Ben je van plan om je baard recht te trekken en vraag je je af hoe je dit moet aanpakken? Maak je geen zorgen meer, we hebben je rug.

Het kiezen van een stijl voor je baard komt vaak als een uitdaging. Maar baard rechttrekken is de gemakkelijkste maar coolste manier om je baard er geweldig uit te laten zien.

Hier zijn de top 10 manieren om je baard recht te zetten zonder gedoe.

Hoogtepunten:

  • Hoe maak je je baard recht?
  • Bijwerkingen van het rechttrekken van je baard
  • Tips om voor je baard te zorgen

Hoe maak je je baard recht?

Heel weinig mannen zijn van nature gezegend met een rechte baard. Maar de rest moet moeite doen om een keurig opgemaakte baard te krijgen. Het temmen van het wilde haar op je gezicht is geen gemakkelijke klus. Het vergt veel geduld en tijd. Hieronder vindt u manieren waarop u uw baard kunt rechttrekken zonder uw kostbare tijd te verspillen.

1. Een goede baardolie

Baardolie is een essentieel product voor een gezonde baard. De olie temt je krullende baardhaar en maakt het recht. Om hiervan te profiteren, breng je eerst voldoende olie aan op je baard en borstel je deze recht. Hierdoor blijft de baard een paar uur netjes en recht. Als u baardolie wilt vermijden, kunt u altijd kokos- of olijfolie als vervanging gebruiken.

2. Baard Shampoo

Wanneer je baard dagenlang niet wordt schoongemaakt, wordt hij vies en moeilijk recht te trekken. Het wassen met een milde baardshampoo is dus belangrijk. Het houdt je baard schoon, glad en gemakkelijk te borstelen. In de meeste gevallen ziet een vuile baard er krullend uit, terwijl een schoongemaakte en geborstelde baard er recht uitziet.

3. Baardconditioner

Conditioner houdt je baardhaar glad en klittenvrij. Zodra je klaar bent met shampoon, breng je een kleine hoeveelheid conditioner aan. Houd de conditioner twee minuten en was de baard grondig af. Dit zal je helpen een goede baardstijl te behouden.

4. Borstel je baard regelmatig

Regelmatig je baard poetsen is een geweldige gewoonte. Vaak houden mannen het bij het borstelen van alleen het hoofdhaar. Wanneer je je baard regelmatig schoonmaakt, poets hem dan regelmatig. Dit is een geweldige manier om je baard recht te houden.

5. Gebruik een föhn

Hoewel föhns vrij populair verwarmingsmiddel zijn voor hoofdhaar, zijn niet iedereen zich ervan bewust dat je ze ook voor je baard kunt gebruiken. Het stylen van je baard zal een stuk makkelijker zijn als je een föhn en borstel gebruikt. Velen kunnen zich echter zorgen maken over de schade die een verwarmingsgereedschap aan een baard kan veroorzaken. Het wordt aanbevolen om de föhn op een middelhoog warmtemodus te gebruiken om grote haarschade te voorkomen.

6. Spuit zeezout op baard

Zeezout is een veelgebruikt product om hoofdhaar te vormen en te textureren. Maar je kunt het ook voor je baard gebruiken. Zorg er bij het kopen van een zeezoutproduct voor dat u een kwaliteitsproduct oppakt. Zoek ook naar het ingrediënt dat kelp wordt genoemd.

Een studie uit 2019 stelde dat kelp de barrièrefuncties van je huid verbetert en werkt als een anti-aging middel. Omdat elk product dat u op uw baard gebruikt, uw huid zal beïnvloeden, is het beter om een product te gebruiken dat kelp bevat.

7. Gebruik een stylingbalsem

Net zoals je haargel gebruikt om je kapsel intact te houden, kun je ook kiezen voor baardstyling balsem om je baardstijl te vergrendelen. Borstel eerst je baardhaar recht en breng vervolgens een kleine hoeveelheid stylingbalsem aan om de vorm vast te houden.

Notitie:

Als je al baardolie hebt aangebracht, laat je huid en baard die olie eerst opnemen. Breng vervolgens de stylingbalsem aan.

Wist je dat?

Baard werkt als natuurlijke bescherming tegen de zon voor je huid. Onderzoek suggereert dat het 90% -95% van de bescherming tegen schadelijke UV-stralen biedt.

8. Gebruik stijltang

Een stijltang kan nuttig zijn om je baardhaar recht te trekken. Maar dit geldt alleen voor lange baarden. Anders kunt u uw huid verbranden terwijl u probeert uw korte baard recht te trekken. Als je baard lang genoeg is om een stijlgereedschap te gebruiken, kun je ervoor gaan. Borstel eerst je haar en gebruik vervolgens het gereedschap. Verwarmingstools nemen echter het vocht uit je haar op en maken het droog. Gebruik daarom baardolie nadat je klaar bent met rechttrekken.

9. Gebruik een verwarmde borstel

Verwarmde borstels zijn een recente toevoeging aan stylingtools. Over de toonbank kunt u verwarmde borstels krijgen die gemakkelijk te gebruiken en effectief zijn. Deze borstels worden geleverd met verschillende verwarmingsniveaus. U kunt het niveau kiezen op basis van uw vereisten. Kam je baard met de verwarmde borstel en krijg binnen enkele minuten een netjes rechtgetrokken baard.

10. Handvormen

Last but not least is handvormen de oudste en meest effectieve manier om je baard in vorm te houden. Ikt gebeurt geleidelijk en het duurt even voordat je baard in goede vorm is. Maar het wachten is het waard. Je moet de vorm van je baard vanaf het begin behouden en handmatig stylen met een borstel en schaar.

Bijwerkingen van het rechttrekken van je baard

1. Droogheid is het eerste dat optreedt als je verwarmingsgereedschap gebruikt om je baard recht te zetten. De verwarmingstools strippen de natuurlijke olie van je baard en zorgen ervoor dat het er extreem saai uitziet.

2. Verwarmingsgereedschappen moeten vanaf de wortel van het haar worden gebruikt om perfecte resultaten te bereiken. Natuurlijk heeft het een hoog risico op het verbranden van de huid onder de baard. Vaak klagen mensen over een licht verbrande huid, roodheid of huidirritatie na het gebruik van een verwarmingstool op hun baard.

3. Het gebruik van chemische producten om je baard te stylen kan haarbreuk veroorzaken. Styling gels, balsems en sprays houden de stijl van je baard vast, maar ze zijn niet goed voor je haar. U kunt ook gespleten haarpunten op uw baardhaar opmerken.

4. Het gebruik van producten op je baard heeft ook invloed op de huid hieronder. Veel mannen merken acne-uitbraak als gevolg van het gebruik van te veel baardstylingproducten.

5. Als u te veel stylingproducten en verwarmingstools gebruikt om uw baard recht te houden, kan dit haaruitval initiëren. In ernstige gevallen is ook kans op permanent haarverlies mogelijk.

Tips om voor je baard te zorgen

1. Was je baard minstens twee keer per week om hem schoon en netjes te houden.

2. Borstel het regelmatig om een goede vorm en textuur te behouden.

3. Trim het vaak om het uiterlijk van de baard te behouden.

4. Beperk het gebruik van verwarmingsgereedschap om het recht te zetten. Ga voor handmatige styling.

5. Gebruik niet te veel chemisch product op je baard.

6. Elke keer dat je je baard wast, breng je daarna baardolie aan. Het zal je baard helpen groeien.

7. Kies producten voor je baard zorgvuldig door rekening te houden met je huid- en haartype.

Inpakken

Een krullende of kroesbaard gaat niet goed samen met het creëren van een goede indruk. Maar een nette en rechte baard voegt vertrouwen toe aan je persoonlijkheid. Ga dus niet terug voor het stylen van je baard. Met een beetje moeite kun je een stijlvol ogende baard krijgen die past bij zowel je look als je persoonlijkheid. Met de hierboven genoemde methoden en de tips om je baard te onderhouden, zou het gemakkelijk en probleemloos voor je moeten zijn.

Begin met het kennen van je huid