Alle vrouwen hebben gezichtshaar en voor velen is het niet bijzonder opvallend. Zelfs merkbaar gezichtshaar is normaal voor vrouwen en niets om je voor te schamen. Toch, als je je zorgen maakt over je dikke of overmatige gezichtshaargroei of er last van hebt, zijn er verschillende manieren om er vanaf te komen.

We hebben de beste methoden verzameld om u te helpen, inclusief huismiddeltjes en geavanceerde opties voor het verwijderen van gezichtshaar. Blijf scrollen voor meer informatie.

Hoogtepunten:

 • Wat veroorzaakt dik gezichtshaar bij vrouwen?
 • Hoe gezichtshaar voor vrouwen te verwijderen?
 • Home Remedies om gezichtshaar te verwijderen

Wat veroorzaakt dik gezichtshaar bij vrouwen?

Alle vrouwen hebben over het algemeen min of meer gezichtshaar. Meestal is gezichtshaar fijn en licht van uiterlijk. Maar sommigen van jullie kunnen de groei van overmatig of ongewenst haar op het gezicht en lichaam ervaren. Deze aandoening staat bekend als hirsutisme [1].

Hirsutisme resulteert in de overmatige groei van donker en grof haar veroorzaakt door hoge niveaus van mannelijke hormonen of androgenen. Normaal gezichtshaar of perzikpluis [2] is anders van textuur dan de haargroei veroorzaakt door hirsutisme.

Het groeipatroon van hirsutisme bij vrouwen is gekoppeld aan virilisatie [3]. Virilisatie is een aandoening waarbij een vrouw kenmerken ontwikkelt die verband houden met mannelijke hormonen. Virilisatie is uitgebreider dan hirsutisme met aanvullend bewijs van masculinisatie.

Hoe gezichtshaar voor vrouwen te verwijderen?

vrouw met schuim op het gezicht en een scheermes in haar hand

1. Scheren

Als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om van uw gezichtshaar af te komen, is scheren een optie. U kunt kiezen voor zowel een wegwerp scheerapparaat als een elektrisch scheerapparaat voor regelmatig gebruik. Deze hebben een ingebouwd mesje, dat helpt om je gezichtshaar gemakkelijk op te tillen en te knippen.

De meeste vrouwen gebruiken scheerapparaten alleen voor lichaamshaar. Velen zijn bang voor het scheren van gezichtshaar, omdat dit kan leiden tot snijwonden en vlekken op het gezicht. Maar met de juiste voorzorg en zorg kunt u uw gezichtshaar op de kin, bovenlip, bakkebaarden, enz. Scheren. Scheren zal het haar echter niet permanent verwijderen. Je zult een paar haarvrije dagen meemaken, waarna je gezichtshaar weer zal groeien.

Hoe te gebruiken

 • Reinig je gezicht en gebruik zeep om je haar te verzachten.
 • Rol het scheerapparaat waar nodig in de richting van de haargroei.

Esse Organic Skincare Tip

Gebruik altijd een voedende moisturizer nadat je klaar bent met scheren.

Woord van waarschuwing

Hoewel scheren relatief veilig is in vergelijking met andere ontharingsprocedures, kunt u te maken krijgen met bijwerkingen zoals ingegroeide haren. Kleine bultjes kunnen zich op je gezicht ontwikkelen wanneer het haar teruggroeit.

2. Tweezing

Als we het hebben over een effectief maar goedkoop ontharingsproces, zou tweezing er een zijn. Pincetten werken een beetje anders dan scheerapparaten omdat ze het haar uit de wortels plukken. Je kunt een pincet gebruiken voor elk gezichtshaar. De meeste vrouwen vinden ze nuttig, vooral voor het vormen van de wenkbrauwen.

Wanneer je je gezichtshaar plukt, duren de resultaten ook langer dan scheren. Het kan echter nodig zijn om het pincet na drie tot acht weken opnieuw te gebruiken.

Hoe te gebruiken

 • Reinig je gezicht met een natte doek om je haar te verzachten.
 • Scheid het haar dat je wilt plukken en houd je huid stevig vast tijdens het plukken.
 • Pluk één haar per keer in de richting van haargroei.

Esse Organic Skincare Tip

Vergeet niet om uw pincet voor gebruik te desinfecteren.

Woord van waarschuwing

Tweezing kan wat pijn veroorzaken. Als u ongemak ervaart, breng dan een ijsblokje aan op het getroffen gebied om het te kalmeren.

3. Epilatie

Epileren is een ideaal alternatief voor scheren en tweezen. Het kan je gezichtshaar voor maximaal vier weken elimineren. Daarom, als u op zoek bent naar langdurige ontharing, kan een epilator een uitstekende keuze zijn.

Een epilator werkt vergelijkbaar met harsen door haar uit de wortels te verwijderen. Maar het gebruikt geen wax. In plaats daarvan plukt het haar weg terwijl je het apparaat over verschillende delen van je gezicht beweegt. Voor sommige vrouwen heeft epileren zelfs geresulteerd in zachtere en fijnere haargroei.

Hoe te gebruiken

 • Houd uw epilator recht.
 • Houd je huid stevig vast.
 • Glijd de epilator in de richting van haargroei.

Esse Organic Skincare Tip

Het exfoliëren van je huid voor het epileren kan helpen de huid te verzachten en ingegroeid haar te voorkomen.

Woord van waarschuwing

Epileren kan voor sommigen pijnlijk aanvoelen. Epileren in een langzaam tempo kan het minder pijnlijk maken. Als je ongemak voelt, wrijf dan over een ice kubus op het gebied.

4. Harsen

Harsen is een van de meest effectieve manieren om gezichtshaar te verwijderen. U kunt twee soorten waxmethoden gebruiken, zoals kant-en-klare waxstrips en warme of koude wax.

Veel merken verkopen kant-en-klare waxstrips, die vrij eenvoudig te gebruiken zijn. Je kunt ook kiezen voor koude of warme wax op basis van je voorkeur. Zoek naar zachte wax die speciaal is gemaakt voor gezichtshaar. Als u kiest voor hete was, koop er dan een waswarmer bij, omdat u hiermee de was goed kunt verwarmen terwijl u de temperatuur regelt.

Houd altijd verse waxsticks bij je om de wax aan te brengen. Het tweemaal gebruiken van dezelfde waxstick kan bacteriële infecties veroorzaken. We raden aan om geen wax te gebruiken die te heet is, omdat dit je huid kan verbranden.

Hoe te gebruiken

Kant-en-klare wax strips

 • Reinig je gezicht en handen.
 • Verwarm de strip door deze een paar seconden tussen je handen te wrijven.
 • Splits de strip in twee delen.
 • Breng de strip aan op je huid en strijk deze snel glad in de richting van de haargroei.
 • Houd je huid strak en scheur de strip snel tegen de richting van de haargroei in.

Warme/koude wax

 • Reinig je gezicht en handen.
 • Verwarm de wax als je hete wax hebt.
 • Breng de wax aan met een wax stick.
 • Plaats een strook op de wax en strijk deze glad in de richting van de haargroei.
 • Trek de strip uit tegen de richting van de haargroei.

Esse Organic Skincare Tip

Gebruik altijd een vochtinbrengende crème na het harsen om roodheid en ontstekingen te voorkomen.

Woord van waarschuwing

Harsen is een beetje een pijnlijk proces, maar het mag niet te veel ongemak veroorzaken. Acne en ingegroeide haren kunnen soms voorkomen als bijwerking.

vrouw zorgt voor haar huid

5. Laser ontharing

We hebben veel ontharingsmethoden besproken, maar het zijn allemaal tijdelijke oplossingen. Als u resultaten op lange termijn wilt, kunt u kiezen voor laserontharing.

De techniek maakt gebruik van een laser en pulserende stralen om je haarzakjes te beschadigen. Zo verlies je het haar. Het duurt ongeveer zes maanden voordat je haar teruggroeit. Hoewel dit een semi-permanente oplossing is, stopt de haargroei soms volledig.

Laserontharing is zonder twijfel effectief, maar het is ook duur. Thuislaserverwijderingskits zijn relatief goedkoper. Hoewel ze overal op het gezicht kunnen worden gebruikt, vermijd ze in de buurt van je ogen te gebruiken.

Hoe te gebruiken

 • Reinig je gezicht goed
 • Lees de instructies op de kit zorgvuldig door
 • Gebruik de laser over één gebied tegelijk.
 • Herhaal dit om de twee weken totdat u het gewenste resultaat krijgt.

Esse Organic Skincare Tip

Scheer je gezichtshaar. Laserontharing werkt het beste op kort haar

Woord van waarschuwing

Laserontharing kan roodheid en gevoeligheid veroorzaken. Breng ijs aan om de huid te kalmeren.

6. Ontharingscrèmes

Ontharingscrèmes zijn een goedkope en gemakkelijke optie voor gezichtsontharing. Ze geven je over het algemeen langdurigere resultaten dan scheren. De meeste ontharingscrèmes bevatten chemicaliën zoals natrium, titaniumdioxide en bariumsulfide, die de eiwitten in het haar afbreken. Haar lost dus gemakkelijk op.

Hoe te gebruiken

 • Breng de crème aan op ongewenst gezichtshaar.
 • Laat het 5-10 minuten intrekken.
 • Gebruik een vochtig washandje om het haar te verwijderen.
 • Spoel je gezicht af met koud water.

Esse Organic Skincare Tip

Gebruik geen agressieve lotion of cosmetica direct na het ontharen. Gebruik in plaats daarvan een hydraterende moisturizer.

Woord van waarschuwing

Over het algemeen zijn deze chemicaliën veilig, maar u kunt milde reacties krijgen. We raden aan om 24 uur voor de daadwerkelijke toepassing een patchtest uit te voeren.

7. Threading

Bij threading wordt een katoenen of polyesterdraad over ongewenste haargebieden gerold, waardoor het haar op follikelniveau wordt geplukt. Het is een populaire methode voor het vormen van wenkbrauwen en het plukken van gezichtshaar op de bovenlip, kin en bakkebaarden. Omdat threading een beetje moeilijk is om alleen uit te voeren, kunt u hulp zoeken. Het gaat langer mee dan scheren en voorkomt ook ingegroeid haar.

Esse Organic Skincare Tip

Breng aloë vera gel aan op je gezicht nadat je klaar bent met threaden. Het helpt de huid te kalmeren en vermindert roodheid.

Woord van waarschuwing

Vermijd threading als je acne hebt, omdat dit kan leiden tot bultjes om te scheuren.

8. Receptmethoden

Uw arts of dermatoloog kan u orale of actuele behandelingen voor ontharing voorschrijven. Hoewel deze methode u niet van de ene op de andere dag resultaten zal geven, moet u doorgaan met de medicatie om resultaten op te merken.

Woord van waarschuwing

Koop geen medicijnen voor ontharing zonder overleg met een arts. Het kan uw huid permanent beschadigen.

jonge mooie vrouw met suikerscrub op haar gezicht

Home Remedies om gezichtshaar te verwijderen

1. Suiker

Sugaring is een zachtere ervaring dan traditioneel waxen. Je kunt thuis suikerwas maken met behulp van drie eenvoudige ingrediënten- witte suiker, citroensap en water.

Neem twee eetlepels suiker en citroensap en meng het goed. Voeg 8-9 eetlepel water toe en kook het mengsel tot je het ziet opborrelen. Zodra het is afgekoeld, breng je het aan op de huid en laat je het 20-25 minuten intrekken. Wrijf je huid een tijdje in een cirkelvormige beweging en spoel het vervolgens af.

2. Besan

Besan is een populair natuurlijk ingrediënt dat zeer effectief is voor ontharing. Maak een pasta met twee theelepels besan, 1/4 theelepel kurkumapoeder, een theelepel rozenwater en een theelepel citroensap. Meng alle ingrediënten en breng het aan op het gezicht. Laat het 30 minuten drogen en spoel het af met koud water.

3. Peel-Off Masker

Je kunt thuis een peel-off masker maken met behulp van een ei. Meng een eiwit met een eetlepel maïzena. Voeg suiker toe en roer het mengsel goed door. Het zorgt voor een gladde en kleverige pasta. Breng het gedurende 20 minuten aan op het gezicht. Pel het af als het eenmaal droog is en was je gezicht met lauw water.

4. Banaan en havermout

Banaan werkt geweldig bij het hydrateren van je huid en havermout helpt dode huidcellen te exfoliëren. Pureer 1 rijpe banaan en meng deze met 2 eetlepels havermoutpoeder. Vorm een gladde pasta en masseer deze in cirkelvormige bewegingen op je huid. Vergeet niet om het tegen de richting van je haargroei in te masseren. Laat het ongeveer 15-20 minuten staan en was het vervolgens van water af. Je kunt dit één keer per week herhalen.

5. Kurkuma en papaja

Papaya bevat een enzym genaamd papaïne dat je haarzakjes opent. Hierdoor valt je haar eraf. Vorm een gladde pasta door een papaja te pellen. Meng er een kleine hoeveelheid kurkumapoeder mee. Breng dit aan op het ongewenste haargebied en masseer het zachtjes in cirkelvormige beweging gedurende 15-20 minuten en was het later af met water. Je kunt dit twee of drie keer per week herhalen.

Inpakken

Hoewel overmatig gezichtshaar ertoe kan leiden dat je je zelfbewust voelt over je uiterlijk, is het niet gevaarlijk. Het kan echter ook een gevolg zijn van hormonale veranderingen en PCOS, die medische aandacht vereisen. Als u een verhoogde groei in uw gezichtshaar opmerkt, raden we u aan op zijn vroegst een arts te raadplegen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen