Wist je dat het regelmatig dragen van je haar in strakke paardenstaarten of knotjes een aandoening kan veroorzaken die tractie-alopecia wordt genoemd?

Tractie alopecia is een vorm van haaruitval die wordt veroorzaakt door herhaaldelijk aan je haar te trekken. Hoewel het vastbinden van je haar handig lijkt om het op zijn plaats te houden, kan het niet begrijpen van de gevolgen ervan een blijvend effect hebben op je haar.

In dit artikel bespreken we effectieve manieren om tractie-alopecia te voorkomen en te repareren. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

 • Wat is Traction Alopecia?
 • Hoe te bepalen of u tractie-alopecia heeft?
 • Wat zijn de oorzaken Traction Alopecia?
 • Hoe tractie alopecia te behandelen?
 • Home Remedies voor Tractie Alopecia
 • Hoe tractie alopecia te voorkomen?
 • Is Tractie Alopecia Permanent?
 • Kan haar teruggroeien na tractie Alopecia?

Wat is Traction Alopecia?

Tractie alopecia [1] wordt geassocieerd met haaruitval. Je kunt haaruitval ervaren als gevolg van herhaaldelijk trekken aan je haar van strakke paardenstaarten, knotjes en vlechten. Het binden van haar direct na het gebruik van chemische producten voor styling is een andere factor.

Het goede nieuws is dat tractie-alopecia kan worden voorkomen en gemakkelijk kan worden behandeld. Als je stopt met het te strak proberen van je haar, kun je het redden van deze vorm van haaruitval.

In een vroeg stadium van tractie-alopecia kunt u kleine bultjes op uw hoofdhuid opmerken. Als de aandoening verslechtert, zie je ook gebroken haar. De voorkant en zijkanten van je hoofdhuid hebben de meeste kans om als eerste te worden aangetast. Andere delen van je hoofdhuid kunnen echter te maken krijgen met vergelijkbare haaruitval, afhankelijk van je normale kapsel.

Hoe te bepalen of u tractie-alopecia heeft?

Inclusief haaruitval kan tractie-alopecia ook symptomen vertonen zoals:

 • Roodheid van de hoofdhuid
 • Blaren
 • Hobbels
 • Schalen
 • Pijn van de hoofdhuid
 • Folliculitis [2]

 • Jeuk

Wat zijn de oorzaken Traction Alopecia?

Je kunt tractie-alopecia ontwikkelen als je je haar vaak in strakke kapsels draagt. Herhaaldelijk trekken aan het haar kan de haarzakjes in je hoofdhuid beschadigen. Enkele andere factoren die bijdragen aan tractie-alopecia zijn:

 • Het dragen van strakke dreadlocks, weefsels en cornrows
 • Hairextensions gebruiken
 • Gebruik van chemische relaxers en rollers

Als je lang haar hebt, kun je tractie-alopecia ontwikkelen vanwege het gewicht van het haar dat aan de hoofdhuid trekt. Mannen kunnen deze aandoening ook in hun baard hebben als ze het te strak draaien.

Hoewel tractie-alopecia kan voorkomen bij mensen van elke etniciteit, komt het veel voor bij Afro-Amerikaanse vrouwen. Het wordt ook vaak gezien bij mensen die hun haar in een strakke knot moeten trekken vanwege professionele redenen zoals ballerina’s en gymnasten.

Leeftijd kan ook een bijdragende factor zijn voor tractie-alopecia. Wanneer je ouder wordt, wordt je haar gevoelig voor schade, wat de kans op tractie-alopecia vergroot.

vrouw voor na haaruitval behandeling

Hoe tractie alopecia te behandelen?

1. Verander je kapsel

Kies nooit voor strakke kapsels als je symptomen van tractie-alopecia hebt. Als je je haar moet binden, zorg er dan voor dat je het zo los mogelijk houdt. Laat je haar zoveel mogelijk rusten en vermijd clips, clutches of banden. Verander ook je kapsel om de paar dagen als dat mogelijk is. Dit voorkomt belasting van een bepaald deel van je hoofdhuid.

2. Beperk het gebruik van chemicaliën

Minimaliseer het gebruik van chemicaliën op beschadigd haar, omdat het de aandoening alleen maar kan verergeren. Ga in plaats daarvan voor plantaardige cosmetica of remedies. Het geeft je niet alleen zichtbare resultaten, maar beschermt je haar ook tegen schadelijke chemicaliën.

3. Haargroeiproducten

Haargroeiproducten kunnen je in deze situatie helpen. Een studie suggereert dat bijna 40% [3] mensen gebruiken minoxidil [4] om haar opnieuw te laten groeien. U kunt dit proberen om tractie-alopecia van uw hoofdhuid te behandelen na overleg met uw arts.

4. Gebruik ontstekingsremmers

Tractie-alopecia veroorzaakt zwelling op uw hoofdhuid, wat pijnlijk kan zijn. De zwelling kan gepaard gaan met roodheid en irritatie. Een ontstekingsremmende crème kan helpen pijn en zwelling te verminderen. Raadpleeg echter een arts voordat u medicijnen gebruikt.

5. Zoek medische hulp

Als u na een paar maanden geen nieuwe haargroei ziet, is het tijd om medische hulp in te roepen. Je follikels zijn waarschijnlijk beschadigd en als er littekens zijn, groeit je haar mogelijk niet terug.

Raadpleeg uw doctor onmiddellijk om de juiste medicatie voor jezelf te krijgen. Ernstige gevallen van tractie-alopecia kunnen een haartransplantatie vereisen.

Home Remedies voor Tractie Alopecia

1. Eiwitten toevoegen aan je dieet

Je lichaam heeft eiwitten nodig voor de haargroei. Sommige gezonde eiwitbronnen in de voeding zijn eieren, vis, noten, bonen, mager vlees en zaden.

Niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid eiwit nodig, omdat de behoefte varieert op basis van je spiermassa en fysieke activiteit.

2. Verhoog de ijzerinname

IJzer is een andere essentiële voedingsstof die je lichaam nodig heeft om nieuw haar te laten groeien. Als u met haaruitval wordt geconfronteerd, moet uw dieet voedingsmiddelen bevatten zoals linzen, tofu, zaden, pompoen, spinazie en witte bonen.

Veel bedrijven verrijken hun voedsel met vitamines en ijzer, zoals in ontbijtgranen, om ijzertekort te voorkomen.

3. Aromatherapie

Aromatherapie kan helpen bij het stimuleren van je haargroei. Essentiële oliën zoals cederhout, tijm, lavendel, tulsi en rozemarijn kunnen helpen bij de behandeling van tractie-alopecia.

Wanneer u essentiële oliën op de hoofdhuid gebruikt, meng dan slechts een paar druppels in een basisolie zoals kokosolie.

Woord van waarschuwing

Weinig mensen kunnen een allergische reactie hebben op essentiële oliën. Het is dus noodzakelijk om 24 uur voordat u het mengsel op uw hoofdhuid aanbrengt een patchtest uit te voeren.

4. Masseer je hoofdhuid

Het masseren van je hoofdhuid met olie kan helpen de bloedtoevoer naar je follikels te stimuleren, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd.

Een studie [5] bleek dat vier minuten hoofdhuidmassage per dag kan resulteren in dikker haar in zes maanden. Je kunt je vingertoppen gebruiken om de hoofdhuid in een cirkelvormige beweging te masseren of een massageapparaat kopen om het werk te doen.

5. Pompoenpittenolie

Experts suggereren dat pompoenpitolie bewezen resultaten heeft in de haargroei. Een studie [6] uitgevoerd op een groep mannen toont aan dat degenen die 400 mg pompoenpitolie per dag namen, een toename van 40% in het aantal haren in zes maanden opmerkten.

Hoe tractie alopecia te voorkomen?

Je haar naar beneden houden is de beste manier om tractie-alopecia te voorkomen. Als het nodig is om je haar te binden, draag het dan in een los kapsel.

Hier zijn een paar andere dingen die u kunt doen om deze aandoening te voorkomen:

 • Verander indien mogelijk elke week je kapsel. Je kunt afwisselen tussen vlechten of paardenstaarten.
 • Vermijd het binden van je haar terwijl het nat is.
 • Vermijd het gebruik van rubberen of elastische banden om je haar op zijn plaats te houden. Ze trekken veel haar uit tijdens het losmaken.
 • Vermijd chemische behandelingen voor je haar, vooral als je weefsels of vlechten draagt. De chemicaliën kunnen je haar beschadigen terwijl het zwak wordt.
 • Bewaar je weefsels of extensions niet te lang.
 • Probeer haarverslappers zoveel mogelijk te vermijden.
 • Als u een haardroger gebruikt, stelt u deze in op een lage temperatuurinstelling.
 • Slaap niet met haarrollers aan.

Is Tractie Alopecia Permanent?

Tractie-alopecia kan permanent zijn als u niet in een vroeg stadium ingrijpt. Een paar waarschuwingssignalen kunnen aangeven of uw tractie-alopecia erger wordt.

Tekenen van permanente tractie Alopecia

De typische tekenen van permanente tractie alopecia zijn overmatige haaruitval en pijn in de hoofdhuid. U kunt vooral pijn voelen na het loslaten van uw haar uit een strakke knot of paardenstaart.

Naarmate de toestand verslechtert, kunnen de tekenen van tractie-alopecia prominenter en ernstiger worden. U kunt jeuk, strakheid en zwelling in de hoofdhuid opmerken. Gebroken haar en kalende plekken zullen ook zichtbaar zijn. Littekens kunnen optreden als u niets doet om dit te voorkomen.

Als u te maken krijgt met ernstige tekenen van tractie-alopecia, moet u onmiddellijk uw arts raadplegen. Littekens kunnen niet worden genezen met een actuele crème en uw haar kan permanent beschadigd raken.

Uw arts zal een biopsie uitvoeren om de toestand van uw haar te onderzoeken en de juiste medische behandeling voor te stellen.

Kan haar teruggroeien na tractie Alopecia?

Zoals hierboven vermeld, als tractie-alopecia vroeg wordt gevangen, is het volledig omkeerbaar en kan je haar opnieuw groeien. Vergeet niet dat het essentieel is om adequate veiligheidsmaatregelen voor uw haar te volgen om tractie-alopecia te voorkomen.

Inpakken

Je haar zal hoogstwaarschijnlijk in een kwetsbare toestand verkeren, zelfs als je herstelt van tractie-alopecia. Het zou helpen als je na het herstel goed voor je haar zou zorgen.

Gebruik zachte haarverzorgingsmethoden, handhaaf een gezond dieet en beheer je stress. Als u zich nog steeds zorgen maakt over de gezondheid van uw haar, biedt Esse Organic Skincare een aangepast haarverzorgingsregime dat is gemaakt voor uw unieke haarbehoeften.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen