Er is al veel gezegd over reinigen, hydrateren, exfoliëren en behandelen. Maar wat niet genoeg hype heeft, is een gezichtsmassage. Heb je elke keer een gezonde gloed in je huid opgemerkt na een gezichtsmassage? Welnu, huidverzorgingsexperts zweren bij deze eenvoudige routine voor voordelen op de lange termijn. Dus laten we het in detail bespreken.

Hoogtepunten:

 • Wat is gezichtsmassage en waarom is gezichtsmassage belangrijk?
 • Wat doet masseren met je gezicht?
 • Soorten gezichtsmassage
 • Hoe gezichtsmassage te doen: een stapsgewijze handleiding
 • Voordelen van gezichtsmassage
 • Hoe vaak moet je je gezicht masseren?
 • Welke olie is goed voor gezichtsmassage?
 • Nadelen van gezichtsmassage
 • Is dagelijkse gezichtsmassage goed voor de huid?

Wat is gezichtsmassage en waarom is gezichtsmassage belangrijk?

Gezichtsmassage is een techniek waarbij handen of een hulpmiddel worden gebruikt om de gezichtshuid zachtjes te masseren [1]. Het helpt bij het verhogen van de bloedcirculatie [2], ontspant gezichtsspieren, vermindert wallen en biedt een gezonde gloed. Huidverzorgingsexperts raden een gezichtsmassage 2-3 keer per week aan voor een stralende huid.

Wat doet masseren met je gezicht?

Naast dat het een feel good procedure is, oefent een gezichtsmassage de gezichtsspieren en laat het bloed bewegen om een gelijkmatige toon te creëren. Het ruimt poriën op en laat je huidverzorgingsproducten beter doordringen.  Gezichtsmassage helpt ook bij het afvoeren van de stilstaande vloeistof die wallen in je gezicht veroorzaakt.

Soorten gezichtsmassage

1. Lymfedrainage Gezichtsmassage

Lymfe is een vloeistof in je lichaam die de gifstoffen afvoert en afvalstoffen elimineert. Het is gemaakt van water, eiwitten en zouten. Opgehoopte lymfe kan worden afgevoerd door een massage [3]. Dit is een geweldige techniek als je je huid wilt verjongen door een diepe reiniging.

2. Shiatsu of vingerdruk gezichtsmassage

Dit type gezichtsbehandeling maakt gebruik van acupressuur toegepast op bepaalde punten [4] in het gezicht dat de energiebanen worden genoemd. Mensen die deze Chinese techniek beoefenen, gebruiken speciale apparaten, hun vingers of handpalmen om spieren te versterken en het verschijnen van rimpels op het gezicht te verminderen.

3. Klassieke gezichtsmassage

Dit is de meest voorkomende die door schoonheidsspecialisten over de hele wereld wordt gebruikt. Het gaat om bewegingen zoals aaien, tikken, kneden en knijpen. Het bevordert de collageenproductie en laat je huid ontspannen aanvoelen.

4. Kobido Gezichtsmassage

Kobido betekent ‘oude manier van schoonheid’. Dit is de oudste vorm van gezichtsmassage. Het gebruikt 47 technieken om 16 gezichtsspieren te masseren. Het is een diepe ontspanning gezichtsmassage die ook helpt bij het verlichten van pijnen.

Hoe gezichtsmassage te doen: een stapsgewijze handleiding

Veel klanten van Esse Organic Skincare hebben geïnformeerd naar de juiste manier om gezichtsmassage te doen. Beschouw dit dus als je spoedcursus over hoe je thuis gezichtsbehandelingen kunt doen. De eerste stap is om je huid voor te bereiden:

 • Reinig je handen en bind je haar terug.
 • Was je gezicht met lauw water en dep droog.
 • Hydrateer je huid.
 • Kies een olie voor je huid.
 • Stoom je gezicht om de poriën te verzachten en om te helpen bij het gemakkelijk binnendringen van oliën.
 • Gebruik je vingers in cirkelvormige beweging om je gezicht zachtjes te masseren. Je kunt diepe en stimulerende bewegingen gebruiken als je je huid wilt verstevigen.
 • Als je een gevoelige, acnegevoelige of vette huid hebt, houd je dan aan lichte druk.
 • U kunt overwegen om huidverzorgingsgadgets te gebruiken voor massage zoals een metalen roller of jade roller als u zich comfortabel voelt.

Stap 1: Je voorhoofd masseren

Plaats je knokkels tussen je wenkbrauwen en beweeg ze omhoog naar de haarlijn. Herhaal dit vijf keer.

Stap 2: Je ooggebied masseren

Wees niet hard met de huid rond je ogen, want deze is erg zacht. Gebruik zachte en rollende bewegingen met je ringvinger. Herhaal dit vijf keer.

Stap 3: Je wangen masseren

Laat je knokkels op je wangen rusten bij de neusbrug en veeg ze over je wangen naar de oren. Herhaal dit vijf keer.

Stap 4: Masseren van uw mondgebied

Maak een ‘V’-vorm met je wijs- en middelvinger. Plaats de vingers op een manier dat de wijsvinger zich boven de bovenlip bevindt en de middelvinger onder de onderlip. Druk zachtjes aan en trek naar de oren.

Stap 5: Je kin masseren

Plaats je handpalmen onder je jukbeenderen en masseer naar de haarlijn toe.

Stap 6: Je nek masseren

Afwerken met de nek. Masseer in verticale bewegingen vanaf het sleutelbeen in opwaartse richting naar je gezicht.

Voordelen van gezichtsmassage

1. Verbetert de bloedcirculatie

Gezichtsmassage is als gezichtsoefeningen en helpt bij het verbeteren van de bloedstroom in de gezichtshuid. Onderzoek zegt dat een massage van 5 minuten op het gezicht gedurende een consistente periode de bloedstroom aanzienlijk kan verbeteren en kan helpen bij een stralende huid.

2. Vermindert stress

Een zelfverwensessie in een salon of spa voelt altijd goed, toch? Gezichtsmassage vermindert stress door het sympathische zenuwstelsel te activeren. De volgende keer dat je angstig bent of je humeur wilt verbeteren, weet je wat je moet doen!

3. Spoelt gifstoffen weg

Gezichtsmassage verplaatst de lymfevocht en verwijdert gifstoffen uit je gezichtshuid. Lymfestelsel is een combinatie van weefsels en organen in het lichaam die zich ontdoen van de gifstoffen en andere afvalstoffen uit je lichaam.

4. Anti-Aging voordelen

Gezichtsmassage kan het verschijnen van fijne lijntjes minimaliseren en helpen een gladdere textuur te bereiken. Wanneer de spieren van je gezicht gespannen zijn, kunnen ze rimpels veroorzaken. Gezichtsmassage ontspant deze spieren en maakt de rimpels minder prominent. Naarmate er een verhoogde bloedcirculatie is met massage, neemt de collageenproductie toe. Collageen is een eiwit dat de huid stevig houdt en verslapping voorkomt.

Hoe vaak moet je je gezicht masseren?

Je kunt je gezicht elke dag vijf minuten masseren. Maar ga eens in de 3-4 weken voor een professionele gezichtsbehandeling. Dit is je huidvernieuwingscyclus en een gezichtsmassage eens in de 28 dagen zorgt voor een gladde en egale huid.

Welke olie is goed voor gezichtsmassage?

Huidtype

Olie

Droge huid

Amandel-, argan- en marula-oliën

Vette huid

Jojoba, druivenpitten

Gevoelige huid

Aloë vera, moringa, kamille oliën

Normale huid

Argan, retinol oliën

Acne-gevoelige huid

Rozenbottelzaad, granaatappel, tea tree oliën

Nadelen van gezichtsmassage

Er zijn geen nadelen aan een gezichtsmassage als zodanig. Maar als het verkeerd wordt gedaan, zult u waarschijnlijk eerder een slappe huid ontwikkelen. Diep en ruw masseren kan soms blauwe plekken en spierpijn veroorzaken die enkele dagen kunnen aanhouden. Het kan in sommige gevallen zenuwbeschadiging veroorzaken. Gebrek aan vaardigheid en te veel stretchen tijdens het doen van een gezichtsmassage kan je huid ongewenste resultaten geven.

Is dagelijkse gezichtsmassage goed voor de huid?

Huidverzorgingsexperts adviseren 2-3 keer per week over een gezichtsmassage thuis. Echter, elke dag zacht masseren gedurende 5-10 minuten doet geen schade aan je huid. Het helpt bij het bevorderen van de bloedcirculatie en het vervagen van fijne lijntjes in de loop van de tijd.

Waar het op neer komt

Nu weet je hoe je thuis een gezichtsmassage in salonstijl kunt krijgen zonder een gat in je zak te branden. Het enige wat je nodig hebt is een etherische olie en je handen. Ga vandaag nog aan de slag. Je huid zal je later dankbaar zijn.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen