Heb je een schilferige en jeukende huid onder je stijlvolle baard? Je bent niet de enige die baardverzorging negeert. De meeste mannen missen de motivatie om voor hun gezichtshuid te zorgen, vooral in het gebied waar ze een baard laten groeien. Zo blijft de huid onder je baard onopgemerkt en onopgemerkt.

Maar wist je dat het negeren van de huid onder de baard kan leiden tot verschillende problemen, waaronder acne-uitbraak, verouderingsverschijnselen zoals rimpels en zelfs ouderdomsvlekken? Daarom is het verzorgen van de huid onder de baard essentieel en in dit artikel zullen we u door de stappen leiden.

Laten we beginnen.

Hoogtepunten:

  • Is het kweken van een baard goed voor je huid?
  • Hoe verzorg je je huid onder de baard?
  • Do’ts &don’ts over baard huidverzorging

Is het kweken van een baard goed voor je huid?

Het laten groeien van een baard is vrij populair bij mannen. In feite versterkt een goed onderhouden baard de kenmerken van een man op vele manieren. Het helpt je bij het ontwikkelen van je stijlstatement. Bovendien zijn experts van mening dat het laten groeien van een baard ook meerdere gezondheidsvoordelen heeft. Deze omvatten,

1. Beschermt tegen UV-stralen

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat een dikke baard het potentieel heeft om schadelijke UV-stralen te blokkeren die je huid binnendringen. Het kan tot 95% van de bescherming bieden tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Terwijl je bescherming biedt tegen zonlicht, zorgt je baard ervoor dat je geen huidverbranding krijgt. Het verminderen van huidverbranding vermindert ook het risico op huidkanker.[1]

2. Voorkomt acne

Je gezichtshaar beschermt je huid vaak tot op zekere hoogte tegen ziektekiemen en bacteriën van buitenaf. Dat is de reden waarom als je een goed onderhouden baard hebt, de huid meestal ook schoon blijft. Een schone huid veroorzaakt niet vaak acne. Trouwens, wanneer je besluit om een baard te laten groeien, stop je met scheren, wat natuurlijk de kans verkleint dat ingegroeid haar puistjes veroorzaakt.

3. Controleert rimpels

Omdat je baard je huid beschermt tegen zonlicht, bespaart het je huid op natuurlijke wijze rimpels. Uw huid heeft echter een goede huidverzorgingsroutine nodig om de verouderingsverschijnselen zoals rimpels, ouderdomsvlekken, fijne lijntjes, glimlachlijnen enz. Volledig onder controle te houden.

4. Houdt je huid gehydrateerd

Wanneer u uw gezicht scheert, opent het uw huidporiën, wat kan leiden tot droogheid van de huid. Ook als je je huid snijdt tijdens het scheren, verhoogt dit de kans op uitdroging van de huid verder. Maar het laten groeien van een baard kan deze situaties voorkomen en je huid gehydrateerd houden.

5. Voorkomt bacteriële infectie

Baarden bieden natuurlijke bescherming tegen bacteriën van buitenaf. Ongewenste bacteriën zouden niet in je huid kunnen komen als je een dikke baard hebt. Maar dit geldt alleen voor de schone en goed onderhouden baard. Een baard die slordig en onhygiënisch is, zou de kans op bacteriële infecties vergroten.

Hoe verzorg je je huid onder de baard?

1. Wassen

De eerste fase van elke huidverzorgingsroutine begint altijd met reiniging. Probeer een milde en natuurlijke reiniger te gebruiken die je gezicht grondig reinigt. Het verwijdert de dode huidcellen, onzuiverheden en extra talgolie uit je huidporiën.

  • Voor acne-gevoelige en normale huid, neem een reiniger die niet-comedogeen is en salicylzuur of glycolzuur bevat.
  • Als je een droge huid hebt, gebruik dan een hydraterende en geurvrije reiniger.
  • Als u problemen ondervindt zoals roos op de baardhuid, kunt u een baardshampoo gebruiken. De baardshampoo zorgt ook voor de huid onder je baard. [2]

2. Hydrateren

De tweede stap is het hydrateren van je huid. Breng een moisturizer aan die geschikt is voor jouw huidtype. Je kunt ook een gezichtsolie kiezen om te hydrateren. Het wrijven van een kleine hoeveelheid olie op je baard zorgt ervoor dat de huid eronder ook gehydrateerd wordt. Je kunt een aparte baardolie gebruiken voor baardgroei.

3. Scheren & Trimmen

Als je van plan bent om een dikke baard te laten groeien, dan is scheren minstens vier tot zes weken uit den boze. Je kunt je baard langer laten groeien, als je wilt. Maar het trimmen van je groeiende baard is noodzakelijk. Dit voorkomt gespleten haarpunten en helpt je ook om je baard een goede vorm te geven terwijl deze groeit. Trimmen helpt ook om je baard schoon te houden.

4. Poetsen

Net zoals je je haar borstelt om het klittenvrij en zacht te houden, moet je baard ook worden geborsteld. Bovendien bepaalt de conditie van je baard ook de conditie van je huid. Verward baardhaar kan breuk veroorzaken. Poetsen helpt je baard naar beneden te groeien. Het helpt ook om de olie of moisturizer die je gebruikt voor je baard gelijkmatig te verdelen.

5. Exfoliatie

Exfoliatie van uw skin is een wekelijks regime. Scrub één keer per week de huid onder je baard met een scrub. Je kunt exfoliërende scrubs krijgen van je dichtstbijzijnde lokale winkels of je kunt ook zelfgemaakte scrubs gebruiken. Suiker en honing scrub wordt beschouwd als gunstig. Maar wees niet ruw tijdens het masseren van de scrub, want te veel druk kan de haarzakjes van je baard scheuren. Exfoliëren verwijdert dode huidcellen en vuilophoping uit je huidporiën.

6. Gezonde voeding

Het geheim van een gezonde huid ligt in het hebben van een regelmatig dieet. Als u uw maaltijden goed eet en voldoende voedingsstoffen consumeert, zou dit zeer gunstig zijn voor uw algehele gezondheid. Verrijk je voeding met vitamine C, vitamine e, foliumzuur, biotine etc. Eet verse bladgroenten, vis, walnoten, pure chocolade, zoete aardappelen etc voor huidvoordelen.

Do’ts &don’ts over baard huidverzorging

Dos

1. Reinig je baard met een baardshampoo of een milde gezichtsreiniger.

2. Hydrateer je huid elke dag zonder falen. Zelfs als je een vette huid hebt, is hydratatie een must.

3. Gebruik baardolie voor de gezonde groei van je baard.

4. Reinig je scheer- of trimgereedschap na elke scheerbeurt.

5. Als je van plan bent om een volgroeide baard te maken, trim deze dan elke zes tot acht weken.

6. Maak je gezichtshanddoek vaak schoon.

Don’ts

1. Gebruik geen zeep op je gezicht om de baard schoon te maken. De meeste zepen hebben een agressieve chemische stof die je huid nog droger en schilferiger maakt.

2. Als je in een extreem koud klimaat leeft, heb je meer kans op een droge huid. Vergeet niet om minstens twee keer per dag te hydrateren.

3. Laat je baard niet vochtig na elke wasbeurt. Als u vergeet uw baard met een handdoek te drogen, blijft het baardgebied vochtig, waardoor een voedingsbodem voor bacteriën en ziektekiemen ontstaat.

4. Deel je scheergereedschap niet met anderen.

5. Als u zich scheert, gebruik dan geen aftershave op basis van alcohol, omdat dit uw huid kan uitdrogen.

6. Gebruik ook nooit oude scheermesjes. Oude verroeste scheerapparaten kunnen ernstige huidaandoeningen veroorzaken zoals wratten, folliculitis enz.[3]

Inpakken

Het laten groeien van je baard en het verzorgen van je huid klinkt misschien moeilijk. Maar het kan gemakkelijker zijn als je hulp hebt van een aangepast huidverzorgingsregime. Een goed opgebouwde huidverzorgingsroutine helpt je om met je huidproblemen om te gaan. U kunt ook de eenvoudige stappen volgen die hier worden vermeld, om de huid onder uw baard te verzorgen. Dus, maak je klaar om de wereld te doden met een majestueuze baard en maak een nieuw fashion statement!

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen