Hier is een harde waarheid: bijna de helft van de wereldbevolking, die een soort huidpsoriasis heeft ervaren die plaque psoriasis wordt genoemd, heeft het ook op hun hoofdhuid ontwikkeld! Deze cijfers zijn gepubliceerd door de American Academy Of Dermatology (AAD).

Nu, hier is wat verlichting: psoriasis op de hoofdhuid kan heel goed worden behandeld met de juiste diagnose, voorzorgsmaatregelen en oplossingen. Maar eerst moet u de symptomen begrijpen en waarom het precies gebeurt voordat u naar de behandelingen springt. Dus laten we beginnen.

Hoogtepunten:

 • Wat is psoriasis op de hoofdhuid?
 • Hoe ziet psoriasis op de hoofdhuid eruit?
 • Wat zijn de oorzaken psoriasis op de hoofdhuid?
 • Hoe ernstig kan psoriasis op de hoofdhuid worden?
 • Symptomen van psoriasis op de hoofdhuid
 • Kan psoriasis op de hoofdhuid haaruitval veroorzaken?
 • Topische behandelingen voor psoriasis op de hoofdhuid
 • Orale behandelingen voor psoriasis op de hoofdhuid
 • Lichttherapie voor psoriasis op de hoofdhuid
 • Kruiden / natuurlijke methoden om psoriasis op de hoofdhuid te behandelen
 • Tips om psoriasissymptomen op de hoofdhuid te beheersen
 • Wat zal er gebeuren als u psoriasis op de hoofdhuid niet behandelt?
 • Hoe lang duurt psoriasis op de hoofdhuid?
 • Maakt plukken bij psoriasis op de hoofdhuid het erger?
 • Is psoriasis op de hoofdhuid besmettelijk?

Wat is psoriasis op de hoofdhuid?

Psoriasis op de hoofdhuid is een auto-immuunziekte die rode, schilferige, schilferige en verhoogde plekken op de hoofdhuid veroorzaakt. Er is een mogelijkheid dat deze aandoening zich verspreidt naar de achterkant van uw nek, uw oren en voorhoofd.

Hoe ziet psoriasis op de hoofdhuid eruit?

Psoriasis op de hoofdhuid wordt gekenmerkt door rode, verhoogde vlekken van de huid op de hoofdhuid. Hier zijn enkele psoriasisfoto’s van de hoofdhuid om u te helpen precies te begrijpen hoe het eruit ziet:

Psoriasis op het voorhoofd
Psoriasis op de hoofdhuid

Wat zijn de oorzaken psoriasis op de hoofdhuid?

De exacte oorzaak van psoriasis op de hoofdhuid is onbekend. Artsen associëren deze aandoening echter met reacties van het immuunsysteem die ervoor zorgen dat huidcellen snel groeien, wat resulteert in deze pleisters. Een persoon zal waarschijnlijk de aandoening ontwikkelen als ze er een familiegeschiedenis van hebben.

Hoe ernstig kan psoriasis op de hoofdhuid worden?

Psoriasis op de hoofdhuid kan mild, matig of ernstig zijn. Milde psoriasis is bijna onmerkbaar. Ernstige psoriasis op de hoofdhuid kan echter extreme jeuk en schilfering van de huid veroorzaken. Het krabben aan deze pleisters kan zelfs leiden tot haaruitval.

Symptomen van psoriasis op de hoofdhuid

De symptomen van milde psoriasis op de hoofdhuid omvatten enige schilfering. Matige tot ernstige psoriasis op de hoofdhuid kan echter meer nadelige symptomen hebben. Deze omvatten:

  • Schilferige, rode en hobbelige vlekken
  • Witte, schilferige textuur
  • Schilferige/jeukende hoofdhuid
 • Dunne huid
 • Droge hoofdhuid
 • Verbranding van hoofdhuidpleisters

Kan psoriasis op de hoofdhuid haaruitval veroorzaken?

De aandoening alleen resulteert niet in haaruitval. Als de ernst van jeuk echter te hoog is, kan constant krabben van de hoofdhuid ervoor zorgen dat een persoon zijn haar verliest.

Harde behandelingen kunnen ook leiden tot haaruitval. Dit is echter meestal een tijdelijk symptoom. Je haar zal hoogstwaarschijnlijk teruggroeien wanneer je huid opklaart.

Topische behandelingen voor psoriasis op de hoofdhuid

Topische behandelingen kunnen in eerste instantie door uw arts worden aanbevolen om schilfering en jeuk te voorkomen. In het geval dat dit niet werkt, kan de behandeling zich ontwikkelen tot andere vormen van medicijnen. Hier zijn enkele van uw behandelingsopties:

1. Shampoos

Uw arts kan shampoos voorschrijven die salicylzuur, teer of seleniumshampoos bevatten om de symptomen van psoriasis op de hoofdhuid te verminderen. Als de schaal te dik is, kan het worden aanbevolen om dit twee keer per dag te oefenen. Het zachtjes wrijven van de schubben is belangrijk om te voorkomen dat de huid traumatiseert.

Op welke ingrediënten moet je letten?

A. Salicylzuur

Het helpt zachtjes de buitenste laag van de huid af te werpen. Salicylzuur kan de huid irriteren en ervoor zorgen dat deze droog wordt. Het kan ook de haarzakjes verzwakken, waardoor het eraf valt.

B. Clobetasol propionaat

Dit ingrediënt wordt beschouwd als relatief veilig en zeer effectief in het verminderen van psoriasissymptomen op de hoofdhuid, wanneer het wordt gebruikt in concentraties van 0,05 procent.

C. Teer

Shampoos die teer bevatten, kunnen worden aanbevolen in concentraties tussen 2-10 procent. Van teer is bekend dat het de groei van huidcellen vertraagt en ook ontstekingen vermindert.

Woord van waarschuwing:

Teer gebruikt in hoge concentraties of doses kan leiden tot kanker. Maak er een p vanoint om dit ingrediënt te gebruiken volgens de aanwijzingen van uw arts.

2. Moisturizers

Zware, dikke moisturizers kunnen je huid kalmeren terwijl ze vocht vasthouden. Ze kunnen ook helpen bij het voorkomen van opflakkeringen.

3. Topische corticosteroïden

Dit zijn een van de meest voorkomende actuele geneesmiddelen die worden voorgeschreven voor psoriasis op de hoofdhuid. Topische corticosteroïden vertragen de celgroeisnelheid. Ze zijn ook effectief in het verminderen van ontstekingen.

Topische corticosteroïden zijn er in verschillende sterktes om verschillende delen van uw huid aan te pakken. Praat met uw arts over welke voor u worden aanbevolen.

Bijwerkingen van topische corticosteroïden:

 • Veranderingen in de kleur van je huid/dunne huid
 • Kneuzingen
 • Striae
 • Gebroken bloedvaten

Als u een van deze ervaart na het starten van de medicatie, bezoek dan uw arts.

4. Salicylzuur

Afgezien van shampoos, salicylzuur behandelingen komen ook in de andere actuele vormen zoals lotions, crèmes, doek pads, patches en gels. Ze kunnen worden gebruikt om psoriasissymptomen op de hoofdhuid te verminderen.

5. Vitamine D

Op vitamine D gebaseerde medicijnen kunnen het tempo waarin de huidcellen groeien verminderen. Ze helpen ook bij het verwijderen van schubben en vlokken en worden vaak gebruikt in combinatie met corticosteroïden.

6. Vitamine A Derivaten

Vitamine A-derivaten zoals Tazorec kunnen worden aanbevolen om de celgroei te vertragen. Ze komen in de vorm van crèmes en gels. Ze kunnen echter roodheid veroorzaken voordat ze het stukje huid genezen.

Orale behandelingen voor psoriasis op de hoofdhuid

Orale behandelingen kunnen worden aanbevolen voor mensen met matige tot ernstige psoriasis op de hoofdhuid. Ze kunnen worden geadviseerd om ook in combinatie met actuele crèmes of lotions te worden ingenomen:

1. Methotrexaat

Vertraagt een enzym dat bijdraagt aan de groei van huidcellen.

2. Orale retinoïden

Deze regelen ook de groei van huidcellen.

3. Ciclosporine

Vermindert functies van het immuunsysteem die opflakkeringen en ontstekingen veroorzaken.

4. Biologische producten

Deze richten zich op de overactieve delen van het immuunsysteem om opflakkeringen te voorkomen. Geneesmiddelen zoals Brodalumab zijn onlangs goedgekeurd door de FDA om te worden gebruikt als een behandeling voor psoriasis.

Notitie:

Deze medicijnen kunnen een persoon vatbaarder maken voor infecties. In het geval dat u andere ziekten / infecties, neem dan contact op met uw arts voordat u deze consumeert.

Lichttherapie voor psoriasis op de hoofdhuid

UV-licht kan worden gebruikt om psoriasissymptomen op de hoofdhuid te verminderen. Dit proces maakt gebruik van een UV-licht waaraan de hoofdhuid van tijd tot tijd wordt blootgesteld. Dit moet onder toezicht van uw arts worden gedaan om brandwonden te voorkomen.

Notitie:

Stel jezelf niet bloot aan zonnebanken, omdat UV-stralen een aanzienlijke hoeveelheid schade aan je huid kunnen veroorzaken.

Kruiden / natuurlijke methoden om psoriasis op de hoofdhuid te behandelen

Volgens de National Psoriasis Foundation kunnen deze kruiden- en natuurlijke remedies worden gebruikt om psoriasissymptomen te verminderen.

1. Aloë Vera

Crèmes met 0,5 procent aloë-gel kunnen op de huid worden aangebracht om u van de symptomen te verlichten. Studies suggereren dat aloë vera-gel jeuk en schilfering kan verminderen. Je kunt de gel van de aloëplant ook 3 keer per dag rechtstreeks op je huid aanbrengen.

2. Appelciderazijn

Appelciderazijn helpt de jeuk geassocieerd met psoriasis te verlichten. Je kunt biologische appelciderazijn gebruiken en zelfs verdunnen in water om verbranding te voorkomen.

Notitie:

Vermijd het aanbrengen van het ingrediënt op plaatsen met open wonden.

3. Kurkuma

Gember en kurkuma poeder

Kurkuma kan helpen de symptomen geassocieerd met psoriasis te verminderen. Het bezit ontstekingsremmende eigenschappen en kan worden ingenomen in de vorm van supplementen. Studies suggereren dat kurkuma kan helpen bij het veranderen van genexpressie die psoriasissymptomen vermindert.

4. Tea Tree Olie

Tea tree olie heeft antiseptische eigenschappen die u kunnen helpen verlichten van psoriasis symptomen van de hoofdhuid. Een paar druppels kunnen ook aan je shampoo worden toegevoegd.

Notitie:

Er zijn geen studies die bewijzen dat tea tree olie effectief is bij de behandeling van psoriasis. Sommige mensen zijn allergisch voor tea tree olie. Het wordt aanbevolen dat u een patchtest uitvoert voordat u deze gebruikt.

5. Capsaïcine

Dit kan helpen jeuk te verminderen, maar kan zelfs een branderig gevoel veroorzaken. Er moet uitgebreid onderzoek worden gedaan naar de veiligheid en werkzaamheid ervan.

Tips om psoriasissymptomen op de hoofdhuid te beheersen

1. Douche elke avond met warm water

Douche elke avond met warm water om je hoofdhuid vochtig te houden. Wrijf zachtjes op wat milde shampoo. Laat het 5 minuten intrekken end afspoelen.

2. Houd je hoofdhuid vochtig

Nadat u hebt gedoucht, wrijft u voorzichtig uw OTC of andere actuele leave-on geneesmiddelen in die aan u zijn voorgeschreven. Bedek je hoofdhuid met een douchemuts voordat je in bed stapt om het gebied vochtig te houden.

3. Bezoek uw arts

Psoriasis kan behoorlijk ongemakkelijk zijn. Misschien wilt u uw arts bezoeken om een beter begrip te krijgen van welke medicatie het beste voor u werkt. Dit zal u helpen verlichten van de symptomen.

4. Controle Stress

Stress kan opflakkeringen veroorzaken. Je kunt zelfs diep ademhalen en andere manieren om je stress te beheersen oefenen.

5. Was je handen vaak

Was uw handen regelmatig om keelontsteking of andere ziekten te voorkomen.

6. Vermijd UV-blootstelling

Het blootstellen van je hoofdhuid aan UV-stralen kan de situatie verergeren. Draag een hoed en gebruik zonnebrandcrème wanneer je overdag uitstapt.

Wat zal er gebeuren als u psoriasis op de hoofdhuid niet behandelt?

Het behandelen van psoriasis en het opvolgen van uw arts is belangrijk om opflakkeringen en andere complicaties die gepaard gaan met psoriasis te voorkomen.

Als u uw psoriasis onbehandeld laat, kan het:

 • Veroorzaken permanent haarverlies als gevolg van constant krabben.
 • Je kunt je nagels verliezen en er zelfs veranderingen in opmerken.
 • U kunt gewrichtspijn en stijfheid ervaren als u artritis heeft. Het kan zelfs permanente gewrichtsschade veroorzaken.
 • U kunt erytrodermische psoriasis ontwikkelen die optreedt bij degenen die te vroeg stoppen met medicatie of zonder hun arts te raadplegen. Het wordt gekenmerkt door een zonnebrandachtige uitslag die wijdverspreid kan zijn en resulteert in peeling van de huid.
 • Constante opflakkeringen kunnen ongemakkelijk en frustrerend zijn.
 • U kunt vatbaar worden voor andere ontstekingsziekten zoals hartaandoeningen, inflammatoire darmaandoeningen en andere.
 • De symptomen kunnen ervoor zorgen dat u depressief wordt en uw geestelijke gezondheid beïnvloedt.
 • Uw kwaliteit van leven kan in het gedrang komen door ernstige jeuk.

Hoe lang duurt psoriasis op de hoofdhuid?

Bij sommige mensen kan psoriasis een paar maanden of jaren duren om volledig op te klaren. Sommige anderen kunnen cyclische opflakkeringen ervaren. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld opflakkeringen ervaren in de winter dan in de zomer.

Maakt plukken bij psoriasis op de hoofdhuid het erger?

Constant plukken van je weegschaal kan de situatie verergeren. Het is niet besmettelijk, maar kan resulteren in een jeuk-kras-pick cyclus die je huid traumatiseert.

Is psoriasis op de hoofdhuid besmettelijk?

Psoriasis op de hoofdhuid is een auto-immuunziekte die niet wordt overgedragen door fysiek contact. Het is geen besmettelijke ziekte.

Inpakken

Nu weet je dat deze auto-immuunziekte rode, schilferige plekken op de hoofdhuid en soms op de gebieden eromheen veroorzaakt. OTC en topische behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van milde psoriasissymptomen. Voor matige tot ernstige psoriasis op de hoofdhuid kan orale medicatie of lichttherapie echter door uw arts worden voorgeschreven. Het volgen van de aanwijzingen van uw arts om opflakkeringen onder controle te houden en te verminderen, is belangrijk om complicaties te voorkomen.

Begin met het kennen van je huid