Iedereen houdt ervan om een jonge, mooie en vlekkeloze huid te hebben. Maar hoe bereik en behoud je het? Niacinamide en hyaluronzuur zijn twee huidverzorgingsingrediënten die kunnen helpen bij het gladstrijken van je huid en het egaliseren van je huidskleur.

Niacinamide bevordert de collageenproductie, ondersteunt een gezonde huidbarrière, vermindert het verschijnen van verouderingsverschijnselen en zorgt voor een heldere teint. Aan de andere kant helpt hyaluronzuur je huid vocht vast te houden, een jeugdig uiterlijk te behouden en de elasticiteit van de huid te verbeteren.

Lees verder voor een vergelijkende kennis over hyaluronzuur versus niacinamide, welke te gebruiken en hoe u van beide kunt profiteren.

Hoogtepunten:

 • Wat is Niacinamide?
 • Wat is hyaluronzuur?
 • Hyaluronzuur vs Niacinamide – Wat is beter?
 • De voordelen en eigenschappen van elk worden hieronder verder uitgewerkt
 • Hoe werken hyaluronzuur &niacinamide samen?

Wat is Niacinamide?

Niacinamide is een vorm van vitamine B3. Het is veilig te gebruiken voor alle huidtypes. Deze vitamine is een uitstekende optie voor het verbeteren van de oppervlaktestructuur van de huid, het gladstrijken van rimpels en het remmen van fotocarcinogenese bij een ouder wordende huid [1]. Niacinamide kan u ook voorzien van een egale huidskleur en textuur voor een vlekkeloze teint.

de gunstige eigenschappen van niacinamide (vitamine B3) voor de gezichtshuid in cosmetica

In vergelijking met hyaluronzuur biedt niacinamide zeer uitgebreide voordelen [2]. Deze in water oplosbare vitamine kan magie doen als een actief ingrediënt in je huidverzorgingsroutine. Het helpt om vergrote poriën zichtbaar te minimaliseren, de huid strakker te maken en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het verbetert een ongelijkmatige teint, vermindert dofheid en versterkt je huidoppervlak.

Deze B-vitamine kan ook de impact van milieuschade verminderen door het vermogen om de huidbarrière te verbeteren. Het helpt ook bij het herstellen van de tekenen van schade uit het verleden. Hier zijn de belangrijkste voordelen van het opnemen van niacinamide in uw huidverzorgingsroutine:

 • Bevordert de natuurlijke productie van ceramide [3] dat helpt om een gezonde huidbarrière te vormen.
 • Helpt de poriegrootte van de huid te verminderen.
 • Zorgt voor een egale toon en textuur en verheldert ook je huid.
 • Vermindert ontstekingen en roodheid.
 • Vermindert overtollige talgproductie en voorkomt acnevorming [4].
 • Herstelt natuurlijke lipiden.
 • Bevordert het cellulaire metabolisme en beïnvloedt de celvernieuwing.
 • Verbetert de effectiviteit van andere vochtinbrengende ingrediënten.

Wat is hyaluronzuur?

Hoewel het geen manusje-van-alles is zoals niacinamide, is hyaluronzuur het ultieme hydraterende suikerachtige middel voor je huid. Dit [5] is een polysaccharide die van nature voorkomt in de huid, ogen, gewrichten en bindweefsels. Een heldere kleverige gelachtige substantie, het heeft indrukwekkende hydraterende eigenschappen. Hyaluronzuur vormt zich van nature in je lichaam en helpt de huid om vocht vast te houden, waardoor je huid gladder en voller wordt.

De productie van hyaluronzuur in je huid neemt van nature af met de leeftijd. Je moet het dan topisch aanbrengen om verouderingsverschijnselen zoals rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Het is gemakkelijk om hyaluronzuur thuis te gebruiken als een actuele gel, serum of masker. Deze stof is veilig te gebruiken op alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid.

proces om de huid jonger te maken met behulp van hyaluronzuur

Hyaluronzuur is veel efficiënter in het gehydrateerd houden van je huid dan niacinamide. Het kan tot duizend keer zijn molecuulgewicht in water behouden. Omdat het zo’n efficiënt bevochtigingsmiddel is (een component die de huid helpt vocht vast te houden), trekt hyaluronzuur vocht van de dermis naar de opperhuid en houdt het daar. Als gevolg hiervan kan men een meer gehydrateerde en jeugdige teint hebben.

De belangrijkste voordelen van hyaluronzuur zijn:

 • Herstelt de hydratatie van de huid
 • Maakt de huid zacht en soepel[6]
 • Elimineert droogheid en saaiheid
 • Helpt een mollige, jeugdige gloed te behouden
 • Vermindert het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels
 • Voorkomt vrije radicalen die vroegtijdige veroudering en irritatie kunnen veroorzaken

Hyaluronzuur vs Niacinamide – Wat is beter?

Zowel hyaluronzuur als niacinamide zijn heilzame huidverzorgingsstoffen. Beide zijn geweldig voor anti-aging behandelingen en hydraterende voordelen. Hyaluronzuur en niacinamide zijn geschikt voor alle huidtypes, ondersteunen een gezonde huidbarrière en helpen de huid te hydrateren.

Naast overeenkomsten zijn er aanzienlijke verschillen. tussen de twee. Chemisch gezien is hyaluronzuur een suikerverbinding [(C14H21NO11)n] dat van nature in het menselijk lichaam wordt geproduceerd. Aan de andere kant is niacinamide een B-vitamine (C6H6N2O) die het menselijk lichaam binnenkomt via voedingsmiddelen zoals vlees, vis, paddenstoelen, enz. Er zijn ook verschillen in hun functionaliteit.

De voordelen en eigenschappen van elk worden hieronder verder uitgewerkt

goed uitziende schattige mooie mooie dame met naakte schouders raak haar gezicht aan met de handen

1. Hydratatie

Hyaluronzuur en niacinamide kunnen beide helpen om je huid gehydrateerd te houden. Ze gebruiken echter verschillende technieken om je huid gehydrateerd te houden.

De algehele hydratatie van uw huid hangt af van zowel de natuurlijke vochtinbrengende factoren (NMF’s) in uw huidcellen als het mengsel van lipiden die uw huidcellen bij elkaar houden. Hyaluronzuur is een NMF die de hoeveelheid vocht in je huidcellen kan verbeteren. Aan de andere kant kan niacinamide de niveaus van ceramiden, cholesterol en vetzuren in uw huid verbeteren. Ze dragen bij aan het versterken van de barrière van je huid en het voorkomen van uitdroging.

Dus, terwijl hyaluronzuur onmiddellijke huid hydraterende effecten biedt, duurt niacinamide minimaal vier weken om uw barrièrelipiden te herstellen.

2. Anti-Aging voordelen

Als anti-aging ingrediënten vertonen niacinamide en hyaluronzuur verschillende effecten. Met de leeftijd nemen de hyaluronzuurspiegels in uw opperhuid af [7], wat de elasticiteit van uw huid vermindert.

Esse Organic Skincare Tip:

Externe toepassing van hyaluronzuur op uw huid kan helpen om de elasticiteit van de huid te verbeteren [8].

Een studie toonde aan dat het gebruik van hyaluronzuur fijne lijntjes en rimpels na 8 weken kon verminderen, wat kan worden veroorzaakt door het hydraterende effect. Hyaluronzuur heeft een uniek huidverpletterend effect.

In vergelijking met hyaluronzuur is er meer bewijs om de anti-aging effecten van niacinamide te ondersteunen. Een studie toonde aan dat niacinamide de collageenproductie kan stimuleren en de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels kan verminderen.

Wist je dat?

Niacinamide kan ook vele andere tekenen van vroegtijdige huidveroudering behandelen. Het kan de overdracht van melanine van melanocyten naar de omliggende cellen voorkomen [9]. Op deze manier kan niacinamide hyperpigmentatie voorkomen door de gelijkmatige verdeling van melanine.

3. Huidverheldering

Huidverheldering is een van de belangrijkste efficiënties van niacinamide. Het kan wonderen doen voor een droge en doffe huid, in vergelijking met hyaluronzuur.

4. Gelijkmatige toon & textuur

Niacinamide is veel effectiever dan hyaluronzuur bij het bieden van een gelijkmatige huidskleur en textuur.

Hoe werken hyaluronzuur &niacinamide samen?

Hoewel zowel niacinamide als hyaluronzuur op zichzelf efficiënte ingrediënten zijn voor een gehydrateerde en jong uitziende huid, kunnen ze ook samen wonderen doen. Een goed afgemeten combinatie van deze twee ingrediënten kan een gezonde, gehydrateerde en jong uitziende huid bevorderen.

Niacinamide kan de synthese van ceramiden, vetzuren en cholesterol in de buitenste laag van de opperhuid beïnvloeden. Het helpt ook om transepidermaal waterverlies te verminderen en stopt met het uitdrogen van uw huid.

Hyaluronzuur in uw huidverzorgingsoplossing helpt de huid om vocht uit de binnenste lagen te absorberen en de bovenste huidlaag gehydrateerd te houden. Deze combinatie kan zorgen voor een krachtig hydraterend en anti-aging duo, samen met een gelijkmatige huidskleur.

Om de twee samen te gebruiken,

 • Reinig je gezicht en breng hyaluronzuur aan, omdat het het beste werkt op een schone en vochtige huid.
 • Breng nu niacinamide direct na het hyaluronzuurproduct aan.
 • Je kunt ook gaan voor een product dat beide ingrediënten bevat.
 • Vergeet niet om na deze twee ingrediënten een zwaardere moisturizer te gebruiken om hydratatie vast te houden.

Belangrijke opmerking:

Een combinatie van niacinamide en hyaluronzuur verfijnt je huidporiën, bevordert een heldere teint, egaliseert je huidtint en textuur en herstelt ook vocht.

Inpakken

Hyaluronzuur en niacinamide zijn krachtige en efficiënte ingrediënten die worden gebruikt in huidverzorgingsproducten. Elk van hen biedt unieke voordelen voor de huid zonder noemenswaardige zorgen. Beide componenten kunnen afzonderlijk of samen worden gebruikt in huidverzorgingsproducten, omdat deze verbindingen de helderheid en gezonde uitstraling van uw huid kunnen behouden.

Het cruciale verschil tussen de twee is dat hyaluronzuur vooral nuttig is bij het hydrateren van de huid. Niacinamide daarentegen helpt verouderingsverschijnselen te verwijderen, acne te behandelen en een gelijkmatige huidskleur te bieden. U kunt ze dus individueel of zelfs samen proberen volgens uw individuele behoeften.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen