Ben je op zoek naar roze, soepele lippen? Als je regelmatig naar je lippenbalsem moet reiken om je lippen vochtig en gehydrateerd te houden, weet dan dat je niet alleen bent.

Droge en schrale lippen zijn een veel voorkomend probleem, vooral tijdens de barre wintermaanden. Als ze onbehandeld blijven, kunnen schrale lippen donker worden, kunnen ze gaan schilferen en kunnen ze zelfs bloeden. Een studie [1] toonde aan dat een patiënt met schilferige en schilferende lippen gedurende zeven jaar met succes werd behandeld met glycerine.

Als u op zoek bent naar een goedkope, veilige en eenvoudige oplossing om van schrale lippen af te komen, kunt u proberen glycerine te gebruiken. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

  • Hoe gebruik je glycerine op je lippen?
  • Wat te mengen met glycerine voor lipverzorging
  • Voordelen van het gebruik van glycerine op de lippen
  • Veiligheidstips

Hoe gebruik je glycerine op je lippen?

Een droge en schilferige huid op de lippen kan vervelend zijn. Maar je kunt er gemakkelijk vanaf komen door regelmatig glycerine aan te brengen.

Hoe gebruik je

1. Neem een wattenstaafje en wat pure glycerine

2. Dep het wattenstaafje in de glycerine

3. Breng zachtjes aan op je lippen voor het slapengaan

4. Herhaal dit proces elke avond voordat je naar bed gaat

Als je roze lippen wilt, breng dan elke dag glycerine aan op je lippen. Laat het 15 minuten intrekken en spoel het daarna af met lauw water.

Voor de behandeling van prikkelbaarheid van de lippen, breng glycerine aan en laat het vijf minuten intrekken. Afspoelen met lauw water en droogdeppen. Binnen een paar dagen zul je merken hoe gevoed je lippen aanvoelen.

Voor de behandeling

Wat te mengen met glycerine voor lipverzorging

1. Glycerine en citroen voor lippen

Glycerine werkt uitzonderlijk goed wanneer het wordt gemengd met citroensap. Meng de twee en breng het elke avond voor het slapengaan aan op je lippen. Citroen en glycerine kunnen helpen bij de behandeling van droge en schrale lippen, terwijl het ook een effectieve remedie is voor lippigmentatie.

2. Glycerine en rozenwater voor lippen

Glycerine en rozenwater, elk heeft zijn voordelen. Terwijl rozenwater ontstekingsremmende eigenschappen heeft, kalmeert glycerine de huid. Glycerine gemengd met rozenwater en een paar druppels limoensap vermindert donkere vlekken en elimineert dode cellen van de lippen.

3. Glycerine en rode biet voor lippen

Neem een paar stukjes rode biet en kook ze met glycerine in een dubbele ketel. Na 10-15 minuten koken, kun je de kleur van de glycerine zien veranderen in een lichtroze bietenkleur. Zet het vuur uit en laat het afkoelen. Giet de vloeistof af in een schone glazen container. Dep een watje en breng het aan op je lippen voor zachte en gladde lippen.

4. Glycerine en suiker voor lippen

Glycerine en suiker werken in combinatie als een geweldige scrub. Meng een paar druppels glycerine, een druppel citroensap en een beetje suiker in een kom. Breng de scrub aan op je lippen en masseer zachtjes om dode huidcellen weg te schrobben en de groei van nieuwe huidcellen te bevorderen.

5. Glycerine en aluin voor lippen

Als je lippen ongedefinieerd zijn, probeer dan dit huismiddeltje. Neem wat glycerine en voeg fijn aluinpoeder toe om een gladde pasta te maken. Breng het 2-3 keer per dag over je lippen aan om goed gedefinieerde lippen te krijgen.

6. Glycerine en castorolie voor lippen

Om dode huid op de lippen te exfoliëren, meng je 1/2 eetlepel glycerine met 1/2 eetlepel ricinusolie. Daarnaast kunt u ook citroensap en honing toevoegen. Dit werkt goed als je extreem droge en schrale lippen hebt.

Voordelen van het gebruik van glycerine op de lippen

1. Verzacht lippen

Zoals eerder vermeld, heeft glycerine een langdurig hydraterend effect op de lippen. Regelmatige glycerinetoepassing maakt de lippen zacht en gehydrateerd en helpt dode huidcellen te elimineren.

2. De hele dag moisturizer

Regelmatige toepassing van glycerine helpt de lippen de hele dag gehydrateerd te houden. Je hoeft niet zo vaak naar je lippenbalsem te reiken om je poef te repareren.

3. Verlicht lippen

Als je donkere lippen hebt als gevolg van pigmentatie of roken, kan glycerine helpen de natuurlijke kleur te doen herleven. Voor roze lippen, breng glycerine elke avond aan voordat je naar bed gaat.

4. Behandelt schilferige lippen

Een van de grootste zorgen bij schilferige lippen is bloeden. Het is niet alleen ongemakkelijk, maar ook pijnlijk. De beste manier om schilferige lippen te voorkomen en te genezen is door je lippen regelmatig te behandelen met glycerine.

5. Kalmeert irritatie

Schrale lippen kunnen voor veel irritatie zorgen. Veel mensen likken hun lippen constant om de geïrriteerde huid te kalmeren. Dit verergert echter alleen maar het probleem dat leidt tot drogere lippen. De beste remedie om dergelijke irritatie te kalmeren, is door gl op te nemenycerine in uw lipverzorgingsroutine.

6. Bevordert gezonde lippen

Regelmatig gebruik van glycerine helpt de algehele gezondheid van uw lippen te bevorderen, omdat het de groei van nieuwe huidcellen op de lippen stimuleert.

Notitie:

Schrale en schilferige lippen zullen waarschijnlijk niet binnen een dag verbeteren. Maar de regelmatige toepassing van glycerine zal je lippen helpen sneller te genezen.

Veiligheidstips

Glycerine is over het algemeen een onschadelijke, niet-toxische verbinding en is veilig om op de lippen aan te brengen. Als u echter allergisch bent voor glycerine, moet u het gebruik ervan vermijden. Als uw lippen opzwellen als gevolg van een allergische reactie op glycerine, vraag dan onmiddellijk advies aan uw arts.

Notitie:

Veel voorkomende tekenen van glycerine-allergie zijn huiduitslag, netelroos, jeuk, schilfering van de huid en blaren. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u een van deze tekenen opmerkt na het aanbrengen van glycerine.

Inpakken

Glycerine is een uitstekende remedie die snelle verlichting biedt voor verschillende lipproblemen zoals droogheid, peeling en schilfering. Het mengen met andere natuurlijke ingrediënten kan de voordelen verder verbeteren en u helpen om in een mum van tijd zachte, gladde en soepele lippen te bereiken.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen