Heb je er ooit aan gedacht om het uiterlijk van je lippen te verbeteren? Met lippen die worden beschouwd als een van je meest aantrekkelijke kenmerken, is het niet ongewoon. De cosmetische ingreep van lipvergroting of lipvulling kan je het soort vollere en vollere lippen geven dat je wilt.

Hoewel er veel lipinjecties zijn om uit te kiezen, is het belangrijker om na uw lipoperatie te zorgen. Afhankelijk van de lipfiller-optie die u kiest en de duur ervan, is hier alles wat u moet weten over lipfillers en wat u moet vermijden voor en na een lipoperatie.

Laten we beginnen.

Hoogtepunten:

  • Wat zijn Lip Fillers?
  • Soorten Lip Fillers
  • Bijwerkingen van het gebruik van lipfillers
  • Wat moet je doen na lipinjecties?
  • 5 dingen die u strikt moet vermijden na een lipoperatie
  • Wanneer kun je een verschil in je lippen zien?

Wat zijn Lip Fillers?

Lipfillers worden gebruikt om je lippen voller te laten lijken. Ze worden in uw lippen geïnjecteerd door een cosmetisch chirurg om het cosmetische uiterlijk, de vorm en de symmetrie van uw lippen te veranderen. Ze kunnen tijdelijk of permanent zijn, afhankelijk van uw voorkeur.

Soorten Lip Fillers

1. Hyaluronzuur Lip Fillers

Deze lipfillers zijn tijdelijk en het meest populair vanwege minimale bijwerkingen. Ze helpen het uiterlijk van gerimpelde lippen te verminderen en ze ook voller te maken. Deze duren meestal tot 6 maanden (1) en geven u controle over het lipvolume. Dit kan ook over meerdere zittingen, totdat u de gewenste resultaten krijgt. Omdat deze zijn gemaakt om de natuurlijke stof in je huid te imiteren, veroorzaken ze ook minder blauwe plekken en allergische reacties.

2. Collageen Lip Fillers

Collageen is een eiwit dat van nature door je lichaam wordt geproduceerd. Dit houdt je huid stevig en voorkomt rimpels. Collageen lipfillers helpen je lippen voller te maken en gaan tot 4 maanden mee. Naarmate collageen in je lichaam verslechtert met de leeftijd, vullen deze lipfillers je lippen aan. Collageen lipfillers dragen bij aan de volheid en het volume van je lippen, waardoor ze voller en symmetrischer lijken.

3. Siliconen lipvullers

Deze zijn een permanente optie. Je moet heel zeker zijn voordat je hiervoor kiest. (2)

Bijwerkingen van het gebruik van lipfillers

Bijwerkingen van het gebruik van lipfillers

Na uw lipoperatie ervaart u molligheid in uw lippen. Er kunnen echter ook enkele bijwerkingen zijn. Hoewel de meeste hiervan meestal kleine bijwerkingen zijn en als normaal worden beschouwd, kunnen sommige ook de aandacht van uw arts nodig hebben.

Een paar veel voorkomende bijwerkingen van het gebruik van lipfillers zijn roodheid en zwelling. U kunt ook wat gevoeligheid en blauwe plekken ervaren op de injectieplaats, na de operatie. Sommige mensen kunnen ook bloedingen ervaren. Zorg ervoor dat u stopt met het gebruik van bloedverdunners, vanaf ten minste 10 dagen voor uw lipoperatie.

Een paar van de bijwerkingen die onmiddellijke aandacht van een arts nodig hebben, zijn wanneer,

1. U ervaart een allergische reactie, vergezeld van roodheid en jeuk

2. Er is geen vermindering van zwelling en blauwe plekken, zelfs niet na 1 week

3. Je lippen beginnen er asymmetrisch uit te zien

4. U merkt onregelmatigheden, knobbels of verstijving

5. U merkt ernstige pijn of infectie

Notitie:

Maak er een punt van om uw arts te vertellen over eventuele allergieën die u vóór de operatie heeft.

Wat moet je doen na lipinjecties?

Een paar eenvoudige verzorgingstips na uw lipoperatie, zorgen ervoor dat de lippen sneller genezen, met minimaal ongemak.

1. Breng ijs aan

Breng na de operatie wat ijsblokjes gewikkeld in een doek aan op je lippen. Dit zal roodheid en zwelling helpen verlichten. De doek voorkomt dat de blokjes aan je lippen blijven plakken.

2. Blijf gehydrateerd

Houd jezelf gehydrateerd om het genezingsproces van je lichaam te versnellen. Vermijd echter het drinken van dranken door rietjes om te voorkomen dat er druk op de lippen wordt uitgeoefend.

3. Eet gezond, eet gemakkelijk

Van natrium is bekend dat het uw zwelling verergert. Zorg er dus voor dat je veel groenten en fruit consumeert om gehydrateerd te blijven. Zorg ervoor dat het voedsel dat je eet gemakkelijk te kauwen is, om de druk op je mond te verminderen.

4. Controleer medicatie

Na de lipoperatie kunt u wat zwaarte of pijn opmerken. Praat met uw arts over de pijnstillers die u kunt consumeren en de aanbevolen dosering.

5. Slaap goed

Til je hoofd op met twee kussens om zwelling te verminderen. Vermijd slapen op je gezicht.

5 dingen die u strikt moet vermijden na een lipoperatie

Er zijn een aantal dingen die je strikt moet vermijden, als je hebt gekozen voor een lipfiller injectie. Zich overgeven aan een van de onderstaande, kan leiden tot infectie en het genezingsproces vertragen.

1. Roken en alcohol nuttigen

Roken en alcohol consumeren kan het risico op infectie verhogen. (3) Omdat alcohol een bloedverdunner is, kan het leiden tot ontsteking van de lippen en bijdragen aan blauwe plekken. (4)

2. Make-up

Draag geen make-up op uw lippen gedurende minimaal 48 uur na de operatie. Make-up kan de injectieplaats irriteren en tot infectie leiden.

3. Oefening

Inspannende activiteit zoals sporten verhoogt de hartslag en kan uw bijwerkingen verergeren. Vermijd het toegeven aan dergelijke activiteiten tot 48 uur na uw operatie.

4. Reizen

Reizen kan je blauwe plekken verergeren. Reizen door de lucht kan uw vulmiddel verstoren als gevolg van luchtdruk. Praat met uw arts over wanneer u per vliegtuig kunt reizen, na de operatie.

5. De lippen masseren

Vermijd het afvegen en masseren van uw lippen gedurende ten minste 24 uur na de operatie. Te vaak de lippen aanraken kan ook leiden tot blauwe plekken of pijn.

Wanneer kun je een verschil in je lippen zien?

U zult zwelling en roodheid onmiddellijk na de operatie opmerken. Het duurt echter ongeveer 4 weken voordat de filler zich in je lippen nestelt. Tegen die tijd zult u in staat zijn om verminderde zwelling te zien, waardoor uw fillers minder prominent en natuurlijker lijken. Dus als u deze procedure plant voor een speciale gebeurtenis, zorg er dan voor dat u de operatie voldoende tijd geeft.

Inpakken

Lipoperaties zijn meestal een soepele procedure, maar bijwerkingen zijn niet ongewoon. Van roodheid en blauwe plekken tot bloedingen, het is belangrijk om te weten hoe je moet zorgen na een lipoperatie. Vraag uw arts naar de verschillende beschikbare fillers. Vertel uw arts ook over eventuele allergieën en medicijnen die u gebruikt. Het nemen van de juiste zorg kan een lange weg gaan om uw lipvergrotingsoperatie succesvol te maken.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen