Wil je pronken met strak, zijdeachtig en steil haar? Hair rebonding kan u permanent gewenste resultaten geven.

De meesten van ons wortelen voor zijdezachte, rechte manen, niet alleen om de nieuwste mode te apen, maar ook omdat het gemakkelijker is om het te beheren en te stylen. Maar voordat u op weg gaat naar een sessie, moet u zich bewust zijn van de betrokken procedure en al het andere daarover.

Scroll naar beneden voor meer informatie over haar rebonding behandeling.

Wat expert zegt

“Elke haarverbindingsprocedure zal wat haaruitval veroorzaken. Maar het vermijden van agressieve chemicaliën zoals formaldehyde kan haarschade tot op zekere hoogte voorkomen.”

Dr. Harish Koutam, hoofd dermatoloog, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

 • Wat is Hair Rebonding?
 • Wat gebeurt er met je haar na het opnieuw binden van het haar?
 • Wat zijn de hulpmiddelen / ingrediënten die betrokken zijn bij het opnieuw binden van het haar?
 • De herverbindingsprocedure
 • Bijwerkingen van haarverbintenis
 • Haarverzorging Tips Post Hair Rebonding
 • Hoe lang duren de effecten van haarverbinden?
 • Is rebonding geschikt voor elk haartype?
 • Andere chemische behandelingen om steil haar te krijgen
 • Verschil tussen haarverbinden en haarverzachting

Wat is Hair Rebonding?

Hair rebonding is een chemische procedure die de natuurlijke textuur van je haar transformeert om je te helpen een slanke, zijdeachtige, rechte stijl te bereiken. Deze techniek omvat het chemisch verbreken van natuurlijke bindingen in het haar en vervolgens de bindingen anders rangschikken om je haar een nieuwe look te geven. Hair rebonding is ideaal voor mensen met pluizig en onhandelbaar haar.

Wat gebeurt er met je haar na het opnieuw binden van het haar?

Je haar bestaat uit eiwitten. Deze zijn verbonden door disulfidebindingen die je je haarstructuur geven – recht, krullend, golvend of coily. Hair rebonding is een techniek die je haarbindingen ontspant om ze te herstructureren. Tegen het einde van het proces begint je haar er recht en kroesvrij uit te zien.

Wat zijn de hulpmiddelen / ingrediënten die betrokken zijn bij het opnieuw binden van het haar?

 • Een milde shampoo
 • Een föhn
 • Penseel rechtzetten
 • Een stijltang
 • Stomen
 • Een ontspannend middel
 • Een neutralisator

De herverbindingsprocedure

Stap 1:

Je kapper zal een milde shampoo gebruiken om je hoofdhuid en haar te reinigen. Dit bereidt het voor om de lange haarverbindingsprocedure te doorlopen. Het kan 3-8 uur duren, afhankelijk van de lengte en het volume van je haar.

Stap 2:

Je haar zal op natuurlijke wijze drogen. Je stylist kan het ook föhnen.

Stap 3:

Je haar wordt dan gescheiden in een aantal secties om ervoor te zorgen dat er geen haarlok wordt gemist.

Stap 4:

Met behulp van plastic planken wordt elk deel van je haar bedekt met een relaxmiddel, terwijl je ervoor zorgt dat je haar recht wordt gehouden. De plastic planken worden gebruikt om ervoor te zorgen dat elke haarlok volledig bedekt is met het product.

Stap 5:

De crème blijft ongeveer 30 minuten zitten. Als je haar erg droog, pluizig of krullend is, kan het product langer dan 30 minuten blijven zitten.

Stap 6:

Afhankelijk van de structuur en textuur van je haar, zal je stylist het 30-40 minuten stomen.

Stap 7:

Je stylist zal je haar nu spoelen en föhnen.

Stap 8:

Er wordt een keratine lotion op je haar aangebracht, waarna je haar weer wordt gesegmenteerd.

Stap 9:

Een neutralisator zal nu worden aangebracht op alle delen van je haar om de nieuw gestructureerde bindingen te stabiliseren. Het product blijft nog 30 minuten zitten, waarna het wordt afgespoeld.

Stap 10:

Na het spoelen en föhnen van je haar wordt er een serum aangebracht. Je haar wordt nu rechtgetrokken met een stijltang.

Na een haarherbindingsbehandeling ziet je haar er glad en zijdeachtig recht uit. Als je kroeshaar hebt, zul je minder kroeshaar merken.

Bijwerkingen van haarverbintenis

Elke chemische behandeling heeft zijn eigen aandeel in bijwerkingen. Haarbreuk, schade, droogheid, etc. zijn enkele van de meest voorkomende bijwerkingen. Bovendien kan de toepassing van agressieve chemicaliën en warmte op het moment van de procedure schade aanrichten aan uw hoofdhuid, haar en de groei ervan.

Dr. Harish Koutam, hoofd dermatoloog bij Esse Organic Skincare legt uit: “Elke haarverbindingsprocedure zal wat haaruitval veroorzaken. Maar het vermijden van agressieve chemicaliën zoals formaldehyde kan haarschade tot op zekere hoogte voorkomen.”

1. Kan je haar beschadigen

Chemische behandelingen betekenen haarbeschadiging. Herbinding van het haar kan ervoor zorgen dat je haar breekt. De chemicaliën die in het proces worden gebruikt, kunnen ook uw hoofdhuid irriteren. Als je een gevoelige huid hebt, praat dan met je kapper voordat je doorgaat met de procedure.

2. Touch-ups zijn noodzakelijk

Merk op dat je “rebonded” haar altijd recht zal blijven. Je zult de wortels van je haar moeten blijven bijwerken om van je oorspronkelijke structuur en kroezen af te komen. Touch-ups kunnen ook uw haar verzwakken en in sommige gevallen leiden tot haaruitval.

3. Hoog onderhoud

Om haarschade te voorkomen, moet u investeren in dure producten om het te beschermen tegen breuk en uitdroging.

4. Past mogelijk niet bij elk haartype

Hair rebonding wordt niet voor elk haartype aanbevolen. Het kan zijn dat u met uw haarstylist moet praten over welke haar stijlmethode voor u wordt aanbevolen, afhankelijk van de textuur van uw haar.

Belangrijke opmerking:

Sla de herverbindingsbehandeling tijdens de zwangerschap over. De procedure omvat het gebruik van formaldehyde of aldehyde om de haarbindingen te verbreken. Er zijn kansen dat deze chemicaliën van de hoofdhuid naar uw bloedbaan gaan en het ongeboren kind verder schaden.

Haarverzorging Tips Post Hair Rebonding

Vrouw die de haarverbindingsprocedure volgt

1. Volg de 72-uursregel

Zorg ervoor dat je je haar 72 uur niet nat maakt. Het duurt ongeveer 3 dagen voordat de bindingen in je haar stabiliseren. Vermijd ook het gebruik van spelden en haarbanden.

2. Volg uw basis haarverzorgingsregime

Koop een shampoo die speciaal bedoeld is voor steil haar. Conditioneer je haar na elke wasbeurt. Gebruik een serum nadat je je haar handdoekdroog hebt drooggelegd. Hierdoor ziet je haar er glanzend en kroesvrij uit. Daarnaast kunt u eenmaal per week zelfgemaakte haarmaskers met wrongel, ei, enz. gebruiken om het diep te conditioneren.

3. Olie je haar zo nu en dan regelmatig

Oliën helpen je haar te voeden en de gezondheid ervan te behouden. Zorg ervoor dat je je haar regelmatig inoliet om het gezond en zacht te houden. Gedurende 3 dagen na de procedure wordt echter geadviseerd om weg te blijven van alles waardoor uw haarbanden mogelijk niet kunnen stabiliseren.

4. Zorg dat je met steil haar naar bed gaat

Om te voorkomen dat de vorm van je haar verpest, moet je ervoor zorgen dat je je haar recht houdt terwijl je naar bed gaat. Doe dit 3 dagen voordat je je haar wast.

5. Blijf uit de buurt van hitte

Vermijd warmtestyling na een haarhersparingsbehandeling om verdere schade te voorkomen. Als u een föhn moet gebruiken, wijzigt u de instelling in koel.

6. Draag een douchemuts

Draag tijdens het nemen van een bad een douchemuts om je haar te beschermen tegen water. Doe dit minstens een week na de behandeling.

7. Eet gezond

Om je haar gezond te houden, consumeer je een uitgebalanceerd dieet. Dit zorgt ervoor dat de haarwortels sterk zijn en je haargroei gezond is.

8. Vermijd frequente haarwassingen

Je haar heeft vocht nodig. Zorg er daarom voor dat je het wassen van je haar niet overdrijft. Houd het bij 3-4 wasbeurten per week.

9. Trim je haar

Hair rebonding kan je haar beschadigen, wat betekent dat er gespleten haarpunten zullen zijn. Probeer je haar elke 6-8 weken te trimmen om schade aan de punt van je haar te voorkomen.

Hoe lang duren de effecten van haarverbinden?

Haarverbinden duurt meestal 6-7 maanden. Touch-ups zijn nodig, afhankelijk van het tempo waarin je haar groeit. Het kan zijn dat je elke 3 maanden of 6 maanden moet bijwerken, afhankelijk van hoe snel het duurt voordat je haar groeit.

Is rebonding geschikt voor elk haartype?

Hair rebonding gaat goed samen met specifieke haartypes. U moet altijd uw haarstylist raadplegen over welke chemische behandeling geschikt is voor uw haartype, om te voorkomen dat er uiteindelijk schade en breuk plaatsvindt.

Andere chemische behandelingen om steil haar te krijgen

Een aantal andere opties zijn beschikbaar in de markt waaruit u kunt kiezen. Deze omvatten:

 • Keratine behandeling (Braziliaanse behandeling)

 • Haar ontspannend
 • Japanse haar steiling

Praat met je stylist over welke stijlmethode wordt aanbevolen voor jouw haartype.

Verschil tussen haarverbinden en haarverzachting

Haar rebonding techniek is gericht op het permanent herstructureren van de bindingen in je haar om steil, zijdeachtig haar te geven. Haarverzachting daarentegen is ontworpen om je glad, glanzend haar te geven. Hoewel rebonding geweldig is voor mensen met dik, krullend, onhoudbaar haar, is smoothening geschikt voor mensen met golvend, kroeshaar.

Terwijl er subtiele verschillen zijnTussen beide processen, welke behandeling u kiest, hangt volledig af van uw haartype, behoeften, enz.

Inpakken

Je verlangen om steil haar permanent te bereiken, kan een realiteit worden met haarverbinding. Hair rebonding maakt gebruik van chemicaliën en warmte om u te helpen om steil haar te bereiken. Het heeft zijn deel van de bijwerkingen die beschadigd haar en breuk omvatten. De behandeling is mogelijk niet geschikt voor alle haartypes. Raadpleeg dus je haarstylist voordat je ervoor gaat. Zorg ervoor dat je je haar na de behandeling extra verzorgt om maximale resultaten te behalen.

Begin met het kennen van je huid