Je hebt waarschijnlijk rozemarijn gebruikt tijdens het opkloppen van een snel Italiaans diner. Is het niet? Maar weet je dat het een waardevol ingrediënt kan zijn voor het bevorderen van de haargroei?

Naast het feit dat het een fantastisch culinair kruid is, staat de olie uit rozemarijn erom bekend het haar te versterken, hoofdhuidirritatie te verminderen en haaruitval te voorkomen, onder andere.

In dit artikel helpen we u te begrijpen hoe rozemarijnolie helpt om de haargroei te bevorderen, de voordelen van het gebruik van rozemarijnolie voor uw haar en de beste manieren om het te gebruiken.

Hoogtepunten:

 • Kan rozemarijn je haar laten groeien?
 • Hoe rozemarijnolie te gebruiken voor haargroei
 • Voordelen van het gebruik van rozemarijnolie voor haargroei
 • Beste manieren om rozemarijnolie te gebruiken voor haargroei
 • Hoeveel rozemarijnolie te worden gebruikt voor haargroei?
 • Hoe snel groeit rozemarijn haar terug?
 • Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van rozemarijnolie

Kan rozemarijn je haar laten groeien?

Een studie in 2019 heeft een positief effect van rozemarijnolie aangetoond op de behandeling van androgenetische alopecia (soort kaalheid). Naast het beïnvloeden van de haargroei, heeft rozemarijnolie andere gunstige mogelijkheden, zoals

 • Ontstekingsremmende eigenschappen
 • Schimmelwerende en antimicrobiële eigenschappen [1]
 • Bevordering van zenuwgroei
 • Verbeter de bloedcirculatie

Net als eucalyptusolie die de haargroei verbetert, kan rozemarijnolie de bloedcirculatie op de hoofdhuid verbeteren. Als gevolg hiervan krijgen je haarzakjes voldoende voedsel en voeding en worden je haarlokken sterk van de wortel en lijken ze gezond. Het vermindert ook de hoeveelheid haaruitval en breuk.

Wist je dat?

Naast het gebruik bij het koken, bezit rozemarijnolie antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen en geheugenverbetering [2] capaciteit. Onderzoek heeft aangetoond dat deze essentiële olie ook een pijnstillend effect heeft dat vergelijkbaar is met pijnstillers.

Een andere studie in 2012 toonde aan dat zelfs rozemarijnbladextract de haargroei kon bevorderen. Er is nog veel meer bewijs [3][4] van rozemarijn haargroei potentieel bij mensen met alopecia.

Hoe rozemarijnolie te gebruiken voor haargroei

U kunt essentiële olie van rozemarijn opnemen in uw dagelijkse haarverzorgingsroutine om de haargroei te stimuleren en volume aan uw haar toe te voegen. Er zijn twee eenvoudige manieren om rozemarijnolie te gebruiken. Je kunt deze olie direct op je hoofdhuid masseren of mengen met je shampoo of conditioner. U kunt elk van deze behandelingen minstens één of twee keer per week proberen en zichtbare resultaten zien.

1. Masseer rozemarijnolie op je hoofdhuid

Meng vijf druppels essentiële olie van rozemarijn met kokosolie of jojoba-olie. Masseer het mengsel gelijkmatig op je hoofdhuid en laat het 20 – 30 minuten staan. Spoel het later af.

2. Gebruik het met je shampoo of conditioner

Je kunt rozemarijnolie mengen met je gewone shampoo of conditioner en het aanbrengen op je haar en hoofdhuid. Maar voeg er niet te veel van toe. Het is veilig om er ongeveer vijf druppels per ounce van toe te voegen. Na het toevoegen van rozemarijnolie, gebruik je shampoo of conditioner zoals gewoonlijk en krijg je de voordelen van deze olie. Vergeet niet om je haar schoon te maken om het product er goed uit te krijgen.

3. Maak je zelfgemaakte rozemarijnshampoo

Je kunt online een goede shampoobasis krijgen en er rozemarijnolie aan toevoegen voor de haargroei. Je kunt ook zuiveringszout, kokosolie, etherische olie en andere oliën opnemen om extra voordelen te krijgen.

Voordelen van het gebruik van rozemarijnolie voor haargroei

1. Bevordert de haargroei

Rozemarijnolie heeft het potentieel om de haargroei te verhogen, vergelijkbaar met minoxidil[5]. Deze olie is gunstig voor haargroei en voorkomt mannelijke kaalheid. Het voedt de haarzakjes en induceert hergroei voor slapende haarzakjes.

2. Versterkt het haar

Deze olie beschermt je haar ook tegen beschadiging en breuk en voorkomt uiteindelijk haaruitval. Bij regelmatig gebruik van rozemarijn kan je haar sterker en gezonder worden. Het zal helpen om je haar dikker, dichter, helderder of glanzender te laten lijken, wat resulteert in minder breuk.

3. Minimaliseer hoofdhuidirritatie

De ontstekingsremmende eigenschap van rozemarijnolie is gunstig om een jeukende hoofdhuid te kalmeren. Een van de belangrijkste ingrediënten van deze olie is carnosinezuur, dat zeer effectief is in het handhaven van de goede gezondheid van de huid en weefsels.

gezond-glad-haar-lang-mooi-kapsel

Notitie:

De ontstekingsremmende eigenschap van rozemarijnolie helpt om hoofdhuidirritatie te kalmeren.

4. Voorkomt haaruitval

Haaruitval kan optreden als gevolg van meerdere factoren, zoals haarbreuk of beschadigde haarzakjes, ontstekingmmatie, extreme psoriasis of eczeem, onvoldoende voeding voor haarzakjes en nog veel meer. Rozemarijnolie kan helpen sommige van deze factoren te onderdrukken.

5. Voorkomt roos

Rozemarijnolie heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen die helpen om roos en andere gerelateerde haarproblemen te verminderen.

6. Helpt om gespleten haarpunten kwijt te raken

Het gebruik van rozemarijnolie is ook gunstig om gespleten haarpunten te behandelen. Dit helpt je haar te herstellen en sterker te maken, waardoor uiteindelijk gespleten haarpunten na verloop van tijd worden verwijderd.

Beste manieren om rozemarijnolie te gebruiken voor haargroei

Hier zijn enkele eenvoudige maar efficiënte manieren om het beste resultaat te krijgen van het gebruik van essentiële olie van rozemarijn voor haargroei.

Vrouwen die haarolie aanbrengen

1. Meng lavendel en rozemarijnolie

Combineer 4 – 5 druppels lavendelolie met tien druppels rozemarijnolie en twee eetlepels van elke dragerolie naar keuze zoals kokosolie of jojoba-olie. Breng het mengsel aan en laat het een uur staan. Spoel het grondig af met een milde shampoo. Je moet dit twee of drie keer per week herhalen voor de beste resultaten.

Lavendelolie heeft antimicrobiële eigenschappen [6]. Samen met het verbeteren van de gezondheid van de hoofdhuid, kan deze olie de haargroei bevorderen. Deze combinatie van essentiële oliën zal je haargroei stimuleren en gezond houden.

2. Rozemarijnolie en ricinusolie voor haargroei

Maak een mengsel van 2 eetlepels kokosolie en een eetlepel ricinusolie en voeg ongeveer tien druppels rozemarijnolie toe. Breng het mengsel aan en laat het minstens een uur staan. Herhaal dit twee keer per week voor het beste resultaat.

Castor- en rozemarijnolie helpen beide de bloedcirculatie te verbeteren, wat de haargroei stimuleert, roos voorkomt en het haar zachter maar sterker maakt vanaf de wortel.

3. Rozemarijnolie en pepermuntolie voor haargroei

Neem twee eetlepels dragerolie (jojoba-olie) en voeg er drie druppels rozemarijnolie en drie druppels pepermuntolie aan toe. Meng ze goed, breng de mix aan over de hoofdhuid en haarlokken en laat het minstens een uur voor het wassen staan. Laat het oliemengsel een nacht staan en gebruik het twee keer per week voor het beste resultaat.

Het mengsel van rozemarijn en pepermuntolie helpt je hoofdhuid schoon te houden en overtollige olie kwijt te raken. Pepermuntolie[7] helpt het aantal haarzakjes, de follikeldiepte en de algehele haargroei te vergroten. Bovendien zal jojoba-olie je kroeshaar voeden en verzachten.

4. Rozemarijn en tea tree olie voor haargroei

Neem 2 eetlepels dragerolie en meng deze met 5 – 6 druppels rozemarijn en tea tree oliën. Deze oplossing is geschikt om te gebruiken voor alle haartypes.

Rozemarijnolie staat bekend als een remedie tegen haargroei. In combinatie met tea tree olie kan het veel betere resultaten opleveren.

5. Aloë vera en rozemarijnolie voor haargroei

Meng ongeveer tien druppels rozemarijnolie met drie eetlepels aloë vera-gel. Breng het mengsel aan en laat het een nacht of minstens 30 minuten intrekken. U kunt deze behandeling twee keer per week herhalen voor het beste resultaat.

Dit mengsel van aloë vera gel en rozemarijnolie zal je haar conditioneren en gezond houden. Aloë vera helpt je hoofdhuid schoon te houden door dode cellen te verwijderen en overtollig talg te absorberen.

Hoeveel rozemarijnolie te worden gebruikt voor haargroei?

In plaats van rozemarijnolie rechtstreeks op je haar aan te brengen, kun je het toevoegen aan drageroliën of andere haarverzorgingsproducten zoals shampoo, conditioner, lotion, enz. Het is raadzaam om een kleine hoeveelheid rozemarijnolie (ongeveer .25 ml of vijf druppels) te gebruiken met 30 ml olie of andere haarproducten voor het beste resultaat.

Hoe snel groeit rozemarijn haar terug?

Een studie uitgevoerd in 2015 toonde een vergelijkend resultaat van rozemarijnolie tot 2% minoxidil-oplossing (een populaire haargroeibehandeling). Volgens het resultaat duurde het voor beide behandelingen zes maanden om zichtbare resultaten te laten zien. Beide groepen vertoonden een aanzienlijke impact – een toename van de haargroei. Het resultaat kan echter voor elk individu verschillen.

Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van rozemarijnolie

1. Zwangerschap

Er is een overtuiging dat orale inname van rozemarijn een miskraam veroorzaakt. Maar er zijn niet genoeg betrouwbare gegevens om te weten of rozemarijn veilig is wanneer het tijdens de zwangerschap op de huid wordt aangebracht. Het is dus verstandig om rozemarijn tijdens de zwangerschap niet te gebruiken en aan de veilige kant te blijven.

2. Borstvoeding

Er is geen betrouwbaar bewijs om te bevestigen dat rozemarijn veilig is om te gebruiken bij het geven van borstvoeding. Het is beter om rozemarijn te vermijden en aan de veilige kant te blijven.

3. Aspirine-allergie

Rozemarijn bevat een aspirine-achtige chemische stof. Vermijd dus het gebruik van rozemarijn als u allergisch bent voor aspirine.

4. Bloedingsstoornissen

Mensen met een bloedingsstoornis moeten ons vermijdenrozemarijnolie omdat het het risico op bloedingen en blauwe plekken kan verhogen.

Esse Organic Skincare Tip:

Doe altijd een patchtest voordat u rozemarijnolie in uw haarverzorgingsroutine opneemt om de mogelijkheid van allergische reacties uit te sluiten.

Inpakken

Er is aanzienlijk bewijs ter ondersteuning van het hergroeivermogen van rozemarijn. Het kan de haargroei bevorderen, je haar voeden en je hoofdhuid kalmeren. U kunt de voordelen van deze essentiële olie krijgen met behulp van de hierboven genoemde doe-het-zelfrecepten.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen