Geeft het dunner worden van je haar nachtmerries van volledige kaalheid? Nou, je bent niet de enige. Gezien het snelle en stressvolle leven van vandaag, is het dunner worden van het haar een constante metgezel geworden.

Onnodig te zeggen dat veel mensen op zoek zijn naar een oplossing om het dunner worden van het haar te stoppen. Een dergelijke sterk aanbevolen haarverdunnende behandeling is minoxidil. Het is een topisch gebruikt haarverzorgingsserum dat een reeks haarproblemen aanpakt. Hier bespreken we alles wat u moet weten over minoxidil en welk resultaat u ervan kunt verwachten!

Hoogtepunten:

  • Wat is Minoxidil?
  • Hoe werkt Minoxidil?
  • Hoe minoxidil effectief te gebruiken?
  • Wat zijn de voordelen van Minoxidil?
  • Wie moet minoxidil wel of niet gebruiken?
  • Wat is de dosering van Minoxidil?
  • Wat zijn de bijwerkingen van Minoxidil?
  • Hoe lang duurt het voordat Minoxidil werkt?

Wat is Minoxidil?

Minoxidil is een professioneel aanbevolen medicijn voor haarverzorgingsproblemen. In de jaren 1960 werd het medicijn voor het eerst ontwikkeld om hoge bloeddruk te behandelen. Maar tijdens studies over de effectiviteit ervan werd een verbetering van de haargroei opgemerkt.

Het wordt nu zowel gebruikt voor de behandeling van de bloeddruk als voor het verbeteren van de haargroei. [1] In feite, na een paar jaar van onderzoek, keurde de Food and Drug Administration (FDA) het actuele gebruik van minoxidil goed om mannelijk haarverlies te behandelen. In latere jaren begonnen mensen het ook te gebruiken voor vrouwelijk haarverlies. Minoxidil actuele medicatie is verkrijgbaar als gel, schuim of serum. [2]

Hoe werkt Minoxidil?

Om te begrijpen hoe minoxidil werkt, moet u de belangrijkste redenen voor het dunner worden van het haar begrijpen. Haaruitval is meestal erfelijk van aard en het gebeurt langzaam maar gestaag. Uiteindelijk begint het haar dunner te worden en stoppen de follikels met het produceren van nieuw haar. Dan begin je te kaalen.

Bij mannen wordt het mannelijke kaalheid genoemd omdat het begint met een patroon. Eerst begint het tempelgebied van het hoofd dunner te worden en vervolgens het kroongebied. Bij vrouwen volgt het dunner worden van het haar geen bepaald patroon. Een andere grote reden voor het groeien van haaruitval bij volwassenen is stress en hypertensie.

Minoxidil behoort tot een medicijnfamilie die een vaatverwijder wordt genoemd. Het wordt sterk aanbevolen als een behandeling voor alopecia gerelateerd haarverlies. Het werkt door je bloedvaten te verbreden en helpt zuurstofrijk bloed naar hun haarzakjes. Het verkort de rustfase van je volledige haarcyclus en verhoogt de anagene of groeicyclus.

Hoe minoxidil effectief te gebruiken?

Minoxidil is verkrijgbaar op de markt in concentraties van 2% en 5% actuele oplossingen. Hoewel de oorspronkelijke handelsnaam van minoxidil Rogaine was, zijn er later verschillende versies van minoxidil beschikbaar geweest in de haarverzorgingsindustrie. Een klinische studie waarin de effectiviteit van 5% en 2% minoxidil werd vergeleken, concludeerde dat mannen die 5% geconcentreerde minoxidil gebruikten 45% beter ervoeren dan de 2% groep. [3]

Te volgen stappen

1. Kam je haar en verdeel het in kleine stukjes.

2. Breng een kleine hoeveelheid aan, zoals 1 ml van het product op de hoofdhuid.

3. Masseer het op je hoofdhuid met je vingers.

4. Laat het minstens 4 uur staan.

5. De beste tijd om minoxidil te gebruiken is voor het slapengaan of voor het stylen van je haar.

Wat zijn de voordelen van Minoxidil?

1. Stimuleert de haargroei

Minoxidil wordt gebruikt voor haargroei. Experts zeggen dat men een zichtbare hoeveelheid haargroei kan zien, na vier maanden van de juiste behandeling. Studies suggereren dat 60% tot 70% van de patiënten een goed resultaat krijgt na een goede medicatie van minoxidil. Maar hergroei van haar op een volledig kale hoofdhuid is vrijwel onmogelijk.

2. Verhoogt de haardichtheid

Minoxidil stimuleert niet alleen de haargroei, maar verhoogt ook de dichtheid van je haar. Het betekent dat wanneer u minoxidil gebruikt voor haargroei, het uw haar veel voller en gezonder maakt.

3. Past bij de meeste haartypes

Minoxidil is veilig voor alle haartypes in het algemeen. Mensen met elk type natuurlijk haar mogen geen groot probleem ondervinden tijdens het aanbrengen van minoxidil. Mensen met gekleurd haar kunnen echter milde irritatie ervaren na het gebruik van minoxidil.

Wie moet minoxidil wel of niet gebruiken?

Een. Mensen die het volgende zouden moeten gebruiken:

1. Mensen boven de 18 jaar met haaruitval problemen.

2. Mensen die lijden aan alopecia gerelateerd haarverlies.

3. Mensen met een familiegeschiedenis van kaalheid.

B. Mensen die het volgende niet zouden moeten gebruiken:

1. Personen jonger dan 18 jaar.

2. Zwangere dames of moeders die borstvoeding geven.

3. Mensen met rode, jeukende laesies op hun hoofdhuid.

4. Degenen die haaruitval hebben als gevolg van andere medische aandoeningen

5. Haaruitval na het gebruik van bepaalde haarverzorgingsproducten.

Wat is de dosering van Minoxidil?

De dosering van minoxidil voor mannen en vrouwen is vrijwel hetzelfde. Als u een minoxidil-oplossing gebruikt, is een concentratie van 2% of 5% goed genoeg. Zowel mannen als vrouwen kunnen 1 ml of 20 druppels van het serum rechtstreeks op de hoofdhuid aanbrengen.

Als u schuim gebruikt, wordt een concentratie van 5% minoxidil aanbevolen. Net als bij het serum is 1 ml voor elke toepassing voldoende voor beide geslachten.

Zorg ervoor dat de dosering niet meer dan 2 ml binnen 24 uur overschrijdt. Meestal is ten minste 4 maanden constante toepassing nodig voor zichtbare resultaten.

Wat zijn de bijwerkingen van Minoxidil?

A. Vaak voorkomende bijwerkingen

1. Brandend of stekend gevoel op de hoofdhuid.

2. Irritatie van de hoofdhuid

3. Droogheid en jeuk

B. Minder bekende bijwerkingen

1. Verhoogde haaruitval

2. Ontstoken haarzakjes

3. Zwelling van het gezicht

4. Acne uitbraak

C. Ernstige bijwerkingen die medische aandacht nodig hebben

1. Ongewenst gezichts- of lichaamshaar

2. Onregelmatige hartslag

3. Zwelling in vingers of voeten

4. Pijn op de borst

5. Duizeligheid

6. Onverwachte gewichtstoename

7. Ernstige allergische reacties

8. Gevoelloosheid

Hoe lang duurt het voordat Minoxidil werkt?

De typische voortgangstijdlijn na het gebruik van minoxidil is vier maanden. In de meeste gevallen beginnen patiënten binnen vier maanden haargroei te zien. Men kan in eerste instantie meer haaruitval ervaren na het aanbrengen. Het is slechts een kwestie van tijd wanneer je haarzakjes overgaan van de rustfase naar de actieve fase. In het geval dat enkele maanden van toepassing ook niet tot resultaten of verbetering leiden, wordt voorgesteld om de toepassing te stoppen en een arts te raadplegen.

Inpakken

Minoxidil heeft bewezen een grote hulp te zijn voor velen voor de haargroei. Het begint onmiddellijk te werken, maar de werkelijke resultaten duren 4 tot 6 maanden om te gebeuren. Afgezien van een paar speciale aandoeningen zoals laesies op de hoofdhuid, zwangerschap en gekleurd haar, is minoxidil veilig voor iedereen. Wees echter voorzichtig tijdens het aanbrengen van de medicatie, omdat te veel irritatie kan veroorzaken.

Controleer ook of u allergisch bent voor ingrediënten die in de medicatie worden gebruikt, anders is er een risico op ernstige allergische reacties. Zorg ervoor dat u een arts raadpleegt als u ernstige bijwerkingen heeft na het aanbrengen van minoxidil.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen