Ben je altijd in de war over het gebruik van een mondkapje voor of na het douchen? Met veel tegenstrijdige antwoorden online, zeggen dermatologen dat het juiste gebruik voornamelijk afhangt van het type masker en uw huidtype.

Laten we in dit artikel begrijpen welk type gezichtsmasker voor of na een douche moet worden gebruikt en hoe en wanneer u het moet aanbrengen voor de beste resultaten.

Hoogtepunten:

  • Wat voor mondkapje gebruik je?
  • Hoe breng je een mondkapje op de juiste manier aan?
  • Moet een mondkapje voor of na een douche worden aangebracht?
  • Wanneer is de beste tijd om een mondkapje te gebruiken?

Wat voor mondkapje gebruik je?

Met verschillende gezichtsmaskers die op de markt verkrijgbaar zijn, kunnen deze voornamelijk worden onderverdeeld in de volgende typen op basis van de toepassing, voordelen en het type huid waarvoor het bedoeld is.

1. Klei of houtskool maskers

Deze maskers worden voornamelijk gebruikt voor acne-gevoelige en vette huidtypes. Deze maskers bevatten ingrediënten die eigenschappen hebben om overtollig talg te absorberen en poriën te ontlasten. Deze worden vaak gebruikt voor het scrubben van de huid [1].

2. Hydraterende maskers

Deze maskers bevatten voornamelijk voedende ingrediënten en zijn er in romige of geltexturen. Deze zijn vooral bedoeld om de droge en gevoelige huid te behandelen.

3. Anti-Aging maskers

Deze maskers worden geleverd met actieve ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide [2], en andere fruitextracten rijk aan antioxidanten. Deze helpen bij de behandeling van verschillende tekenen van veroudering op de huid, zoals fijne lijntjes, ongelijkmatige teint, pigmentatie, rimpels, ruwheid, enz.

Hoe breng je een mondkapje op de juiste manier aan?

Hoe gezichtsmasker aan te brengen

Volg de onderstaande stappen om een mondkapje goed aan te brengen, ongeacht het type masker:

Stap 1:

Gebruik een zachte reiniger om je gezicht grondig te reinigen.

Stap 2

Breng een dunne laag van het gezichtsmasker aan op je gezicht en hals met een zachte borstel. Vermijd het aanbrengen op je ogen en lippen.

Stap 3

Als het een exfoliërend gezichtsmasker is, masseer je huid dan een paar minuten zachtjes in cirkelvormige halen.

Stap 4

Wacht 15-20 minuten totdat het masker droog wordt. Over het algemeen zijn maskers voor de vette huid bedoeld om korter te worden bewaard, terwijl anti-aging en hydraterende maskers langer moeten worden bewaard.

Stap 5

Gebruik lauw water om het gezichtsmasker af te spoelen. U kunt ook een zacht washandje gebruiken voor een eenvoudigere reiniging.

Stap 6

Volg na een half uur uw normale huidverzorgingsroutine op, inclusief de stappen van toning, serum aanbrengen, hydrateren en zonnebrandcrème aanbrengen.

Wist je dat?

Veroudering veroorzaakt verlies van botmassa, zelfs in het gezicht. Dit zorgt ervoor dat je gezicht krimpt met het ouder worden [3].

Moet een mondkapje voor of na een douche worden aangebracht?

Gezichtsmaskers die vóór het douchen moeten worden aangebracht

Anti-acne, reinigende en exfoliërende maskers zoals klei-, houtskool- of moddermaskers zijn beter aan te brengen voor het douchen. Na het scrubben en het masker een paar minuten laten staan, kan een lauwe douche worden gebruikt om het masker te verwijderen. Dit zal gemakkelijk helpen bij het verwijderen van vuil, talg, dode huid en andere verontreinigingen uit de huidporiën.

Gezichtsmaskers aan te brengen na het douchen

Een warme douche opent de poriën van de huid en maakt deze klaar om de actieve ingrediënten in gezichtsmaskers te absorberen. Daarom moeten hydraterende en anti-aging maskers die vereisen dat uw huid de ingrediënten diep absorbeert, worden aangebracht na het douchen.

Ook helpt het aanbrengen van deze maskers na het douchen om het vocht in de huid vast te houden, waardoor het zachter en molliger aanvoelt na het verwijderen van het gezichtsmasker.

Esse Organic Skincare Tip:

Ongeacht welk gezichtsmasker u gebruikt, reinig altijd het gezicht voordat u het masker aanbrengt.

Wanneer is de beste tijd om een mondkapje te gebruiken?

Er is geen vaste regel over het tijdstip van het gebruik van gezichtsmaskers en ze kunnen op elk moment van de dag worden toegepast. Wanneer u echter hydraterende en anti-aging gezichtsmaskers aanbrengt voordat u gaat douchen, zullen de actieve stoffen in de maskers waarschijnlijk worden afgewassen wanneer u later doucht. Dit vermindert de gunstige impact van deze maskers op je huid.

Het is dus beter om ’s ochtends hydraterende gezichtsmaskers aan te brengen, omdat ze je huidgloed voor de rest van de dag kunnen verbeteren. Op dezelfde manier kunt u ’s avonds voor het slapengaan exfoliërende gezichtsmaskers aanbrengen.

Inpakken

  • Terwijl er geen vaste tijd is om te solliciteren elk gezichtsmasker, veel hangt af van uw huidtype en het soort masker dat u van plan bent te gebruiken.
  • Wanneer je een hydraterend of anti-aging gezichtsmasker aanbrengt, is het beter om het na het douchen te doen.
  • Wanneer u een exfoliërend of een anti-acnemasker aanbrengt, is het beter om dit te doen voordat u gaat douchen.

Verwijzingen