Gezond haar, glanzend haar, volumineus haar, dik haar, mooi haar. Uiteindelijk komen al deze verlanglijstjes neer op de sterkte van je haar. Instemmen?

Zwakke haarwortels kunnen leiden tot gemakkelijk breken, haaruitval en tonnen andere haarproblemen. Het identificeren van de tekenen van zwak haar en de exacte oorzaak kan u helpen haarproblemen te voorkomen voordat dingen uit de hand lopen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met eenvoudige en gemakkelijke tips om zwak haar te versterken. Passen!

Hoogtepunten:

 • Tekenen van zwak haar
 • Wat veroorzaakt zwak haar?
 • Hoe zwak haar te versterken?
 • Tips om zwak haar te voorkomen
 • Hoe weet ik of mijn haar zwak is?

Tekenen van zwak haar

 • Verhoogde haarbreuk
 • Gespleten haarpunten
 • Flauw haar
 • Ruwheid van het haar
 • Verward haar
 • Dun haar
 • Kroeshaar

Wat veroorzaakt zwak haar?

1. Overmatige styling

Strakke kapsels, frequente vlechten en hairextensions veroorzaken stress op de haarschacht en kunnen leiden tot zwakker haar. Verven, permanenten, overmatige hittestyling zoals rechttrekken, krullen en föhnen beschadigen de cuticula [1], dat is de buitenste beschermende laag van het haar.

2. Hormonale onbalans

Hormonale problemen zoals hyperthyreoïdie (overactieve schildklier) [2] en hypothyreoïdie (traag werkende schildklier) [3] veroorzaken aanzienlijk zwak haar. Met aandoeningen zoals PCOS (polycysteus ovariumsyndroom) [4]Vrouwen kunnen mannelijke kaalheid op de hoofdhuid ervaren.

3. Onjuist dieet

Of je nu op crashdiëten gaat of kantoorstress je maaltijden verpest, het effect manifesteert zich op je haar. Gezond eten is belangrijk voor gezond en sterk haar. Gebrek aan vitamine A, D, E, ijzer, zink, biotine, niacine, foliumzuur, selenium en eiwit kan zwak haar veroorzaken [5].

4. Onderliggende ziekte

Volgens de normale haarcyclus groeit je haar, rust het vervolgens en werpt het af om te worden vervangen door nieuw haar. Maar voor mensen met gezondheidsproblemen zoals longontsteking gaat het haar gedurende een lange periode door de rust- of stagnatiefase, waardoor zwak haar en haaruitval ontstaat.

Haar miniaturisatie [6] is een andere aandoening waarbij de follikel in omvang krimpt. Geminiaturiseerde haarzakjes kunnen geen gezond haar laten groeien. In plaats daarvan produceren ze haar dat zwakker, korter, broos en doffer is.

Hoe zwak haar te versterken?

1. Verhoog de inname van vitamines, ijzer en zink

Vitaminetekorten kunnen zwak haar veroorzaken. Het is dus belangrijk om uw inname van vitamines te verhogen. Hieronder volgt een lijst met voedingsmiddelen met veel vitamines die nodig zijn voor sterk haar.

Vitamine

Voedingsmiddelen

Vitamine A

Wortelen, spinazie, eieren, melk, yoghurt, pompoen, zoete aardappelen

Zink

Linzen, pompoenpitten, oester

Ijzer

Eieren, spinazie, linzen, rood vlees

Ascorbinezuur

Citrusvruchten, paprika’s, aardbeien

Biotine

Zalm, avocado’s, zuivel, lever, eigeel, noten en zaden

Vitamine D

Vis, eigeel, melk

Vitamine E

Amandelen, avocado’s, spinazie, zonnebloempitten

Raadpleeg uw arts als u denkt dat u niet in staat bent om alle bovenstaande voedingsstoffen uit uw dieet te krijgen. Hij kan vitaminesupplementen voorschrijven voor sterk haar.

2. Diepe conditioneringsbehandelingen

Zoek naar diepe conditioneringsbehandelingen die krachtige ingrediënten en een langere leave-in-tijd bevatten. Een goed gehydrateerde hoofdhuid is de sleutel tot sterk haar. Droge hoofdhuid kan schilferigheid, roos, zwak en broos haar veroorzaken.

3. Keratine behandeling

Keratine [7] is een eiwit dat essentieel is voor sterk haar. Keratinebehandeling omvat het aanbrengen van een product dat keratine bevat en het laten zinken in alle haarlokken. Keratine behandelingen [8] maak het haar glad, verwijder kroezen en geef een glanzende finish.

4. Haarmasker

Eieren zijn rijke bronnen van eiwitten en vitamines. De peptiden in eigeel worden verondersteld te helpen bij de haargroei. Maak een eimasker en breng het aan op je haar. Dat gaat als volgt:

1. Gebruik 3 eierdooiers en meng met 3 eetlepels warme kokosolie.

2. Breng dit mengsel aan op je hoofdhuid en haar.

3. Laat het 15 minuten zitten en was het met een zachte shampoo.

5. Eiwitrijk voedsel

Je haar bestaat uit een structureel eiwit genaamd keratine. Krijg je voldoende eiwitten binnen in je eten? Verhoog uw eiwitinname door voedingsmiddelen zoals eieren, vis, kwark, noten en zaden op te nemens.

6. Hoofdhuid massage

Hoofdhuidmassage helpt bij het verhogen van de bloedcirculatie naar de haarzakjes op de hoofdhuid. Je kunt je hoofdhuid masseren door elke dag 5-10 minuten zachte druk uit te oefenen met je vingertoppen. Je kunt ook je hoofdhuid masseren met warme kokosolie en de olie over je hele haar aanbrengen. Was na een half uur met je gewone shampoo. Kokosolie geneest beschadigde haarschubben en maakt ze sterker.

Tips om zwak haar te voorkomen

 • Gebruik de juiste haarverzorgingsproducten om verdere schade aan het haar te voorkomen. Kies shampoos en conditioners gemaakt voor jouw unieke haartype.
 • Probeer het verven, permanenten, rechttrekken, föhnen en krullen te beperken. Vergeet niet dat hitte de vijand is van sterk haar.
 • Gebruik een goede ontwarringsspray en peddelborstels om je haar te kammen.
 • Gebruik een leave-in conditioner of serum om kroeshaar te temmen.
 • Trim je haar elke 6-8 weken om gespleten haarpunten kwijt te raken.
 • Vermijd het gebruik van heet water tijdens het wassen van je haar.

Hoe weet ik of mijn haar zwak is?

Een van de gemakkelijkste manieren om te controleren of je haar zwak is, is door voorzichtig een haarstreng uit te trekken en aan beide uiteinden te trekken. Als het haar gemakkelijk breekt, wordt het als zwak beschouwd.

Een andere manier is om wat haarlokken om je vinger te wikkelen en te onderzoeken op opgeheven uiteinden. Te veel gelifte uiteinden impliceren zwak en beschadigd haar.

Inpakken

Van vitamines tot maskers en massages tot zachte producten, er zijn verschillende dingen die je te hulp kunnen schieten in je strijd tegen zwak haar. Het belangrijkste is dat het vermijden van chemicaliën en warmtestyling een cruciale factor is in dit proces. Dus, ben je klaar om je haar te versterken om de haarkwaliteit te bereiken die je altijd al wilde?

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen