Eindeloze roos waardoor je je minder zelfverzekerd voelt? Dit is een grote zorg waarmee bijna elke andere persoon wordt geconfronteerd. Roos verzwakt je hoofdhuid en leidt tot vele andere ernstige hoofdhuidproblemen. Daarom moet het helemaal aan het begin worden gecontroleerd. Maar de vraag is, hoe?

Piroctone Olamine [1] is een algemeen bekende verbinding die in veel haarverzorgingsproducten wordt gebruikt. In dit artikel bekijken we hoe piroctone olamine je helpt om van roos af te komen. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

  • Wat is Piroctone Olamine?
  • Voordelen van Piroctone Olamine
  • Piroctone Vs Ketoconazole Vs Zink Pyrithione
  • Bijwerkingen van Piroctone Olamine

Wat is Piroctone Olamine?

Piroctone Olamine heeft een petrochemische oorsprong. Het is een ethanolamine [2] zout gewonnen uit hydroxamic acid [3] afgeleide piroctone. Piroctone olamine is meestal een alternatief voor de veelgebruikte verbinding zinkpyrithione. [4].

Bijna iedereen heeft te maken met haargerelateerde problemen zoals roos, haaruitval, langzame haargroei en gespleten haarpunten. Shampoos die piroctone olamine bevatten, zijn effectief bij de behandeling van verschillende soorten haarproblemen.

jonge vrouw is erg overstuur vanwege haaruitval

Voordelen van Piroctone Olamine

1. Geneest Roos

Malassezia Globosa [5] is geen vriendelijke schimmel die in je hoofdhuid wordt aangetroffen. Het is de belangrijkste reden achter hoofdhuidproblemen zoals roos en seborrheic dermatitis [6]. Je hoofdhuid raakt geïrriteerd en begint kleine schilfers af te stoten. In ernstige gevallen zult u ontstekingen, roodheid en extreem jeukende plekken opmerken. Als je wilt voorkomen dat je hoofdhuid verslechtert, is het essentieel om de situatie snel onder controle te houden.

Piroctone Olamine heeft schimmelwerende eigenschappen, die u zullen helpen de verspreiding van Malassezia globosa onder controle te houden. Gebruik een anti-roos shampoo met piroctone olamine om roos te bestrijden.

2. Voorkomt haaruitval

Ongeacht uw geslacht en leeftijd, kunt u te maken krijgen met haaruitval, meestal veroorzaakt door vuil, stof, vervuiling, roos, overmatig gebruik van haarstylingtools, enz. Roos zorgt ervoor dat je hoofdhuid jeukt, wat leidt tot constant krabben, roodheid en schade aan de haarzakjes.

Hoewel haaruitval als gevolg van roos geen belangrijke zorg is, maar bij mensen met androgene alopecia [7] (een aandoening die leidt tot kaalheid), Piroctone Olamine is een bewezen remedie voor het verminderen van haaruitval. Omdat het effectief werkt op roos en schimmelinfecties, neemt uw haaruitval natuurlijk na verloop van tijd af.

3. Stimuleert de haargroei

Piroctone Olamine stimuleert de haargroei op vele manieren. Het vermindert haaruitval en verhoogt de haardiameter. Het wordt vaak vergeleken met Ketoconazol, een veel gebruikt ingrediënt voor roos, maar Piroctone Olamine biedt betere resultaten voor roos en schimmelinfecties.

Piroctone Vs Ketoconazole Vs Zink Pyrithione

Een studie [8] door NCBI vergeleek de drie ingrediënten die meestal worden aangetroffen in anti-roos shampoos om haaruitval en dunner worden te behandelen.

De studie werd uitgevoerd onder 150 mensen die roos gerelateerde androgene alopecia hadden. Deze mensen werden verdeeld in drie groepen, die elk twee tot drie keer per week gedurende zes maanden verschillende ingrediënten gebruikten. De resultaten zijn als volgt:

Piroctone Olamine

Ketoconazol

Zink Pyrithione

16,5% van de haaruitval was verminderd bij mensen na het gebruik van Piroctone Olamine.

Ketoconazol verminderde haaruitval met 17,3%

Zinkpyrithione wist de haaruitval met 10,1% te verminderen.

Mensen die piroctone olamine gebruikten, zagen een verbetering van hun haarschachtdiameter met 7,7%.

De diameter van de haarschacht steeg met 5,4% bij mensen die Ketoconazol gebruikten.

Zinkpyrithione verbeterde de haardiameter met – 2,2%.

Piroctone olamine vermindert de talgproductie in de hoofdhuid.

Talgolie volume vermindert na het gebruik van Ketoconazol.

Er is geen dergelijk effect van zinkpyrithione op talgproductie in de hoofdhuid.

Bijwerkingen van Piroctone Olamine

Ewg [9] (Environmental Working Group) heeft piroctone olamine geclassificeerd als een niet-toxisch ingrediënt. Alles is echter schadelijk wanneer het te veel wordt gebruikt, en hetzelfde geldt voor piroctone olamine. Dit is de reden waarom shampoos met piroctone olamine een klein deel ervan gebruiken om eventuele bijwerkingen op afstand te houden.

Piroctone Olamine is over het algemeen veilig, zelfs voor zwangere vrouwen, maar we raden aan een gynaecoloog te nemen’s advies voor het gebruik.

Inpakken

Roos kan een echte onruststoker zijn en kan je je kostbare lokken kosten. Maar piroctone olamine kan een oplossing zijn voor roos en andere grote haarproblemen. Nu u de voordelen van piroctone olamine kent, kunt u kiezen voor haarverzorgingsproducten die het bevatten.

Esse Organic Skincare Dry Scalp And Anti-Dandruff Shampoo bevat piroctone olamine als een actief ingrediënt om roos te bestrijden en intense hydratatie te bieden.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen