Heb je geprobeerd om van hyperpigmentatie af te komen? Zo ja, dan moet u weten over kojic zuur, gebruikt als een huidverlichtend middel in de meeste cosmetica.

Benieuwd wat dit ingrediënt zo bijzonder maakt? Nou, van acnelittekens tot donkere vlekken, melasma tot schade door de zon, kojiczuur kan een overvloed aan uw huidproblemen behandelen.

Laten we in dit artikel dieper ingaan op het gebruik van kojiczuur in huidverzorging, vormen, voordelen en mogelijke bijwerkingen. Scroll naar beneden om meer te lezen.

Hoogtepunten:

 • Wat is Kojic zuur en is het veilig?
 • Bronnen en vormen van kojiczuur
 • Voordelen van Kojic Acid
 • Aanbevolen dosering van Kojic Acid
 • Tips voor het gebruik van kojiczuur in huidverzorging
 • Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

Wat is Kojic zuur en is het veilig?

Kojic zuur is een natuurlijke metaboliet geproduceerd uit verschillende soorten schimmels. Het verlicht de huid door de productie van tyrosine te voorkomen [1], het aminozuur dat verantwoordelijk is voor de productie van melanine (huidpigment). Het werkt ook als een antioxidant in je huidverzorgingsproducten.

Bij onderzoek in acute, chronische en reproductieve studies werd kojiczuur niet gevonden als een toxisch middel. Het wordt langzaam opgenomen in de menselijke huid, maar bereikt de gezondheidsrisicodrempel niet.

Bronnen en vormen van kojiczuur

Aspergillus oryzae | [2] is een van de schimmels waaruit kojiczuur is afgeleid. Het wordt ook gevormd tijdens de fermentatie van Japanse voedselproducten zoals sojasaus en rijstwijn.

Het wordt vooral gebruikt in serums en depigmentatiecrèmes. Je kunt kojiczuur ook in verschillende vormen vinden, waaronder poeders, reinigingsmiddelen en zeepstaven.

vrouwengezicht met donkere vlekken en sproeten

Voordelen van Kojic Acid

 • Melasma behandeling: Melasma [3] is een veel voorkomende huidaandoening die optreedt als gevolg van hormonale onbalans. Het vormt donkere vlekken op de huid. Kojic zuur helpt bij de behandeling van melasma door die gepigmenteerde gebieden lichter te maken.
 • Anti-aging: Kojic zuur is een UV-beschermende, bekend voor de behandeling van schade door de zon. Dit vermindert op zijn beurt je ouderdomsvlekken, fijne lijntjes en rimpels, waardoor je er jeugdig uitziet.
 • Littekenverlichting: Kojiczuur kan werken op de littekens van je huid, veroorzaakt door acne of verwondingen. Het zou echter de dikte van uw littekenweefsel niet verbeteren.
 • Antibacteriële voordelen: Kojic zuur is ook verrijkt met antibacteriële eigenschappen. Het kan u helpen vechten tegen een breed scala aan veel voorkomende bacteriële huidinfecties. Vandaar dat kojiczuur acne veroorzaakt door bacteriën kan vervagen.
 • Antischimmeleffecten: Kojic zuur wordt beschouwd als een antischimmelelement. Het wordt gebruikt in veel antischimmelproducten om hun effectiviteit te verdubbelen. Kojiczuur kan u helpen bepaalde schimmelinfecties te voorkomen, zoals ringworm, schimmelinfecties, candidiasis. Je kunt kojic zure zeep gebruiken om dit soort schimmelinfecties te behandelen.

Er zijn veel studies uitgevoerd om een veilige concentratiehoeveelheid voor Kojic-zuur te bepalen. Volgens wetenschappelijk onderzoek [4], kojic zuur is veilig te gebruiken binnen 1-4% concentratie in cosmetica.

Twee dubbelblinde studies concludeerden dat een combinatie van 2% kojiczuur met 2% hydrochinon en 4% kojiczuur met 5% glycolzuur efficiënt werkt op pigmentatie.

De combinaties vertoonden zichtbare resultaten in 52% gevallen van pigmentatie. U moet echter strikt overdosering van kojiczuur (meer dan 4%) vermijden, omdat dit kan leiden tot ernstige huidirritatie en gevoeligheid.

Tips voor het gebruik van kojiczuur in huidverzorging

Omdat kojiczuur in vele vormen voorkomt, zoals poeder, lotions, serum, enz., Moet u rekening houden met het volgende:

1. Meng bijvoorbeeld tijdens het gebruik van poeders altijd Kojic-zuur met water / lotion en houd je aan de productinstructies.

2. Meestal begint kojiczuur binnen twee weken resultaten te vertonen. Als u snellere resultaten wilt zien, kunt u glycolzuur aan de behandeling toevoegen.

3. Wanneer je kojic acid crèmes of serums aanbrengt, geef je huid dan wat tijd om het volledig op te nemen.

4. Voor producten zoals kojic zure zeep en reinigingsmiddelen raden wij u aan om het kort na het aanbrengen af te spoelen.

5. Gebruik producten volgens de instructies. Mondkapjes zijn bijvoorbeeld alleen bedoeld om af en toe te gebruiken. Terwijl je elke dag kojic zure crèmes kunt gebruiken.

6. Hoewel kojiczuurproducten voornamelijk op het gezicht en de handen worden gebruikt, kunt u het op bijna elk deel van uw lichaam gebruiken, behalve ogen, neus, in uw mond en geslachtsdelen.

Bijwerkingen en Voorzorgsmaatregelen

Hoewel kojiczuur is uitgeroepen tot een veilig ingrediënt voor cosmetisch gebruik, kunnen maar weinig mensen milde bijwerkingen ondervinden. De meest voorkomende bijwerking van kojiczuur is contactdermatitis [5].

Merkbare symptomen van contactdermatitis zijn roodheid, irritatie, huiduitslag, gezwollen huid en ongemak. Mensen met een gevoelige huid of personen die kojiczuur gebruiken dat meer dan de geïnstrueerde hoeveelheid is, kunnen contactdermatitis krijgen.

Als je lange tijd kojiczuur gebruikt, kan je huid gevoelig worden voor de zon. Het wordt altijd aanbevolen om zonnebrandcrème en beschermende kleding te dragen om schade door de zon te voorkomen.

Om elke vorm van belangrijke bijwerkingen te voorkomen, moet u de volgende voorzorgsmaatregelen nemen tijdens het gebruik van kojic zure producten:

1. Breng geen kojiczuur aan op een gebroken of beschadigde huid.

2. Als u allergieën of andere huidaandoeningen heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u een product gebruikt dat kojiczuur bevat.

3. Volg altijd de instructies op het etiket wanneer u kojiczuurproducten gebruikt.

4. Als het product door de arts is voorgeschreven, volg dan zonder falen de aanwijzingen van uw arts.

5. In het geval dat huiduitslag of irritatie optreedt na het gebruik van kojiczuurproducten, stop dan onmiddellijk met het gebruik en praat erover met uw arts.

Inpakken

Kojic acid is een expert in de behandeling van hyperpigmentatie of littekens. Maar je moet het niet alleen gebruiken om je gepigmenteerde huid lichter te maken. Als u het gebruikt voor bepaalde huidaandoeningen, moet u een dermatoloog raadplegen voor de beste en veiligste manier om kojiczuur te gebruiken.

Als u op zoek bent naar een remedie voor uw donkere vlekken, dan heeft Esse Organic Skincare de beste oplossing. Esse Organic Skincare’s Dark Spot Control Serum With Glow Boosters bevat kojiczuur, dat donkere vlekken vermindert en je een gladde en stralende gloed biedt.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen