Denk je erover om een nieuwe look te dragen? Het veranderen van je haarkleur kan een geweldige manier zijn om dit te bereiken. Maar als je het thuis doet, kan het vlekken achterlaten op je nek of voorhoofd.

Dus, hoe kom je achteraf van deze vervelende vlekken op je huid af? We zijn hier om u te helpen met enkele van de veiligste manieren om haarverfvlekken te verwijderen en nuttige tips om te voorkomen dat uw huid vlekken krijgt tijdens uw volgende haarverfsessie.

Wat expert zegt

“Haarkleurmiddelen zijn betrokken bij gepigmenteerde contactdermatitis en lichen planus pigmentosus. Haarkleuringsproducten hebben bewezen krachtige kankerverwekkende stoffen te zijn in diermodellen. Epidemiologisch bewijs van haarkleuringsproducten als menselijke oncogene middelen blijft grotendeels onduidelijk vanwege gemengde resultaten. “

Dr. Harish Koutam, hoofd dermatoloog, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

  • Is haarverf op de huid gevaarlijk?
  • Hoe lang gaat haarverf mee op de huid?
  • Hoe verwijder je haarverfvlekken van je gezicht?
  • Hoe verwijder je haarverfvlekken uit je handen?
  • Hoe te voorkomen dat haarverf je huid kleurt?
  • Hoe behandel je je huid na het verwijderen van vlekken?

Is haarverf op de huid gevaarlijk?

Haarkleurmiddelen bevatten chemicaliën die in kleine hoeveelheden door de huid kunnen worden opgenomen. Hoewel kleurstofvlekken vervelend en lelijk kunnen zijn, veroorzaken ze zelden ernstige schade aan uw huid. Toch moet u uw producten zeker heroverwegen voordat u ze gebruikt.

Weinig haarverf bevat parafenyleendiamine [1], die roodheid van de huid, schilfering, zwelling op de hoofdhuid of het gezicht en de nek kan veroorzaken. Mensen met huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis moeten idealiter geen haarverf gebruiken.

Dr. Harish Koutam, hoofd dermatoloog bij Esse Organic Skincare zegt: “Pigmentaire veranderingen, met name hyperpigmentatie over het bovenste gezicht en de oren, komen vaak voor bij het gebruik van haarverf. Het huidtype kan een rol spelen in de intensiteit van hyperpigmentatie. Haarkleurmiddelen zijn betrokken bij gepigmenteerde contactdermatitis en lichen planus pigmentosus. Haarkleuringsproducten hebben bewezen krachtige kankerverwekkende stoffen te zijn in diermodellen. Epidemiologisch bewijs van haarkleuringsproducten als menselijke oncogene middelen blijft grotendeels onduidelijk vanwege gemengde resultaten. “

Hoe lang gaat haarverf mee op de huid?

In tegenstelling tot permanente haarverf, blijven tijdelijke kleurstoffen niet lang op je huid zitten. Experts stellen dat als je huidcellen van nature omvallen, het pigment van de kleurstof binnen één tot twee weken vervaagt. Maar als u onmiddellijk van de vlek af wilt, kunnen verschillende methoden u daarbij helpen. Scroll naar beneden voor meer.

kaukasische vrouw met kort haar dat haar haar rood verft aan de voorkant

Wist je dat?

Vaseline kan wonderen doen om haarkleurvlekken te voorkomen. Het maakt je huid glad, waardoor je de kleurstof gemakkelijk kunt verwijderen. Je hoeft alleen maar je haarlijn en oren te bedekken met een laag ervan voordat je begint met je haarverfproces.

Hoe verwijder je haarverfvlekken van je gezicht?

1. Water en zeep

Wanneer u verfvlekken op uw haarlijn of gezicht opmerkt, moet uw eerste verdediging zijn om zeep te gebruiken. Spoel het gebied af met warm water en zeep en dep je huid voorzichtig droog. Door de vlek meteen te verwijderen, kunnen vlekken worden voorkomen.

2. Olijfolie

Olijfolie werkt als een natuurlijke reiniger en kan helpen bij het verwijderen van kleurstofvlekken van je huid. Mensen met een gevoelige huid kunnen vooral kiezen voor olijfolie om bijwerkingen te voorkomen.

Dompel een watje in wat olijfolie. Wrijf het watje op het bevlekte gebied en laat het 6-8 uur intrekken. Bedek het gebied met plastic als u van plan bent om met de olie te slapen. Spoel het af met lauw water.

3. Ontsmettingsalcohol

Ontsmettingsalcohol gebruiken [2] op de huid kan voor sommige mensen hard zijn. Ontsmettingsalcohol is echter een krachtig reinigingsmiddel en werkt als een wonder om haarverfvlekken te verwijderen. Dompel een watje in wat ontsmettingsalcohol en breng het voorzichtig aan op de bevlekte huid. Spoel het gebied af met warm water en zeep.

Mensen met een gevoelige of droge huid moeten het gebruik van ontsmettingsalcohol vermijden, omdat dit de huid verder kan uitdrogen.

4. Tandpasta

Tandpasta kan gemakkelijk haarverfvlekken van je huid verwijderen. We raden u aan een niet-gel tandpasta op de gekleurde gebieden te gebruiken om het beste resultaat te krijgen.

Neem wat tandpasta op een watje, of breng het aan met je vingers. Masseer het zachtjes op de huid en laat het 5-10 minuten intrekken. Gebruik een geweekt washandje of make-up remover pad om het residu af te vegen.

5. Make-up remover

Make-up remover is een goedkope maar effectieve oplossing om zich te ontdoen van kleurstofvlekken. Giet wat make-up remover op een watje en wrijf het zachtjes op de vlekken. Wacht vijf minuten voordat je het afspoelt met water.

6. Baby olie

Babyolie, een van de veiligste huismiddeltjes om haarverf van je huid te verwijderen, kan direct op het gezicht en andere bevlekte delen van de huid worden aangebracht. Je kunt elke babyolie kiezen en het bevlekte deel ermee deppen. Om maximale resultaten te verkrijgen, laat u de olie een nacht of ten minste acht uur staan. Om olievlekken op het bed te voorkomen, gebruikt u een katoenen doek om het gebied te bedekken. Was het later met warm water en milde zeep / shampoo.

Notitie:

Hoewel babyolie veilig is om op het gezicht en de huid te gebruiken, vermijd het overmatig gebruik op het gezicht, anders kan het in je ogen terechtkomen.

Hoe verwijder je haarverfvlekken uit je handen?

1. Nagellakremover

Je kunt geen nagellakremover gebruiken [3] op je gezicht, maar je kunt het zeker gebruiken voor het verwijderen van vlekken uit je handen. Wrijf een paar seconden een kleine hoeveelheid over de vlek en de vlek moet loskomen. Spoel je handen af met warm water en zeep.

2. Vloeibaar wasmiddel

Wasmiddel gemaakt voor het verwijderen van vlekken van stoffen kan ook helpen bij het verwijderen van vlekken van uw huid. Gebruik een wasmiddel dat geurvrij is om huidirritatie te voorkomen.

Neem een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel en wrijf het voorzichtig met je vingers op de bevlekte gebieden. Zorg ervoor dat je niet te veel scrubt, omdat dit je huid kan irriteren.

3. Afwasmiddel en zuiveringszout

Je kunt een pasta van afwasmiddel en zuiveringszout maken om kleurstofvlekken van je huid te verwijderen door gelijke delen vloeibare afwaszeep en zuiveringszout te combineren.

Terwijl de zeep helpt de vlekken van je huid te verwijderen, helpt zuiveringszout nieuwe huidlagen te onthullen. Breng een kleine hoeveelheid van het mengsel aan op de met kleurstof bevlekte huid. Scrub zachtjes met een make-up remover pad in een cirkelvormige beweging. Spoel de oplossing uit uw handen met lauw water.

Als u enig ongemak voelt, moet u de procedure onmiddellijk stoppen.

Hoe te voorkomen dat haarverf je huid kleurt?

1. Draag handschoenen

Het is essentieel om handschoenen te dragen tijdens het aanbrengen van haarverf. Handschoenen bedekken je handen en voorkomen dat ze bevlekt raken. Ze kunnen ook helpen de huid op uw handen te beschermen tegen blootstelling aan schadelijke chemicaliën.

2. Vochtinbrengende crème

Moisturizer helpt bij het creëren van een beschermende barrière op je huid. Breng een royale hoeveelheid vochtinbrengende crème of vaseline aan op je gezicht en handen voordat je haarverf aanbrengt.

Zodra u klaar bent met het proces, veegt u de moisturizer af met een vochtige doek of watje. Zelfs als je vlekken krijgt van je haarverf, zullen ze niet blijven bestaan vanwege je vochtige huid.

3. Gebruik een handdoek

Om je rug en kleding te beschermen tegen vlekken, wikkel je een handdoek losjes om je nek. Dit zal je ook helpen om de druipende kleur weg te vegen.

4. Salonservice

Als je niet weet hoe je je haar thuis moet verven, boek dan een afspraak bij je dichtstbijzijnde salon. Een professionele haarstylist kan je helpen de perfecte haarkleur te bereiken zonder vlekken op je huid achter te laten.

gelukkige schoonheid vrouw huidverzorging wassen

Hoe behandel je je huid na het verwijderen van vlekken?

Wasmiddel, ontsmettingsalcohol en afwasmiddel kunnen je huid ontdoen van zijn natuurlijke olie en vocht. Reinigingsmiddelen bevatten ook agressieve chemicaliën die de buitenste laag van je huid kunnen beschadigen. Het is dus essentieel om uw huid voldoende gehydrateerd te houden om deze te helpen herstellen, voeden en beschermen. Als u ernstige irritatie ervaart, zoals jeuk, roodheid of gevoeligheid, raadpleeg dan onmiddellijk een arts.

Inpakken

De volgende keer dat je je haar kleurt, zorg er dan voor dat je de hierboven genoemde preventietips opvolgt. Als u nog steeds uw huid bevlekt, kunt u een van de hierboven genoemde methoden proberen om kleurstofvlekken effectief van uw huid te verwijderen.

In het geval dat de vlek nog steeds niet vervaagt na het proberen van alle methoden, raden we u aan een kleurspecialist van een salon te bezoeken, omdat zij professioneel zijn opgeleid in het verwijderen van kleurstofvlekken van de huid.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen