Voel je je niet ontspannen, verfrist en verjongd na een gezichtssessie in de spa? Dit komt omdat gezichtsbehandelingen de bloedcirculatie verbeteren en een geweldige manier zijn om je huid te verwennen. Er is tegenwoordig echter een overvloed aan gezichtsbehandelingen beschikbaar in salons – van anti-aging tot hydraterende. Het is belangrijk dat u er een kiest die geschikt is voor uw huidtype. Laten we bespreken hoe.

Hoogtepunten:

  • Hoe helpen gezichtsbehandelingen?
  • De juiste gezichtsbehandeling kiezen
  • Soorten gezichtsbehandelingen
  • Voordelen van een gezichtsbehandeling Hoe lang duren ze
  • Do’s en don’ts na een gezichtsbehandeling
  • Ben je 30+? Is een gezichtsbehandeling nodig voor jou?
  • Hoe vaak moet je een gezichtsbehandeling krijgen?

Hoe helpen gezichtsbehandelingen?

Gezichtsbehandelingen helpen dode huid te verwijderen om een helderdere en jonger uitziende huid op het oppervlak te brengen. Regelmatige gezichtsbehandelingen kunnen de tekenen van veroudering vertragen, ontspannen en ontstressen, terwijl ook de bloedtoevoer naar je hele gezicht toeneemt.

De juiste gezichtsbehandeling kiezen

U moet een gezichtsbehandeling kiezen op basis van het type huid dat u heeft en het probleem dat u wilt aanpakken:

1. Normale/droge huid

Kies voor een normale tot droge huid een gezichtsbehandeling met diepe reiniging, een vochtinbrengende massage en stoombehandeling om extra vuil te verwijderen. Kies voor een hydraterend masker of een hydraterend serum om af te maken. Als je huid aan de droge kant is, vermijd dan te veel exfoliëren.

2. Gecombineerde huid

Aangezien de gecombineerde huid een vette en normale tot droge huid heeft, moet u ervoor zorgen dat milde producten worden gebruikt. Dit is zodat je de vette huid niet verergert tot puistjes en de droge huid niet droger wordt met producten die worden gebruikt voor de vette huid.

3. Vette huid

Kies voor een vette huid voor een gezichtsbehandeling die natuurlijke extracten gebruikt, zich richt op diepe reiniging en extractie met toning, een gezichtsmasker en een beschermend serum. Het masker verwijdert overtollige oliën, krimpt de poriën en maakt de huid zacht.

4. Gevoelige huid

Vermijd voor de gevoelige huid gezichtsbehandelingen die exfoliëren of gebruik AHA’s omdat deze de huid verder irriteren. Kies voor een gezichtsbehandeling met een zachte massage die producten gebruikt die groene thee of kamille bevatten; zuurstof gezichtsbehandelingen en anderen die de huid hydrateren, werken ook voor de gevoelige huid.

Soorten gezichtsbehandelingen

Vrouw die gezichtsbehandeling toepast

1. Klassieke gezichtsbehandeling

Dit is het meest voorkomende type gezichtsbehandeling waarbij het gaat om reiniging, exfoliëren, hydrateren en een gezichtsmasker. Wat verschilt, zijn de gebruikte producten op basis van huidtype. Het kan op elk moment van het jaar worden gedaan.

Proces:

De huid wordt gereinigd met een cleanser, waarna een exfoliërende scrub wordt gebruikt om dode huid te verwijderen. Een stoombehandeling om whiteheads en mee-eters te extraheren, gevolgd door een hydraterende massage, maakt de gezichtsbehandeling compleet.

Voordelen:

De klassieke gezichtsbehandeling is een geweldige manier om de huid te ontspannen en te verjongen met het broodnodige vocht. De reiniging en exfoliatie helpen om dode huid te verwijderen, waardoor u een frisse uitstraling krijgt.

Huidtype:

Het is geschikt voor droge tot normale huidtypes. Als je rosacea of eczeem hebt, vermijd dan de stoom en gebruik in plaats daarvan een servet gedompeld in warm water als je extractie nodig hebt. Het kan ook worden vermeden en is niet verplicht.

2. Aromatherapie Facial

Deze gezichtsbehandeling maakt gebruik van aromatherapie-oliën voor extra voordelen terwijl het een vergelijkbaar proces volgt als de andere soorten. Het helpt de huid te verjongen terwijl het de geest ontspant met de aroma’s. Het kan op elk moment van het jaar worden gedaan.

Proces:

De plantaardige cellen die aanwezig zijn in de oliën sijpelen tijdens de massage in de huid en doen de huid op cellulair niveau herleven. Het stimuleert de celregeneratie en de gezichtsbehandeling bestaat uit exfoliërende, hydraterende crème, een masker, serum en een onderooggel.

Voordelen:

Wanneer de aromaoliën de binnenste lagen van de huid bereiken, activeren ze het celvervangingsproces dat de dode en beschadigde cellen verwijdert. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de huid er jonger uitziet.

Huidtype:

Geschikt voor de normale tot droge huid.

3. Anti-Aging Facial

Deze gezichtsbehandeling maakt gebruik van producten met ingrediënten die effectief zijn in het verminderen van de tekenen van veroudering. Omdat het voor de oudere huid is, kunnen vrouwen ouder dan 30 jaar het regelmatig laten doen voor de beste resultaten. Het kan op elk moment van het jaar worden gedaan.

Proces:

De anti-aging facial bestaat uit diepe poriënreiniging, exfoliëren en microdermabrasie of huidvernieuwing. Dit wordt gevolgd door een huidverstrakkend masker en een massage. Een serum op basis van collageen maakt de gezichtsbehandeling compleet.

Voordelen:

Een anti-aging gezichtsbehandeling kan revitaliseer de huid omdat de producten de productie van collageen stimuleren, waardoor de huid stevig wordt. De hydratatie geeft de huid ook het broodnodige vocht om te voorkomen dat de huid uitdroogt.

Huidtype:

Het is geschikt voor alle huidtypes; mensen met een vette of gevoelige huid moeten vragen om producten die geschikt zijn voor hun huid.

4. Intraceutical Facial

Populair bij Bollywood-sterren, deze gezichtsbehandeling geeft je een helderdere en gehydrateerde huid. Geschikt voor vrouwen ouder dan 30, het is ideaal voor een jonger uitziende huid.

Proces:

Naast de reiniging gebruikt deze gezichtsbehandeling hyaluronzuur met zuurstof onder druk om je huid te voorzien van peptiden, antioxidanten en vitamines, gevolgd door een hydraterende massage.

Voordelen:

Deze behandeling transporteert de peptiden en vitamines diep in de huid waardoor de huid stralend gaat gloeien. Het maakt de huid ook intens gehydrateerd.

Huidtype:

Het is geschikt voor alle huidtypes en kan het hele jaar door worden gedaan.

Voordelen van een gezichtsbehandeling: hoe lang duren ze?

Een goede gezichtsbehandeling geeft je minstens een week lang een frisse en stralende huid. Als u thuis een goed huidverzorgingsregime volgt, kunt u de gezichtsbehandeling volgen en uw huid langer zacht en soepel houden.

Do’s en don’ts na een gezichtsbehandeling

Don’ts

Vermijd het aanraken van je gezicht en het dragen van zware make-up. Gebruik een paar dagen geen toner. Ga ook rustig aan tijdens het sporten en schrob je gezicht niet te hard tijdens het wassen of wanneer je zweet. Vermijd threading of waxing op je gezicht.

Dos

Breng zonnebrandcrème 20-30 minuten aan voordat je naar buiten gaat. Opnieuw aanbrengen na elke twee uur blootstelling gedurende de dag; gebruik er een met een hogere SPF. Gebruik een serum op basis van vitamine C om je huid te beschermen. Ga voor zachte vochtinbrengende crèmes en zepen die hypoallergeen zijn.

Ben je 30+? Is een gezichtsbehandeling nodig voor jou?

Ja, een gezichtsbehandeling moet een integraal onderdeel zijn van uw huidverzorgingsregime na de leeftijd van 30 jaar. Het helpt om het lichaam en de geest te ontstressen, en de massage zal de gifstoffen uit het lichaam afvoeren die zich opbouwen als gevolg van een stressvolle en drukke levensstijl.

Hoe vaak moet je een gezichtsbehandeling krijgen?

Je kunt elke 4-6 weken een gezichtsbehandeling krijgen en om de veertien dagen opruimen. Kies voor een salon met gekwalificeerde professionals. Als u uw huidtype kent, kunt u zelfs experimenteren met de verschillende gezichtsbehandelingen die worden aangeboden.

Een gezichtsbehandeling is een geweldige manier om je huid te verjongen en een tijdje te ontspannen. Regelmatige gezichtssessies voeden je huid en zorgen ervoor dat deze er jonger en soepeler uitziet, terwijl de schade veroorzaakt door stress en het milieu ongedaan wordt gemaakt.

Begin met het kennen van je huid