Je handen voeren bijna elke dagelijkse klus uit en worden geconfronteerd met de toorn van al je werklast. Daarom is het essentieel om ze niet te verwaarlozen. Wist je dat een droge huid kan voortbouwen op overwerkte handen en jeuk, schilfering, roodheid en irritatie kan veroorzaken?

Hoewel je niet kunt voorkomen dat je handen ouder worden, kun je ze onmiddellijk verwennen op een paar eenvoudige manieren om ze er zacht, glad en gezond uit te laten zien. Scroll naar beneden voor meer informatie.

Waarom is het belangrijk om voor je handen te zorgen?

Je handen zijn kwetsbaarder en gevoeliger voor veroudering omdat de huid erop relatief dun is. Daarnaast worden je handen blootgesteld aan allerlei ziektekiemen, vuil, agressieve stoffen en zonlicht. Bovendien worden ze niet beschermd door kleding of make-up.

Hoewel je veel belang kunt hechten aan je gezichtsverzorging, zijn handen vaak een bijzaak als het gaat om huidverzorging. Maar dat zou het niet moeten zijn. Je handen verdienen ook een huidverzorgingsroutine.

Hoe zorg je voor je handen?

1. Schone handen

Besmette handen kunnen infectieziekten verspreiden. [1] De huidige wereldwijde COVID-19-pandemie is het beste voorbeeld. Zelfs virale of bacteriële infecties zoals salmonella en influenza kunnen uw lichaam binnendringen als u uw handen niet goed wast.

Kijkend naar de huidige situatie, moet u idealiter uw handen na elk uur wassen met een antibacteriële zeep.

Experts raden aan om minstens 20 seconden goed in je handen te wrijven. Neem de achterkant van je handen en polsen op tijdens het wassen. Als u ringen draagt, verwijder ze dan tijdens het reinigen van uw handen.

handen wassen met zeep

2. Gebruik handcrème

Handcrèmes zijn in veel opzichten beter dan lotions. Ze gaan langer mee en zijn dikker van aard.

Als je een extreem droge huid hebt, moet je een handcrème op oliebasis gebruiken. Ingrediënten zoals glycerine, alfa-hydroxyzuren en ureum zijn gunstig omdat ze werken als bevochtigingsmiddelen om het vocht uit de lucht naar je huid aan te trekken. [2]

Wanneer de bovenste laag van je huid afdroogt door een gebrek aan water, veroorzaakt dit scheuren op het oppervlak en laat het ruimtes achter tussen de huidcellen. Verzachtende middelen werken als verzachtende middelen die de lege ruimtes tussen je huidcellen opvullen en je huid gladder maken.

Esse Organic Skincare’s Deep Moisturizing Hand Butter is een perfecte oplossing om je droge handen te voeden. Het is geformuleerd met drie plantaardige boters zoals shea, cacao en mango die je handen boterzacht maken en de tekenen van veroudering vertragen.

3. Bescherm je nagelriemen

Je nagelriemen beschermen je nagels en de huid eromheen tegen allerlei infecties. Als u uw nagelriemen trimt, wordt het gemakkelijker voor bacteriën en ziektekiemen om binnen te komen, wat kan leiden tot een infectie. De volgende keer dat je naar een salon gaat voor een manicure, vermijd dan het trimmen van je nagelriemen.

Als je je nagelriemen nog steeds wilt trimmen, moet je ze eerst verzachten. Om dit te doen, week je je vingers in warm water of neem je een warme douche. Gebruik vervolgens een nagelriemverwijderaar om je nagelriemen naar achteren te duwen. Volg met een moisturizer.

Soms kan het trimmen van de nagelriem leiden tot een infectie die bekend staat als Paronychia [3].

De symptomen zijn roodheid en gevoeligheid van de huid rond de nagel, met pus gevulde blaren en nagelloslating. Terwijl milde paronychia thuis kan worden behandeld, vereist chronische paronychia de juiste medische aandacht.

4. Masseer regelmatig

Het masseren van je handen kan niet alleen hun uiterlijk verbeteren, maar biedt ook een groot aantal belangrijke gezondheidsvoordelen. Volgens een studie, [4] een handmassage kan de volgende voordelen bieden:

  • Pijnverlichting
  • Verminderde gevoelens van stress en angst
  • Verhoogde gripsterkte
  • Onmiddellijke stemmingsverbetering
  • Verbeterde slaapkwaliteit

5. Scrub je handen

Gebruik een milde scrub om je handen minstens één keer per week te scrubben. Exfoliatie kan dode huidcellen uit je handen verwijderen en ze zacht en glad maken.

Als je geen in de winkel gekochte scrub wilt gebruiken, kun je er thuis een maken met gezonde ingrediënten zoals suiker, olijfolie en limoensap. Vergeet niet om zachtaardig te zijn en altijd te volgen met een moisturizer na het schrobben van je handen.

6. Behandel scheuren

Droge en gebarsten handen zijn een veelgehoorde klacht tijdens het koude weer. Keratolysis Exfoliativa is een veel voorkomende huidaandoening waarbij er focale peeling van de handpalmen en minder vaak de voetzolen is. [5]

U kunt ook met lucht gevulde blaren, roodheid, jeuk en bloedingen in de handen ervaren. Het is cruciaal om je handen te allen tijde voldoende gehydrateerd te houden. Handcrèmes, vaseline, jojoba olie, sheaboter en olijfolie zijn een paar effectieve verzachtende middelen die een gebarsten huid op de handen kunnen genezen.

7. Trim je nagels

Het knippen van je nagels moet worden opgenomen in je handverzorgingsregime om de persoonlijke hygiëne te behouden. Als je lange nagels houdt, kan er vuil in blijven steken. Ziektekiemen en bacteriën worden aangetrokken door vuil. Dit kan leiden tot een bacteriële infectie. Afgezien van bacteriële infecties, kan vuil van je nagels ook voedselvergiftiging veroorzaken.

8. Manicure

Een regelmatige manicure kan helpen om je handen schoon en nagels netjes te houden. Naast het vormen van je nagels en het behandelen van je nagelriemen, kunnen manicures ook de nagelgroei verbeteren.

Een handmassage tijdens een manicure is ook een ontspannende manier om te ontstressen, omdat het helpt de bloedcirculatie te verbeteren en de bloedstroom stimuleert, terwijl je je handen glad en zacht houdt en het uiterlijk van rimpels vermindert.

9. Goede voeding

Een voedzaam dieet kan helpen bij het verbeteren en onderhouden van uw vingernagels en de huid op uw handen. U moet voedingsmiddelen opnemen die rijk zijn aan eiwitten, essentiële vetzuren, vitamine B en vitamine E voor een gezonde huid en sterke nagels. Ook zal een uitgebalanceerd dieet u helpen een zachte en soepele huid te bereiken.

Inpakken

Het verzorgen van je handen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het belangrijkste om te onthouden is het opnemen van regelmatige handverzorging in je dagelijkse routine om je handen te helpen zich goed te voelen en er goed uit te zien. Bouw een routine op die voor jou werkt en blijf erbij. Het kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten is ook essentieel om jeugdig ogende handen te bereiken.

Esse Organic Skincare biedt een op maat gemaakt huidverzorgingsregime op basis van het type huid en unieke behoeften.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen