Als je een gewoon scheerapparaat bent, moet je tijdens het proces veel inkepingen en snijwonden hebben ervaren. Wat doe je als het begint te bloeden van een scheersnee? Misschien een pleister uit de EHBO-doos leggen of de bloeding vasthouden met tissuepapier?

Hoewel scheersneden kleine inkepingen zijn en het bloeden snel stopt, kunnen er gevallen zijn waarin het maar door kan gaan. Als u bijvoorbeeld niet-steroïde anti-inflammatoire (NSAID) medicijnen gebruikt, stopt het bloeden mogelijk niet gemakkelijk. U moet onmiddellijk contact opnemen met uw arts als dat het geval is.

Maar voor kleine scheersneden zijn hier tien eenvoudige manieren om het bloeden te stoppen.

Hoogtepunten:

  • Waarom bloeden snijwonden van het scheren zo vaak?
  • Hoe te stoppen met bloeden van een scheersnede?
  • Hoe scheer- / scheermessneden te behandelen?
  • Hoe lang duurt het voordat een scheersnee stopt met bloeden?
  • Is het goed om tegen de stroom in te scheren?
  • Waarom blijf je jezelf snijden als je je scheert?
  • Hoe lang duurt het om snijwonden te genezen?

Waarom bloeden snijwonden van het scheren zo vaak?

Hoe voorzichtig je ook bent tijdens het scheren, er zijn gevallen waarin je jezelf snijdt en dan bloedt het overmatig. Klinkt dat als jou? Weet dat je niet alleen bent. De meeste mensen gaan er doorheen en vragen zich af waarom scheermesjes zo bloeden.

Dit gebeurt omdat er veel grote bloedvaten rond je gezicht en kin zijn, dus zelfs een kleine nick bloedt overvloedig. Ook gebruiken de meeste mensen scherpe scheermesjes voor een schone snede. Dergelijke schone sneden maken het moeilijk voor het bloed om gemakkelijk te stollen.

Hoe te stoppen met bloeden van een scheersnede?

1. Aftershave lotion

De meeste aftershave lotions bevatten alcohol. Het werkt als een samentrekkend middel en helpt de bloedstroom te stoppen door het bloedvat te vernauwen. Bovendien helpt de alcohol in aftershave lotion de wond schoon te maken en de verspreiding van een bacteriële infectie te voorkomen.

Schoonheid portret van knappe jonge man met behulp van aftershave lotion

2. IJsblokjes

IJsblokjes zijn gemakkelijk verkrijgbaar in uw vriezer. Dus pak wat ijsblokjes en houd ze op de snede, onder druk. Dit zal helpen om de bloedvaten te vernauwen en de bloedstroom snel te stoppen.

3. Gebruik koffie of thee

Ja, je gewone koffie of thee is handig om bloedingen door scheerwonden te voorkomen. Cafeïne is een vasoconstrictor, wat betekent dat het de bloedvaten vernauwt en het bloeden stopt. Als je thuis gemalen koffie hebt, neem er dan een snufje van en houd het met enige druk op je snee. Als alternatief kunt u gekoelde theezakjes voor hetzelfde doel proberen.

4. Toverhazelaar toner

Toverhazelaar is een natuurlijk samentrekkend middel. Het helpt om de bloedvaten te vernauwen en het bloeden te stoppen. Het heeft ook samentrekkende eigenschappen en kalmeert je huid na een scheerbeurt. Toverhazelaar is ook alcoholvrij. Dus als je een alcoholvrij samentrekkend middel wilt kiezen dat je huid niet droog laat zoals andere samentrekkende middelen, ga dan voor een toverhazelaar-gebaseerde toner.

5. Lippenbalsem

Breng lippenbalsem aan op je scheersnitten. Dit zal een barrière creëren die voorkomt dat het bloed naar buiten stroomt en infectieveroorzakende bacteriën weghoudt van het binnendringen van de wonden. Je kunt de extra balsem na enige tijd afvegen. Maar wees voorzichtig tijdens het wrijven, want onthoud dat de wond eronder nog steeds rauw is en enige tijd nodig heeft om volledig te genezen.

6. Aluinblok

Aluin voor het scheren wordt al heel lang traditioneel gebruikt. Het is handig, snel en super effectief voor het genezen van de huid direct na een scheerbeurt. Aluinblok is een klein blok kalium aluin. Om het te gebruiken, moet je het in water bevochtigen en vervolgens op je huid drukken. Het helpt niet alleen om bloedingen te stoppen, maar het kalmeert ook scheerbrandwonden.

Kapper sluit man poriën met aluin steen

Esse Organic Skincare Tip:

Gebruik gemalen hibiscusbloemen en 3 eetlepels gembersap als haartonicum. Spoel het na 15-20 minuten af met lauw water. Het kan je haar opnieuw laten groeien uit slapende follikels.

7. Vochtinbrengende crème

Zelfs als je een aftershave lotion hebt aangebracht, kun je nog steeds een verzachtende vochtinbrengende crème gebruiken om het genezingsproces te versnellen.

8. Styptische pen of potlood

Aluminiumsulfaat, een natuurlijk ingrediënt, is het hoofdbestanddeel van een styptische pen of potlood. Het heeft een bloedstollingseigenschap en helpt de bloedstroom van een scheersnede te stoppen. Het is een vasoconstrictor die werkt door het bloedvat te vernauwen. Het is een van de handigste manieren om te stoppen met het scheren van snijbloedingen.

9. Deodorant

Wist je dat je favoriete deodorant je niet alleen helpt om fres te ruikenh maar is ook zeer effectief in het beheersen van bloedingen door scheersneden? Deodorants hebben aluminiumchloride dat de bloedvaten vernauwt en het bloeden stopt. Dus de volgende keer dat je een scheerbeurt ervaart, probeer dan je deodorant te gebruiken.

10. Gebruik cayennepeper

Het klinkt misschien vreemd, maar veel mensen hebben baat bij cayennepeper. Strooi gewoon wat cayennepeper op de snee en zie het bloeden binnen een paar minuten stoppen.

Hoe scheer- / scheermessneden te behandelen?

Als je een scheerbeurt hebt, spat dan voldoende koud water over je huid. Koud water helpt de bloedvaten te vernauwen en het bloeden te stoppen. Als er ijsblokjes beschikbaar zijn, wrijf ze dan over de snede. U kunt ook een van de hierboven genoemde methoden volgen om het bloeden te stoppen.

Oefen vervolgens stevige druk uit met toiletpapier over de snede. Dit zal u ook helpen om het bloeden te stoppen. Zodra het bloeden stopt, reinigt u het gebied voorzichtig en brengt u een antiseptische crème aan om infectie te voorkomen.

Als het uitoefenen van stevige druk gedurende vijf minuten het bloeden niet stopt, knijp dan het huidgebied dat bloedt met je duim en wijsvinger.

U kunt ook stevig druk uitoefenen op en onder de wond met uw hand. Als al deze maatregelen mislukken en u merkt dat u nog steeds bloedt, zoek dan medische noodhulp.

Een man die zijn gezicht afveegt met een handdoek terwijl hij in een moderne badkamer staat

Hoe lang duurt het voordat een scheersnee stopt met bloeden?

Meestal duurt het 5-10 minuten om het bloeden van een kleine scheersnede te stoppen. Maar als je merkt dat je overvloedig bloedt en het stopt niet met reguliere huismiddeltjes, zoek dan onmiddellijk medische interventie.

Is het goed om tegen de stroom in te scheren?

Om snijwonden te voorkomen en comfortabel te scheren, wordt altijd geadviseerd om met de korrel te scheren. Als je een schone scheerbeurt wilt, moet je tegen de korrel scheren, maar weet dat het de kans op snijwonden, inkepingen en scheerbrandwonden vergroot.

Waarom blijf je jezelf snijden als je je scheert?

Jezelf snijden tijdens het scheren is niet ongewoon. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn.

1. Je zou waarschijnlijk in de verkeerde richting kunnen scheren. Volg de nerf van het haar voor een gladdere scheerbeurt. Je kunt jezelf vastklikken als je het scheermes in de tegenovergestelde richting sleept.

2. Als je onder de douche scheert, zijn er kansen om jezelf te snijden. Dat komt omdat het warme water van de douche het scheermes soepel over je huid laat glijden.

Wist je dat?

Als u traditionele scherpe scheerapparaten gebruikt, wilt u misschien overschakelen naar een elektrisch scheerapparaat, omdat dit het risico op scheerwonden minimaliseert. Het geeft je echter misschien geen schone scheerbeurt die je gewend bent met een traditioneel scheermes.

Hoe lang duurt het om snijwonden te genezen?

De tijd die nodig is om een scheersnede te laten genezen, hangt af van de aard van de snee. Een kleine scheerbeurt geneest in 5-10 minuten. Maar een diepe snee kan langer duren om te genezen. Het kan overal van 2-5 dagen tot zelfs een maand zijn. Het hangt ook af van je genetische samenstelling en hoe snel je lichaam zichzelf kan genezen.

Belangrijke opmerking:

Als u een medische aandoening heeft en uw bloed niet gemakkelijk stolt, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen om verdere complicaties te voorkomen.

Inpakken

Kleine scheerwonden zijn normaal. Meestal kan een van de hierboven besproken huismiddeltjes helpen het bloeden binnen 5-10 minuten te stoppen. Maar als u een medische aandoening heeft of als u merkt dat u overvloedig bloedt, haast u dan naar de eerste hulp en zoek medische hulp.

Begin met het kennen van je huid