatig op je haar aanbrengt, vooral de delen waar het het meest nodig is. Als je haar chemisch behandeld is, kies dan voor een serum met eiwitten.”

Voordelen van haarserum

 • Maakt het haar gladder
 • Voegt glans toe aan het haar
 • Controleert kroezen
 • Detangles haar
 • Herstelt haarschade
 • Beschermt het haar tegen milieuvervuiling
 • Handhaaft krullen en haar steilheid

Hoe haarserum te gebruiken?

Wanneer toe te passen:

Een van de belangrijkste voordelen van serum is bescherming tegen vervuiling. Serum moet worden aangebracht op vers, gewassen en vochtig haar. Op deze manier voegt het een laag bescherming toe aan je haar.

Hoe toe te passen:

Begin met de uiteinden van je haar en werk je een weg naar de middelste delen van je haar. Breng geen serum aan op je hoofdhuid, omdat het je haar er vettig en vettig uit kan laten zien. In feite raden we u aan om de wortels volledig te vergeten om productopbouw te voorkomen. Vergeet niet dat je uiteinden de meeste glans nodig hebben, dus dep het erin!

Pro tip:

Serums zijn iets dikker van consistentie. Dus in plaats van het in je handpalmen te nemen en snel over het haar te wrijven, laat je het serum 5-6 seconden in je handpalmen blijven. Dit helpt het serum om vloeibaar te worden, zachter te worden en soepel over het hele haar te glijden.

Hoeveel moet u gebruiken:

Breng geen serums te veel aan. Je hebt alleen een hoeveelheid serum ter grootte van een erwt nodig als je dun of vet haar hebt en iets meer als je haar aan de dikkere en drogere kant is.

Mythe buster:

Dun haar heeft geen serum nodig omdat het haar daardoor plat valt.

Waarheid:

Iedereen kan een haarserum gebruiken. Als je dun of vet haar hebt, blijf dan bij de lichtere formule. Als je droog haar hebt, ga dan voor een zware en ultra-hydraterende formule.

Hoe kies je het juiste serum voor je haartype?

Haarserums zijn in feite producten op siliconenbasis die je haar bedekken, kroezen gladstrijken en wegvliegen. Kies er een op basis van uw haartype en bezorgdheid:

1. Droog en kroeshaar

Zoek naar serums met ingrediënten zoals palissander, castor en marula. Ze zorgen allemaal voor een intense hydratatie van je haar.

2. Gespleten haarpunten

Je haar is gevoelig voor breuk. Zoek naar ingrediënten zoals keratine (een haareiwit) in je serum.

3. Beschadigd haar door hitte en vervuiling

Kies voor lavendel- en jojoba-oliën die je haar verzorgen, ontwarren en superlicht zijn.

4. Droog haar

Er zijn serums op basis van crème die kunnen worden aangebracht en ’s nachts kunnen worden bewaard voor uw haartype.

5. Dik haar

Serums doordrenkt met arganolie en morrocon-oliën zouden je go-to moeten zijn als je heel dik haar.

5. Krullend haar

Dit haartype is wat lastiger te hanteren. Zoek naar ingrediënten zoals jojoba, zoete amandelolie, argan en marula in je serums. Deze zorgen voor een extra boost van hydratatie.

6. Gekleurd en chemisch behandeld haar

Zoek naar serums met combinaties zoals kokosolie en groene thee-extracten.

Is serum nodig voor haar?

Haarserum is om de juiste redenen een essentieel onderdeel geworden van onze haarverzorgingsroutines. Shampoos, hoewel schoon genoeg, kunnen de haarschubben blootleggen. Conditioner doet geen effectief werk bij het afdichten van je nagelriem en daarom is een laag serum een must.

Als je iemand bent die niet zonder warmte kan, moet je haar stylen, moeten serums deel uitmaken van je haarverzorging. Ze voegen een laag bescherming toe aan je haar en voorkomen hitteschade.

Kunnen we haarserum dagelijks gebruiken?

Haarverzorgingsexperts raden geen serums aan voor dagelijks gebruik. Beperk het gebruik van serums tot speciale dagen en de dagen dat je je haar wast. Maar als je extreem onhandelbaar en kroeshaar hebt, kun je ook elke dag een serum op oliebasis gebruiken.

Wat doe je als je te veel serum in je haar doet?

Als je te veel haarserum hebt aangebracht, kan dit vettigheid veroorzaken. Een droogshampoo is handig als u dit probleem moet oplossen. Wat kun je nog meer doen? Gebruik een borstel of een kam met brede tanden om het product gelijkmatig te verdelen.

Wat is het verschil tussen haarolie en haarserum?

Hoewel haarolie en serum dezelfde textuur lijken te hebben, zijn hun functies anders. Haarolie dringt dieper door, passeert de cuticula en bereikt de cortex van haarlokken. Naast het voeden van het haar, herstelt haarolie de haarschade veroorzaakt door warmtestyling en kleuring. Haarserum voegt glans toe en vermindert kroezen op de buitenste laag van het haar.

Heeft haarserum bijwerkingen?

Haarserums zijn geformuleerd voor je haarschacht en niet voor de wortels. Houd er rekening mee dat de chemicaliën in serums uw haar kunnen beschadigen als ze langdurig worden gebruikt. Ze kunnen breuk en haaruitval veroorzaken. Sommige haarserums kunnen het haar uitdrogen. Om weg te blijven van de bijwerkingen van haarserum, minimaliseert u de frequentie van aanbrengen.

Wat kunnen we gebruiken in plaats van haarserum?

Je kunt haarserum vervangen door een DIY zelfgemaakt serum. Voeg 4 eetlepels avocado-olie, 2 eetlepels jojoba-olie, 2 eetlepels amandelolie, 2 eetlepels arganolie en 2 eetlepels druivenpitolie toe. Deze mix van natuurlijke oliën is je beste gok voor glanzender en bouncier haar. Het geeft echter niet het lichtgewicht gevoel van siliconenoliën.

Inpakken

We hopen dat dit bericht je heeft geholpen om het meeste uit haarserums te halen. Kies een haarserum dat bij je haartype past en je bent klaar om het glanzende haar dagen vooruit te rocken. Breng het alleen aan op de schachten van je haar en stop met het gebruik als een bepaald serum huiduitslag op je hoofdhuid of overmatige haaruitval veroorzaakt.

Begin met het kennen van je huid