Ben jij iemand die extra moeite doet om je acnegevoelige huid te verzorgen? Acne-gevoelige huid vereist een milde reiniger die puistjes onder controle houdt. Salicylzuur is dat superingrediënt in reinigingsmiddelen dat acne bestrijdt.

Hoogtepunten:

 • Wat is salicylzuur Cleanser?
 • Hoe werkt salicylzuurreiniger?
 • Hoe salicylzuurreiniger voor de huid te gebruiken?
 • Voors & nadelen van salicylzuur

Wat is salicylzuur Cleanser?

Salicylzuur is een Beta Hydroxy Acid (BHA) [1]. Het is afgeleid van wilgenboom, wintergroenolie of zoete berk en komt van nature voor in fruit zoals frambozen.

Hoe werkt salicylzuurreiniger?

Salicylzuur verwijdert niet alleen onzuiverheden op het oppervlak van de huid, maar verwijdert ook verstopte poriën. Het richt zich op de dode huid, overtollige olie en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Hoe salicylzuurreiniger voor de huid te gebruiken?

Salicylzuur fungeert als een verdediging tegen mee-eters, whiteheads en lichte acne. Het kan worden gebruikt zoals elke andere gezichtsreiniger. Hier leest u hoe u salicylzuurreiniger gebruikt:

 • Maak je gezicht nat voordat je cleanser aanbrengt (dit zorgt voor een beter schuim)
 • Masseer de cleanser op je huid met cirkelvormige bewegingen (niet scrubben)
 • Spoel grondig af om er zeker van te zijn dat u geen residu achterlaat

Voors & nadelen van salicylzuur

Pros

 • Het exfolieert de huid.
 • Het is antibacterieel en ontstekingsremmend. [2]
 • Controleert overtollige oliën.
 • Geschikt voor alle huidtypes.

Tegens

 • Allergische reactie bij sommige mensen die allergisch zijn voor aspirine (Salicylzuur is vergelijkbaar met aspirine). [3]
 • Kan matige brandwonden veroorzaken bij gebruik in hoge concentraties.
 • Drogende natuur.

Is Salicylzuur Cleanser veilig?

Salicylzuur heeft eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van aspirine. Hoewel salicylzuur geschikt is voor alle huidtypen, komt een milde tinteling vaak voor wanneer het op de gevoelige huid wordt aangebracht. Als er langdurige irritatie is, raadpleeg dan uw dermatoloog. U kunt een toner worden aanbevolen met hydraterende en verzachtende ingrediënten zoals komkommer, die werkt om de huid in balans te brengen. [4]

Artsen adviseren niet om salicylzuur te gebruiken wanneer:

 • Zwanger
 • Borstvoeding [5]
 • Allergisch voor aspirine

Wat is een goed percentage salicylzuur?

Volgens de wetenschap, 0,5% -2% salicylzuur verwijdert milde tot matige acne. [6]

Is het veilig om salicylzuur elke dag te gebruiken?

Salicylzuur kan dagelijks worden gebruikt in concentraties van 0,5-2%. U kunt echter reinigingsschema’s beperken als het salicylzuur bevat. Te veel salicylzuur heeft de neiging om de huid uit te drogen. [7]

Hoe lang moet ik salicylzuur op mijn gezicht bewaren?

Net als elke andere reinigingsroutine, vereist ook salicylzuurreinigingsroutine een grondige reiniging gedurende 30 seconden tot 1 minuut. Laat geen residu achter na het reinigen.

Complete huidverzorgingsroutine voor de acnegevoelige huid

1. Reiniging: Reinig je gezicht twee keer per dag voorzichtig om vuil, overtollige oliën en make-upresten te verwijderen. Reinigingsmiddelen met ingrediënten zoals salicylzuur voorkomen opbouw van overtollige olie en verstopte poriën.

2. Toning: Reiniging verwijdert de natuurlijke pH van je huid. Gebruik een milde toner om de pH in evenwicht te brengen.

3. Acne behandelingen: Gebruik uw acne spot behandeling of andere behandelingen religieus om de gewenste resultaten te zien. De meeste behandelingen duren 4-6 weken om zichtbare veranderingen te laten zien.

4. Scrub: Het verwijderen van dode huidcellen is uiterst belangrijk in de acne-gevoelige huid. Het toevoegen van een exfoliërende stap eenmaal per week helpt. Omdat salicylzuur een geweldige exfoliant is, wilt u misschien iets minder exfoliëren dan normaal.

5. Hydrateren: Acne-gevoelige huid is vettig en in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, vereist het hydratatie. Vettigheid in de vette huid is anders dan de hydratatie die het vereist. U kunt kiezen voor een lichtgewicht niet-comedogene moisturizer.

6. Zonnebrandcrème: Het beschermen van uw huid tegen de schadelijke effecten van de zon is belangrijk, ongeacht uw huidtype. Zorg ervoor dat u een breedspectrum zonnebrandcrème gebruikt voordat u uitstapt.

Heb je ooit een salicylzuurreiniger gebruikt? Laat ons weten hoe u hiervan hebt geprofiteerd.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen