Verbaasten zuren in huidverzorging je vaak? Welnu, ze worden beschouwd als wonderingrediënten in de schoonheidsindustrie omdat ze de huid van talloze vrouwen hebben getransformeerd.

De populaire zuren AHA’s en BHAs kunnen echter allergische reacties veroorzaken bij de gevoelige huid. U moet dus op de hoogte zijn van hun zachtere tegenhanger, gluconolacton, een PHA (poly-hydroxyzuur). Dit milde exfoliatieve middel kan op elk huidtype worden gebruikt!

Laten we dus meer leren over gluconolacton en hoe u het kunt opnemen in uw schoonheidsregime.

Hoogtepunten:

 • Wat is Gluconolacton? Is Gluconolacton veilig?
 • Hoe kan Gluconolactone uw huid helpen?
 • Hoe gluconolacton te gebruiken?
 • Wie moet gluconolacton gebruiken?
 • Hoe vaak moet u gluconolacton gebruiken?
 • Waar werkt Gluconolacton goed mee?
 • Gluconolacton niet mengen met?
 • Wat kunt u verwachten van gluconolacton?
 • Interessante feiten over gluconolacton
 • Zijn er bijwerkingen van gluconolacton?

Wat is Gluconolacton? Is Gluconolacton veilig?

Gluconolacton is een poederachtige stof geëxtraheerd uit gluconzuur, gevonden in dieren en maïs. Het is een milde exfoliator gevormd door vele groepen waterstof-zuurstofparen. Het zijn deze talrijke wateraantrekkende hydroxylgroepen die gluconolacton hydraterende en vochtvasthoudende eigenschappen geven.

Terwijl alfa-hydroxyzuren (AHA’s) en bèta-hydroxyzuren (BHAs) populairder zijn, is gluconolacton een mildere neef die ook fungeert als een bevochtigingsmiddel (vochtslot). Het is dus ideaal, zelfs voor gevoelige huidtypes. [1]

Gluconolacton elimineert dode cellen uit de buitenste laag van je huid, wat resulteert in een helderdere en gladdere teint.

Hoe kan Gluconolactone uw huid helpen?

Hoewel het in de volksmond bekend staat als een exfoliator, is gluconolacton een multi-tasker boordevol goedheid en unieke voordelen:

1. Exfolieert de huid

Bijna alle huidtypes kunnen gluconolacton aan omdat het een zachte exfoliant is. Net als andere exfolianten lost ook deze de droge, dode laag op van de bovenkant van je huid, waardoor je een verbeterde huidtextuur en -toon krijgt. Bovendien helpt het u ook om overtollige olie kwijt te raken. In tegenstelling tot de zure tegenhangers van gluconolacton dringt het echter niet erg diep in de huid door, waardoor de bijwerkingen zoals schilferigheid of roodheid minimaal zijn. [2]

2. Hydrateert de huid

In tegenstelling tot AHA’s die deze waterminnende capaciteit niet hebben, trekt gluconolacton water naar de huid. Het trekt dit water uit de diepere lagen van de huid en de omgeving. Het zorgt er ook voor dat het vocht opgesloten blijft en niet naar buiten stroomt, waardoor het veel zachter wordt voor de huid. Als uw huid gevoelig is voor AHA’s, kunt u ze gemakkelijk verwisselen met gluconolacton. [3]

3. Werkt als een antioxidant

Het is geen antioxidant in de traditionele zin en je kunt het niet vergelijken met vitamine E of vitamine C. Maar er is bewijs dat gluconolacton een aantal chelaateigenschappen heeft, waardoor het de mogelijkheid heeft om uv-stralen en vervuiling te bestrijden en vrije radicalen te neutraliseren. [4]

Hoe gluconolacton te gebruiken?

Je kunt gluconolacton vinden in veel schoonheidsproducten, van moisturizers tot toners en serums tot gezichtsmaskers. Kijk op het etiket voor de juiste instructies. Meer dan wat dan ook, voordat u gluconolacton gebruikt, wordt het aanbevolen dat u uw huidtype en zorgen begrijpt. Bezoek een dermatoloog die kan helpen bepalen wat de beste manier is om gluconolacton te gebruiken.

Wie moet gluconolacton gebruiken?

Als u rimpels, fijne lijntjes en vlekken wilt verminderen, maar het gevoel heeft dat op zuur gebaseerde ingrediënten zoals AHA’s of BHAs irritatie, roodheid, peeling of andere reacties hebben veroorzaakt, dan kan gluconolacton een betere optie voor u zijn.

Het komt erop neer dat gluconolacton uitstekend is voor alle huidtypen, met name die met een rijpere of gevoelige huid.

Hoe vaak moet u gluconolacton gebruiken?

Voor een algemeen gevoel, hoe vaak u gluconolacton moet gebruiken, hangt volledig af van de andere ingrediënten en producten die u gebruikt. Meestal moet u een exfoliator met gluconolacton slechts een paar keer per week gebruiken. U kunt zo vaak als twee keer per dag een vochtinbrengende crème met gluconolacton smeren.

Gluconolacton werkt grotendeels synergetisch samen met andere retinoïden en zuren. Maar als je een gevoelige huid hebt, kun je nooit te voorzichtig zijn! Wanneer u een combinatie van producten gebruikt, kunt u deze het beste spreiden. Je kunt verschillende zuren/retinoïden gebruiken tijdens de dag en gluconolacton ’s nachts of op alternatieve dagen. Doe wat voor jou het beste werkt.

Esse Organic Skincare Tip

Gluconolacton is een bevochtigingsmiddel en kan worden gecombineerd met elke hydraterende moisturizer voor een extra boost van hydratatie. Het trekt het water van de moisturizer in je huid.

Waar werkt Gluconolacton goed mee?

Je zult geen probleem hebben om gluconolacton te combineren met een paar huidverzorgingsproducten zoals retinoïden, AHA’s, BHAs en vitamine C. Het is een uitstekend element voor een algemeen anti-aging regime. [5]

Gluconolacton niet mengen met?

Meestal is gluconolacton pally met de meeste ingrediënten en vormt het geen problemen. Het enige waar je op moet letten is over-exfoliëren, wanneer je gluconolacton samen met andere exfolianten en zuren gebruikt.

Vooral als je tegen acne vecht, kan scrubben lastig zijn. De ruimte voor fouten is marginaal en over-exfoliëren kan leiden tot het creëren van meer ontstekingen, roodheid en puistjes.

Wat kunt u verwachten van gluconolacton?

Net als bij andere serums of crèmes zijn de resultaten niet onmiddellijk. Studies tonen aan dat continu gebruik van gluconolacton helpt het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes in zes weken te verminderen, maar twaalf weken levert betere resultaten op.

Als u op zoek bent naar een betrouwbaar ingrediënt, niet alleen een snelle oplossing, en u klaar bent om op lange termijn aan uw huid te werken, is gluconolacton een geweldige optie.

Interessante feiten over gluconolacton

 • Gluconolacton wordt genoemd als de volgende generatie AHA.
 • Het verzacht en egaliseert zachtjes je huidskleur door de dode huidcellen op het oppervlak te verwijderen.
 • Langdurig gebruik van gluconolacton biedt anti-aging voordelen zoals minder rimpels en een dikke huid [6].
 • Het is ook een geweldig ingrediënt voor mensen met een gevoelige huid. [7]
 • Samen met exfoliërende eigenschappen bezit het ook hydraterende eigenschappen.

Zijn er bijwerkingen van gluconolacton?

Over het algemeen is gluconolacton zacht en vertoont het weinig of geen bijwerkingen. [8]. Hoewel het geen kwaad kan om een beetje extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Vooral als u iemand bent met een gevoelige huid of andere bestaande huidgerelateerde problemen zoals eczeem, psoriasis of atopische dermatitis, is het beter om het ingrediënt op een klein deel van uw huid te testen om te controleren op gevoeligheden. Als u meer dan milde ontsteking, jeuk of verbranding ervaart, moet u contact opnemen met uw arts of dermatoloog.

Inpakken

Als je specifiek bent over je huidverzorging, moet je jezelf vertrouwd maken met de magische PHA, gluconolacton. Het komt in het nieuws omdat het een zachte exfoliator is en kan een game-changer zijn in je huidverzorgingsregime. Hier is huidverzorging die het allemaal heeft!

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen