Op zoek naar een snelle oplossing om je huidskleur lichter te maken? Met geavanceerde cosmetologie zijn er meerdere manieren om een witte huidskleur te bereiken. Een dergelijke methode omvat het gebruik van glutathioninjecties.

Ook wel de ‘moeder van alle antioxidanten’ genoemd, brengt dit zowel voordelen als bijwerkingen met zich mee. Lees verder om te leren wat glutathion injectie is en wat te verwachten van het.

Wat experts zeggen

“Glutathion is een aminozuur antioxidant, die niet alleen helpt bij het bleken van de huid, maar ook bij de behandeling van levertoxiciteit. Het neutraliseert de vrije radicalen in het lichaam. Deze injecties zijn echter niet veilig wanneer ze worden ingenomen zonder toezicht van een deskundige arts. Ze kunnen bepaalde allergische reacties veroorzaken als ze niet goed worden uitgevoerd.”

-Prajkta Sapre (PG, Cosmetische Technologie), Product Development Executive, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

 • Wat is een glutathion injectie? Hoe werkt het?
 • Wat zijn de voordelen van glutathion injecties?
 • Bijwerkingen van glutathion injecties
 • Wat te verwachten van glutathion injecties?

Wat is een glutathion injectie? Hoe werkt het?

Glutathion is een tripeptide dat bestaat uit glycine, cysteïne en glutaminezuur. Het wordt geproduceerd door de lever en is betrokken bij verschillende biologische functies. Glutathion speelt een rol bij weefselgroei en -herstel, evenals bij de creatie van essentiële moleculen en eiwitten. Het helpt ook het immuunsysteem goed te werken.

Glutathion wordt voornamelijk gebruikt om kleine cosmetische defecten te verminderen, de teint op te helderen en ongelijkmatige huidtint te corrigeren. Het kan ook helpen bij cystische acne of onverwachte puistjes. Glutathion injecties verminderen hyperpigmentatie, zonnevlekken, rimpels, acne, en zelfs melasma door het elimineren van gifstoffen en vrije radicalen uit het lichaam. Bovendien bezit het ontstekingsremmende eigenschappen.

Om effectief te zijn, moeten glutathioninjecties regelmatig worden gedaan. Orale glutathion supplementen zijn niet nuttig, omdat de voordelen zijn klein. Het is belangrijk om te onthouden dat de FDA [1] heeft glutathioninjecties niet goedgekeurd en het agentschap waarschuwt dat er geen veilige injectables zijn voor het bleken van de huid. U moet beslissen of u deze injectie al dan niet wilt innemen, omdat er geen wetenschappelijke onderzoeken zijn uitgevoerd om de effectiviteit ervan te valideren.

Wat zijn de voordelen van glutathion injecties?

Glutathion belooft meer energie, uithoudingsvermogen, lichaamsreiniging en, belangrijker nog, een betere, wittere huid. Houd er echter rekening mee dat deze voordelen niet wetenschappelijk zijn bewezen.

Vrouwen in Azië rapporteerden verhoogde energie, boosts van het immuunsysteem, geslachtsdrift en een helderdere, wittere, stralende huid na het ontvangen van deze injecties. Er zijn momenteel echter geen studies die aantonen dat het het enzym tyrosinase remt, dat nodig is voor de vorming van melanine.

Wanneer intraveneus toegediend, glutathion omzeilt het trage en vaak onsuccesvolle spijsverteringsproces van het lichaam. Direct in de bloedbaan worden geïnjecteerd, zorgt ervoor dat de antioxidant volledig en veel sneller wordt opgenomen dan wanneer deze oraal zou worden ingenomen.

1. Huid bleken

Glutathioninjecties zijn in populariteit gegroeid als een manier om die bedauwde, gloeiende gloed te bereiken waar velen naar hunkeren. Droge plekken, acne, hyperpigmentatie en rimpels zijn enkele van de fouten die iemands natuurlijke uitstraling wegnemen. Glutathion is een favoriete keuze onder Aziatische vrouwen, die bekend staan om hun perfecte teint en het vaak gebruiken in hun huidverzorgingsroutines.[2]

Volgens Esse Organic Skincare’s Product Development Executive, Prajkta Sapre, “Glutathion is een aminozuur antioxidant die niet alleen helpt bij het bleken van de huid, maar ook bij de behandeling van levertoxiciteit. Het neutraliseert de vrije radicalen in het lichaam. Deze injecties zijn echter niet veilig wanneer ze worden ingenomen zonder toezicht van een deskundige arts. Ze kunnen bepaalde allergische reacties veroorzaken als ze niet goed worden uitgevoerd.”

2. Celvernieuwing

Wanneer glutathion het lichaam ontgift, verbetert de gezondheid van de huid. Dit betekent dat het het vuil verwijdert dat normaal gesproken de huid bevlekt. Glutathion bevordert ook de celvernieuwing, wat essentieel is voor het bereiken van die glanzende gloed. Wanneer de huid ruw is, bouwen dode cellen zich op en verstrooien licht, waardoor het er dof en moe uitziet.

Het opruimen van dode cellen en het bevorderen van nieuwe, onderliggende cellen naar het oppervlak worden beide geholpen door huidvernieuwing. Dit proces wordt ook wel celvernieuwing genoemd en wordt geholpen door exfoliatie. Te vaak scrubben kan echter meer kwaad dan goed doen, dus houd het bij een of twee keer per week.

3. Uitstraling van de huid

Glutathion versnelt de celvernieuwing in zowel young en oude mensen. Deze nieuwe cellen vormen een glad canvas dat licht reflecteert en je glans herstelt. Celvernieuwing vindt ongeveer eens in de 28 dagen plaats, waardoor u eenmaal per maand een verfrist gezicht krijgt. Tegen de tijd dat een persoon echter de 40 binnengaat, is dit vertraagd tot 45 dagen en blijft het vertragen naarmate ze ouder worden. Als gevolg hiervan verliest de huid zijn uitstraling en wordt dof.

De tweede interne factor die helpt om de huid te verhelderen, is een goede bloedsomloop. Verhoogde bloedstroom transporteert voedingsstoffen en voeding naar de huid. Het elimineert onzuiverheden en geeft de huid een prachtige roze gloed.

Proeven hebben aangetoond dat glutathion helpt de bloeddruk te verlagen door de melkzuurspiegels in het bloed te verlagen. Als gevolg hiervan verbetert de bloedsomloop door het hele lichaam, voedt de huid en zorgt ervoor dat je van binnenuit helderder lijkt. Verbeterde bloedsomloop heeft het extra voordeel van het verminderen van ongemak in belangrijke gewrichten zoals de knieën en polsen, die het meest worden beïnvloed door stress en artritis.

4. Andere voordelen

 • Vermindert het aantal puistjes
 • Verwijdert moeiteloos rimpels
 • Vervaagt leeftijdsgebonden en door de zon beschadigde plekken
 • Verbetert het uiterlijk van je huid door het helderder en helderder te maken.
 • Versterkt immuunfuncties
 • Verbetert het uithoudingsvermogen
 • Geeft meer fysieke kracht
 • Verhoogt de zin in seks
 • Ontgift voor een algehele verbeterde gezondheid

Bijwerkingen van glutathion injecties

Het krijgen van een glutathion injectie, net als elke andere cosmetische procedure, kan een aantal bijwerkingen hebben. Afhankelijk van de dosering, ongewenste effecten kunnen variëren van matig tot ernstig. U moet deze injecties laten doen door een competente en ervaren medisch specialist om de ernst van de bijwerkingen te minimaliseren of te verminderen.

Belangrijke bijwerkingen zoals nierfalen of bloedvergiftiging kunnen zich ontwikkelen als een patiënt een dosering krijgt die veel hoger is dan aanbevolen. Afgezien daarvan zijn enkele andere bijwerkingen die kunnen optreden als de geleverde dosis groter is dan 5 gram:

 • Misselijkheid
 • Huiduitslag, netelroos of allergische reacties op de huid
 • Diarree
 • Toxische effecten op lever, nieren en zenuwstelsel.[3] [4]

Ook bevatten glutathiondruppels meestal vitamine C en het gebruik ervan kan leiden tot de vorming van nierstenen. In feite kan huidverlichtingsbehandeling met glutathion ook leiden tot het Stevens-Johnson-syndroom.

Wat te verwachten van glutathion injecties?

De procedure voor het nemen van een glutathioninjectie is identiek aan die van elk ander vaccin of injectie. Ja, het kan enigszins onaangenaam en pijnlijk zijn, maar het is slechts een klein ongemak.

Experts raden aan om drie keer per week te beginnen met 300 tot 600 milligram glutathion. Behandelingen kunnen worden teruggebracht tot één keer per week na vier weken, met huidvoordelen die binnen zes tot acht weken worden verwacht.

1. Glutathion injecties vs. pillen

Tussen glutathioninjecties en -tabletten zijn de injecties veel effectiever en langduriger. Dit wil niet zeggen dat de glutathion supplementen niet werken. In plaats van pillen bevelen dermatologen echter vaak injecties aan. De pillen kunnen op regelmatige basis worden ingenomen om de effecten van de injecties gaande te houden.

2. Zorg na injectie

Omdat elke injectie kan leiden tot blauwe plekken, adviseren artsen het getroffen gebied te koelen na een glutathiondosis. U kunt proberen een coldpack gedurende 10 tot 20 minuten te gebruiken om zwelling te verminderen. U moet echter in staat zijn om uw normale activiteiten onmiddellijk te hervatten zonder dat u hersteltijd of medicijnen nodig heeft. Als u een lichte hoofdpijn of pijn krijgt, moeten vrij verkrijgbare pijnstillers helpen. Maar ze moeten onder toezicht van een arts worden ingenomen.

Inpakken

Glutathion injecties kunnen uw ongelijkmatige huidskleur probleem oplossen, maar u moet er uiterst voorzichtig mee omgaan. Ook is er niet genoeg bewijs om te weten wat een veilige glutathiondosis is. Houd er rekening mee dat natuurlijke producten niet altijd geschikt zijn en dat doseringen cruciaal zijn.

Lees voor gebruik het productetiket en neem contact op met een expert in de gezondheidszorg. Het wordt ook aanbevolen dat u de injectie alleen onder toezicht van een arts inneemt. Houd er rekening mee dat glutathionproducten voornamelijk voor medisch gebruik zijn en niet voor cosmetische doeleinden.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen