Het maakt niet uit wat je huidtype is, de zoektocht naar een betere huidreinigingsmethode is eindeloos. Is het niet? Oliereiniging kan uw one-stop-oplossing zijn. Verbaasd?

In tegenstelling tot uw gebruikelijke gezichtsreinigingspraktijk, is de oliereinigingsmethode een meer natuurlijke huidverzorgingsbenadering. Je kunt je gezicht reinigen zonder de natuurlijke oliën ervan te ontdoen en een heldere, evenwichtige huid te bereiken met behulp van de oliereinigingsmethode.

Scroll naar beneden om de voordelen van de oliereinigingsmethode te kennen, hoe het werkt en hoe u een reinigingsolie kunt kiezen die geschikt is voor uw huidtype.

Hoogtepunten:

 • Wat is oliereiniging?
 • Hoe reinigt olie je huid?
 • Hoe kies je een reinigingsolie voor je huid?
 • Wat is de beste reinigingsolie voor jouw huidtype?
 • Hoe maak je je gezicht met olie te reinigen?
 • Mythen &feiten over oliereiniging
 • Voordelen van de oliereinigingsmethode
 • Hoe lang duurt het voordat de oliereinigingsmethode werkt?
 • Hoe vaak moet je olie reinigen?
 • Is reinigingsolie beter dan micellair water?
 • Veroorzaakt oliereiniging puistjes?

Wat is oliereiniging?

Het basisidee van het gebruik van oliën voor het reinigen van je huid is om je huid te voeden en te behandelen en de olie op natuurlijke wijze in balans te brengen. Je kunt reinigingsmiddelen op oliebasis gebruiken om je make-up te verwijderen, je geïrriteerde huid te kalmeren, puistjes onder controle te houden, enz. Reinigingsoliën bevatten hydraterende ingrediënten die de hydratatie van je huid stimuleren en een verzachtend effect achterlaten.

Het beste deel is dat oliereinigers, in tegenstelling tot uw zeep- of wasmiddelreinigers, de natuurlijke lipiden van uw huid niet schaden. Het beschermt ook de goede bacteriën die gedijen op je huid om te vechten tegen acne of andere infecties. Veel bekende huidverzorgingsmerken lanceren reinigingsmiddelen op oliebasis om u te helpen een heldere en mooie huid te krijgen.

Hoe reinigt olie je huid?

Welnu, olie lost olie op. Simpel gezegd, de beste manier om olie op te lossen is door andere olie te gebruiken.

Het reinigen van je huid met de juiste olie vervangt de vuile olie en overtollige talg op je gezicht. Het reinigt verder je verstopte poriën, verwijdert dode huidcellen, verontreinigende stoffen, opbouw van make-up, enz.

Reinigingsmiddelen op oliebasis hebben ook helende eigenschappen die je huid voeden en beschermen. In tegenstelling tot traditionele reinigingsmiddelen die uw huid kunnen irriteren, zijn reinigingsmiddelen op oliebasis zacht voor uw huid. Ze verzegelen in hydratatie in je huid.

De oliereinigingsmethode kan u helpen omgaan met huidproblemen zoals een droge huid, mee-eters, acne, enz.

Hoe kies je een reinigingsolie voor je huid?

U kunt een voorgemengde oliereiniger op de markt kopen of ervoor kiezen om uw eigen reinigingsolie te maken door verschillende soorten olie te mengen.

Voorgemengde oliereinigers zijn gemakkelijk verkrijgbaar in elke supermarkt of schoonheidssalon.

Je kunt ze ook online vinden. Vergeet niet om een reiniger te kopen die bij je huidtype past. Kies niet-comedogene reinigingsmiddelen als u gevoelig bent voor acne.

Als je zelf een reinigingsolie wilt bereiden, kies dan een geschikte olie voor je huid. Ricinusolie [1] en Olijfolie zijn twee geweldige opties, meestal gebruikt in een verhouding van 1: 1.

Je kunt zelfs essentiële oliën gebruiken om je huid te reinigen met olie. Maar zorg ervoor dat je het mengt met een dragerolie voordat je het op je gezicht gebruikt.

Castorolie past bij alle huidtypes en werkt als een samentrekkende reiniger, terwijl olijfolie werkt als een hydraterend middel. Als alternatief kunt u ook kiezen voor jojoba-olie [2], avocado-olie, zonnebloemolie, druivenpitolie arganolie voor het reinigen van je huid. Druivenpit werkt geweldig voor mensen met een vette huid.

Wat is de beste reinigingsolie voor jouw huidtype?

1. Oliën voor acne-gevoelige en vette huid:

U kunt jojoba-olie en ricinusolie gebruiken als u een vette of acnegevoelige huid heeft. Jojoba staat bekend om zijn acneverlagende eigenschappen. Pepermuntolie kan ook geweldig werken als je een vette huid hebt.

2. Oliën voor de droge huid:

Olijfolie heeft veel antioxidanten die goed zijn voor de hydratatie van je huid [3]. Als je een droge huid hebt, breng dan een mengsel van olijfolie en ricinusolie aan.

3. Oliën voor de normale huid:

Abrikozenpitolie is het beste voor de normale huid.

Esse Organic Skincare Tip:

Koop geen geparfumeerde oliën voor het reinigen van purpure, omdat kunstmatige geurstoffen allergische reacties kunnen veroorzaken.

Hoe maak je je gezicht met olie te reinigen?

Voordat u begint met de oliereinigingsmethode, moet u een pleistertest op uw huid uitvoeren om te bepalen of u allergisch bent voor een van de oliën. Ken ook de hoeveelheden van de te gebruiken oliën en de geschikte voor uw skin type.

Basic Oil Cleanse Methode:

Stap 1 – Giet 1 tot 2 theelepels olie op je handpalm. Als je een droge huid hebt, gebruik dan 1/2 theelepel olijf- en ricinusolie. Als je een acnegevoelige huid hebt, neem dan 1/2 theelepel jojoba en ricinusolie gemengd.

Stap 2 – Breng het aan op je gezicht. Masseer zachtjes gedurende 2 minuten met je vingertoppen om de olie in je huid te laten sijpelen.

Stap 3 – Veeg de olie weg met een vochtig washandje.

Stap 4 – Dep je gezicht zachtjes af met een handdoek.

Stap 5 – Breng moisturizer aan.

Koreaanse manier oliereinigingsmethode:

Stap 1 – Giet 1 tot 2 theelepels olie op je handpalm.

Stap 2 – Breng het aan op je gezicht. Masseer zachtjes gedurende 2 minuten met je vingertoppen.

Stap 3 – Veeg de olie weg met een vochtig washandje.

Stap 4 – Was je gezicht met een milde gezichtsreiniger.

Stap 5 – Dep je gezicht zachtjes af met een handdoek.

Stap 6 – Breng een gezichtsbevochtiger aan.

Mythen &feiten over oliereiniging

Mythen

Feiten

De oliereinigingsmethode leidt tot acne-puistjes

Reinigingsmiddelen op oliebasis veroorzaken geen acne-uitbraak. We hebben allemaal natuurlijke oliën in je huid voor hydratatie. Het is waar dat overtollig talg leidt tot acne. Maar de oliereinigingsmethode brengt de oliën in je huid in balans.

Een olievrije huid staat gelijk aan een schone huid

Hoewel natuurlijke gezichtsreiniging bedoeld is om vuil te reinigen en dode huidcellen te verwijderen, moet het ook in staat zijn om een natuurlijke oliebalans in je huid te behouden. Het uitdrogen van je huid tijdens het reinigen is niet gezond.

De methode is niet voor mensen met een vette huid

Als je een vette huid hebt en deze toch probeert uit te drogen, dan gaat het mis. Het bewaren van een balans moet je drijfveer zijn. Een klein beetje reinigingsolie kan gunstig voor je zijn om de juiste oliebalans bij te houden.

Voordelen van de oliereinigingsmethode

1. Brengt de olieproductie in je huid in balans.

2. Verwijdert je make-up voorzichtig zonder schade aan te richten.

3. Reinigt het vuil, de onzuiverheden en overtollige talg van je gezicht.

4. Het kan je huidporiën reinigen en ontstoppen.

5. Maakt je huid gehydrateerd, soepel en zacht.

6. Het kan zonder problemen naast andere reinigingsmiddelen worden gebruikt.

Hoe lang duurt het voordat de oliereinigingsmethode werkt?

Je huid heeft tijd nodig om zich aan te passen aan het proces van oliereiniging. Wacht minstens 2 tot 3 weken om zichtbare resultaten te zien. Stop met oliereiniging als je huidirritatie hebt.

Hoe vaak moet je olie reinigen?

Je moet slechts één keer per dag olie reinigen. Doe het voordat je naar bed gaat. Op die manier zou je huid genoeg tijd krijgen om gehydrateerd en gehydrateerd te worden. In de ochtend zal je huid soepel aanvoelen.

Is reinigingsolie beter dan micellair water?

In tegenstelling tot normale reinigingstoners of serums, is micellair water zachter voor je huid en probleemloos. Reinigingsolie is ook zachtaardig, maar als je gevoelige oogproblemen hebt, dan is micellair water geweldig voor je. Het zal niet knoeien met je ogen en de make-up gemakkelijk verwijderen.

Veroorzaakt oliereiniging puistjes?

Oliereiniging veroorzaakt meestal geen acne-uitbraak. Maar omdat je huid wat tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de oliereinigingsmethode, kun je een mild gevoel opmerken. Maar dat is ongevaarlijk. In het geval dat u een toename van uw puistjes opmerkt, zelfs na oliereiniging gedurende enkele weken, stop er dan mee om het verder te verergeren.

Inpakken

Oliereiniging is een van de natuurlijke manieren om je gezicht te reinigen zonder de natuurlijke oliën van je huid te verwijderen. U kunt olie reinigen om de vuile olie te vervangen door goede olie op uw huid door dode huidcellen, eventuele productophoping en verontreinigende stoffen te verwijderen. Je kunt een voorgemengde oliereiniger kopen of ervoor kiezen om je eigen olie te maken door oliën te mengen die bij je huidtype passen. Maar voordat je er een kiest, probeer eerst je huid beter te leren kennen. Verschillende huidtypes hebben verschillende soorten oliën nodig voor het reinigingsproces. Zorg ervoor dat u slechts één keer per dag olie reinigt en ga er enige tijd mee door om zichtbare resultaten te zien.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen