Een prachtig kruid dat een veelheid aan voordelen heeft, is de zoethoutplant. De wortel is voornamelijk gebruikt om verschillende aandoeningen sinds de oudheid te behandelen. Het heeft ook veel voordelen voor de huid, die variëren van het aanbieden van huidverlichting tot ontstekingsremmende eigenschappen.

Als u eczeem of psoriasis, rosacea of hyperpigmentatie heeft, kan dit kruidenextract het antwoord zijn op uw problemen. Zoethoutwortelextract kan verschillende huidaandoeningen aanpakken. Esse Organic Skincare vertelt je hoe je dit wonderkruid kunt gebruiken. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

  • Wat is zoethoutwortelextract?
  • Voordelen van zoethoutwortelextract voor de huid
  • Hoe drop root extract te gebruiken?
  • Wie moet drop root extract gebruiken?
  • Hoe vaak moet u zoethoutwortelextract gebruiken?
  • Bijwerkingen van zoethoutwortelextract
  • Nadelige interacties van zoethoutwortelextract

Wat is zoethoutwortelextract?

De wortel van de zoethoutplant bestaat uit fytochemische bestanddelen die helpen uw huid te beschermen en op te fleuren. Het is een plant die groeit in Zuid-Europa en West-Azië en is gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen.

Het extract bevat bijna 300 verbindingen die antivirale middelen bevatten [1], antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is afgeleid van de wortel van de zoethoutplant – Glycyrrhiza glabra. Het wordt op grote schaal gebruikt in de voedings-, medicijn-, drank- en huidverzorgingsindustrie.

Voordelen van zoethoutwortelextract voor de huid

Van zoethoutwortelextract is bekend dat het een verbinding bevat die bekend staat als glycyrrhizine [2], die ontstekingsremmend is [3] en antimicrobiële eigenschappen. Het wordt gebruikt om huidaandoeningen zoals eczeem te behandelen [4] en acne [5]. Als een rijke bron van antioxidanten biedt het ook huidverlichting en anti-aging voordelen.

Volgens studies kan zoethoutwortelextract, of Glycyrrhiza glabra-extract, helpen bij het bestrijden van bacteriën die de huid infecteren. De antimicrobiële [6] eigenschappen helpen bij het bestrijden van Staphylococcus aureus, een bacterie die huidinfecties zoals folliculitis veroorzaakt [7]impetigo [8], en cellulitis [9].

1. Werkt als een ontstekingsremmend middel

Studies [10] uitgevoerd op 60 volwassenen die gedurende twee weken eczeem hadden, onthulde dat wanneer een actuele gel met zoethoutwortelextract werd aangebracht, hun toestand in aanzienlijke mate verbeterde.

Glycyrrhizine heeft ontstekingsremmende eigenschappen [11], die irritatie, jeuk en roodheid op de huid kan verminderen bij topisch gebruik in formuleringen. Het wordt op grote schaal gebruikt om psoriasis te behandelen [12], rosacea [13], en atopische dermatitis.

2. Vermindert hyperpigmentatie

Wanneer uw huidcellen alleen in bepaalde gebieden overmatige melanine produceren en normale hoeveelheden in andere, geeft dit de huid een fragmentarisch uiterlijk dat bekend staat als hyperpigmentatie.

Wanneer de huid wordt blootgesteld aan vrije radicalen in het lichaam, raken de cellen die melanine genereren beschadigd en produceren ze meer melanine dan normaal.

Zoethoutwortelextract bestrijdt de vrije radicalen door hun productie te remmen en te voorkomen dat overtollige melanine wordt geproduceerd.

De meeste formuleringen die werken om donkere vlekken te verwijderen of hyperpigmentatie te behandelen, bevatten daarom zoethoutwortelextract. Het helpt effectief donkere vlekken te verwijderen en verlicht ze om je een egale huidskleur te geven.

3. Glycyrrhizine en antiveroudering

Zoethoutwortelextract bevat glycyrrhizine, een zeer krachtige antioxidant. Bij topisch gebruik beschermen de antioxidanten uw huid tegen schade door de UV-stralen en vrije radicalen van de zon. Dit voorkomt op zijn beurt vroegtijdige veroudering.

4. Glabridin en huidverlichting

Een van de meest krachtige en actieve verbindingen van zoethoutwortelextract is glabridin [14]. Het heeft huidverlichtende eigenschappen en voorkomt de productie van het enzym tyrosinase [15], waardoor de huid donker wordt na blootstelling aan de zon.

Het is ook bekend dat het pigmentatie voorkomt die optreedt als gevolg van de UVB-stralen van de zon. Het kan worden gebruikt in zonnebrandmiddelen om beide voordelen in één formulering te bieden.

Een andere verbinding in zoethoutwortelextract bekend als liquiritine helpt bij het verlichten van de huid. Het werkt om de bestaande overtollige melanine te desintegreren en af te breken, waardoor de pigmentatie van de huid wordt verminderd.

5. Licochalcone A en huidbescherming

Licochalcone A [16] is een actief ingrediënt aanwezig in zoethoutwortelextract dat uw huid beschermt door de afweermechanismen te versterken.

Wanneer het wordt aangebracht, verhoogt het de productie van antioxidanten in de huid, waardoor schade door de zonnestralen wordt voorkomen, zelfs als u geen zonnebrandcrème draagt.

Licochalcone A helpt ook bij het beheersen van de olieproductie, die op zijn beurt acne kan verminderen. Het vertraagt ook het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels.

Hoe drop root extract te gebruiken?

Zoethoutwortelextract helpt de jeukende en geïrriteerde huid op te helderen en te kalmeren. Het kan worden gebruikt in formuleringen die specifiek zijn gemaakt om donkere vlekken te behandelen.

Een formulering met zoethout in huidverhelderende serums en sheetmaskers kan u een helderdere, stralende huid geven gedurende een periode bij regelmatig gebruik. Serums die geconcentreerd zijn, kunnen grotere hoeveelheden van het extract bevatten.

Wanneer zoethoutwortelextract wordt gebruikt in combinatie met vitamine C, kan het de huid beschermen tegen schade door de zon en pigmentatie aanzienlijk verminderen. Het moet echter worden gebruikt voordat u zonnebrandcrème aanbrengt.

Als je een jeukende, geïrriteerde of ontstoken huid hebt, kies dan een actuele gel met zoethoutwortelextract. Het kalmeert huidaandoeningen die jeuk veroorzaken.

Je kunt zelfs je eigen formule maken door zoethoutwortelextractpoeder te mengen met aloë vera-gel.

Wie moet drop root extract gebruiken?

U kunt zoethoutwortelextract gebruiken om huidaandoeningen zoals melasma, hyperpigmentatie, donkere vlekken, doffe huid, eczeem, rosacea, acne en atopische dermatitis te behandelen.

Hoe vaak moet u zoethoutwortelextract gebruiken?

Hoewel het afhangt van de instructies op de verpakking van het product, zou het meestal voldoende moeten zijn om een of twee keer per dag een formulering met zoethoutwortelextract aan te brengen. Als het een medicinale actuele crème of gel is, neem dan contact op met uw dermatoloog.

Bijwerkingen van zoethoutwortelextract

Op zichzelf veroorzaakt zoethoutwortelextract zelden een allergie. Het kan leiden tot een allergische reactie wanneer het wordt gemengd met andere ingrediënten waar de huid gevoelig voor kan zijn.

Van zoethoutwortelextract is bekend dat het effectief is wanneer het wordt gemengd met vitamine C en niacinamide – die bewezen huidverhelderende middelen en antioxidanten zijn.

Om een allergische reactie of irritatie te voorkomen, vermijdt u het gebruik van een op zoethout gebaseerde formulering met hydrochinon en retinol.

Nadelige interacties van zoethoutwortelextract

Van zoethoutextract is niet bekend dat het op zichzelf bijwerkingen veroorzaakt. Bepaalde medicijnen zoals diuretica, anticonceptiepillen of hormoontherapie, corticosteroïden, geneesmiddelen om de bloeddruk te reguleren en lagere kaliumspiegels kunnen echter interageren met zoethout.

Als het oraal wordt ingenomen, is het veiliger om uw arts te raadplegen voordat u het regelmatig inneemt.

Inpakken

Zoethoutwortelextract kan worden gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen. Je kunt het zelfs gebruiken om de schade veroorzaakt door de UV-stralen van de zon ongedaan te maken. In poedervorm of als onderdeel van een actuele gel of lotion is het een effectieve kruidenremedie.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen